Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2009, 17:50:01
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
poi sigur ca da, el se mistuie, ca ishi pune foc crezand ca e binecuvantare, dar de vina eshti tu, pt ca ai primit sa faci asha incat sa-l pierzi, cum nu a cerut Dumnezeu, astfel ca el sufera dar din vina ta, deci tu arzi shi mai rau... iar focul e molipsitor, asha ca daca se aprinde cate unul sa shtii ca s-ar putea sa te aprinzi shi tu, fiindca haina noastra este asha ca o haina de petrolist, plina cu pete de motorina, de benzina, de tzuica chiar, shi trecand printre cei cu foc pe ei s-ar putea sa te aprinzi shi tu...

deci e chiar asha:

"prostul moare de grija lumii, iar deshteptul de grija altuia"

Multa logoree verbala fara continut frate draga. Fratele Costel cred ca te-a mai luminat ! Sper ( speranta nu piere nici cand, decat odata cu noi si cred ca nici intelepciunea )

sa shtii ca ceva contzinut are dar poate n-ai priceput, iar pilda e de la Hristos-Duhul

petele de petrol de pe haina sunt pacatele shi ptimile "unora"... deci

shi cu ce sa ma lumineze fratele Costel? ca nu s-au facut modificari la predanii? shi ca sunt toate tzinute... ca in carte? poi oricum nu eu dau socoteala asha ca nici nu ma priveshte, shi nu am zis-o pe ton de nemultzumire sau ca sa iau pe cineva la rost, ci am zis-o asha ca lumina din Lumina.... sau nu asha ar trebui sa facem fiecare?...

dar degeaba va straduitzi sa stingetzi lumina caci Iisus Biruitorul va Birui

shi de exemplu m-am uitat la

http://www.youtube.com/watch?v=-wEYZBH5O3Q

shi m-am veselit enorm la ce dulce shi placuta este Memoria Trambitzei nr1.

deci draga frate Cristi...

dumneata nu te gandeshti ce o sa iasa in sufletul, mintea shi inima unui astfel de uniat ce participa la rugaciunile comune din saptamanile panecumenice? sau ce crezi ca Hristos se gandeshte doar la predaniile din raft? El precis se gandeshte shi la predaniile din sufletul celui ce este un fel de burete mic shi primeshte din ce aude, ce vede shi la ce participa... oricine ar fi el, sarmanul suflet...

deci Cristi draga te deranjeaza ca scriu mult?

poi oricelucru concis, orice concluzie se bazeaza pe tone de scriitura, de cautari, sau nu shtii cat a studiat Trambitza nr3 ca sa spune el asha o vorba frumoasa shi intzeleapta?

"nici abuzul, nici refuzul" -deci nici aia, nici cealalta, ca ce e intre ele, nu poate fi decat prapastie... lucra care nu l-a mai zis ca era clar, deci nici prapastia... pt ca l-a zis in alta parte, (despre calea aia larga (panecumenica doar de creshtini ori de globalishti))
Reply With Quote
Vechi 20.01.2009, 18:28:03
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Ovidiu sunt fericit cand intalnesc oameni ca tine !

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Citat:
poi sigur ca da, el se mistuie, ca ishi pune foc crezand ca e binecuvantare, dar de vina eshti tu, pt ca ai primit sa faci asha incat sa-l pierzi, cum nu a cerut Dumnezeu, astfel ca el sufera dar din vina ta, deci tu arzi shi mai rau... iar focul e molipsitor, asha ca daca se aprinde cate unul sa shtii ca s-ar putea sa te aprinzi shi tu, fiindca haina noastra este asha ca o haina de petrolist, plina cu pete de motorina, de benzina, de tzuica chiar, shi trecand printre cei cu foc pe ei s-ar putea sa te aprinzi shi tu...

deci e chiar asha:

"prostul moare de grija lumii, iar deshteptul de grija altuia"

Multa logoree verbala fara continut frate draga. Fratele Costel cred ca te-a mai luminat ! Sper ( speranta nu piere nici cand, decat odata cu noi si cred ca nici intelepciunea )

sa shtii ca ceva contzinut are dar poate n-ai priceput, iar pilda e de la Hristos-Duhul

petele de petrol de pe haina sunt pacatele shi ptimile "unora"... deci

shi cu ce sa ma lumineze fratele Costel? ca nu s-au facut modificari la predanii? shi ca sunt toate tzinute... ca in carte? poi oricum nu eu dau socoteala asha ca nici nu ma priveshte, shi nu am zis-o pe ton de nemultzumire sau ca sa iau pe cineva la rost, ci am zis-o asha ca lumina din Lumina.... sau nu asha ar trebui sa facem fiecare?...

dar degeaba va straduitzi sa stingetzi lumina caci Iisus Biruitorul va Birui

deci draga frate Cristi...

dumneata nu te gandeshti ce o sa iasa in sufletul, mintea shi inima unui astfel de uniat ce participa la rugaciunile comune din saptamanile panecumenice? sau ce crezi ca Hristos se gandeshte doar la predaniile din raft? El precis se gandeshte shi la predaniile din sufletul celui ce este un fel de burete mic shi primeshte din ce aude, ce vede shi la ce participa... oricine ar fi el, sarmanul suflet...

deci Cristi draga te deranjeaza ca scriu mult?

poi oricelucru concis, orice concluzie se bazeaza pe tone de scriitura, de cautari, sau nu shtii cat a studiat Trambitza nr3 ca sa spune el asha o vorba frumoasa shi intzeleapta?

