Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2009, 12:14:23
Leinarius Leinarius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2007
Implicit Completare

Asa cum zice si Traditie, mucenicia asta a ajuns acum la indemana oricui... Ne opunem pasapoartelor biometrice si gata, suntem martiri ai lui Hristos... Haideti sa nu fim marunti in traire si mari in vorbire. Ne vor rusina sfintii la Judecata cand se vor citi faptele lor si mai apoi pretentiile noastre.
Mucenicia acea din scrisoarea parintelui Iustin eu nu o inteleg ca simpla opunere la pasaportul biometric ci ca pe o lupta cu duhul celui care cauta sa uzurpe.
Ca este un pericol sa cadem si sa ratacim, sa ne supunem duhurilor din vremurile noastre si sa slujim lor in loc de a sluji lui Hristos.
Parintele isi face griji pentru cei mici ca noi, dar cand trimiti avertismente celui tulburat nu il salvezi ci il tulburi si mai tare. Measajul pentru unul ca mine este sa imi vad de ale mele, cu impartasirea rara, cu nevrednicia si cu pacatul... Pasaportul biometric ma va tulbura sau ma va departa de Hristos doar in masura in care eu imi asum inchinarea la imparatia lumii acesteia in locul inchinarii si impartasirii Celui Viu.
Pasaportul poate fi o cale/ unealta de a ma compromite in efortul meu mult prea apatic de a urma invatatura si a fi partas lui Hristos doar in masura in care eu imi asum aceasta ratacire.

Asadar tot la fiecare dintre noi ajunge, la fel cum a fost dintru inceputuri: Adam a gustat fructul pentru ca asa a ales... A ALES! Asadar nu fructul l-a pierdut pe Adam ci Adam l-a condamnat pe Adam la bejenia din Eden. Si nu fructul era necurat ci FAPTA OMULUI, neascultarea de Domnul si deznadejdea: pierderea credintei in Domnul si increderea in iluziile proprii. Oare nu ne-a aratat Hristos ca Dumnezeu nu cauta la lucrul mainilor omului ci la lucrul inimii lui? Nu pentru primirea unui cip ne paste iadul ci pentru primirea duhurilor si a minciunilor in inima.
Vechi 11.02.2009, 12:35:19
ortodox4life's Avatar
ortodox4life ortodox4life is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.10.2008
Locație: undeva departe
Implicit

Citat:
Nu pentru primirea unui cip ne paste iadul ci pentru primirea duhurilor si a minciunilor in inima.
Atat Sfintii Parinti cat si Bibilia ne arata clar ca cine va primi semnul pe mana sau pe frunte se va lepada de Hristos:

"Și ea îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde,decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei;căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase"

Pentru primirea duhurilor si a minciunilor in inima exista taina spovedaniei dar acel cip odata ce-l primesti te lepezi pentru totdeauan de Hristos.

Citat:
Asa cum zice si Traditie, mucenicia asta a ajuns acum la indemana oricui... Ne opunem pasapoartelor biometrice si gata, suntem martiri ai lui Hristos... Haideti sa nu fim marunti in traire si mari in vorbire. Ne vor rusina sfintii la Judecata cand se vor citi faptele lor si mai apoi pretentiile noastre.
Martir este tot omul care propovaduieste adevarul in vremuri de cumpana,in vremuri in care risca sa fie anchetat,batjocorat,torturat,intemnitat(precum spunea silverstar)si chair omorat.Iata ce zice Mantuitorul:

Iisus le-a zis: Oricine voieste sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie. [COLOR=darkred]Caci cine va voi sa-si scape sufletul il va pierde, iar cine va pierde sufletul sau pentru Mine si pentru Evanghelie, acela il va scapa. [/COLOR]Caci ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga, daca-si pierde sufletul? Sau ce ar putea sa dea omul, in schimb, pentru sufletul sau? [COLOR=darkred]Caci de cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in neamul acesta desfranat si pacatos, si Fiul Omului se va rusina de el, cand va veni intru slava Tatalui Sau cu sfintii ingeri.[/COLOR] Si le zicea lor: Adevarat graiesc voua ca sunt unii, din cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea pana ce nu vor vedea Impratia lui Dumnezeu venind intru putere.

