Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2009, 10:45:25
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]geo.nektarios scrie:[/COLOR]

[COLOR=green]De unde știi tu ce va spune biserica ce va veni? [/COLOR]

[COLOR=green]Aleșii nu sunt altceva decât niște oamenii ca mine și ca tine, investiți cu o funcție temporară. Lasă cultul personalității și nu mai atribui calități excepționale unor oameni obișnuiți. [/COLOR]

[COLOR=green]Ai idee cu câte mii de ani în urmă a fost scrisă Biblia și de câți escroci și profitori au fost folosite sperietorile din Biblie?[/COLOR]

[COLOR=green]Fii selectiv, ia din Biblie numai ceea ce face bine sufletului și vieții tale. Gândește pozitiv, gândește frumos și nu-ți mai crea fantasme și nu-ți mai chinui sufletul cu lucruri care nu se vor întâmpla niciodată.[/COLOR]

[COLOR=green]Singurul lucru bun pe care l-ai spus în această dimineață, a venit din subconștientul tău și anume că BOR nu va lua poziție față de aceste aberații cu cip-urile, 666 etc.[/COLOR]

[COLOR=green]Conștientul tău e mult mai practic, mult mai inteligent și te îndeamnă și pe tine să fii realist numai tu nu înțelegi îndemnurile venite din adâncul ființei tale... [/COLOR]
Sora draga, te rog vezi profilul meu si dupa aceea mai vbim! nu sunt un "taca" cum ti se pare a fi...

ceea ce CRED imi SUSTIN!!!

[SIZE=3][COLOR=red]Iar a citi selectiv din Sf.Scriptura si a crede selectiv, inseamna NECREDINTA IN DUMNEZEU si IMPOTRIVIREA FATA DE EL!!! Apoi acest LUCRU l-au facut ERETCII din inca vremea Apostolilor!!!! [/COLOR][/SIZE]
Vechi 11.02.2009, 10:53:26
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Sora draga, te rog vezi profilul meu si dupa aceea mai vbim! nu sunt un "taca" cum ti se pare a fi...

ceea ce CRED imi SUSTIN!!!

[SIZE=3][COLOR=red]Iar a citi selectiv din Sf.Scriptura si a crede selectiv, inseamna NECREDINTA IN DUMNEZEU si IMPOTRIVIREA FATA DE EL!!! Apoi acest LUCRU l-au facut ERETCII din inca vremea Apostolilor!!!! [/COLOR][/SIZE]
[COLOR=green]Da, m-am convins. Mai ai mult până să te maturizezi și să fii rațional.[/COLOR]
[COLOR=green]Gata! Nu vreau să lungesc polemica cu tine. Oricum, nu duce la nici un rezultat. Dacă ți-e bine, atunci fii fericit cu fantasmele tale, cu dușmanii pe care văd că ți i-ai adus în gândurile tale. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Eu vreau să trăiesc limpede, liniștit, în lumină, fără frică, fără iad, fără gândul că cineva ar putea să-mi fure sufletul și credința. [/COLOR]
[COLOR=green]Știu sigur că Dumnezeu mă va ajuta pentru că nu-mi este frică...[/COLOR]
Vechi 11.02.2009, 11:26:31
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green][/COLOR]

[COLOR=green]Eu vreau să trăiesc limpede, liniștit, în lumină, fără frică, fără iad, fără gândul că cineva ar putea să-mi fure sufletul și credința. [/COLOR]
[COLOR=green]Știu sigur că Dumnezeu mă va ajuta pentru că nu-mi este frică...[/COLOR]
...asa precum in tp lui Noe se insurau si se maritau, se desfatau in placeri si cele desarte, in BUCURIA VIETII de a O TRAI, a venit potopul... si nimeni nu l-a crezut pana cand a venit potopul...
Vechi 11.02.2009, 11:33:14
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit Matei cap.24

[SIZE=4][COLOR=red]37. Și precum a fost în zilele lui Noe, așa va fi venirea Fiului Omului. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]38. Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau și beau, se însurau și se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie, [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]39. Și n-au știut până ce a venit potopul și i-a luat pe toți, la fel va fi și venirea Fiului Omului.[/COLOR][/SIZE]
Vechi 11.02.2009, 11:59:23
Leinarius Leinarius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2007
Implicit Mucenicia

