![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
"Cu profiră împărătească de Dumnezeu țesută și cu haina nestricăciunii fiind îmbrăcat, suflete al meu, ți-ai ocârât vrednicia ta, făcându-ți din păcat bogăție și desfătare, și defăimând pe cei de un neam cu tine, precum și bogatul a trecut cu vederea pe Lazăr cel sărac. Dar ca să nu fiu osândit împreună cu acela, fii sărac cu duhul și strigă Domnului, Celui ce a sărăcit pentru tine : Cel ce ai purtat haină roșie de batjocură mai înainte de răstignire și gol ai fost pironit pe Cruce pentru mine, prin îmbrăcămintea împărăției Tale , Hristoase , scapă-mă de rușinea cea veșnică " ( Stihira zilei, a Triodului, de la Stihovana Vecerniei zilei )
|
||||
|
||||
![]()
"Bogat fiind în patimi, m-am îmbrăcat cu veșmântul cel înșelător al fățărniciei, veselindu-mă în răutățile neânfrânării, și arăt nemilostivire nemăsurată, neuitându-mă la mintea mea cea lepădată înaintea ușilor pocăinței, flămândă de tot binele și bolnavă de nepurtarea de grijă. Dar Tu, Doamne , fă-mă Lazăr sărac de păcate, ca nu cumva, rugându-mă , să nu aflu deget să-mi răcorească limba mea, jeluindu-se în văpaia cea nestinsă ; ci mă sălășuiește în sânurile patriarhului Avraam, ca un iubitor de oameni . "( Prima stihiră de la "Doamne, strigat-am . . ." , de la Vecernia zilei )
|
|||
|
|||
![]()
Scuza-ma ca intervin, vreau sa postez si eu 3 mici cantari pe care le aud la
Utrenie, cantari care imi plac foarte mult si le retin de multa vreme [COLOR=black]"Sfatul cel neurmat și dumnezeiesc, al întrupării Tale celei de sus, celei din Fecioară, proorocul Avacum avându-l în minte, a strigat: Slavă puterii Tale, Doamne!" [/COLOR][COLOR=black] "Înțelepții de Dumnezeu, care faceți acest praznic dumnezeiesc și cu totul cinstit, al Maicii lui Dumnezeu, veniți să batem din palme, slăvind pe Dumnezeu, Cel ce S-a născut dintr-însa." "[/COLOR][COLOR=black]Pe tinerii cei binecredincioși, în cuptor, nașterea Născătoarei de Dumnezeu i-a mântuit, atunci fiind închipuită, iar acum plinită; pe toată lumea ridică să-ți cânte ție: pe Domnul lucrurile lăudați-L și-L prea-înălțați pe Dânsul întru toți vecii."[/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR]
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
||||
|
||||
![]()
"Primește , Sioane , pe Împăratul, că iată vine la tine blând, înviind pe Lazăr și stricând împărăția morții cea amară. Mulțimea cea de Dumnezeu aleasă sfinților sihaștri, împreună cu poporul, adunați-vă să întâmpinați cu stâlpări pe Hristos strigând : Bine ești cuvântat Cel ce vii să mântuiești neamul omenesc, prin Patima Crucii, și să dai tuturor nepătimire pentru bunătatea Ta . "
<< Stihira a 2 - a de la " Doamne, strigat-am . . . ", de la Vecernia zilei )
|
||||
|
||||
![]()
"Săvârșind patruzeci de zile cele de suflet folositoare, să strigăm : Bucură-te cetate Betanie, patria lui Lazăr ; bucurați-vă Marta și Maria , surorile lui, că mâine vine Hristos să învieze cu cuvântul pe fratele vostru cel mort ; al Cărui glas, auzindu-l amarnicul și nesățiosul iad, cutremurându-se de frică și suspinând foarte tare, va slobozi pe Lazăr legat cu înfășurăturile. De a Cărui minune mirându-se mulțimea iudeilor va întâmpina pe Domnul cu ramuri și cu stâlpări, și se vor arăta lăudând pruncii pe Acesta, pe Care Îl pizmuiesc părinții : Bine este Cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel".
|
||||
|
||||
![]()
"Iată, Mirele vine în miezul nopții și fericită este sluga pe care o va afla priveghind ; iar nevrednică este iarăși cea pe care o va afla lenevindu-se . Vezi dar suflete al meu , cu somnul să nu te ingreunezi, ca să nu te dai morții și afară de împărăție să te încui ; ci te deșteaptă grăind : Sfânt , Sfânt , Sfânt ești , Dumnezeule ; pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, miluiește-ne pre noi " ( Troparul de la Denia de Duminică seara - Ultrenia din Sfânta și Marea Luni ) +
|
||||
|
||||
![]()
"Iuda, cel cu mintea iubitoare de argint, s-a întărâtat asupra Învățătorului, vrăjmașul ; s-a sfătuit , a gândit vânzarea , a căzut din lumină , primind întunericul ; a tocmit prețul și a vândut pe Cel fără de preț. Pentru aceasta a și aflat răsplătire , precum a făcut ticălosul : spânzurare și moarte cu durere. Pe noi izbăvește-ne , Hristoase Dumnezeule , de partea lui , iertare de greșeale dăruind celor celor ce prăznuim , cu dragoste , preacuratele Tale Patimi ! " ( Sedealna după a treia Catismă , de la Utrenia zilei ) .
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum se cântă cântările din Minei ? | STEPHAN | Muzica Bisericeasca | 5 | 21.05.2012 18:24:11 |
cantarile de Inviere | raisa2006 | Muzica Bisericeasca | 20 | 03.05.2012 21:52:08 |
Va rog sa imi spuneti cn are CANTARILE: | PuiMicGeorgiana | Muzica Bisericeasca | 1 | 05.11.2010 22:23:15 |
Unde pot gasi cantarile cununiei (audio sau .mp3)? | sophia | Muzica Bisericeasca | 4 | 26.06.2010 00:41:44 |
Cor, strana, cantarile preotilor | sophia | Muzica Bisericeasca | 17 | 13.08.2009 21:37:05 |
|