Ai vazut ce zice?Sfatul meu(care de fapt este si al tuturor sfintilor)a fost de buna credinta,nu am zis nimic de la mine sau doar ca sa ma aflu in treaba.Cine crede,sa fie binecuvantat iar cine Nu,Dumnezeu sa-l aiba in paza Sa,dupa cum a spus si Parintele Iustin Parvu!Doamne ajuta!
Vechi 11.02.2009, 12:57:47
alx alx is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Implicit

Sa nu va faceti asa mari probleme, pentru ca se poate ALEGE, spre deosebire de vremea Inchizitiei, cand nu era aceasta posibilitate; pur si simplu cei ce disconsiderau ce scrie in biblie erau arsi pe rug; "inalta civilizatie" era pe atunci, trebuie recunoscut.
Saracul numar in baza zece scris cu cifre arabe, ce parere a ajuns sa aibe lumea despre acesta... De la inchinari la idoli, la zoolatrie, s-a ajuns la teama de numere. E incredibil.
Suntem departe de strabunii nostri exploratori cosmici.
Vechi 11.02.2009, 13:41:14
Leinarius Leinarius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ortodox4life Vezi mesajul
Atat Sfintii Parinti cat si Bibilia ne arata clar ca cine va primi semnul pe mana sau pe frunte se va lepada de Hristos:

Pentru primirea duhurilor si a minciunilor in inima exista taina spovedaniei dar acel cip odata ce-l primesti te lepezi pentru totdeauan de Hristos.

Martir este tot omul care propovaduieste adevarul in vremuri de cumpana,in vremuri in care risca sa fie anchetat,batjocorat,torturat,intemnitat(precum spunea silverstar)si chair omorat.Iata ce zice Mantuitorul:

Iisus le-a zis: Oricine voieste sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie. [COLOR=darkred]Caci cine va voi sa-si scape sufletul il va pierde, iar cine va pierde sufletul sau pentru Mine si pentru Evanghelie, acela il va scapa. [/COLOR]Caci ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga, daca-si pierde sufletul? Sau ce ar putea sa dea omul, in schimb, pentru sufletul sau? [COLOR=darkred]Caci de cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in neamul acesta desfranat si pacatos, si Fiul Omului se va rusina de el, cand va veni intru slava Tatalui Sau cu sfintii ingeri.[/COLOR] Si le zicea lor: Adevarat graiesc voua ca sunt unii, din cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea pana ce nu vor vedea Impratia lui Dumnezeu venind intru putere.

Ai vazut ce zice?Sfatul meu(care de fapt este si al tuturor sfintilor)a fost de buna credinta,nu am zis nimic de la mine sau doar ca sa ma aflu in treaba.Cine crede,sa fie binecuvantat iar cine Nu,Dumnezeu sa-l aiba in paza Sa,dupa cum a spus si Parintele Iustin Parvu!Doamne ajuta!
Dar tu ai vazut ce zice Mantuitorul? Zice cumva ceva de vreun lucru omenesc sau zice de SUFLET?

De unde ati socotit ca un pasaport cu cip echivaleaza cu a primi semnul fiarei? Si anume ce putere are un simplu numar? Prin ce "har" mi se schimba numele de la Botez prin pasaport? Are pasaportul sau lumea asta putere peste cea a Duhului? Cum sa inlature oricine prin simplu gest sau lucru pe Hristos de la noi? Ori daca pasaportul nu te face din crestin piatra sau desfranat prin ce anume imi anuleaza botezul?
Explicati, va rog, care este mecanismul prin care se leapada omul de Hristos printr-un lucru, un obiect... Lepadarea este cea a vointei, a cautarii, este dezertarea de la lupta, este intoarcerea de la Fata Lui, este apostazia, hula... Cand primeste cineva sase sute seizeci si sale de lei plata pentru munca lui se cheama ca a primit pe necuratul???
Nimic din cele ce nu sunt launtrice nu vatameaza mantuirii. Nu ne invata Mantuitorul ca sa dam cezarului ce e al lui? Sa nu ne tulburam din pricina puterii lumesti. Puterea lumeasca trebuie tratata ca una a lumii acesteia, pe cand noi slujim Unuia mai presus de toate.
Cum zice ingerul Domnului cand vesteste: "Pace tie!" sau "Nu te tulbura!".
Sfintii Parinti nu invata tulburarea sau paranoia, ci invata curajul si nadejdea, asumarea PROPRIILOR GREUTATI: ducerea crucii... Sa fim treji nu inseamna sa fim atenti la mersul lumii acesteia si a puterilor din ea ci sa fim ca floarea soarelui dupa Lumina Celui Inviat.
Cine isi asuma numarul fiarei constient si face slujire duhurilor vazduhului va fi ingreunat. Dar asumarea trebuie sa fie constienta, la fel ca asumarea CONSTIENTA a crucii. La fel cum Adam a mancat DESI DOMNUL II PUSESE OPRIRE, asa si omul de azi.
Eu zic sa ascultam de invatatura Bisericii si sa nu ne tulburam. Neincrederea cronica si suspiciunea continua sunt tulburari.
Ne ameninta mult mai grav pacatele si nevolnicia proprie decat orice altceva din afara. Eu unul ma simt apasat de pacat, nu de pasaport sau buletin... Pacatul este pata care murdareste, pasaportul este doar un obiect. Pasaportul pot oricand sa il ard, arunc, rup... Pacatul este vesnic atarnator daca nu este spalat prin harul Domnului la taina marturisirii.
Vechi 11.02.2009, 15:14:55
Alexandru08 Alexandru08 is offline
Member

Data înregistrării: 24.12.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Leinarius Vezi mesajul
Asadar tot la fiecare dintre noi ajunge, la fel cum a fost dintru inceputuri: Adam a gustat fructul pentru ca asa a ales... A ALES! Asadar nu fructul l-a pierdut pe Adam ci Adam l-a condamnat pe Adam la bejenia din Eden. Si nu fructul era necurat ci FAPTA OMULUI,
De ales a ales el dar sa-ti aduc aminte ca a fost pacalit?
Si pecetea lui Antihrist tot o inselare va fi.
Pasaportul asta biometric chiar daca accepti chiar daca nu,nu inseamna nimic in esenta dar...te va creea dependent de un sistem care te va desparti in cele din urma de Hristos.

