![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Vasinec tot simbolic e povestea asta de la care am inceput noi si la care vad ca ocolesti raspunsul?
19. "Era un om bogat, care se imbraca in porfira si in suptire; si in fiecare zi ducea o viata plina de veselie si stralucire. 20. La usa lui, zacea un sarac, numit Lazar, plin de bube. 21. Si dorea mult sa se sature cu faramiturile, care cadeau de la masa bogatului; pana si canii veneau si-i lingeau bubele. 22. Cu vremea saracul a murit(vezi ca scrie destul de clar ca a murit; ti se pare ca a murit simbolic?); si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul, si l-au ingropat(a fost ingropat simbolic?). 23. Pe cand era el in Locuinta mortilor, in chinuri(bogatul era in Locuinta mortilor si era in chinuri,cum iti explici lucrul acesta? tot simbolic zici ca e?), si-a ridicat ochii in sus(fii atent ca are ochi), a vazut (dupa teoriile tale cum putea bogatul sa vada daca era in somnul de veci de doar o clipa?)de departe pe Avraam, si pe Lazar in sanul lui(nu numai bogatul era in Locuinta mortilor ci si Lazar si pe Avraam), 24. si a strigat(ti-am mai spus ca sufletele celor morti vorbesc dar mai luat la misto): "Parinte Avraame, fie-ti mila de mine, si trimete pe Lazar sa-si moaie varful degetului in apa, si sa-mi racoreasca limba; caci grozav sunt chinuit in vapaia aceasta." (vezi ca era chinuit?) 25. ,Fiule", i-a raspuns Avraam,(vezi ca si Avraam vorbeste) "adu-ti aminte ca, in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici(in Locuinta mortilor), el este mangaiat, iar tu esti chinuit(chin ca cel din iazul de foc cel vesnic unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge niciodata). 26. Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar avea sa treaca de aici la voi, sau de acolo la noi, sa nu poata." (fiecare sfant de la facerea pamantului si pana la moartea Lui Isus era adaugat la numarul poporului Lui Dumnezeu, tot in Locuinta mortilor dar cu regim special; de aceea este aceasta prapastie intre ei) 27. Bogatul a zis: "Rogu-te dar, parinte Avraame, sa trimeti pe Lazar in casa tatalui meu; 28. caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin." (cum putea cineva sa ajunga in locul acela de chin care este moartea intaia, daca tu zici pt trupul care moare si sufletul sau pana la invierea mortilor trece doar o clipa?) 29. Avraam a raspuns: "Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei." 30. ,Nu, parinte Avraame", a zis el; "ci daca se va duce la ei cineva din morti( vezi ca erau morti si nu vii, dar totusi vorbeau), se vor pocai." 31. Si Avraam i-a raspuns: "Daca nu asculta pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti."(vorbeste de inviere din morti) Prietene, de atatea ori ti-am explicat in aceste versete povestite de Isus, ca mortii macar ca sunt morti, ei vorbesc , aud, au chinuri, dar tu mai luat la misto. Daca tu nu vrei sa-L crezi pe Isus , cum ai sa ma crezi pe mine? Cum poti considera tu aceste versete ca sunt simbolice? Daca tu cu inversunare contrazici cuvintele Lui Isus... atunci ma retrag si nu voi mai scrie niciodata pe acest forum (cu titlul de mai sus), pr ca totul este zadarnic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista mai multe modalitati de ai prezenta cuiva un mesaj. Te poti folosi de fapte petrecute in realitate. Dar, cand acestea nu au efectul dorit, poti recurge si la povestiri care nu au avut loc dar care au ca scop prezentarea unui mesaj important. In pilda bogatului nemilostiv, Domnul Iisus Hristos ne indeamna sa facem fapte de milostenie ca sa avem o rasplata buna. De asemenea, ne transmite ceva greu de crezut "Daca nu vor crede pe Moise si prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva din morti" (Luca 16:31). Invieri din morti chiar au avut loc (foarte multe), dar asta nu a schimbat credinta oamenilor. Dvs. luati strict literar povestirea Domnului Iisus Hristos