Cine pe cine indeamna la mucenicie???
Mucenicia sau martirajul sunt asumate de catre o persoana in Numele lui Hristos pentru a nu se lepada de Mantuitor, spre lauda lui Dumnezeu - arata lucrarea Duhului in inima omului, Duhul intareste, Hristos mantuieste, Tatal este laudat in Ceruri, slava Lui.
De lucruri va temeti? Cu ce poate vatama un nenorocit de cip sufletul tau? Ce pata face noroiul de pe drum asupra inimii crestinului? Dar nelinistea, rumoarea si inchipuita mucenicie pentru pricini desarte oare nu ne tulbura si nu ne induce ganduri de pacat?

Singura problema cu aceste nenorocite de cipuri este ca sunt portite de violare a libertatii persoanei. Restul e tulburare si deznadejde. Ne temem de lucrurile lumii acesteia si ne dam in grija uneltitorilor vazduhului... Ce a zis Arhanghelul cel cuminte: SA STAM BINE, SA STAM CU FRICA. NU sa urlam, nu sa luam coasa in mana.

Semnul pe mana sau pe frunte il PRIMESTI nu ti se pune. Adica Sfantul Ioan nu zice de un semn in lucrurile lumii ci de pecetea lui antihrist. Sa primim pecetea Duhului Sfant, Sfanta Impartasanie cei vrednici de ea, sa umblam in calea Bisericii si sa cautam cumintenia si linistea mintii. Sa nu intram in furtuna lumii, ca acolo sufla duhurile vazduhului.

Nu mai indemnati pe toti la mucenicie, ca smintiti pe cei mai mici si intristati pe cei batrani. Mucenicia vine la indemnul launtric al Duhului si ea se infaptuieste in cumintenie si in pacea inimii. Daca unii monahi s-au ingrijorat de ceva sau de altceva nu inseamna ca grija lor este o povara pentru toti. Sa se cerceteze fiecare si sa stie daca poate duce mucenicia cea mai mica, aceea care pentru cei mai multi dintre noi este maximul puterii proprii: lupta cu pacatul si cu ratacirea. Cand vom fi biruit pacatul sau vom fi fost macar pe cale, atunci poate putem sa intindem mana si altora. Pana atunci sa nu fim calauze chioare orbilor, ca ne inghite vantul negurii.
Vechi 11.02.2009, 12:14:23
Leinarius Leinarius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2007
Implicit Completare

Asa cum zice si Traditie, mucenicia asta a ajuns acum la indemana oricui... Ne opunem pasapoartelor biometrice si gata, suntem martiri ai lui Hristos... Haideti sa nu fim marunti in traire si mari in vorbire. Ne vor rusina sfintii la Judecata cand se vor citi faptele lor si mai apoi pretentiile noastre.
Mucenicia acea din scrisoarea parintelui Iustin eu nu o inteleg ca simpla opunere la pasaportul biometric ci ca pe o lupta cu duhul celui care cauta sa uzurpe.
Ca este un pericol sa cadem si sa ratacim, sa ne supunem duhurilor din vremurile noastre si sa slujim lor in loc de a sluji lui Hristos.
Parintele isi face griji pentru cei mici ca noi, dar cand trimiti avertismente celui tulburat nu il salvezi ci il tulburi si mai tare. Measajul pentru unul ca mine este sa imi vad de ale mele, cu impartasirea rara, cu nevrednicia si cu pacatul... Pasaportul biometric ma va tulbura sau ma va departa de Hristos doar in masura in care eu imi asum inchinarea la imparatia lumii acesteia in locul inchinarii si impartasirii Celui Viu.
Pasaportul poate fi o cale/ unealta de a ma compromite in efortul meu mult prea apatic de a urma invatatura si a fi partas lui Hristos doar in masura in care eu imi asum aceasta ratacire.

