Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2009, 17:43:19
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de trandafiralb Vezi mesajul
Silverstar, mandria e pacat capital. Dumnezeu sa te aduca pe calea cea dreapta!
[COLOR=green]N-ai să mă vezi pe mine niciodată cu cenușă-n cap și nici emițând ipoteze absurde cu pretenții de a fi valabile. Nu sunt mândră. Sunt realistă, sunt cu picioarele pe pământ. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Niciodată nu am exclus rugăciunea din viața de zi cu zi, dar am acționat, pentru că, fără acțiune, rugăciunea nu poate avea finalitatea dorită. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Știu că nu place adevărul așa cum știu că ortodoxismul înseamnă supunere oarbă, fără "de ce" și "cui folosește?" Mai înseamnă acel "crede și nu cerceta" și "săraci cei cu duhul..." [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]De aceea, de prea multă asprime și poruncă de totală supunere, ne pleacă credincioșii spre alte comunități religioase. Am spus de multe ori pe aici că eu nu vreau să fiu roboțel, vreau să fiu OM, pentru că așa m-a lăsat Dumnezeu.[/COLOR]
Vechi 14.04.2009, 14:51:05
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri
Citat:
Pe timpul postului, oricine prepara sau consuma mancare de frupt, face pacate;
Loc de munca intr-un cazino? Direct in focurile iadului ajunge persoana care ajuta semenii sa-si iroseasca banii pe prostiile electronice, in loc ii dea Bisericii, care stie foarte bine ce sa faca cu acestia.
Pai e vorba strict de preparare, iar apoi de servire. Poate respectiva persoana posteste si nu pune gura pe mancare..
Citat:
Cred ca intrebarea care se pune este: cum te simti tu insuti in astfel de job-uri?
Pai cred ca as avea mustrari de constiinta.

Se considera ca iei parte la pacatul fratelui tau?
Dar despre lucrul intr-o banca, unde clientul este...oarecum furat, prin camata, dar si alte politici imorale.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2009, 15:02:44
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mai frate da ce are sa lucrezi intr-o banca?
Este o diferenta intre dobanzile percepute de camatari si cele percepute de banci.
Cat despre a prepara mancare in post care e cu carne pai ce cei care preseteaza munci fizice grele,batranii,copii,bolnavi nu au dezlegare la post?
Au.
Post de mancare tine cine are pacate si nu e vrednic de binecuvantarile lui Dumnezeu (cum e cazul si cu mine).

Cine tine post considerand carnea rea acela e sub anatema (despartit de Dumnezeu) pentru ca gandeste ca ceva creat de Dumnezeu este rau precum au aratat si Sfintii Parinti in Sfintele Canoane.

Dimpotriva se tine post considerandu-ne noi rai si nu pentru ca asa ne-am nascut rai ci pentru ca asa am ajuns prin ce am ales sa facem.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Locuri de pelerinaj Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 3 17.08.2015 08:58:25
Colegele de munca ElisabetaM Generalitati 60 24.06.2011 22:13:53
Locuri de munca Florin-Ionut Generalitati 3 07.04.2010 15:52:39
Loc de munca arifa Generalitati 2 08.01.2010 17:16:28
Munca in zi de sarbatoare! georgeta1 Generalitati 20 17.05.2007 21:40:59