si pierdeti mesajele care v-au fost transmise. Daca pilda bogatului nemilostiv reprezinta o zugravire a unor scene intamplate intocmai cum sunt descrise, am niste intrebari: - in ce stare erau bogatul si Lazar dupa ce murisera. Daca erau suflete, de ce aveau parti trupesti si suferinte trupesti (nu va suparati ca repet aceasta intrebare)? - se spune despre Lazar ca a ajuns in sanul lui Avram. Cat de mare trebuia sa fie sanul lui Avram pentru a-i primi pe cei binecuvantati? Sau erau primiti pe rand, cu programare? - imaginati-va ca, in mod asemanator scenei din pilda bogatului nemilostiv, dvs. veti ajunge in sanul lui Avram. Cand sa va bucurati mai bine, vedeti in Locuinta mortilor, in chinuri, pe o persoana iubita (un parinte, o sora, un prieten bun). Cum va fi bucuria dvs. cand veti sti ca de cealalta parte, persoane dragi sunt chinuite? - se stie ca au fost multe invieri. Unele facute inainte de venirea Domnului Iisus Hristos pe pamant. Altele, facute chiar de Mantuitorul. Altele facute de Sfintii Apostoli. De ce, nici unul din cei inviati din morti nu a povestit nimic despre locul in care a fost? Stiu ca este nevoie de ceva imaginatie ca sa raspundeti la aceste intrebari. Dar, pentru dvs., Domnul Iisus Hristos nu are voie sa prezinte o scena imaginara, sub forma de pilda, pentru ca noi sa intelegem niste mesaje. Puteti sa-i marturisiti Domnului Iisus Hristos:" Doamne, eu sunt unul din aceia care crede ca sangele mortului striga (asa ati inteles versetul in care Dumnezeu ii spune lui Cain: "Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la Mine"-Facerea 4:10)". Sfatul meu este sa nu cititi niciodata o fabula (sau alt gen literar asemanator). O sa intelelgeti ca animalele vorbesc si s-ar putea sa ajungeti la balamuc. Ca incheiere: am vrut sa arat doar ca eu am cu totul alta parere. Repet: dvs. trebuie sa cercetati si sa credeti ceea ce vi se pare bun de crezut. Sper sa nu fiti suparat si sa continuati postarile. |
|
|||
|
|||
![]()
Degeaba iti scriu ca tot nu ai sa pricepi. Daca tu iei cuvantarea Lui Isus drept fabula... atunci fabula este tot ce ti-am scris de la inceput si pana acuma cu exemple din Biblie. Atunci ramai in continuare la parerile tale si te-as ruga in modul cel mai serios daca te va mai intreba cineva ce se intampla cu sufletul dupa ce omul moare, unde ajunge si de ce e asa, te rog sa-i raspunzi asa:Avem Sfanta Scriptura si ca nu cumva sa te duc in eroare citeste-o si roaga-te la Dumnezeu sa te lumineze.
Eu am sa fac la fel si daca am sa mai vad pe cineva cu alte teorii sau presupuneri la oricare din subiectele care sunt greu de descifrat, am sa-i spun sa citeasca Sfanta Scriptura si sa se roage Lui Dumnezeu pt a fi lamurit. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- in ce stare erau bogatul si Lazar dupa ce murisera. Daca erau suflete, de ce aveau parti trupesti si suferinte trupesti (nu va suparati ca repet aceasta intrebare)? - se spune despre Lazar ca a ajuns in sanul lui Avram. Cat de mare trebuia sa fie sanul lui Avram pentru a-i primi pe cei binecuvantati? Sau erau primiti pe rand, cu programare? - imaginati-va ca, in mod asemanator scenei din pilda bogatului nemilostiv, dvs. veti ajunge in sanul lui Avram. Cand sa va bucurati mai bine, vedeti in Locuinta mortilor, in chinuri, pe o persoana iubita (un parinte, o sora, un prieten bun). Cum va fi bucuria dvs. cand veti sti ca de cealalta parte, persoane dragi sunt chinuite? - se stie ca au fost multe invieri. Unele facute inainte de venirea Domnului Iisus Hristos pe pamant. Altele, facute chiar de Mantuitorul. Altele facute de Sfintii Apostoli. De ce, nici unul din cei inviati din morti nu a povestit nimic despre locul in care a fost? De vreme ce dvs. luati acea pilda ad-literam, in mod sigur aveti si raspuns la aceste intrebari. Luminati-ma si pe mine. |
|
||||
|
||||
![]()
1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”.
