Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2009, 17:27:53
scrabble
Guest

Implicit

Atunci discursul lui geo.nektarios m-a pacalit, ca vorbeste despre sfant ca si cum i-ar fi bunic. Asta e, m-am incurcat
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 17:58:39
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Atunci discursul lui geo.nektarios m-a pacalit, ca vorbeste despre sfant ca si cum i-ar fi bunic. Asta e, m-am incurcat
De ce te-a pacalit??? ce te nedumereste??? DRAGOSTEA MEA PT SF.NECTARIE ATAT DE MARE INCAT IL SIMT CA FIIND DIN MINE???? sau eu din EL???? Ce te deranjeaza in asemenea DRAGOSTE SFANTA??? El a murit in 1920 in Eghina din Grecia! Eu is nasct in 1985! Ar fi trebuit sa imi fie Strabunic daca ne gandim la grade de rudenie! A fost calugar de tanar, deci nu a fost casatorit!!!
Sf.NECTARIE pt mine e ca AERUL CE IL RESPIR!!! NIMIC nu fac fara EL! E ATAT DE PREZENT in viata mea!!!
L-am numit "BUNICUT" pt varsta lui iar eu pt ca sunt inca un copil! Apoi DRAGOSTEA sa mi-a daruit-o de N ori! si o simt alaturi de mine mai TARE decat aerul ce il respir!!!
Relatia mea cu Sf.Nectarie este una de SUFLET, in inima si sufletul meu! In mintea si in cugetul meu!!!

Ce te face sa crezi ca eu as fi nepot de sange al Sau??? AS FI VRUT IO SA IL FI CUNOSCUT MACAR IN VIATA!!! Dar poate nu il iubeam atunci asa ca acum!!! Deci cu nimic nu ma intristeaza ca nu l-am cunoscut in viata, ca acum e atat de PREZENT IN MINE incat NU am cuvinte sa iti exprim!!! Ti-as spune mai multe de ce simt eu legat de Sf.Nectarie... dar NU AM CUVINTE!!!! Iarta-ma!!! Roaga-te lui si vei primi DRAGOSTEA sa si vei simti ce simt eu!!! ATUNCI vei intelege cu adevarat de ce il numesc BUNICUTUL MEU!!!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 18:05:19
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Draga Oana, te rog sa nu te superi pe mine, dar cred ca, mai intai, ar fi bine sa-ti clarifici foarte limpede sentimentele tale intime si sa-ti raspunzi cu toata sinceritatea: chiar il iubesti total dezinteresat pe acel baiat sau esti cumva interesata si de starea lui materiala? Cand te vei clarifica in mod absolul asupra aspectului real, acolo in intimitatea inimii tale, vei sti ce ai de facut. Te rog inca o data sa nu ma intelegi gresit. Este spre folosul tau.
Vechi 23.02.2009, 19:24:02
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit Dogma despre Sf.Moaste - Pr.Dumitru Staniloae

