Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Cum vi se pare acest topic?
BUN 16 72,73%
ASA SI ASA 6 27,27%
Sondaj cu opţiuni multiple. Votători: 22. Nu poti vota in acest sondaj

Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2009, 20:27:08
14carol06's Avatar
14carol06 14carol06 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2009
Locație: galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru 14carol06
Smile Ganduri...

Citat:
În prealabil postat de alx Vezi mesajul
Daca cineva are curiozitatea sa se uite prin ultimele topicuri din sectiunea "Generalitati", poate observa faptul ca dupa doar cateva mesaje, subiectul topicului este de cele mai multe ori parasit, urmand pagini intregi de atacuri directe de cele mai multe ori, si uneori indirecte asupra diferitelor persoane care si-au exprimat parerea. De aici se poate presupune ca cei mai multi nu se pot concentra asupra discutiei, si ataca AUTORUL in loc sa atace IDEEA (am mai spus asta); daca cititi ultimele mesaje, de multe ori nici nu au legatura cu subiectul topicului.
Normal ar fi sa acceptam pluraritarea de opinii, sa le discutam, sa le analizam, si sa extragem din fiecare ce se poate. Evident, nu e cazul sa ne gandim sa ajungem toti la aceeasi concluzie, pentru ca e imposibil. Important e ca din discutie, cat mai multi sa se aleaga cu ceva, cu un plus, cu o lamurire, cu o informatie nou castigata.
Deasemenea, o dovada de discutie civilizata, serioasa, poate rezulta si din faptul ca, dupa discutii lungi, chiar contradictorii, rezultatul fiind opinii total diferite, sa putem sa ne salutam pe strada in continuare, sa ne zambim. Nici un om nu detine adevarul suprem, asa ca sa fim rezervati in cat mai multe, sa ne gandim ca fiecare putem invata cateva ceva de la altii.
Despre acest mod in care au loc multe discutii pe forum, nu s-a ingrijorat nimeni? Sunteti ancorati de ideea sa atacati autorul, incat nu mai puteti privi situatia in ansamblu?

Luati o pauza de la aruncatul pietrelor in oameni, mai radeti, mai visati si iubiti.

Fericirea sta la baza succesului, si nu invers. Fericirea, armonia, nu este ceva individual, e ceva conditional in foarte buna masura de cei din jur, pentru ca interactionam cu toti si toate. Si-apoi, unii au pretentia sa traiasca bine, cand in mintea lor dispretuiesc pe X ca e albastru, pe Y ca are opinie diferita despre cutare lucru, etc. Stiti ce spune "legea atractiei"? Atragem in viata noastra ceea ce gandim, suntem ceea ce gandim, universul se modeleaza dupa dorintele noastre, ne creeaza posibilitati, ne "arunca" in fata persoanelor potrivite pentru a duce la bun sfarsit diferite activitati.

Zambiti !
Aici ma alatur si eu raspunsului tau ,specificand inca o data ca topicul l-am creat pentru cu totul altfel de ganduri;ganduri legate de mantuire,biserica si Indumnezeire,dar ma rog,daca asta- i situatia nu avem ce face!!!!
Copii,nu va temeti de viata!E frumoasa atunci cand savarsesti binele si cunosti adevarul si dragostea! Dulce sa fii si amar,si gingas,dar si aspru cu cei pe care-i iubesti si cu cei ce te urasc ,sau cu cei ce-ti slujesc.nu-i uita ,insa,si pe vecini!Vizitati http://www.youtube.com/user/carolzaharia
http://www.trilulilu.ro/14carol06
http://14carol06.blogspot.com/