Asadar tot la fiecare dintre noi ajunge, la fel cum a fost dintru inceputuri: Adam a gustat fructul pentru ca asa a ales... A ALES! Asadar nu fructul l-a pierdut pe Adam ci Adam l-a condamnat pe Adam la bejenia din Eden. Si nu fructul era necurat ci FAPTA OMULUI, neascultarea de Domnul si deznadejdea: pierderea credintei in Domnul si increderea in iluziile proprii. Oare nu ne-a aratat Hristos ca Dumnezeu nu cauta la lucrul mainilor omului ci la lucrul inimii lui? Nu pentru primirea unui cip ne paste iadul ci pentru primirea duhurilor si a minciunilor in inima.
Vechi 11.02.2009, 12:35:19
ortodox4life's Avatar
ortodox4life ortodox4life is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.10.2008
Locație: undeva departe
Implicit

Citat:
Nu pentru primirea unui cip ne paste iadul ci pentru primirea duhurilor si a minciunilor in inima.
Atat Sfintii Parinti cat si Bibilia ne arata clar ca cine va primi semnul pe mana sau pe frunte se va lepada de Hristos:

"Și ea îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde,decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei;căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase"

Pentru primirea duhurilor si a minciunilor in inima exista taina spovedaniei dar acel cip odata ce-l primesti te lepezi pentru totdeauan de Hristos.

Citat:
Asa cum zice si Traditie, mucenicia asta a ajuns acum la indemana oricui... Ne opunem pasapoartelor biometrice si gata, suntem martiri ai lui Hristos... Haideti sa nu fim marunti in traire si mari in vorbire. Ne vor rusina sfintii la Judecata cand se vor citi faptele lor si mai apoi pretentiile noastre.
Martir este tot omul care propovaduieste adevarul in vremuri de cumpana,in vremuri in care risca sa fie anchetat,batjocorat,torturat,intemnitat(precum spunea silverstar)si chair omorat.Iata ce zice Mantuitorul:

Iisus le-a zis: Oricine voieste sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie. [COLOR=darkred]Caci cine va voi sa-si scape sufletul il va pierde, iar cine va pierde sufletul sau pentru Mine si pentru Evanghelie, acela il va scapa. [/COLOR]Caci ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga, daca-si pierde sufletul? Sau ce ar putea sa dea omul, in schimb, pentru sufletul sau? [COLOR=darkred]Caci de cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in neamul acesta desfranat si pacatos, si Fiul Omului se va rusina de el, cand va veni intru slava Tatalui Sau cu sfintii ingeri.[/COLOR] Si le zicea lor: Adevarat graiesc voua ca sunt unii, din cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea pana ce nu vor vedea Impratia lui Dumnezeu venind intru putere.

Ai vazut ce zice?Sfatul meu(care de fapt este si al tuturor sfintilor)a fost de buna credinta,nu am zis nimic de la mine sau doar ca sa ma aflu in treaba.Cine crede,sa fie binecuvantat iar cine Nu,Dumnezeu sa-l aiba in paza Sa,dupa cum a spus si Parintele Iustin Parvu!Doamne ajuta!
Vechi 11.02.2009, 15:14:55
Alexandru08 Alexandru08 is offline
Member

Data înregistrării: 24.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Leinarius Vezi mesajul
Asadar tot la fiecare dintre noi ajunge, la fel cum a fost dintru inceputuri: Adam a gustat fructul pentru ca asa a ales... A ALES! Asadar nu fructul l-a pierdut pe Adam ci Adam l-a condamnat pe Adam la bejenia din Eden. Si nu fructul era necurat ci FAPTA OMULUI,
De ales a ales el dar sa-ti aduc aminte ca a fost pacalit?
Si pecetea lui Antihrist tot o inselare va fi.
Pasaportul asta biometric chiar daca accepti chiar daca nu,nu inseamna nimic in esenta dar...te va creea dependent de un sistem care te va desparti in cele din urma de Hristos.

Cel care a deschis acest topic a facut foarte bine.Neliniste simt doar cei legati inca de lume
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vine Iepurasul! Cum ne pregatim? LeeN22 Sfintele Pasti - Invierea Domnului 24 07.04.2018 12:05:48
Mucenicie s-au Sinucidere? Sanduu Generalitati 32 01.03.2012 12:46:27
sunteti de acord sa cititi pentru mine Paraclisul Sfntului Nicolae? andrutza151 Umanitare 1 24.09.2011 00:40:30
Mucenicie ca in cartile cu vieti de sfinti ! Filmata ! sevghenie Stiri, actualitati, anunturi 12 31.03.2011 11:48:24
Pentru cei ce isi doresc sa se casatoreasca,cititi cu atentie si cugetati in inimile sunsray Nunta 49 14.02.2011 22:40:30