![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
ovidiu_s de ca ma faci mincinos? Ai o problema sau ce?
Biblia in limba romana, varianta TRaducerea Lumii Noi a aparut acum vre-o 2 ani (si jumate, parca).Am auzit ca inainte s-ar fi folosit varianta Cornilescu dar eu nu am vazut-o nici-odata. Eu am folosit Biblia ortodoxa fiind convins ca varianta martorilor este modificata.Si nu-mi pare rau ... si o sa-ti dau doar doua exemple pe care te invit sa le cauti in biblia ta: [SIZE=3][COLOR=#008080][SIZE=3][COLOR=#008080]Exod 34:6[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][SIZE=3]Și Domnul, trecând pe dinaintea lui, a zis: "Iahve, Iahve, Dumnezeu, iubitor da oameni, milostiv, îndelung-răbdător, plin de îndurare și de dreptate,[/SIZE][/SIZE][SIZE=3] ...[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]si :[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3][SIZE=3][COLOR=#008080][SIZE=3][COLOR=#008080]Fapte 10:39[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][SIZE=3]Și noi suntem martori pentru toate cele ce a făcut El în țara iudeilor și în Ierusalim; pe Acesta L-au omorât, spânzurându-L pe lemn.[/SIZE][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Daca foloseam varianta Cornileescu ma pacaleam ...[/SIZE] [SIZE=3][SIZE=3][COLOR=#008080][SIZE=3][COLOR=#008080](RDCT)[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3][SIZE=3]Și Domnul a trecut pe dinaintea lui, și a strigat: „Domnul, Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare și milostiv, încet la mînie, plin de bunătate și credincioșie, [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
Intreaga propagandă iehovistă se fundamentează pe asa numita "TRADUCERE A LUMII NOI". Nu mă refeream la versetele pe care le-ai dat mai sus știi bine. Mă refeream la versetele modificate in care iehovistii incearca sa nege dumnezeirea Fiului și a Sfântului Duh și încearcă să nege existenta sufletului după moarte.
Iar in ceea ce priveste termenul de "Iehova" acesta apare de peste doua sute de ori in noul testament al iehovistilor, desi apostolii care au scris Noul Testament in greacă nu au folosit termenul niciodată.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cautind sa-ti raspund tocmai am instalat versiunea 2008 a lui Watchtower Library si iata ca am gasit explicatia, pe care o redau integral (oricum mai mult nici n-as sti ce sa-ti spun ... : [SIZE=2][SIZE=2] 1 Numele divin în Scripturile ebraice și în Scripturile grecești creștine: „Iehova“. În ebraică יהוה (YHWH sau JHVH) Numele lui Dumnezeu, „Iehova“ (ebr. יהוה, YHWH), apare pentru prima dată în Ge 2:4. Numele divin este un verb: verbul ebraic הוה (hawáh, „a deveni“), la imperfect, forma cauzativă. Astfel, numele divin înseamnă „El face să devină“. Aceasta arată că Iehova este Cel care, acționând treptat, devine Împlinitorul promisiunilor, Cel care își realizează întotdeauna scopurile. Cea mai mare insultă pe care traducătorii moderni i-au adus-o Autorului divin al Sfintelor Scripturi este înlăturarea sau ascunderea numelui Său personal. De fapt, numele lui Dumnezeu apare de 6 828 de ori în textul ebraic sub forma יהוה (YHWH sau JHVH), numită deseori Tetragrama (literalmente „patru litere“). Folosind numele „Iehova“, noi am urmat îndeaproape textele scrise în limbile originale. Astfel, nu ne-am conformat obiceiului de a înlocui numele divin, sau Tetragrama, cu titluri precum „Domn“, „Domnul“, „Adonai“ sau „Dumnezeu“. Numele „Iehova“ apare de 6973 de ori în textul Scripturilor ebraice al Traducerii lumii noi. În realitate, în textul ebraic, Tetragrama apare de 6828 de ori, dintre care trei ocurențe unde numele divin se găsește în structura unor substantive compuse (Ge 22:14; Ex 17:15; Ju 6:24) și șase ocurențe unde numele divin se găsește în antetul câtorva Psalmi (7; 18 [de 3 ori]; 36; 102). Am redat Tetragrama sub forma „Iehova“ în toate cele 6828 de ocurențe, cu excepția textului din Ju 19:18, unde, în locul numelui