![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma intreb unde este dragostea frateasca si nejudecarea aproapelui
![]() Credinta mea e simpla si curata, nu caut raspunsuri, nu mai am intrebari, intrebarile s-au stins prin rugaciune. Dumnezeu si Maica Domnului raspund la rugaciuni. Nimeni care indrazneste sa se roage din inima la Maica Domnului, nu ramane nemangaiat. Iarta-ma ca te intreb Razvan... de ce esti atat de potrivnic parintelui Gabriel? Doar pentru o simpla parere contra a parintelui Iustin? Daca ei doi au meciul asta, inseamna ca Dumnezeu a permis. Tot Dumnezeu va judeca cine are dreptate, cine si cat a gresit, toti vom fi judecati.... dar fiecare pentru ale lui... Eu ma rog sa imi dea Dumnezeu ochi sa-mi vad pacatele mele.... Cred ca nu mai am nevoie de un pacat in plus... nu-mi voi da cu parerea despre niste oameni a caror puritate sufleteasca si spirituala nu o voi atinge poate niciodata. |
|
||||
|
||||
![]()
Minunat raspunsul tau draga Ionela7.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A arata erezia cuiva nu este pacat, ci un lucru placut Domnului, caci ajuta si pe altii sa nu cada in aceeasi erezie. Daca Gabriel Nicu a fost un drept de ce l-au contestat si judecat ca eretic parintii: Justin Parvu, Nicolae Tanase, Cleopa Ilie [dupa spusele Antoniei pe un topic de la tema "Vrajitoria" [stia acel adept al lui Gabriel Nicu pentru ce a creat acel topic la tema "Vrajitoria!] numit "Cine este vizionarul Gabriel [Gavriil]", cu referire clara la Gabriel Nicu, cu sumedenie de vedenii transmise prin vis de "sufletul" lui Gabriel Nicu adeptilor lui, vedenii de care Sfantul Diadoh al Foticeii ne indeamna cu parinteasca grija sa ne pazim [opera Sfantului Diadoh se gaseste in volumul I al Filocaliei, ce se poate descarca gratuit si de pe net], chiar de ar veni de la Domnul, caci Domnul stie ca astfel ne pazim de a nu cadea in inselarea si mandria diavoleasca pe care ne-o plasmuiesc in minte visele, vedeniile, luminile aparute tam-nesam in jurul unor preoti controversati si in jurul oricaror slujitori ai Bisericii in timpul vietii lor. Ionela, rog, pazeste-te de zisa "invatatura" a lui Gabriel Nicu. Iar de vrei mai multe amanunte despre aceasta, cere de la Antonia, caci iti va da cu siguranta!... R. |
|
|||
|
|||
![]()
Persoana care a creat topicul ,,Cine este vizionarul Gabriel" a fost dornica sa afle amanunte despre acest lucru. Citind mesajul paruntelui Iustin, chiar l-a crezut, de aceea l-a inclus la topice de vrajitorie. Dupa ca s-a documentat, si-a dat seama ca a gresit si a creat un topic apreciativ pe un alt forum.
|
|
|||
|
|||
![]()
|
|
||||
|
||||
![]()
De ce nu vreti sa ascultati si parerea altora?Parintele a gresit,daca il repectati cu adevarat si tineti la el rugati-va pentru el dar sa stiti ca a gresit el a lucrat cu necuratul,e spre binele vostru,nu judecam pe nimeni doar incercam sa va atentionam,Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, dar parintele Tanase spune ca Gabriel Nicu ar fi fost caterisit de BOR inainte de moarte...ca si eretic si vrajitor...si parintele Nicolae Tanase stie ce vorbeste. Asa stand faptele, Gabriel Nicu nici nu mai era preot in momentul mortii sale. A doua: Ionela si Antonia, care ati citit cartea "Parintele G. Nicu - un om indumnezeit prin Har", v-ati spovedit la parintii vostri duhovnici in legatura cu acest fapt? Stiu parintii vostri duhovnici la ce erezii pierzatoare de suflet v-ati expus citind-o? Probabil ca nu... Asa ca vedeti pe ce cale o luati in viata si spovediti-va cat mai rapid de acest pacat, al citirii unei carti eretice. Si numai pentru Antonia: stie parintele tau duhovnic ca il stimezi si apreciezi f. mult pe preotul Horga de la Calugareni-Suceava, care asemeni lui G. Nicu deschide Sfanta Carte la cererea credinciosilor [contra cost evident] si interpreteaza textul la care deschide cartea? Ca un veritabil vrajitor? Altceva nu mai am a va spune, nici acum, nici in viitor. Doamne ajuta! Razvan |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Calistrat Chifan de la Manastirea Barnova Iasi, despre ritualurile de exorcizare practicate de preotii tineri, cum a fost si G. Nicu:
