![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Doamne, inca sa nu-mi dai
Frumusetile din rai Si inca nu-mi darui ale slavei bucurii Nu ma-ndemn inca sa-ti cer Fericirile din cer Pana cand Tu prin lume-ti duci Tu povara Sfintei Cruci Pana cand insangerat Si lovit si inspinat Treci pe calea cu dureri Fericire cum sa-ti cer? Da-mi Stapane Crucea Ta Si ma-nvata a o purta Si in inima cu jale Da-mi durerea Maicii Tale. Si in piept cu frangere Da-mi a Maicii plangere Da-mi Stapane sa-Ti sarut Urma pasilor in lut. Si mai da-mi cu sarg s-alerg Talpile sa Ti le sterg Cu iubirea mea duioasa Ca femeia pacatoasa.
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=red]lui Scarlat Froda Asculta!...Nisipul aleii Trosneste ca focul din vatra ,Si treptele scarii de piatra saruta pantofii femeii Cebate grabita la poarta Cu degete-absente de statuie sparta... Priveste!...Tacerea coboara-n spirale Rotunde si-ovale,Ca niste confeti de-aceeasi culoare...Aleea-i o strada cu doua canale Inloc de trotuare,Castanii par maturi proptite de zid,Iar scara de piatra(in loc sa se urce) Coboara cu treptele-n vid...Priveste si-asculta- Ce liniste goala... Solemna... Si muta!... .............................................Deste apta-te, frate , si nu mai visa,C-afara nu-i nimeni-Nimic din ce-ai vrea O data macar sa mai fie...E numai femeia din fotografie,O mapa cu "lied"-uri de Grieg pe pian Si fumul ce urca din pipa-n tavan...
Copii,nu va temeti de viata!E frumoasa atunci cand savarsesti binele si cunosti adevarul si dragostea! Dulce sa fii si amar,si gingas,dar si aspru cu cei pe care-i iubesti si cu cei ce te urasc ,sau cu cei ce-ti slujesc.nu-i uita ,insa,si pe vecini! ![]() http://www.trilulilu.ro/14carol06 http://14carol06.blogspot.com/ ![]() [COLOR=#ff0000]Mi-am luat ratiunea si-am raspandit-o peste tot,unde mai ramasese lo[COLOR=red]c[/COLOR] liber.[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Si apoi,m-am dus sa ma razboiesc cu viata! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
"Cand ma gandesc,ca te gandesti,
Ca ma gandesc la tine. Gandeste-te,ca ma gandesc, Ca te gandesti la mine!" ...uff!,greu mai e cu priceperea gandului reciproc!
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=3][COLOR=magenta]PATRIEI MELE-[SIZE=2][COLOR=red]Elena Vacarescu Daca ti-am devenit straina ,Si cantul meu cel peregrin Nu s-a-ntrupat din limba lina Domol vorbita in camin, Cea care-mi vine-n inserare Pe buze cand ma rog mereu, O,Patria mea,,ierta-vei oare Vreodata pe copilul tau? Sau poate versul ascultand Sa mi-l binecuvanti ai vrea, Cum grav binecuvanti si bland, In preajma luptei,oastea ta?(In romaneste de Monica Pillat)-din vol. "Scrieri alese"1975
![]()
Copii,nu va temeti de viata!E frumoasa atunci cand savarsesti binele si cunosti adevarul si dragostea! Dulce sa fii si amar,si gingas,dar si aspru cu cei pe care-i iubesti si cu cei ce te urasc ,sau cu cei ce-ti slujesc.nu-i uita ,insa,si pe vecini! ![]() http://www.trilulilu.ro/14carol06 http://14carol06.blogspot.com/ ![]() [COLOR=#ff0000]Mi-am luat ratiunea si-am raspandit-o peste tot,unde mai ramasese lo[COLOR=red]c[/COLOR] liber.[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Si apoi,m-am dus sa ma razboiesc cu viata! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
NEMURITORUL
Cu mult mai tare decat voi, E Omul care poarta Speranta moarta-n ochii goi, Credinta-n suflet, moarta. Un capat de speranta-aveam, Voi l-ati aflat si l-ati ucis. Zadarnic! Din eternul Neam, Am inviat speranta-vis. Credinta-n viata, dram cu dram, Mi-ati omorat-o in dureri Dar a-nviat-o-al Vietii ram Ce nu cunoaste azi, nici ieri. Din trupu-mi, carne-ati sfasiat Si oasele mi-ati tras pe roti, De vraja Vietii, inviat, Eu va privesc in ochi pe toti. Zdrobit, in pulbere cazut, Lovit in sfichiuri de nevoi, M-am ridicat cum n-ati crezut: Cu mult mai tare decat voi. |
|
|||
|
|||
![]()
INTOARCEREA OSTEANULUI
Acasa am ajuns tarziu, Sa ma iertati, cinstite fete, Dar lung e drumul prin pustiu Si nu e nimeni sa te-nvete. Manat de vant, batut de dor, Calcat-am zarea-ntinsa, Prin lung pustiu, ratacitor, Ostean din tara-nvinsa. Singuratati de om tacut M-au insotit pe cale, M-a-nconjurat pustiul mut Si-a neamului meu jale. In fata Sfinxului am fost Si-am pus o intrebare: Au are ori nu are rost Sa ne catam scapare? El mi-a raspuns, cu ochii goi Privind in zari celeste: Samanta de scapare-n voi A inflorit si creste. Mai fost-am la un Munte Ascuns, Unde stramosi de sange Pastrau al semnelor raspuns, Sa aflu de-om invinge. Am pipait cu ochi de dor Al pesterilor pantec, Pe care semnele de zbor, Ca un stravechi descantec, Vorbesc cu glasuri de eroi Plecati din asta lume De cine-am fost odata noi Si ce purtam in nume. Astfel aflat-am, om sarac, Nascut din vechiul sange, Ca semnul sfant de geto-dac E semnul care-nvinge. Acasa am ajuns tarziu. Iertare voua, oameni buni, Dar lung e drumul prin pustiu Si lunga-i calea la strabuni." |
|
||||
|
||||
![]() [SIZE=3][COLOR=green]M-am născut într-un bordei
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|