[COLOR=#ff0000]Mi-am luat ratiunea si-am raspandit-o peste tot,unde mai ramasese lo[COLOR=red]c[/COLOR] liber.[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Si apoi,m-am dus sa ma razboiesc cu viata![/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 11.02.2009, 20:27:18
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Thheo Vezi mesajul
Copiii sunt suflete care imita, sunt usor de influentat, cauta sa arate cit de multe stiu ei.....cateodata ori cit de bine reusesti sa le dai educatie ....tot va fi ceva sau cineva care sa le semene in suflet nesiguranta, indoiala sau mai stiu eu ce.....e greu in ziua de azi sa dai o buna educatie unui copil ....mai ales la cite rautati se intampla in jurul lui.....iar rezultatele se vad mai tarziu....in adultul de maine...sunt si parinti care lupta si au grija de sufletele celor mici....dar pacat ca acestia sunt atat de putini....
Spunea Sfantul Ioan Gura de Aur ca sufletele copiilor sunt ca niste cetati lipsite de aparare. Deci datoria noastra este de a veghea la intrarea in aceste cetati.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2009, 20:29:39
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
Daca cineva are curiozitatea sa se uite prin ultimele topicuri din sectiunea "Generalitati", poate observa faptul ca dupa doar cateva mesaje, subiectul topicului este de cele mai multe ori parasit, urmand pagini intregi de atacuri directe de cele mai multe ori, si uneori indirecte asupra diferitelor persoane care si-au exprimat parerea. De aici se poate presupune ca cei mai multi nu se pot concentra asupra discutiei, si ataca AUTORUL in loc sa atace IDEEA (am mai spus asta); daca cititi ultimele mesaje, de multe ori nici nu au legatura cu subiectul topicului.
Normal ar fi sa acceptam pluraritarea de opinii, sa le discutam, sa le analizam, si sa extragem din fiecare ce se poate. Evident, nu e cazul sa ne gandim sa ajungem toti la aceeasi concluzie, pentru ca e imposibil. Important e ca din discutie, cat mai multi sa se aleaga cu ceva, cu un plus, cu o lamurire, cu o informatie nou castigata.
Deasemenea, o dovada de discutie civilizata, serioasa, poate rezulta si din faptul ca, dupa discutii lungi, chiar contradictorii, rezultatul fiind opinii total diferite, sa putem sa ne salutam pe strada in continuare, sa ne zambim. Nici un om nu detine adevarul suprem, asa ca sa fim rezervati in cat mai multe, sa ne gandim ca fiecare putem invata cateva ceva de la altii.
Despre acest mod in care au loc multe discutii pe forum, nu s-a ingrijorat nimeni? Sunteti ancorati de ideea sa atacati autorul, incat nu mai puteti privi situatia in ansamblu?

Luati o pauza de la aruncatul pietrelor in oameni, mai radeti, mai visati si iubiti.

Zambiti !
Imi place foarte mult cum ai pus problema.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2009, 20:40:09
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 14carol06 Vezi mesajul
Aici ma alatur si eu raspunsului tau ,specificand inca o data ca topicul l-am creat pentru cu totul altfel de ganduri;ganduri legate de mantuire,biserica si Indumnezeire,dar ma rog,daca asta- i situatia nu avem ceface!!!!
Avem. Spune tu ce ganduri ai despre...oricare din subiectele propuse.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2009, 20:44:50
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
Cu regret, mi-a murit o rudă dragă... Ne vom intâlni dupa inmormantare.
Cu bine...
Acuma nu ca te urmaresc, dar intamplator am vazut aceasta postare. Imi pare rau sa aud asta. Sincere condoleante!
Reply With Quote
Vechi 11.02.2009, 22:59:35
14carol06's Avatar
Senior Member

Unhappy Ganduri...

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Avem. Spune tu ce ganduri ai despre...oricare din subiectele propuse.
Draga mea,daca te uitai mai cu atentie ,la inceputurile acestui topic,ti-ai fi dat seama ca am scris destule, dar daca tu vrei sa mai scriu, am sa mai scriu! DAR!!! Am si eu o rugaminte :atunci cand cititi ceva nu fiti superficiali,ci luati-o frate de la un capat si terminati in cealalta,adica ,incercati sa cititi cam tot ce este scris intr-un topic,nu conteaza cine a postat !!!!!!!!!!ATENTIE!!!!!!!!!!!
Copii,nu va temeti de viata!E frumoasa atunci cand savarsesti binele si cunosti adevarul si dragostea! Dulce sa fii si amar,si gingas,dar si aspru cu cei pe care-i iubesti si cu cei ce te urasc ,sau cu cei ce-ti slujesc.nu-i uita ,insa,si pe vecini!Vizitati http://www.youtube.com/user/carolzaharia

[COLOR=#ff0000]Mi-am luat ratiunea si-am raspandit-o peste tot,unde mai ramasese lo[COLOR=red]c[/COLOR] liber.[/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 11.02.2009, 23:44:04
14carol06's Avatar
Senior Member

Post Superficial...