"Cert este faptul ca acest eveniment a fost atit de bine garnisit cu senzational si cu aspecte negative, incit a depasit cu mult moartea Papei de la Roma. Daca a fost mina diavoleasca sau omeneasca, numai bunul Dumnezeu o stie. Este clar ca o greseala fundamentala a savirisit acest parinte, daca el afirma ca la Calugareni-Suceava, parintele Daniel Horga scoate zilnic diavoli. Mai intii de toate, inclusiv fenomenul Calugareni este un lucru paralel cu practica Bisericii. Tocmai de aceea se creaza acea aura de exorcisti care vor sa cutremure lumea cu paraputerile lor. Parintele Cleopa, parintele Paisie Olaru, parintele Ioanichie Balan, parintele Iustin Pirvu, parintele Arsenie Papacioc si alti duhovnici mari, n-au stralucit in fata lui Dumnezeu prin aceste teatre de izgonire a demonilor. Aceste iluzii personale de vindecare a diavolilor, sunt specifice preotilor si duhovnicilor tineri, pentru a-si crea faima si pentru a fi cautati. La manastirea Frasinei se practica aceste exorcizari in prezenta unui preot virstnic, dar cu timpul tenta acestor exorcizari s-a intins si in Moldova la citeva nume de duhovnici sau preoti pe care nu le voi enumera, din respect. Dar acest ritual transformat in scena de teatru religios, era condamnat de parintele Cleopa care dadea nenumarate exemple de preoti care au patimit in urma citirii acestor molifte. Personal am avut contact cu crestinii din anul 1994 si niciodata nu mi-a fost jena sa-i spun omului deschis in fata "Du-te si te trateaza ca ai luat-o razna." Inainte de a face control psihologic unui preot, se obisnuia sa ai un referat de hirotonie scris de duhovnicul tau care era inaintat de staret catre episcop. Referat care avea rolul de a arata chiriarhului ce fel de persoana este candidatul la hirotonie. Personal nu o fac spre lauda, parintele Cleopa mi-a dat referat de hirotonie de doua ori. O data pentru diacon si o data pentru ieromonah. Referate care au fost sau exista la cancelaria Mitropoliei si fac dovada candidatului la hirotonie ca este sanatos mental. In cazul de fata toate emisiunile mass-media, toate articolele din ziare, nu cauta altceva decit sa duca lumea in deruta, sa scada credibilitatea Bisericii si in acelasi timp sa umileasca conducerea Bisericii ca nu tine in ordine evenimentele care au loc in Biserica. Tot ce s-a vorbit pe marginea acestui subiect, nu sunt decit vorbe goale. Sursa: http://www.nistea.com/dosare-ortodox...-calistrat.htm Chiar daca aparent cele spuse de parintele Calistrat n-au legatura cu G. Nicu, faptul ca si acesta a fost un "exorcist faimos", il incadreaza in categoria "fenomenelor paralele cu viata Bisericii", cu sanatate mintala indoilenica, asa cum afirma si parintele Calistrat Chifan. R. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca are dreptate pr Calistrat. Marii nostri duhovnici nu s-au remarcat prin supranatural, ci prin smerenie, dreapta credinta, discernamant duhovnicesc. Duhovnicul meu m-a sfatuit sa nu ma incred ca in Pr gabriel Nicu sau in alti preoti de acest gen, si sa ma accez mai mult pe lupta cu patimile mele si sa nu caut minuni. Duhovnicul meu a citit o carte despre pr Gabriel, si a intalnit lucruri neortodoxe in ea. Am si eu o prietena care are foarte mare evlavie la acest preot Gabriel, si mereu imi povesteste de tot felul de minuni ce se petrec in viata ei. Mi se pare ca ea cauta cu lummanarea aceste minuni, ba mai mult se afla pe un taram alunecos, crezand cu mare usurinta in vise si vedenii ce au loc in viata ei destul de des, avand legatura cu evlavia pt pr Gabriel. Si cred ca nu trebuie sa uitam ca si diavolul poate face minuni.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parastas - Parintele Gabriel Nicu | antoniap | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 01.07.2014 13:39:56 |
Nicu Wagner..cantari crestine | tigerAvalo9 | Resurse ortodoxe on-line | 40 | 05.04.2009 20:16:31 |
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 20.01.2009 04:57:26 |
Cine este vizionarul Gabriel(Gavriil)? | dan_ion | Vrajitoria | 85 | 14.11.2008 09:47:08 |
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 04.02.2007 15:57:47 |
|