Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2009, 09:42:00
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Imi place cum gandesti,Axios....si,ma mira sa aud un barbat ca-si da seama de sacrificiile pe care le face o femeie,de rabdarea acesteia.
Vechi 23.03.2009, 21:07:42
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Pe 27 august, anul acesta, fac 31 de ani de casnicie. Am trecut, impreuna cu sotia mea, prin bucurii dar si prin neimpliniri, ne-am sprijinit reciproc in momentele grele, am avut si multe situatii in care ne-am certat insa nu cu ura si am trait cu intensitate clipa impacarii pe care amandoi o asteptam cu nerabdare. Eu sint un om plin de defecte dar sotia mea a stiut sa le atenueze cu rabdare. Ce sa spun, este exact omul cu care trebuia sa ma casatoresc. De aceea, pentru cei care sunt interesati de alegerea omului cu care sa se casatoreasca, va spun: Cautati intai la defectele voastre si, in functie de acestea, alegeti partenerul dispus sa le accepte si chiar sa le atenueze. Asa veti sti ca omul acela, barbat sau femeie, dupa caz, va iubeste. Asa veti avea o casnicie durabila.
Vechi 24.03.2009, 06:33:43
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Pe 27 august, anul acesta, fac 31 de ani de casnicie. Am trecut, impreuna cu sotia mea, prin bucurii dar si prin neimpliniri, ne-am sprijinit reciproc in momentele grele, am avut si multe situatii in care ne-am certat insa nu cu ura si am trait cu intensitate clipa impacarii pe care amandoi o asteptam cu nerabdare. Eu sint un om plin de defecte dar sotia mea a stiut sa le atenueze cu rabdare. Ce sa spun, este exact omul cu care trebuia sa ma casatoresc. De aceea, pentru cei care sunt interesati de alegerea omului cu care sa se casatoreasca, va spun: Cautati intai la defectele voastre si, in functie de acestea, alegeti partenerul dispus sa le accepte si chiar sa le atenueze. Asa veti sti ca omul acela, barbat sau femeie, dupa caz, va iubeste. Asa veti avea o casnicie durabila.
M-ai facut sa zambesc pe sub mustata, deoarece in cuvinte putine, ai definit foarte frumos "castoria" sau mai bine zis relatia intre soti.
Ai fost norocos in viata, ai ales bine, iar acum trebuie sa va bucurati.
Acum e timpul vostru: copii sint mari, plecati(banuiesc) si va ramine sa va depanati amintirile una-cite-una.
Momente uritele probabil ca au existat, dar stii ce? elimina-le din memorie, pastreaza-le doar pe cele bune si placute!
Domnul sa va tina tot asa.
Vechi 24.03.2009, 06:39:45
patinina34's Avatar
Senior Member

Implicit

Sa va spun citeceva despre casatoria mea:

Eu sint perfectionista - adica totul trebuie s afie curat, la locul sau in casa/masina/garaj etc, si ma straduiesc sa fac cit mai bine treaba prin jurul casei.

Sotul este un dezastru - adica daca merg la serviciu, cind ma intorc ii spun:
"- Ai mancat sos de rosii si pasta, azi!" iar el surprins spune:
"- Pai de unde stii? Ce esti detectiv particular?"
"- Pai nu, insa ia uite ce ai pe maiou!" - ii spun.

Orice atinge, eu trebuie s apun la loc, si apoi tot el ma intreaba uneori
"- Nu stii cumva, unde am pus obiectul cutare? Hai ca tu stii, spune-mi, te rog!".

Deci, noi ne completam unul pe altul.

El in schimb e perfectionist, cind face ceva- tip reparatii, modificari, masina o controleaza cu perfectiunea unui ceasornic etc etc etc.