divin, s-a folosit pronumele personal la persoana I, singular, „la mine“. Pe lângă aceasta, am reintrodus Tetragrama în textele din De 30:16; 2Sa 15:20; 2Cr 3:1, pe baza unor pasaje din Septuaginta. Am reintrodus numele divin „Iehova“ și în Is 34:16 și Za 6:8 în locul adjectivului posesiv „mea/meu“. Numele divin a mai fost reintrodus în 141 de locuri în care soferimii l-au redat prin Adonái sau Elohím. Forma prescurtată a numelui „Iehova“ este „Iah“. În Traducerea lumii noi, „Iah“ apare în toate cele 54 de ocurențe din limbile originale, fie ca termen de sine stătător, fie ca parte componentă a unor expresii. Una dintre aceste expresii este „Lăudați-l pe Iah!“, bine cunoscută în limba română sub forma „Aleluia!“, care este, de fapt, o formă adaptată a expresiei ebraice Halelujah sau a celei grecești Hallelouia. — Ps 104:35; Re 19:1. [/SIZE][/SIZE]
Fiind traducători ai Bibliei, nu exegeți ai ei, am fost foarte atenți când am folosit numele divin în Scripturile grecești creștine, cercetând cu grijă de fiecare dată Scripturile ebraice. Pentru confirmarea versiunii noastre, am consultat și alte traduceri ebraice disponibile ale Scripturilor grecești creștine. Tetragrama cu caractere ebraice (יהוה) a fost folosită atât în textul ebraic, cât și în Septuaginta, scrisă în limba greacă. Prin urmare, când au citit din Scripturi în ebraică sau în greacă, Isus și discipolii săi au întâlnit numele divin. Odată, când se afla în sinagoga din Nazaret, Isus s-a ridicat și, primind cartea Isaia, a citit versetele 1 și 2 din capitolul 61. Întrucât aici este folosită Tetragrama, Isus a rostit numele divin. Lucrul acesta era în armonie cu hotărârea sa de a face cunoscut numele lui Iehova, hotărâre exprimată în rugăciunea adresată Tatălui său ceresc: „Le-am dezvăluit numele tău oamenilor pe care mi i-ai dat din lume. ... Eu le-am făcut cunoscut numele tău și-l voi mai face cunoscut“. — Ioan 17:6, 26. În traducerea Scripturilor grecești creștine am redat numele divin de 237 de ori. Aceasta concordă cu mai multe traduceri ebraice în care apare numele divin. |
|
||||
|
||||
![]()
NU ti-a cerut nimeni sa incepi sa faci propagandă iehovista pe forum, copiind "argumentele" societatii Turnul de Veghere!
Arată-mi unde in Noul Testament, in scripturile originale grecesti apare termenul Iehova (care nu e decât o interpretare modernă, latinizată a tetragramei YHWH)? Dacă apostolii considerau ca acesta e numele lui Dumnezeu de ce nu l-au folosit? De ce pretutindeni folosesc termenul Kirios (Domnul) sau Theos (Dumnezeu) Cand imi raspunzi la intrebarea asta sa te mai vad pe aici!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
yeh-ho-vaw, din Gen 2 5 inseamna existentul, eternul si provine din verbul ,,haw-yaw,, care inseamna a fi, a exista,... si ,,yaw,, (iah, jah) - D-zeu,.. D-zeu Existentul, D-zeu Etenul,... iar o deviere a lui yehova este yeh-ho-vee se folosea dupa adonay si pronuntat ca el-o-heem ptr. a preveni repetitia aceluiasi sunet si de atunci se folosea mai mult adonay si yehova. Este un nume national ptr. D-zeu la evrei. Dupa cum am observat nu am vazut martori a lui Yehova, sa fie violenti, agresivi, (doar verbali adica discuta doar ce vor si cum sunt/sau invatat),... La inceput cand ai discutii cu ei iti spun ca ei cred in Isus, se reduce discutia aici, iar dupa un timp de intalniri, discutii, studii biblice,... dupa ce considera ca esti atasat emotional, (eu ii spun manipulare emotionala puternica ptr. cei care sunt prinsi), iti spun ceva de genul ,,pai sa vezi ca Isus nu este chiar asa ci este prooroc, ca Isus nu a zis acelui talhar ca maine ar fi in rai, ca nu este fi Fiu de D-zeu,...,, astea acum vreo 15 ani, acum nu stiu daca au mai schimbat ceva. Un crestin stie ca in Numele Domnului Isus (Mesia) orice genunchi se va pleca si nu este alt nume mai presus. Last edited by amarius; 31.01.2010 at 21:56:19. |
|
|||
|
|||
![]()
amarius, nu inteleg care-i treaba cu Gen.2-5, cred ca e o confuzie.
