Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2009, 20:58:59
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Dorina, sa nu uitam ca nici fiul cel mare nu este un exemplu de urmat. El nu are aceeasi simtire pe care o are Tatal. Nu-l simte venind pe fratele sau, nu iese in intampinarea lui si nici nu se bucura de faptul ca "mort a fost si a inviat". Am stat mult si m-am gandit si la acest frate mai mare. E aproape de chipul unui fariseu. Se crede indreptatit.

Iar cand cere explicatii pentru cele ce se petreceau in cinstea fiului reintors, el nu rosteste cuvantul "tata", nu zice "fratele meu", ci "fiul tau". A nu te bucura de vindecarea fratelui, inseamna pentru mine a nu fi partas la aceeasi iubire. Asa ca fiul cel mic a gresit la inceput, cel mare la final. E bine sa fim cu luare aminte la noi. De multe ori spunem fara retineri ca Dumnezeu locuieste in noi, (asa cum fiul cel mare locuia cu Tatal) dar suntem departe de a iubi ca El (suntem asemenea fiului celui mare - tristi cand cineva face trecerea de la moarte la viata).
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arhitectura bisericilor: dupa canon sau dupa gust? windorin Arta bisericeasca in general 247 19.09.2015 00:15:06
Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 8 27.06.2011 23:03:13
Sminteala mintii, sau setea de cunoastere sterila eodor nastasa Generalitati 121 26.06.2011 23:01:21
Legile dupa care va judeca Dumnezeu lumea phradmon Alte Religii 8 11.10.2010 19:26:13
cer oamenii ajutorul lui Dumnezeu?...si dupa uita. alexa.oni Generalitati 10 30.12.2007 13:54:55