Putin mai devreme am revenit pe forum si am constatat ca nu toata lumea a inteles ce e cu topicul" GANDURI...",pe care l-am creat, si asta datorita faptului ca unii dintre noi inca suntem superficiali in ceea ce facem.Acum vreo zece ani,pana sa dau cu capul de tocul de sus(divort,casa arsa si alte necazuri,pe care Dumnezeu mi le-a dat,mie si familiei mele,ca pe niste incercari;multumescu-Ti Tie Doamne!),eram si eu la fel.Daca citeam sau faceam ceva,le faceam cu superficialitate.Dupa ce am vazut pragul de jos, mi-am dat seama ca nu mai merge asa .Asa ca, fratilor,ar trebui sa ne dam seama ca din superficialitate nu ne alegem cu nimic bun.Din cauza superficialitatii aproape nimic nu merge,fie in viata personala,fie in viata intregului popor.Nu stiu de ce m-am apucat sa va scriu aceste cuvinte,dar sa stiti ca m-am cam saturat de cei care nu inteleg odata pentru totdeauna,ca daca suntem superficiali(si aici cred ca ma repet),nu ne alegem cu nimic bun,fie in plan spiritual,fie in alte planuri.Ca incheiere, am sa mai adaug,cateva din" gandurile" mele:Sa surprinzi cantul turturelelor sub ceturile matinale,si sa-l iei cu tine,sa te stii pe de-a-ntregu-n acest cant,dar sa ignori ce poate face din el cine-l canta.Sa pandesti turturelele,sa vezi de unde-si trag chemarile lor si pe ele sa pui stapanire,sa le asezi in propiul tau camin si ritualul cant al lor sa fii deplin.Sa ganguresti cu ele,fara ele...Doamne ajuta!

Reply With Quote
Vechi 12.02.2009, 00:23:13
14carol06's Avatar
Senior Member

Smile Multumesc!

Citat:
În prealabil postat de runica7 Vezi mesajul
campania de re-educare in ale cedintei pe siteul asta este de-a dreptul PENIBILA. Se cenzureaza mesajele mai grele si se insista pe dulcegarii. Insultele sunt si ele binevenite, cind sunt de la re-educatori. Este de -a dreptul GROSOLAN DE PENIBIL ce vanduti sunt unii.
Inca nu stiu cum sa percep mesajul tau,dar, oricum,iti multumesc.Am sa sta si am sa rumeg mai mult la cele ce mi-ai spus,dar te rog totusi frumos sa fii mai explicita!P.S. :Am vrut si eu sa-ti vad profilul ,dar nu am avut ce vedea!!!!

Reply With Quote
Vechi 12.02.2009, 00:30:43
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Fericirea sta la baza succesului, si nu invers. Fericirea, armonia, nu este ceva individual, e ceva conditional in foarte buna masura de cei din jur, pentru ca interactionam cu toti si toate. Si-apoi, unii au pretentia sa traiasca bine, cand in mintea lor dispretuiesc pe X ca e albastru, pe Y ca are opinie diferita despre cutare lucru, etc. Stiti ce spune "legea atractiei"? Atragem in viata noastra ceea ce gandim, suntem ceea ce gandim, universul se modeleaza dupa dorintele noastre, ne creeaza posibilitati, ne "arunca" in fata persoanelor potrivite pentru a duce la bun sfarsit diferite activitati.

Zambiti !

Sint perfect de acord. In prima mea postare de pe acest topic am incercat sa spun acelasi lucru dar nu am reusit decat un palid oftat. Bineinteles, nu am scapat de ironia fina a autorului topicului. In schimb, ideile tale mi-au placut. Intr-adevar asa este corect, cum spui tu. Asta nu inseamna ca, pe ansamblu, sint de acord cu ideile postate de tine dar, pentru aceasta postare, respectele mele.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2009, 00:38:58
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
Cu regret, mi-a murit o rudă dragă... Ne vom intâlni dupa inmormantare.
Cu bine...
Imi pare rau Silverstar. Condoleante. Fii tare. Iti spun asta pentru ca aparenta ta, uneori spinoasa, ascunde de fapt o fire fragila, marcata de multe dureri si sfasiata de rani inca nevindecate. Inca o data imi pare rau.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ganduri de Sf.Pasti maria55 Generalitati 6 18.04.2012 00:51:03
ganduri cred_cu_adevarat Generalitati 2 29.03.2012 19:04:41
Ganduri ...iarasi 14carol06 Generalitati 1 06.02.2009 17:14:58
ganduri enkidu Generalitati 9 29.02.2008 09:19:00
ganduri sik Generalitati 11 31.10.2007 17:05:09