Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2009, 13:35:14
kosmy022 kosmy022 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2009
Locație: Romania, Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hector Vezi mesajul
In caz ca nu ai timp dimineata sa faci rugaciunile de dimineata, le poti face cu o seara inainte, dupa rugaciunile de seara? Adica sa faci rugaciunile de dimineata, seara.
Pai si cum poti zice seara ceva de genul : multumesc Doamne ca am trecut noaptea aceasta sau multumesc Doamne ca m-ai invrednicit sa vad o noua zi ? Ca rugaciunile de dimineata contin asa ceva...

Citat:
În prealabil postat de Hector Vezi mesajul
Sau poti face rugaciunile de seara cu cateva ore inainte de a te culca, si nu in momentul in care te culci?
Eu unul asta ma si straduiesc sa fac, in momentul in care vreau sa ma culc sunt suficient de obosit cat sa nu ma pot concentra deloc la rugaciune, asa ca incerc sa le zic mai devreme
Reply With Quote
Vechi 27.03.2009, 13:30:49
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit re

Mi-ati raspuns o multime, iar eu si uitasem sa ma mai uit pe acest topic.
Pentru inceput va multumesc tuturor pentru raspunsuri, sfaturi.
Citat:
În prealabil postat de kosmy022 Vezi mesajul
Pai si cum poti zice seara ceva de genul : multumesc Doamne ca am trecut noaptea aceasta sau multumesc Doamne ca m-ai invrednicit sa vad o noua zi ? Ca rugaciunile de dimineata contin asa ceva...
Pai aceasta este si intrebarea mea. Un aspect de-al ei. Cat de bine este? Aici cam e problema.....

Citat:
eu ma trezesc dimineata devreme sa ma duc la scoala si zic numai rugaciunea Domneasca pentru ca eu ca o pacatoasa ce sunt ma pregatesc pentru scoala si trebuie sa merg mult pe jos..
Da...eu sunt cu serviciul, trebuie sa ma scol la 5:50-06:00. Sa zicem ca printr-un efort (cu E mare) m-as scula pe la 5:15, dar eu cand ma scol devreme sunt somnoros, amortit si deabea ma pot concentra la rugaciune. Ma misc si incet si mi-ar lua foarte mult sa imi spun rugaciunile la acea ora matinala.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2009, 15:10:35
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Dumnezeu nu are in fata Sa pontaj. Nu poti spune am bifat si rugaciunile de dimineata, caci le-am rostit seara, si astfel Dumnezeu ma va ajuta mai mult.

Daca poti sa te rogi mai mult in unele seri, e foarte bine. Dar sa nu ai in vedere doar cantitatea, ci si calitatea. Adica, mai bine rostesti putin, dar sa ai constiinta ca ii vorbesti lui Dumnezeu, decat sa rostesti mult si mintea sa-ti rataceasca.

Eu sunt de parere ca in fiecare dimineata e bine sa ai macar un gand indreptat spre El, daca ai si un cuvant, cu atat mai bine.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rugaciunile incepatoare... myself00 Generalitati 17 07.06.2012 09:17:12
Rugaciunile de dimineata dorelsilaghi Intrebari utilizatori 9 23.11.2011 11:40:59
Rugaciunile de seara haitchi Intrebari utilizatori 2 27.06.2010 20:40:33
La ce ne ajuta rugaciunile? Mihailescu_Daniel Generalitati 26 09.05.2009 15:37:09
Rugaciunile pt cei adormiti danyel Rugaciuni 0 03.06.2007 21:18:43