![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Din cate stiu catolicii mananca peste vinerea. Sa fie cumva influenta catolica?
Sper sa nu ni se socoteasca drept neascultare ca tinem postul dupa vechile reguli; si asta pentru ca pestele e destul de scump pe aici. |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=Blue]Anul trecut a fost asa in Moldova. Vad ca acum s-a generalizat in toata Patriarhia Romana.
[COLOR=Black]Hector, imi pare rau ca trebuie sa te contrazic: aceasta randuiala nu este de anul trecut in Moldova si nici in Patriarhie nu este o noutate; ca a fost omis sa fie trecut in calendar aceasta dezlegare este cu totul altceva, insa ea este cunoscuta de cei care cunosc toate randuielie si canoanele bisericesti; Pentru bucuria Invierii Domnului si in cinstea acestei mari sarbatori a crestinatatii, pana la Inaltare, pentru a nu fi umbrita aceasta bucurie de "nevointa" postului de miercuri si vineri, a fost lasata dezlegarea la peste; deasemenea se poate lua in considerare si ca fiind o "rasplata" pentru cei care au postit tot postul, de aceea, normal, este dezlegare doar pentru cei care au postit ( dar bineinteles ca nu se tine cont de acest lucru) Asta stiu eu, poate ar fi binevenita si explicatia unui preot sau persoane mai avizata in teologie. In mod cert insa nu este o noutate. [/COLOR][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca s-a omis pina acum considerindu-se ca-i mai bine ca prostimea sa nu o stie probabil s-a facut cu un motiv. De ce brusc este mai bine sa nu mai postim? Au aflat prea multi dintre plebei ca preotii nu postesc doar o cer? Sau cum spuneam se incearca sa ne dezobisnuiasca de "obiceiul asta pagubos economic si duhovnicesc"? (Pagubos duhovnicesc desigur ironic) Iar povestea cu bucuria Invierii este la fel de neaprofundata. Fiecare duminica este o inviere si nu exista dezlegare la peste in fiecare duminica! Si asa prost cum sint si putin teolog stiu totusi ca postirea duminica a creat mari probleme in istoria bisericii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=#9932cc]Mai exista dezlegarile date de catre biseric, in sine, ca institutie, iar acestea sint trecute in calendar.[/COLOR] [COLOR=#9932cc]Dezlegarea la peste este o noutate in calendarul crestin-ortodox, si eu chiar m-am uitat pe cele vechi, nu era inainte.[/COLOR] [COLOR=#9932cc]Asta probabil se face, din cauza ca probabil duminica multi au greutati de a continua postul. Atunci, biserica a fost mai ingaduitoare, si a dat dezlegare la peste.[/COLOR] [COLOR=#9932cc]Normal, pentru cine a postit intotdeauna, pestele in calendarul ortodox roman, a lipsit, deci postitorii stiu bine asta.[/COLOR] [COLOR=#9932cc]Pentru bucuria Invierii, nu trebuie neaparat sa maninci peste![/COLOR] [COLOR=#9932cc]Veverito, mi se pare aberant ce soui tu aici![/COLOR] [COLOR=#9932cc][/COLOR] [COLOR=#9932cc]Va rog sa ma corectati, daca gresesc.[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Doresc sa va spun ca degeaba tinem post daca nu facem si fapte bune,daca nu ne ajutam la nevoie aproapele...oare e asa important ce mancam daca de suflet si trup nu ne ocupam..."nu e pacat ce bagi in gura ci ce scoti din gura"!zice o vorba...da,postul nu poate fii scos,nu e normal si cred ca asta nu se poate intampla niciodata ,ptr ca Iisus a postit 40 de zile... ,nu intamplator!- mihaela
|
|
|||
|
|||
![]()
Doresc sa va spun ca degeaba tinem post daca nu facem si fapte bune,daca nu ne ajutam la nevoie aproapele...oare e asa important ce mancam daca de suflet si trup nu ne ocupam..."nu e pacat ce bagi in gura ci ce scoti din gura"!zice o vorba...da,postul nu poate fii scos,nu e normal si cred ca asta nu se poate intampla niciodata ,ptr ca Iisus a postit 40 de zile... ,nu intamplator!-
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
atentie bine la ceea ce afirmati domnilor
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul meu ? | Mihnea Dragomir | Postul | 179 | 10.11.2013 16:37:57 |
Postul + | cristiboss56 | Pocainta | 43 | 03.08.2012 03:11:25 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
POSTUL | aliscami | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 13.08.2009 23:58:18 |
|