RĂSPUNS: Citat:
Il rog pe domnul Liviu Sergiu să ne spună incă o dată ce a înțeles de aici. Mie mi-ați mai postat acest lucru de vreo 10 ori și e clar că vă bateți joc de ceea ce spune Biblia. Sunteți sigur că ați comentat versetele de la întâia epistolă a lui Petru? Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “[COLOR=#ff0000]omorât[/COLOR] cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe” Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea : 1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți". Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad. Citat:
Oare e asa?! Mă faceți să râd! De când ați intrat pe forumul acesta nu faceți decât să reluați întruna materialele de propagandă adventistă pe care le preluati de pe Intercer, forumul sectanților adventiști, idei cu care ați fost îndoctrinat la adunare. Diferența dintre mine si dvs este ca eu intotdeauna am explicat biblic frânturile de versete pe care le folosiți voi adventiștii pentru a vă "explica deviațiile". Dvs nu ati facut niciodata acest lucru în cazul in cazul argumentelor Bisericii, in fața cărora pălesc ca pleava speculațiile voastre sectărești. Citat:
Mat.22.30 “Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer.” Adică omul nu mai are aceleași pofte lumești, mâncare , băutură, sex ca in viata asta. Ioan 3.12 “Dacă v-am spus cele pământești și nu credeți, cum veți crede cele cerești?” Biblia spune clar că sufletul există conștient. Și tot ea spune că îngerii și demonii, deși sunt creații spirituale au simțuri. Simțurile lor nu sunt asemenea nouă dar ne sunt prezentate în așa fel încât noi să le înțelegem: Ioan 3.12 “Dacă v-am spus cele pământești și nu credeți, cum veți crede cele cerești?” Apoc 20.12 Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR.” Deci Diavolul care e o creațe spirituală și nu are aceleași simțuri ca oamenii trupești va fi chinuit de "foc" Ti s-a mai explicat de atâtea ori până acum că Învierea la creștini nu înseamnă recrearea unei persoane, ci înseamnă crearea unui nou trup duhovnicesc pe un suflet care există constient. Asta explică și Biblia:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. Citat:
[SIZE=1]Foarte bine, atunci explicați-ne din acest punct de vedere versetele de mai jos: [/SIZE] [SIZE=1]Apocalipsa 20.7-10 :[/SIZE] [SIZE=1]„Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR". [/SIZE] [SIZE=1]Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum veti ocoli răspunsul la problema asta![/SIZE] [SIZE=1]4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) "Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE". [/SIZE] [SIZE=1]Puteau oasele unui sfânt decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista?[/SIZE] [SIZE=1]De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele:[/SIZE] [SIZE=1]Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE." [/SIZE] [SIZE=1]Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului?[/SIZE] [SIZE=1]Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere:[/SIZE] [SIZE=1]Ioan 5.28-29 "vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII".[/SIZE] [SIZE=1]Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului.[/SIZE] [SIZE=1]Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului: [/SIZE] [SIZE=1]Luca 9. 28-31"luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui"[/SIZE] [SIZE=1]Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 "Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului") Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient?[/SIZE] [SIZE=1]Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament"[/SIZE] [SIZE=1]Se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lăuda pe Dumnezeu.[/SIZE] [SIZE=1]2 Cronici 33.6 “ Manase a adus oameni care chemau duhurile morților și fermecători; și a înmulțit relele împotriva Domnului, mâniindu-L.” [/SIZE] [SIZE=1]Lev 20.27 “Bărbatul sau femeia, de vor chema morți sau de vor vrăji, să moară neapărat”[/SIZE] [SIZE=1]Dacă vechii evrei nu credeau în existența sufletelor după moarte, atunci de ce le interzice D-zeu sub pedeapsa morții, spiritismul?[/SIZE] [SIZE=1]Apoc. 6, 9-11 "Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. [/SIZE] [SIZE=1]Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei." [/SIZE] [SIZE=1]Domnule vasinec/maraiann, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, în care se vorbește limpede de existența Iadului și a sufletelor după moarte, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, ba încă ați avut curajul să spuneți că nicăieri în Biblie nu se mai vorbește despre persoane decedate care vorbesc sau fac acțiuni. Deci când vă apucați la modul serios de citatele de mai sus??? Dacă ocoliți răspunsurile, o să le reiau la nesfârșit.[/SIZE]
