![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
- Cristina (in Postul Pastelui)pentru ca se grabea sa nu se razgandeasca sotul ei, Gabi, cu care era de foarte putin timp impreuna (abia despartita dintr-o alta relatie, presata de parinti sa se marite odata), iar - Maria - ca asa a vrut sotul ei, sa fie mai cu motz, ca in rest nu gasisera restaurant liber. Astea sunt "motivele" grabei lor. In ceea ce ma priveste, tin Postul asa cum e randuit de Bunul Dumnezeu : Matei 6, 16 : "Cand postiti, nu fiti tristi ca fatarnicii; ca ei isi smolesc fetzele, ca sa se arate oamenilor ca postesc; adevar graiesc voua: isi iau plata lor." Matei 6, 17 : Tu insa, cand postesti, unge capul tau si fatza ta o spala, Matei 6, 18 : Ca sa nu te arati oamenilor ca postesti, ci Tatalui tau care vede in ascuns iti va rasplati tie. Dumnezeu vede in ascuns ce si cum fac eu, nu trebuie sa ma justific voua. Si inca ceva : Matei 9, 15 : Si Isus le-a zis : Pot oare fiii nuntii sa fie tristi cata vreme mirele este cu ei? Dar vor veni zile cand mirele va fi luat de la ei si atunci vor posti. Asa ca, nu ai voie de la Dumnezeu sa faci nunta in post. Pentru faptul ca el nu mai este cu noi.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am citit postările tale și am încercat să nu intrevin în nici un fel dar ultima ta replică (de fapt răspunsul pe care singură ți-l dai la întrebarea pe care tot tu ți-ai pus-o cerând, dar respingând părerile celorlalți) m-am gândit totuși să scriu câteva rânduri fiind o persoană cu mai multă experianță de viață. Mie nu-mi place atitudinea ta (poate greșesc să mă ierți) căci, un creștin adevărat își vede de păcatele lui și nu judecă pe fratele lui orișice ar face acesta,ori tu tocmai aceasta faci și pari chiar puțin invidioasă. ESTE PROBLEMA LOR.Dacă tu ești o persoană mai credinciosă și care respecți dogmele bisericii tu să faci așa cum este rânduiala. Am cunoscut preoți care s-au cununat în post și au conceput și copii. Eu ca mamă și creștină m-aș opune din răsputeri unei astfel de hotărâri pe care ar lua-o copii mei.Ori,nu cred că este valabil aceasta în cazul tău căci nu din acest puct de vedere pui probleme. Doamne ajută și să-ți fie postul cu folos. |
|
|
||||
|
||||
|
Singurul raspuns adevarat care l-am primi aici a fost la postarea numarul 3 de la adorcrysti.
Restul sunt ............ In plus eu nu am pus aceasta intrebare pentru mine, caci am deja convingerile formate la 39 de ani.
|
||||
|
||||
|
Citat:
[COLOR=green]Bună, Dorina!
|
||||
|
||||
|
Citat:
Iar pentru cele de mai sus iti spun si tie : Matei 5, 44. Cauta si citeste. Ca mai mare greseala este sa nu mustri pe cel ce greseste, decat sa cunosti greseala sa si sa nu fi incercat sa-l indrepti.
|
||||
|
||||
|
Citat:
"Mie nu-mi place atitudinea ta (poate greșesc să mă ierți) căci, un creștin adevărat își vede de păcatele lui și nu judecă pe fratele lui orișice ar face acesta,...." - Pentru acestea eu iti spun : Matei 6, 1 : "Luati aminte ca faptele dreptatii voastre sa nu le faceti inaintea oamenilor ca sa fiti vazuti de ei......."
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Mie imi place cum pune problema CristinaTeodora; doar suntem un forum si discutam despre lucrurile, care nu ni se par in ordine si la care cautam raspuns, sau pe care dorim sa le verificam.
Daca ne-am face obicei din a analiza situatiile, fara sa judecam persoanele ar fi mult mai bine si am putea discuta in mod obiectiv despre asemenea situatii, ca cea adusa in vizor de Cristina Teodora. Sa recunoastem ca exista pe lume oameni, care fac numai ce ii taie pe ei capul si care sunt in stare de orice numai pentru a-si impune punctul de vedere; nici un argument nu i-ar retine de la a-si face voia. Cunosc si eu asemenea oameni, si asta nu ma impiedica sa ii iubesc, fiindu-mi f apropiati, dar cu faptele nu pot fi de acord. Am mare banuiala ca noi suntem fariseii, cei care mai degraba inchidem ochii la diversele situatii de acest gen, din falsa dorinta de a nu judeca; este mai degraba un neamestec vecin cu indiferenta. Cred ca e oportun sa ne clarificam ce inseamna a judeca, si abia apoi sa ne interzicem sa judecam, dar numai in lumina invataturilor ortodoxe. Nu am inteles deloc ca scopul acestei dezbateri ar fi judecarea celor doua persoane, care oricum nu au actionat de capul lor, ci in baza dezlegarii de la preot/episcop; mai degraba vad ca scop analizarea situatiei si luminarea celor, care ar dori sa faca aceeasi greseala, precum si atentionarea lor asupra eventualelor urmari: sterilitate, sa speram doar temporara, etc. Judecata sa o lasam lui Dumnezeu; noi insa sa invatam din asemenea cazuri, ce e bine de facut si ce nu, ca sa ne ferim pe noi si pe altii de urmarile inerente. Toate ne sunt permise, dar nu toate ne sunt de folos... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|