Numele Iehova vine de la tetragrama YHWH care inseamna "cel ce face sa devina". Evident ca pe Dumnezeu nu il cheama Iehova cum nici pe Isus nu il cheama ...Isus, cum nici capitala Chinei nu este Beijing ... Astea sint niste conventii sau adaptari in functie de limba fiecaruia. Evident ca si printre martori sint si fanatici si mai puti scoliti etc, cum de fapt exista in toate formele de religie.Dar martorii nu ar trebui sa fie violenti nici macar in vorbire. Iar de "prinderea emotionala" martorii n-ar trebui sa minta, aceata fiind o unealta specific Satanei. Eu studiez biblia cu ei de vre-o 10 ani si sint devenit proclamator (botezat) de vre-o 3 dar n-am auzit nici-odata chestia ca Isus ar fi proroc.Asta zic musulmanii.Isus este fiul lui Dumnezeu.POate martorul ala avea idei personale sau asa era acum 15 ani.Intretimp s-au mai schimbat lucrurile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
din momentu ce negati ca Iisus Hristos este Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat (si slava Domnului, e plina Scriptura de argumente)nici macar nu va incadrati in categoria "crestini" |
|
|||
|
|||
![]()
mihai07, draga "demoniacule" (ca sa respect politetea)
![]() interesant punctul tau de vedere, de fapt unghiul prin care privesti lucrurile.As fi tentat sa zic ca tot ce zici e adevarat, dar depinde din ce unghi privesti. In realitatea problema este sora ta (de fapt sora mea, chestie de unghi ![]() In plus eu sint monoteist pe cind tu esti poli.Eu cred doar in Dumnezeu pe cind tu crezi in Dumnezeu, Dumnezeul adevarat nascut din Dumnezeu adevarat si daca nu ma insel exista si o atreia persoana, Dumnezeu nascut din Dumnezeu adevarat nascu din Dumnezeu adevarat (spiritul sfint, sau ai uitat de el?). Adica un fel de balaur cu trei capete. Tocmai aici este diferenta.Daca as fi crezut asa as fi ramas ortodox.Cine nu crede trece la alte religii. BTW, tu nu minti nici-odata? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Confuzie nu este ci in traducerea Cornilescu este la Gen. 2-5, iar in altele 2-4, Jehovah Elohim, yeh-ho-vaw el-o-heem,... Citat:
Poate tu nu ai avut nevoie de a-ti da seama ca esti prins emotional, deoarece nu le-ai dovedit contrariu. Dupa ultima discutie cand au vazut ca Isus este ptr. mine D-zeu, sa stii ca nu ma salutau apoi si chiar intorceau capul cand ma vedeau, si are dreptate Mihai07, nu mai stau de vorba cu cei ce refuza credinta lor. La fel am patit dupa o discutie cu doua fete (de la martorii Lui Yehova) si cunoscute din copilarie, dupa ce le-am explicat acelasi lucru despre Isus, de atunci intorc privirea cand ma vad. Sa stii ca nu stau in salutul lor dar educatie au pana la punct, cand considera ca nu se mai poate face nimic din punctul lor de vedere. Si asta pana in ziua de azi, merg sucite de cap, si la propriu si la figurat. Ce lucruri sa se fi schimbat nu inteleg. Deoarece Isus a fost si ramane acelasi, eventual doctrina, desi nu cred. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iehova e numele din Biblie | cocacoc | Generalitati | 22 | 26.04.2014 09:50:06 |
Un nor de martori | Mihnea Dragomir | Dogmatica | 2 | 29.12.2011 17:19:04 |
Edward Maya,singurul roman care a castigat un premiu Billboard | Daniel_7 | Generalitati | 17 | 20.06.2011 20:10:18 |
Martorii lui Iehova si religia lor | assiris | Generalitati | 25 | 10.03.2011 21:09:21 |
Si-a castigat in instanta dreptul de a muri ! | cristiboss56 | Eutanasia | 25 | 02.03.2011 14:12:43 |
|