![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Intr-adevar, bine ca nu a fost asa, dar mi se pare ciudat ca Dumnezeu sa nu fi spus nimic de pomul vietii - sau cel putin nu e mentionata in Geneza nici o restrictie referitoare la pomul vietii. Reiese ca Dumnezeu ar fi acceptat ca omul sa traiasca vesnic in chinuri, dar nu ar fi acceptat ca omul sa cunoasca binele si raul. Ceva parca nu merge.
In schimb parca are mai mult sens ceea ce se spune in articolul din postul anterior, si anume ca pomul vietii era de fapt trairea in Dumnezeu. Bineinteles, din asta reiese indirect ca Adam se hranea in mod constant din pomul vietii, adica se hranea duhovniceste din Dumnezeu. Inca nu mi-e foarte clara nici una din variante. Mai studiez :)
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16 |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cunostinta binelui si raului, din cate stiu, inseamna ca omul initial nu cunostea raul, ci numai binele, din moment ce toate erau bune pe atunci. Incalcarea "postului" randuit, a unei simple porunci care testeaza vointa si alegerea omului prin libertatea sa, a facut ca raul (originar de la demon) sa intre in om, acesta preferandu-l pe NU in loc de DA.
|
|||
|
|||
|
Eu unul cred ca Vechiului Testament nici sa nu ii prea dam mare importanta deoarece scrierea lui este veche nici nu se stie exactitatea lucrurilor care au fost atunci deoarece toate cele intamplate sunt acum milioane de ani,deci pomul vietii poate insemna total altceva si pasarile cerului la fel.Biblia trebuie interpretata ,mai ales in Vechiul Testament.Dumnezeu a facut lumea in 6 zile asa scrie in Vechiul Testament dar mai mult ca sigur cele 6 zile sunt perioade foarte lungi de ani sau de luni .El nu a facut lumea asa,poc poc,gata omul,ci prin fenomene si lucruri inexplicabile deoarece Dumnezeu nu e un om ,Dumnezeu nu e doar undeva ci peste tot si inseamna inteligenta pura,ratiune,o inteligenta care este mult mai superioara decat creierul uman (stiti si voi cat de sofisticat si inteligent e un organism ,un creier ,o lucrare omeneasca).Daca in Biblie spune ca 7 dragoni de exemplu vor veni si vor manca pamantul sau au venit nu inseamna ca ,chiar 7 dragoni vor veni ,poate dragonii reprezinta 7 fulgere si tot asa.Cred ca ai inteles ce vreau sa zic.Eu iti sugerez sa incepi cu Noul Testament deoarece Geneza este prea indepartata si mult prea neinteleasa.Numai bine ,Doamne ajuta!
|
|
|
|||
|
|||
|
Si cui lasam Vechiul Testament? E prea demodat, gata, il aruncam, pentru ca nu mai tine pasul cu lucrurile descoperite de om in prezent? Chiar e cazul sa fie pastrat, daca s-ar fi putut intr-o varianta cat mai putin modificata, pentru studiu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu am zis sa-l aruncam dar Vechiul Testament e greu de ,,descifrat'' si sunt multe intelese gresit,nu tot de acolo este chiar asa,multele au un inteles,un dragon poate fi un fulger sau un dinozaur etc.Eu sunt sigur ca nu a existat pomul vietii sau Dumnezeu nu a facut lumea in 6 zile ci in 6 perioade.Toate au un inteles
|
|
|
|||
|
|||
|
Daca vrei sa rastalmacesti ceva, atunci prinde o logica. Sa nu trecem bariera dintre realitate si umplerea golurilor de informatie cu interpretari, doar de dragul de a avea un raspuns care sa ne multumeasca.
Gata, se scoate pomul vietii? Cu ce il inlocuim? Facem in continuare ce fac persoanele din grupurile de interese personale, care rescriu tot ce doresc, de la istorie la descoperiri, ajungand pseudo-stiinte, usor digerabile de cineva cu o spoiala de cultura? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Intelegi ce vrei dar eu as dori sa imi explici ca tu fiind ateu ce cauti pe site-ul asta,nu te da nimeni afara ,nu intelege asta,dar daca tu nu crezi ce vrei sa afli de aici?Vrei sa bagi zazanie sau ce?Fara suparare.Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
Am si eu o intrebare tot din Facere:
Ce inseamna blestemul pe care Dumnezeu il spune sarpelui, din versetul 14. Facerea 3 14. Zis-a Domnul Dumnezeu către șarpe: "Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele și între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăști și țărână să mănânci în toate zilele vieții tale! 15. Dușmănie voi pune între tine și între femeie, între sămânța ta și sămânța ei; aceasta îți va zdrobi capul, iar tu îi vei înțepa călcâiul". Am adus in discutie si versetul 15 pentru ca face parte din context.Ce parere aveti, sau ce spun parintii bisericesti despre aceasta? |
|
|
|||
|
|||
|
Acum un an si jumatate am inceput sa citesc si eu Biblia. Nu am fost un om bisericos, sunt botezat crestin ortodox si incerc sa respect poruncile si sa fiu un bun crestin.
Intrebarile existentiale, gen: care este menirea mea pe acest pamant, ce se intampla dupa ce mor, de ce exista atata suferinta, de ce suferinta loveste atat pe oamenii buni cat si pe cei rai, au inceput sa revina tot mai obsedant in mintea si inima mea. Am incercat sa gasesc raspunsuri, la inceput citind mult siteuri gen "iesirea din matrix", siteuri ezoterice si am ajuns la religie. Am inceput sa citesc Biblia si am simtit ca in ea sunt raspunsurile. Dar citind, mai ales Vechiul Testament, am inceput sa devin confuz. Am incercat sa inteleg si nu intelegeam. Si am cautat interpretari, talcuiri. Am incercat si pe site-uri ale religiei iudaice. In final am ajuns la Kabbalah. Adevarata Kabbalah, nu cea promovata de actori sau cantareti. Si, in acel moment, am simtit ca asta este calea. Kabbalah nu este religie, este o stiinta. Si este radacina tuturor religiilor monoteiste. Kabbalah iti arata calea de a-L simti cu adevarat pe Dumnezeu, calea de a percepe realitatea. Adevarata realitate. http://www.perceivingreality.com/ http://www.kabbalah.info/ro/ http://shanti-spirit.ro/ Last edited by toni2009; 26.11.2009 at 09:53:04. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu ne intereseaza ratacirile tale. |
![]() |
| Tags |
| adam, eden, pomul vietii, rai |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Geneza | Templier Knight | Din Vechiul Testament | 67 | 27.05.2017 20:14:27 |
| Ce parere aveti despre geneza crezuta de sumerieni?Mult cunoscuta. | modestulaici | Generalitati | 13 | 22.03.2013 17:49:43 |
| Legatura intre limba chineza si Geneza (in engleza) | elcipo | Din Vechiul Testament | 4 | 10.07.2011 00:51:40 |
| Interpretarea in duh sau in litera a Scripturii (Geneza 1,2) si a Parintilor? | Fani71 | Teologie si Stiinta | 229 | 09.07.2009 17:01:56 |
|
|