![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce frumos a spud candva un parinte:" Crucea uneste cerul cu pamantul si ne imbratiseaza pe toti."
|
||||
|
||||
![]() ![]() Sfânta Cruce Sfânta Cruce izvorăște râuri de iubire, Sfânta Cruce binecuvintează întreaga zidire; . Sfânta Cruce împodobește casa sufletului, Sfânta Cruce sfințește roada pământului; . Sfânta Cruce e izvorul minunilor din care sorbim, Sfânta Cruce e puntea între efemer și sublim; . Sfânta Cruce ne izbăvește de jugul păcatului greu, Sfânta Cruce e scutul și tăria neamului meu; . Sfânta Cruce e Lumina orașului în care locuim, Sfânta Cruce e acoperământul țării unde odrăslim; . Sfânta Cruce ne luminează viața mereu, Sfânta Cruce ni-i călăuza sfântă către Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]()
Cand am fost sa vorbesc cu duhovnicul i-am spus ca visasem intr-o noapte ca a venit Sf Spiridon și mi-a luat crucea pe care o purtam la gat, in mana si mi-a spus ca nu e cruce ortodoxa...m-am inspaimantat de acest vis..cand i-am aratat duhovnicului crucea pe care o purtam, era de argint, mi-o adusese sotul meu din Sf Munte...mi-a spus ca e cruce de malta , cu toate bratele egale, si ca o poarta si masonii...i-am spus daca el imi spune sa o schimb eu o schimb...mi-a spus ca ar fi bine sa o schimb si sa-mi iau una de lemn....am facut intocmai cum a spus duhovnicul dar ma gandeam de ce a spus de lemn, ca ar fi putut sa-mi spuna simplu sa-mi iau alta...Duminica, am inteles de ce..cand l-am auzit la predica spunand ca Mantuitorul a sfintit crucea de lemn pe care era rastignit, nu de aur ,nu de argint sau alte metale..ptr ca si lemnul fusese viu...
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa este. Dar eu port la gat 3cruci pentru ca sunt sfintite in locuri diferite
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=#2982b6]http://www.crestinortodox.ro/editori...-sfintei-cruci[/COLOR]
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
iarta-ma, dar asa am primit eu raspuns de la duhovnic cand m-am dus sa-i cer sa sfinteasca o cruce pentru finul meu... Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]()
Crucile se sfintesc. Ele nu au putere prin ele insele. Puterea lor izvoraste din Hristos care se intipareste tainic in ele prin sfintire.
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Domnul Iisus a sfintit crucea si i-a dat putere dintr-un simplu lemn ,a facut un scut;de atunci Crucea este si va fi un simbol al iubirii si-al jertfei totale.
|
|||
|
|||
![]()
CRUCEA este semnul de recunostere al crestinilor, simbol al iubirii lui Dumnezeu si al iertarii pacatelor, mijloc de intarire in nevoi, arma asupra diavolului, cale spre desavarsire, chezasie a mantuirii, mangaiere in necazuri si suparari.
Cinstirea si insemnarea cu semnul crucii sunt dovezi ale vietuirii noastre dupa invatatura Mantuitorului si a Bisericii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crucea de la gat | colaps | Generalitati | 14 | 02.03.2014 23:59:31 |
Crucea vietii | georgeval | Generalitati | 20 | 16.12.2012 13:22:43 |
Crucea Sf. Apostol Petru vs. crucea satanica | camy_d | Sfintii Apostoli Petru si Pavel | 19 | 14.04.2011 04:23:25 |
Crucea | Ioana-Andreea | Secte si culte | 70 | 13.01.2011 19:58:47 |
crucea celtica | oncioiu | Generalitati | 4 | 14.10.2010 11:11:57 |
|