Cel care a deschis acest topic a facut foarte bine.Neliniste simt doar cei legati inca de lume
Vechi 11.02.2009, 19:14:52
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Pana la mucenicie trebuie sa ne pregatim in mod concret pentru supravietuirea in conditii extreme a celor ce se vor refugia in pesterile si vagaunile muntilor pentru a scapa de prigoana antihristului dupa cum spune Sfantul Efrem Sirul:
Deci, multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta, vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde. Si isi vor presara pamant si tarana pe capetele lor, rugandu-se noaptea si ziua, cu multa smerenie. Si li se va darui lor aceasta, de la Dumnezeul Cel Sfant, si-i va povatui pe dansii Darul Duhului Sfant in locuri hotarate, si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui antihrist. Caci celor ce au cunostinta, cu usurinta le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea de-a pururea la lucruri lumesti și iubesc cele pământesti, nu le va fi cunoscută venirea acestuia. Caci, cel ce de-a pururea este legat cu lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, tot nu crede, ba il si uraste pe cel ce i-ar spune despre venirea lui Antihrist. Pentru aceasta Sfintii se intaresc in credinta spre a scapa, ca toata invaluirea si grijile vietii acesteia le-au lepadat.” restul pe:
http://saccsiv.wordpress.com/2009/02...ip-incorporat/
Mi se pare ca ne pierdem in discutii sterile in loc sa intelegem ca e mai tarziu decat ne putem imagina, dupa cum spunea Parintele Serafim Rose. Pana la urma Sfantul Efrem Sirul ne atentioneaza ca ,,multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta, vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde.,, Noi nu suntem Sfinti dar daca tot am inteles ca acesta e timpul si ca tot in munti vom ajunge, de ce sa nu ne pregatim cu tot ce ne-a pus la dispozitie Dumnezeu?
Adica, cei ce au ceva in lumea aceasta: casa, apartament sa-l vanda cat timp mai este posibil si sa-si faca sau sa-si cumpere la munte o casuta in care, dupa modelul dreptului Iosif care a fost inspirat de Dumnezeu sa adune granele din 7 ani imbelsugati pentru 7 ani de seceta, sa-si faca o rezerva de alimente caci aceasta va fi cea mai mare problema in vremea antihristului. In fond se poate trai si la munte, dar problema va fi ca cei ce iubesc traiul caldicel din oras, au impresia ca abia atunci vor pleca in munti, cand nu vor mai avea incotro, dar va fi cam tarziu pentru ca va fi un haos si anarhie cum nu a fost niciodata in lume, iar drumurile vor fi ,,pazite,, de bande de talhari care vor ataca pe oricine pentru a-l jefui de tot ce are-in primul rand de alimente,. dupa cum spune Staretul Antonie in a doua viziune a sa.
De la casuta lui din ultimul sat din munte, va putea mult mai usor sa-si caute locul dinainte hotarat de Dumnezeu, dupa cum spune Sfantul Efrem Sirul, si sa se pregateasca pentru cei trei ani si jumate de domnie a antihristului, iar atunci cand va vedea ca a sosit timpul , va pleca in vagauna sa, fiind si pregatit fizic cu viata la munte.
Parintele Iustin Parvu ne indemna sa formam mici comunitati crestine la tara, in special la munte, din cateva familii. Daca am inteles ca nimic nu e mai important decat mantuirea sufletului si ca acesta e timpul, iar in lume nu mai este loc pentru noi, trebuie sa fim capabili sa ne lepadam de lume si de toate placerile ei pentru ca asta va face diferenta.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vine Iepurasul! Cum ne pregatim? LeeN22 Sfintele Pasti - Invierea Domnului 24 07.04.2018 12:05:48
Mucenicie s-au Sinucidere? Sanduu Generalitati 32 01.03.2012 12:46:27
sunteti de acord sa cititi pentru mine Paraclisul Sfntului Nicolae? andrutza151 Umanitare 1 24.09.2011 00:40:30
Mucenicie ca in cartile cu vieti de sfinti ! Filmata ! sevghenie Stiri, actualitati, anunturi 12 31.03.2011 11:48:24
Pentru cei ce isi doresc sa se casatoreasca,cititi cu atentie si cugetati in inimile sunsray Nunta 49 14.02.2011 22:40:30