![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
1.) Prea Sfanta si Inalta Treime, primeste dragostea mea inaintea Ta si arde in focul dumnezeirii Tale faradelegile mele si sterge multimea rautatilor mele si da-le ingroparii si uitarii Tale, Doamne ! Amin.
2.) Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, fa bineprimita lumina darului meu si o du inaintea Fiului si Dumnezeului nostru, pentru iertarea pacatelor noastre! Amin.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Draga Anne, rugaciunea pe care o sti tu nu e mai lunga, nu ne-o scri si noua pe Forum, ca inceputul e minunat!
![]()
|
||||
|
||||
![]() [SIZE=4]
![]() [SIZE=4]La mine in casa ard neincetat 3 candele de mai bine de 15 ani...le aprind de la una la alta...cu lumina adusa de la Sf.Inviere. Le aprindeam cu mare drag...insa nu stiam sa ma rog asa. Am fost foarte fericita cand am auzit rugaciunea...Mi-a intrat direct in suflet. De aceea m-am gandit ca o sa va placa si voua.[/SIZE] [SIZE=4]La inceput, aprindeam candelele doar la rugaciune.(Eram mai necajiti...si mi-era frica sa nu se termine uleiul..) Apoi le-am lasat sa arda din ce in ce mai mult...In prezent ard neincetat, si am mereu camara plina de ulei...parca nu se mai termina!!![/SIZE] [SIZE=4]MARE ESTI DOAMNE...SI BUNATATEA TA TINE IN VECI![/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
Candel aprinsa este necesara noua, deoarece sintem in intunericul pacatului, asa cel putin ne vede Dumnezeu.
Candela aprinsa la Icoana Maicii Domnului, inseamna rugaciune continua cu ulei sfintit, care este binefacator sufletului si trupului. |
|
||||
|
||||
![]()
Uleiul ( untul de lemn ) se sfinteste prin insasi arderea lui in candela. Spun aceasta, deoarece am auzit pe unii ce puneau cateva picaturi de mir in ulei. Gresit si este pacat a face asa ceva ! Uleiul din candela , chiar de nu avem din acela virgin de masline, trebuie sa fie curat fara a mai adauga ceva in el.
|
|||
|
|||
![]()
Spune icamilin ca daca moare un om fara sa aibe candela aprinsa la capatai, merge la Hristos fara lumina. Eu nu cred asta, depinde cum era sufletu omului in acel moment, ca daca era curat, => ca era luminos, nu mai avea nevoie de nici o candela materiala care probabil l-ar fi dus cu lumina la Hristos. Bine ar fi sa ne ajute candela materiala in vre-un fel, eu as vrea sa fie asa, ca ne-ar usura mult toata treaba, dar tare mi-e frica ca nu ne-ajuta cu nimica atata timp cat suntem mandri, rai si plini de invidie/ura, sau de dorinta continua de razbunare pentru cei care ne fac rau, iar pe deasupra si plini de vicii. Dar de ce nu vorbiti si de "candela" sufletului nostru? Cu ea ce facem? O aprindem pe cea materiala, iar inauntru nostru zace intuneric. A, pai stiu ca e usor sa vorbim de cele din afara noastra, mda.
Icamilin, ma scuzi ca ti-am bruiat initiativa ta cu candela, insa asa am simtit eu ca trebuie sa spun despre subiect, si o spun pentru ca chiar eu am tinut cu atata darzenie candela aprinsa in fiecare noapte, dar gandu si sufletu meu erau departe de Dumnezeu, bantuind in lumea pacatelor, nu ma schimba deloc candela aprinsa pentru ca de fapt eu nu fac ce trebuie si ce e important cu adevarat. Asa ca imi pare rau, dar realitatea-i alta, adevaru e ce traim noi zilnic, nu visarile frumoase. |
|
|||
|
|||
![]()
"Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
6. Și am auzit, în mijlocul celor patru ființe, ca un glas care zicea: Măsura de grâu un dinar, și trei măsuri de orz un dinar. Dar de untdelemn și de vin să nu te atingi. " Despre ce untdelemn si vin e vorba aici? |
|
|||
|
|||
![]()
Asa stiam de mult, de la bunicul!
|
|
|||
|
|||
![]()
Becul e cel putin la fel de bun cum e candela.
Curentul electric e o creatie a Preasfintei Treimi care exista in natura,cititi sa vedeti despre electricitatea naturala. Mai mult becul nu afuma Sfintele Icoane deloc,nu are lumina arzatoare ci are lumina calda. Iata exemple de electricitate naturala: http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_eel (acesta e tiparul electric.) http://en.wikipedia.org/wiki/Earth_battery Si mai sunt destule,daca se doreste sa se caute. Oricum nu e necesar sa fie nici bec aprins la Sfintele Icoane nici candela,ca iata ce zice: "6."Cu ce mă voi înfățișa înaintea Domnului și mă voi pleca înaintea Dumnezeului celui Preaînalt? Înfățișa-mă-voi cu arderi de tot, cu viței de un an? 7.Dar, oare, Domnului Îi vor plăcea miile de berbeci, zecile de mii de râuri de untdelemn? Oare Îi voi da pe cel dintâi născut al meu ca preț pentru fărădelegea mea și rodul pântecelui meu pentru păcatul sufletului meu?" 8.Ți s-a arătat, omule, ceea ce este bun și ceea ce Dumnezeu cere de la tine: dreptate, iubire și milostivire și cu smerenie să mergi înaintea Domnului Dumnezeului tău!" (Sfantul prooroc Miheia,capitolul 6).
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
candela! | cdiasimi | Generalitati | 6 | 05.04.2016 22:21:24 |
Candela sau lumanarea | ana ana | Slujba inmormantarii | 7 | 28.04.2011 19:56:27 |
Candela | valiy_ilie | Generalitati | 10 | 17.05.2010 17:24:30 |
candela | tudorcaty | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 19.02.2010 19:59:02 |
A arde in candela | Mara2009 | Vrajitoria | 2 | 25.12.2009 21:07:03 |
|