[SIZE=4]
Citat:
În prealabil postat de simona13 Vezi mesajul
Vad ca sunteti un om foarte religios si cunascator si daca vreti cred ca puteti sa ma lamuriti.[/SIZE]
Citat:
În prealabil postat de simona13 Vezi mesajul
[SIZE=4]Am avut discutii serioase cu pocaiti si acestea spun ca inchinarea la moastele sfintilor ar fi ne Biblica?
[/SIZE]
[SIZE=4] [/SIZE]
[SIZE=4]Biserica cinstește și moaștele sfinților, cinstindu-i prin aceasta pe ei înșiși, întrucât oamenii se pun și prin ele în legătură cu ei. Faptul menținerii osemintelor lor în stare de incoruptibilitate este o arvună a viitoarei incoruptibilități a trupurilor întregi după înviere și după deplina lor îndumnezeire. Ele se mențin incoruptibile, pentru că în ele se menține o putere dumnezeiască din vremea când trupurile lor erau unite cu sufletul. Ba mai mult, asupra lor se prelungește starea de îndumnezeire accentuată a sufletelor lor din starea actuală. Aceasta se datorește faptului că puterile sufletului și harul dumnezeiesc din el își prelungesc lucrarea și în trup, înfăptuind și în acesta o stare de sfințenie, cât timp sfântul trăiește pe pământ, și un fel de stare de incoruptibilitate după trecerea sufletului sfântului, prin moarte, la starea accentuată de îndumnezeire. Moaștele sunt astfel o anticipare a trupului pnevmatizat de după înviere.[/SIZE]
[SIZE=4]Menținându-se incoruptibile, osemintele sfinților arată că sufletul personal al lor și harul Sfântului Duh din ei rămân mai departe într-o legătură cu trupurile lor.[/SIZE]
[SIZE=4]De aceea cei ce se roagă lângă osemintele sfântului nu se adresează propriu-zis lor, ci persoanei lui. Cinstirea trece la persoană, ca și în cazul cinstirii icoanei.[/SIZE]
[SIZE=4]Biserica și credincioșii au convingerea că prin atingerea de moaște și prin rugăciuni adresate sfântului lângă moaștele lui se înfăptuiesc adeseori vindecări și alte fapte minunate, ca și prin atingerea icoanelor, datorită energiilor dumnezeiești care, din persoanele celor reprezentați în icoane și, în ultimă analiză, din Hristos, se prelungesc în icoane sau în moaște. Un temei pentru cinstirea moaștelor și al credinței în puterea ce iradiază din ele ni-1 dă Sfânta Scriptură prin cazul învierii unui mort aruncat peste osemintele proorocului Elisei (4 Regi 13, 21). Puterea dumnezeiască ce lucrează prin trupurile sfinților după moarte e o continuare, dar și o intensificare a puterii ce lucra prin trupurile lor cât erau în viață. Chiar umbra trupului lui Petru avea putere să vindece pe bolnavii peste care trecea (Fapte 5, 15). Iar alți bolnavi se vindecau prin atingerea de ștergarele care fuseseră folosite de Sfântul Apostol Pavel (Fapte 19, 11).[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 19:43:11
oanamiki26 oanamiki26 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.02.2009
Implicit

adrian, eu inteleg ce vrei sa spui. sentimentele mi le stiu foarte bine si nu au nici o legatura cu partea materiala. El este un om simplu, ca si mine, cu credite la banca, salariu mediu...Deci nu se pune problema de a fi atrasa de partea materiala...
oricum, multumesc pentru sfat.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 19:56:32
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oanamiki26 Vezi mesajul
adrian, eu inteleg ce vrei sa spui. sentimentele mi le stiu foarte bine si nu au nici o legatura cu partea materiala. El este un om simplu, ca si mine, cu credite la banca, salariu mediu...Deci nu se pune problema de a fi atrasa de partea materiala...
oricum, multumesc pentru sfat.
Felicitari Oana! Ai un suflet frumos.
Vechi 23.02.2009, 20:43:32
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
intrebarea mea este: se poate ajuta un om in asemenea situatie?...
[COLOR=green]Da, se poate ajuta cu o conditie, sa accepte, sa vrea si el sa fie ajutat. Daca el nu vrea, nu se poate face nimic.[/COLOR]
Vechi 23.02.2009, 21:04:07
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Implicit