Astia sintem noi!
Vechi 24.03.2009, 09:52:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Nevasta-mea? Pai e frumoasa, desteapta, de familie buna, are gusturi bune, ii place sa citeasca, stie sa gateasca bine, ma place asa cum sunt, are un suflet bun, e atenta cu detaliile, stie ce e de cumparat prin casa, se ingrijeste de familie, e chibzuita cu banii, e atenta cu parintii si cu cei din jur, nu tine suparare, are caracter, e fidela, are proiecte interesante de viitor samd... E asa cum trebuie sa fie o sotie model, slava Domnului.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2009, 09:57:44
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Scurt si cuprinzator!
Stii bancul cu sotia care si-a dus sotul la psihiatru?Femeia avea un sot exagerat de optimist si de multumit,si-l duse pe acesta la psihiatru,i se pare ca totusi nu este in regula.Acesta incepe la doctor a insira bucuriile si multumirile lui,uneori nejustificate;"pai,sunt foarte fericit,am o sotie minunata,am tot ce-mi trebuie,am tot ce-mi trebuie,vibrez de bucurie...etc",numai lucruri bune.La care doctorul spune;"asa!,si cand au inceput aceste simtome?"
Vechi 24.03.2009, 19:11:40
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
M-ai facut sa zambesc pe sub mustata, deoarece in cuvinte putine, ai definit foarte frumos "castoria" sau mai bine zis relatia intre soti.
Ai fost norocos in viata, ai ales bine, iar acum trebuie sa va bucurati.
Acum e timpul vostru: copii sint mari, plecati(banuiesc) si va ramine sa va depanati amintirile una-cite-una.
Momente uritele probabil ca au existat, dar stii ce? elimina-le din memorie, pastreaza-le doar pe cele bune si placute!
Domnul sa va tina tot asa.

Multumesc de urare Pantinina. Intr-adevar, copiii sunt mari, dar sa stii ca si acum sint la fel de zapacit ca la 23 de ani cat aveam cand m-am casatorit. Partea cu amintirile este undeva, dincolo de orizont. Deja am un nepotel, iar al doilea este pe drum si totusi nu ma pot obijnui deloc cu statutul de bunic.
Vechi 24.03.2009, 19:22:34
patinina34's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Multumesc de urare Pantinina. Intr-adevar, copiii sunt mari, dar sa stii ca si acum sint la fel de zapacit ca la 23 de ani cat aveam cand m-am casatorit. Partea cu amintirile este undeva, dincolo de orizont. Deja am un nepotel, iar al doilea este pe drum si totusi nu ma pot obijnui deloc cu statutul de bunic.

Ei, asa este, insa vezi tu, toate au un rost in lumea asta si un mers al firii!!!!
Deci, sa fii binecuvantat ca bunic!
Vechi 24.03.2009, 19:26:38
patinina34's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nevasta-mea? Pai e frumoasa, desteapta, de familie buna, are gusturi bune, ii place sa citeasca, stie sa gateasca bine, ma place asa cum sunt, are un suflet bun, e atenta cu detaliile, stie ce e de cumparat prin casa, se ingrijeste de familie, e chibzuita cu banii, e atenta cu parintii si cu cei din jur, nu tine suparare, are caracter, e fidela, are proiecte interesante de viitor samd... E asa cum trebuie sa fie o sotie model, slava Domnului.

Bravo...atunci intrebarea este: cum esti tu? cu ce anume o completezi tu pe ea, sau ea face tot? si tu citesti ziarul?
Vechi 24.03.2009, 22:01:12
dorinastoica14
Guest

Implicit

M-am căsătorit cu omul pe care mi l-a rânduit Dumnezeu care în marea sa bunătate știa exact de ce aveam eu nevoie atunci când eram tânără și știe și acum de ce am nevoie pentru mântuire.Ne certăm adesea de la fleacuri dar nu aș vrea să fie altcineva și este bine așa cum este pentru că aceasta este voia lui Dumnezeu!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine s-ar casatori cu o desfranata ? windorin Nunta 428 13.07.2012 14:54:59