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stii, muzica de la sfanta toaca merge bine cu un carnati afumat si un paharel de vin, cea de disco cu o "domnisoara"...NUUUUUUUUUUU!!!!!!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greșeală de tipar FÁBULĂ, fabule, s.f. Scurtă povestire alegorică, de obicei în versuri, în care autorul, folosind procedeul personificării animalelor, plantelor și lucrurilor, satirizează anumite moravuri, deprinderi, mentalități sau greșeli cu scopul de a le îndrepta. ♦ Istorisire, prezentare a unei fapte imaginare ca reală; p. ext. minciună. – Din fr. fabulation, lat. fabulatio. Aici mai sus ai ce inseamna verbul a fabula si cuvantul fabula ca poate asa ai sa vezi ca Isus nu a folosit procedeul personificarii animalelor, plantelor si lucrurilor, ci s-a folosit de personaje reale care au trait pe pamant. Amintesteti ca Isus este de la inceputuri. 1. Atat bogatul,saracul Lazar cat si Avraam nu mai erau fiinte vii asa cum suntem noi acum. Sufletul fiecaruia, cand ei au murit, ne spune Isus ca au ajuns intr-un loc numit Locuinta mortilor. Trupurile stim cu totii ca ajung o parte in pamant, altele in oceane,mari, unde sunt mancati de pesti, altele incinerate si asa mai departe. Locuinta mortilor este locul unde ajung sufletele celor morti (in istorioara vedem ca Lazar a fost dus de ingeri in locul unde era si Avraam). Fiecare suflet din Locuinta mortilor (scriu Locuinta mortilor cu litera mare pt ca asa scrie si in Biblie) nu mai au trup dar asta nu inseamna ca ele nu vad, aud, nu vorbesc, nu sufera, pt ca asa ne spune Biblia din care citim cu totii: 9. Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut supt altar SUFLETELE celor ce fusesera junghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu, si din pricina marturisirii, pe care o tinusera. 10. Ei STRIGAU CU GLAS TARE, si ZICEAU: "Pana cand, Stapane, Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti sa JUDECI si sa RAZBUNI SANGELE NOSTRU asupra locuitorilor pamantului?" 11. FIECARUIA DINTRE EI I S-A DAT O HAINA ALBA, si LI S-A SPUS SA SE MAI ODIHNEASCA putina vreme, pana se va implini numarul tovarasilor lor de slujba si al fratilor lor, care aveau sa fie OMORATI CA SI EI. Vezi ca deasupra ne spune clar ca aceste suflete nu mai sunt vii (adica nu mai au trup), li s-a dat cate o haina alba si li s-a zis sa se mai odihneasca si sa astepte pana se va implini numarul tovarasilor lor , care aveau sa fie omorati ca si ei ( este clar ca ei sunt morti). Ti-am dat exemplul din apocalipsa pt ca asta demonstreaza ca s-a mai scris si in alta parte in Biblie ca sufletele celor morti vorbesc si chiar poarta haine si nu este nici pe departe fabula. Tu ma intrebi pe mine in ce stare erau bogatul si Lazar dupa ce au murit... Oare am murit eu si pot sa-ti raspund la o asemenea intrebare?! Daca tu de spusele Lui Isus si ale celor spuse de apocalipsa nu crezi, crezi ca eu voi veni cu alte lamuriri ?!!! Asteapta pana ai sa mori si atunci ai sa afli. De asemenea ai intrebat:Daca erau suflete, de ce aveau parti trupesti si suferinte trupesti (nu va suparati ca repet aceasta intrebare)? Acuma am si eu o intrebare: Daca Dumnezeu a dorit sa faca lucrurile in felul asta, ce ai tu impotriva? Nici eu si nici tu nu ai vazut lucrarile Lui Dumnezeu imateriale, dar asta nu inseamna ca ele nu exista. 2.Ai mai intrebat:- se spune despre Lazar ca a ajuns in sanul lui Avram. Cat de mare trebuia sa fie sanul lui Avram pentru a-i primi pe cei binecuvantati? Sau erau primiti pe rand, cu programare? Raspuns:Nu fi fara obraz. Cum o mama daca are 10 copii si daca unul sufera si ea il tine in brate si-l mangaie, asta nu inseamna ca toti copii trebuie tinuti in brate. Iar cand alapteaza copii, nu-i alapteaza pe toti pe rand cand acestia sunt sugari??? Sau ii lasa sa moara de foame?!!! Asa si cu Avraam. 3.Ai mai intrebat:- imaginati-va ca, in mod asemanator scenei din pilda bogatului nemilostiv, dvs. veti ajunge in sanul lui Avram. Cand sa va bucurati mai bine, vedeti in Locuinta mortilor, in chinuri, pe o persoana iubita (un parinte, o sora, un prieten bun). Cum va fi bucuria dvs. Raspuns: Voi avea acelasi sentiment pe care il are Avraam fata de bogat. 4.Ai mai intrebat:4.- se stie ca au fost multe invieri. Unele facute inainte de venirea Domnului Iisus Hristos pe pamant. Altele, facute chiar de Mantuitorul. Altele facute de Sfintii Apostoli. De ce, nici unul din cei inviati din morti nu a povestit nimic despre locul in care a fost? Raspuns: Sunt atatea exemple si din viata de zi cu zi cu persoane care au moarte clinica si toate au povestit ce au vazut. Ai crezut vreunul??? Dupa cum tu nu crezi, asa poate nu au crezut nici pe ei. De unde stii tu ca ei nu au povestit familiilor, prietenilor sai??? Daca nu e scris in Biblie experienta lor din timpul mortii, asta nu inseamna ca nu s-a intamplat nimic. Noi ceilalti avem Sfintele Scripturi in care sa ne incredem, de aceea poate nu este scris experienta lor din timpul mortii. Niciunul dintre noi nu a ajuns in Locuinta mortilor, de aceea trebuie sa ne incredem in Biblie si nu in invataturile unora care zic ca sufletele mortilor nu vorbesc,nu aud, nu vad, dar in Biblie ni se spune destul de clar ca ei vorbesc,aud, vad. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=ovidiu-s;121144]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”.