Citat:
buna. ma numesc oana, si am 26 ani. Timp de 5 ani am fost impreuna cu un baiat,ne-am inteles f bine dar brusc relatia s-a rupt,a vrut sa ne despartim fara nici o explicatie. Am aflat ulterior ca el sufera de epilepsie si inainte sa ne despartim noi, ar fi avut o criza ff urata, de fata cu toti colegii lui. Eu nu am stiut de aceasta boala a lui timp de 5 ani, a mai avut o singura criza inainte de a ma cunoaste pe mine, iar aceasta a doua, a venit ca o confirmare practic, a acestei boli. De atunci, de un an si ceva, omul asta s-a schimbat radical...a avut relatii cu femei usoare, bazate doar pe partea fizica si atat...conduce masini cu multi cai putere, lucru contraindicat la boala lui. Spune tot timpul ca el este un om nenorocit, ca nu va putea fi niciodata fericit din cauza bolii lui, nu accepta sa vb cu nimeni despre ea...zice ca Dumnezeu l-a batut intr-un mod prea crunt.
Am incercat sa vb cu el, i-am explicat ca boala nu poate sta in calea fericirii noastre, dar el o tine pe a lui, ca nu are ce sa imi ofere, asa ca mai bine stam despartiti
intrebarea mea este: se poate ajuta un om in asemenea situatie? sau este pe un drum prapastios, si fara intoarcere...eu ma rog aprins pt el, ma duc si ii dau acatiste pe unde pot. Acum ma duc la Sf Necatrie la Radu Voda, poate primesc ajutor pt el...NU mai stiu ce sa fac...e din ce in ce mai afunadat in deznadejdea asta...
Oana, in primul si in primul rand trebuie sa fim realisti si sa tratam obiectiv problema. El se comporta asa deoarece nu-si accepta boala, incearca sa se convinga ca nu are nicio problema, ca poate sa mearga cu 150 la ora, ca poate face ce doreste el asa cum fac prietenii lui, ba chiar mai mult de-atat. Lumea nu cunoaste prea multe lucruri despre aceasta boala, lumea nu stie ca sunt sute de mii de oameni care sufera de epilepsie si au o viata normala cu ajutorul tratamentului pe care il fac. Sunt mari personalitati care sufera de aceasta boala. Acum, lasand la o parte aceste lucruri, el trebuie sa faca investigatii in legatura cu forma de epilepsie pe care o are. Din cate am inteles sufera de epilepsie in forma generalizata, fiind caracterizata de convulsii. In principiu aceasta forma se poate tine sub control cu ajutorul medicamentelor. Exista f multe medicamente cu un spectru larg si o actiune foarte buna, cu putine reactii adverse. Are nevoie de un medic neurolog bun, investigatiile obligatorii: EEG, tomografie, eventual un RMN. Trebuie sa inteleaga ca este o boala ca oricare alta, fiind provocata de descarcarea partiala sau totala a neuronilor. El este singurul care poate rezolva problemele sale, el este cel care trebuie sa accepte ca este epileptic si trebuie sa inteleaga ca in cazul epilepsiei nu se pune problema vindecarii, ci a controlului crizelor. Asta inseamna combinatia necesara de medicamente, consecventa in a respecta tratamentul si sa fie constient ca este posibil ca, in ciuda a tuturor straduintelor medicilor, boala sa nu poata fi controlata niciodata 100%. Din pacate, in 3 cazuri din 10 boala nu poate fi controlata. Totul tine de puterea de a accepta realitatea. Atunci cand accepti ca boala aceasta o sa fie toata viata alaturi de tine, atunci te vei simti un om cat se poate de normal. Insa e f greu sa accepti ca esti epileptic, iar asta datorita societatii care discrimineaza oamenii bolnavi de epilepsie. Daca vrei sa il sustii si il iubesti, arata-i acest lucru si comporta-te cat se poate de normal. Nu manifesta sentimente de mila, de compasiune, pt ca asta il va scoate din minti. Trebuie sa fi indiferenta atunci cand e vb de boala, sa vb ca si cum ai vb despre un lucru banal. Insa ti-am spus, mai presus de medici, tratamente si orice altceva, sta puterea lui de a accepta realitatea, de a accepta ca este epileptic. Este f greu, insa nu imposibil. Mie mi-a luat mai binde de 6 ani pana am acceptat ca niciodata nu ma voi vindeca de aceasta boala, iar de cand am reusit sa accept asta sunt cat se poate de fericit. Au trecut 10 ani de cand sufar de epilepsie, am prieteni adevarati, am iubita mea care ma iubeste asa cum sunt, sunt un om normal si niciodata nu ma voi lasa invins de oamenii care nu inteleg aceasta boala. E o vorba in popor: 'Ursul trece, cainii latra.' Sa auzim numai de bine!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 23:14:06
scrabble
Guest

Implicit

@geo.nektarios: repet, nu ma deranjeaza nimic la dumneata, pur si simplu am facut o confuzie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Vreau sa il ajut pe acest poet-crestin" eusebiu Generalitati 2 14.01.2013 05:14:29
Cum sa il ajut? ozana81 Vrajitoria 4 14.05.2011 15:12:01
Cum să o ajut? Carmen FUNIERU Intrebari utilizatori 7 16.09.2010 10:25:55
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07
vreau sa stiu silvimiha Pocainta 4 24.05.2007 23:17:52