![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Atunci discursul lui geo.nektarios m-a pacalit, ca vorbeste despre sfant ca si cum i-ar fi bunic. Asta e, m-am incurcat
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sf.NECTARIE pt mine e ca AERUL CE IL RESPIR!!! NIMIC nu fac fara EL! E ATAT DE PREZENT in viata mea!!! L-am numit "BUNICUT" pt varsta lui iar eu pt ca sunt inca un copil! Apoi DRAGOSTEA sa mi-a daruit-o de N ori! si o simt alaturi de mine mai TARE decat aerul ce il respir!!! Relatia mea cu Sf.Nectarie este una de SUFLET, in inima si sufletul meu! In mintea si in cugetul meu!!! Ce te face sa crezi ca eu as fi nepot de sange al Sau??? AS FI VRUT IO SA IL FI CUNOSCUT MACAR IN VIATA!!! Dar poate nu il iubeam atunci asa ca acum!!! Deci cu nimic nu ma intristeaza ca nu l-am cunoscut in viata, ca acum e atat de PREZENT IN MINE incat NU am cuvinte sa iti exprim!!! Ti-as spune mai multe de ce simt eu legat de Sf.Nectarie... dar NU AM CUVINTE!!!! Iarta-ma!!! Roaga-te lui si vei primi DRAGOSTEA sa si vei simti ce simt eu!!! ATUNCI vei intelege cu adevarat de ce il numesc BUNICUTUL MEU!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Oana, te rog sa nu te superi pe mine, dar cred ca, mai intai, ar fi bine sa-ti clarifici foarte limpede sentimentele tale intime si sa-ti raspunzi cu toata sinceritatea: chiar il iubesti total dezinteresat pe acel baiat sau esti cumva interesata si de starea lui materiala? Cand te vei clarifica in mod absolul asupra aspectului real, acolo in intimitatea inimii tale, vei sti ce ai de facut. Te rog inca o data sa nu ma intelegi gresit. Este spre folosul tau.
|
||||
|
||||
![]() [SIZE=4]
Citat:
Citat:
[SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4]Biserica cinstește și moaștele sfinților, cinstindu-i prin aceasta pe ei înșiși, întrucât oamenii se pun și prin ele în legătură cu ei. Faptul menținerii osemintelor lor în stare de incoruptibilitate este o arvună a viitoarei incoruptibilități a trupurilor întregi după înviere și după deplina lor îndumnezeire. Ele se mențin incoruptibile, pentru că în ele se menține o putere dumnezeiască din vremea când trupurile lor erau unite cu sufletul. Ba mai mult, asupra lor se prelungește starea de îndumnezeire accentuată a sufletelor lor din starea actuală. Aceasta se datorește faptului că puterile sufletului și harul dumnezeiesc din el își prelungesc lucrarea și în trup, înfăptuind și în acesta o stare de sfințenie, cât timp sfântul trăiește pe pământ, și un fel de stare de incoruptibilitate după trecerea sufletului sfântului, prin moarte, la starea accentuată de îndumnezeire. Moaștele sunt astfel o anticipare a trupului pnevmatizat de după înviere.[/SIZE] [SIZE=4]Menținându-se incoruptibile, osemintele sfinților arată că sufletul personal al lor și harul Sfântului Duh din ei rămân mai departe într-o legătură cu trupurile lor.[/SIZE] [SIZE=4]De aceea cei ce se roagă lângă osemintele sfântului nu se adresează propriu-zis lor, ci persoanei lui. Cinstirea trece la persoană, ca și în cazul cinstirii icoanei.[/SIZE] [SIZE=4]Biserica și credincioșii au convingerea că prin atingerea de moaște și prin rugăciuni adresate sfântului lângă moaștele lui se înfăptuiesc adeseori vindecări și alte fapte minunate, ca și prin atingerea icoanelor, datorită energiilor dumnezeiești care, din persoanele celor reprezentați în icoane și, în ultimă analiză, din Hristos, se prelungesc în icoane sau în moaște. Un temei pentru cinstirea moaștelor și al credinței în puterea ce iradiază din ele ni-1 dă Sfânta Scriptură prin cazul învierii unui mort aruncat peste osemintele proorocului Elisei (4 Regi 13, 21). Puterea dumnezeiască ce lucrează prin trupurile sfinților după moarte e o continuare, dar și o intensificare a puterii ce lucra prin trupurile lor cât erau în viață. Chiar umbra trupului lui Petru avea putere să vindece pe bolnavii peste care trecea (Fapte 5, 15). Iar alți bolnavi se vindecau prin atingerea de ștergarele care fuseseră folosite de Sfântul Apostol Pavel (Fapte 19, 11).[/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
adrian, eu inteleg ce vrei sa spui. sentimentele mi le stiu foarte bine si nu au nici o legatura cu partea materiala. El este un om simplu, ca si mine, cu credite la banca, salariu mediu...Deci nu se pune problema de a fi atrasa de partea materiala...
oricum, multumesc pentru sfat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]Da, se poate ajuta cu o conditie, sa accepte, sa vrea si el sa fie ajutat. Daca el nu vrea, nu se poate face nimic.[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
@geo.nektarios: repet, nu ma deranjeaza nimic la dumneata, pur si simplu am facut o confuzie.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Vreau sa il ajut pe acest poet-crestin" | eusebiu | Generalitati | 2 | 14.01.2013 05:14:29 |
Cum sa il ajut? | ozana81 | Vrajitoria | 4 | 14.05.2011 15:12:01 |
Cum să o ajut? | Carmen FUNIERU | Intrebari utilizatori | 7 | 16.09.2010 10:25:55 |
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co | rusu | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 26.06.2008 13:04:07 |
vreau sa stiu | silvimiha | Pocainta | 4 | 24.05.2007 23:17:52 |
|