![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Tot scriind , am gasit solutia . Ideea este ca eu , dupa ceea ce m-a intrebat el , mi-a cerut sa-i iert pe cei care mi-au gresit ( adica mi-au gresit mie ) , dar nu pe cei care au gresit poporului roman si altor oameni . Dupa parerea mea , suparare in Hristos , exista si asta . Iar daca asta exista , este perfect crestinesc sa nu-i ierti pe cei care au gresit unui popor . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Sfintii Parinti vorbesc despre sfanta manie (neiertarea cea buna). Exemplul ce'mi vine cel mai repede in minte este fapta Mantuitorului de a alunga din Templu pe vanzatori si pe camatari. Vedem ca El a iertat tot ce i'au facut oamenii, insa nu a iertat ceea ce au facut oamenii lui Dumnezeu, casei Lui celei curate. "Maniati'va, dar nu gresiti." (Efeseni 4,26)
Trebuie sa iertam tot ce ni se face noua, dar cand vine vorba de cei de langa noi, aici se aplica alte reguli. Iubirea aproapelui nostru implica sa'l si aparam, sa'i luam partea, sa'l ferim inaintea celor rai. Iar acestea implica si o cofruntare mai directa cu cei rai. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ori ierți ori nu ierți.ori iubești ori nu iubești.Tu iartă dacă poți și lasă- l pe Dumnezeu să judece.De unde știi cine a greșit poporului român? De unde știi cum îi judecă Dumnezeu pe unii sau pe alții? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca te uiti la raspunsurile care mi s-au dat pe forum , ai sa vezi ca exista manie sfanta sau binecuvantata . Inteleg ca iert ceea e mi-au facut mie , dar crede-ma , m-a cutremurat cand am auzit-o pe o buna prietena de-a mea acum mai multi ani zicand ca ea ar incerca sa aiba o relatie cu o fata si crede-ma , si-ar fi gasit . Tu cum te-ai simti intr-o asemenea situatie ? Eu am ramas " blank " , lemn cand am auzit-o . Nici nu am stiut ce sa-i zic . Nu era genul de om religios , dar nici ultima tarfa nu era si avea si prieten stabil . Am cunoscut o fata din Belgia odata , nu avea nici 18 ani , era virgina si zicea ca e bisexuala . Probabil ca avea relatii cu fete sau doar asa credea ea ca e bisexuala , nu stiu sigur . si crede-ma , era si frumoasa si despteapta , cum mai rar gasesti in zilele astea . Acolo ai vrea sa ajunga copii tai ? Ca frica de Dumnezeu e " pasare " rara in vremurile noastre . Poti tu sa ierti ceea ce au facut societatii romanesti ? Sau vrei sa spui ca nu au facut nimic rau ? |
|
|||
|
|||
![]()
Mereu poti ierta. Iti trebuie un suflet mare si-o autocovingere puternica. Daca nu poti ierta, mai ai de facut pasi pe calea buna. Eventual pasi in sens opus pe directia pe care esti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce mi s-a facut mie trebuie sa iert , vreau nu vreau . Dar in conditiile in care nici Hristos nu ma obliga sa iert tot , de ce i-as ierta pe cei care distrug lumea , adica pe altii in afara de mine ? Doar ca sa dau apa la moara celor care fac constient ceea ce fac in lume astazi , adica ei sa faca ce vor lumii si eu sa-i iert fara ca macar ei sa incerce sa repare ceea ce se poate repara din ce au stricat ei ? Vezi cele scrise la un post anterior al cuiva despre mania binecunvatata . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce mi s-a facut MIE trebuie sa iert , vreau nu vreau . Dar in conditiile in care Hristos nu ma obliga sa iert tot ( vezi cele scrise la un post anterior al cuiva despre mania binecunvatata ) , de ce i-as ierta pe cei care distrug lumea , adica pe cei care au facut constient rau altora in afara de mine ? Doar ca sa dau apa la moara celor care fac constient ceea ce fac in lume astazi , adica ei sa faca ce vor lumii si eu sa-i iert fara ca macar ei sa incerce sa repare ceea ce se poate repara din ce au stricat ? In lume se intampla nedretati foarte mari , evidente si pentru un prost si nimic . Hai sa te pun intr-o situatie : ai un fiu si are o deceptie in dragoste . Din cauza deceptiei , o ia pe calea homosexualitatii . Tu ai fost un tata care i-ai explicat inca din frageda copilarie ce e bine si ce e rau , macar cat ai putut . In conditiile astea . nu ai sari la gatul celor care au legalizat asemenea practici ? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu pot spune ca "as sari la gatul" lor. Cum si eu am facut multe greseli si am avut norocul de a fi tratat cu blandete si intelegere explicandu-mi-se cand greseam si ghinionul de a fi atacat de catre alt tip de oameni la fiecare greseala, asa am reusit sa ma abtin in a sari la gatul oamenilor. Sunt destui care fac asta dar putini care aduc argumente pasnic. Cunosc foarte multe cazuri in care vorba buna si inteleapta a schimbat cursul vietii altora, iar critica sub pelerina nervilor, cuvintele vulgare si violenta fizica a fost ignorata. Desigur, se-ntampla si invers.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Se poate ierta un astfel de pacat ? | marianmarian | Generalitati | 22 | 05.10.2013 09:45:59 |
Ajutor. Mama se opune casatoriei. Nu poate ierta trecutul sotului meu | ioanacluj | Nunta | 270 | 27.02.2013 10:12:37 |
Despre multul rau pe care l-am facut cu unele postari ale mele aci | mihailt | Generalitati | 2 | 05.01.2010 18:17:06 |
|