RĂSPUNS: [font=Arial]Il rog pe domnul Liviu Sergiu să ne spună incă o dată ce a înțeles de aici. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “[COLOR=#ff0000]omorât[/COLOR] cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe” Eu asta cred: Isus a trebuit sa moara pt ca noi sa putem fi scosi din Locuinta mortilor la viata. El fiind mort cu trupul, dar viu facut cu duhul (pe cruce era mort ca toti mortii si nu ruah sau alte...cuvinte, iar sufletul Sau era viu si nu cum erau sufletele celorlalti morti pt ca El era fara pacat avand astfel putere asupra Locuintei mortilor), CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE (inchisoarea este Locuinta mortilor, unde a spus duhurilor ca are putere sa invie pe orisicine crede in El), care fuseseră neascultătoare altădată (adica cei ce nu au ascultat de Dumnezeu), când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe (dorea pe timpul lui Noe sa salveze mai multi oameni de la inec), și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă (doar 8 oameni au crezut in cele spuse de Dumnezeu, iar pt ca au crezut au fost salvati de ape si mantuiti purtati prin ape). In momentul in care Isus a murit , sufletul Sau a intrat in Locuinta mortilor, si a scos sufletele celor sfinti de acolo si a propovaduit celorlalte suflete ca El poate scoate pe orisicine doreste si crede in El, de la Abel si pana cand a murit El. Pe cei ce Ia scos de acolo Ia dus in raiul Lui Dumnezeu, iar pe cativa Ia inviat aratandu-ne ca El are putere sa invie pe cine vrea chiar daca este mort. Matei 27:50. Isus a strigat iaras cu glas tare, si Si-a dat duhul. 51. Si indata perdeaua dinlauntrul Templului s-a rupt in doua, de sus pana jos, pamantul s-a cutremurat, stancile s-au despicat, 52. mormintele s-au deschis si multe trupuri ale sfintilor care murisera, au inviat. 53. Ei au iesit din morminte, dupa invierea lui, au intrat in sfanta cetate, si s-au aratat multora. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vrut doar sa scot in evidenta ce inseamna sa iei ad-literam ceea ce nu are cum sa se fi intamplat intocmai. Pentru ca dvs. luati totul la litera, riscati sa ajungeti la niste concluzii caraghioase (ex:"sangele mortului striga" - concluzie la versetul din facerea 4:10) Pentru mine este in regula cu ceea ce mi-ati raspuns. Nu pentru ca as fi de acord, dar am inteles parerea dvs si cu asta discutia s-a incheiat. Acelasi lucru il cer si eu. Am parerile mele, pe care nu trebuie sa le luati de bune, dar nici sa-mi repetati aceleasi intrebari la care am raspuns (cum face idolul dvs. - d-l Ovidiu-s). Apropo, ce ziceti, am avut dreptate cand am spus ca d-l Ovidiu, nu va face altceva decat sa reposteze acelasi articol lung, cu aceleasi fragmente, desi la unele dintre ele a primit raspuns de multe ori? Facem un ramasag? Eu zic ca din urmatoarele 5 postari ale d-lui Ovidiu, pe acest topic, 3 vor fi aproape identice cu ceea ce a mai postat de zeci de ori, desi a primit raspuns (tot de zeci de ori). P.S. Spuneam ca sunt multumit ca ati raspuns, cum ati stiut (la fel fac si eu). Nu mai revin cu aceleasi intrebari. Doar la raspunsul acela cu "moartea clinica" nu prea sunt multumit. Nu cred ca este bine sa asemanam moartea adevarata cu moartea clinica (un fenomen inca incomplet elucidat). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|