"nici abuzul, nici refuzul" -deci nici aia, nici cealalta, ca ce e intre ele, nu poate fi decat prapastie... lucra care nu l-a mai zis ca era clar, deci nici prapastia... pt ca l-a zis in alta parte, (despre calea aia larga (panecumenica doar de creshtini ori de globalishti))
Draga Ovidiu iti spun cu toata seriozitatea ca sunt fericit cand intalnesc oameni ca tine, exemple vii ale celor ce le invat din Invataturile Sf.Parinti. Cu putin timp in urma am postat la Topicul Pocainta- "
Cuvinte de folos ", o invatatura a Sf. Nectarie al Pentapolei, despre Mandrie. Citindu-te si vazand si semnatura ta de doi kilometri, mi-am dat imediat seama unde vorbeste Sfantul despre oameni ca tine, care pana la urma au mari sanse de vindecare. Iata un fragment : "Toate acestea inalta pe culmi mintile oamenilor nesabuiti, care devin astfel cugetatori de desertaciuni, fara ca sa fie insa atei. Acestia sunt miluiti de Dumnezeu ( sper sa fie si in cazul tau ) in multe randuri, indreptati si inteleptiti. Inima lor este zdrobita, si inceteaza sa caute slave si desertaciuni si astfel se vindeca ". Deci draga Ovidiu ai mari sanse de vindecare. Poti citi toata invatatura la Topicul "Cuvinte de folos". Sa-ti fie cu folos !
Vechi 20.01.2009, 21:30:24
monica.miholca
Guest

Implicit

Iata ceva interesant
http://www.ortodoxmedia.com/inregist...une_ecumenista,
Reply With Quote
Vechi 20.01.2009, 21:47:54
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vladsergiu Vezi mesajul
Se pare ca parca simti o oarecare bucurie ca acesti "sectari" vor arde in iad,eu unul nu m-as bucura asa,ca altele sunt criteriile la judecata,si anume faptele de mila.In sfarsit,dupa cate stiu,Hristos va binecuvanta pe cei care au facut mila"unuia din acesti prea mici",si va blestema pe cei care nu le-au facut,neintreband nimic de religie.Asa scrie in Scriptura,ca asa va judeca Dumnezeu lumea,nu stand la discutii teologice,ci dupa faptele de mila trupeasca.
Draga Vlad,

Nici un ortodox nu se poate bucura ca macar un singur om se duce in iad...noi spunem Doamne,Iisuse Hristoase,Fiul Dumnezeului cel Viu,miluieste si mintuieste lumea Ta!

Numai ca,Dumnezeu,prin Sfintii Sai,ne-au spus ca rugaciunea noastra impreuna cu cei de alte credinte...pe noi ne duce in iad ( ne scoate din Biserica,adica din Imparatia Cerurilor ) si nici pe aceia nu-i ajutam.
Se spune ca prin rugaciunea comuna, noi toti ne facem un duh,adica duhul rau din necredinta lor gaseste poarta deschisa in inima noastra cu riscul pierderii mintuirii.
Sint curios daca cei care s-au dus la rugaciunile comune din anii trecuti...s-au spovedit de aceasta ( caci este pacat mare )

Ca sa-ti dau un exemplu simplu cum vine cu unitatea si rugaciunea comuna.Un om cinstit si un hot stabilesc ca pe durata unei saptamini sa se uneasca....Zis si facut.Primele 3 zile,omul cinstit il plimba pe hot prin oras,gasesc pe strada o poseta plina de bani,se duc la politie si returneaza poseta,sperind ca pagubasul sa o recupereze,sau primesc mai mult rest de la ghiseu in urma unor cumparaturi si returneaza banii excedentari,samd...In virtutea unitatii,in urmatoarele zile,omul cinstit trebuie sa-l urmeze pe hot,asa ca in a 4-a zi sparg impreuna o locuinta,in a 5 -a golesc buzunarele celor din autobuz,samd...iar la finalul saptaminii isi dau "sarutul pacii ".
Acum eu nu stiu daca hotul devina cinstit ca urmare a primelor 3 zile petrecute impreuna,dar daca omul cinstit ( sperind ca nu este prins de politie cind fura ) nu-si spovedeste pacatele hotiei...s-ar putea sa le repete si sa-si piarda mintuirea.
Se spune in Sfinta Scriptura...caci ce impartasire are Hristos cu veliar,lumina cu intunericul....
Eu spun ca rugaciunile comune si ecumenismul sint homosexualitate spirituala ( adica se incearca unirea celor care nu se pot uni,a celor nefiresti )

In ex anterior,evident ca omul cinstit are si el pacatele lui,dupa cum hotul are si el partile lui bune...dar asa,ca sa se inteleaga mai bine.

Eu zic ca f bine ca ei vin la slujbele noastre,f bine daca ne rugam unii pentru altii,adica pentru mintuirea tuturor,in sensul acesta,f bine sa ajutam orice om de pe acest pamint,in ceea ce are nevoie...si in primul rind sa le marturisim despre Iisus Hristos Dumnezeu,despre vestea buna ca omul a fost facut nemuritor si ca nu mai exista moarte pentru cei care cred drept in Hristos.....
Vechi 20.01.2009, 22:30:53
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Draga Vlad,

Nici un ortodox nu se poate bucura ca macar un singur om se duce in iad...noi spunem Doamne,Iisuse Hristoase,Fiul Dumnezeului cel Viu,miluieste si mintuieste lumea Ta!

Numai ca,Dumnezeu,prin Sfintii Sai,ne-au spus ca rugaciunea noastra impreuna cu cei de alte credinte...pe noi ne duce in iad ( ne scoate din Biserica,adica din Imparatia Cerurilor ) si nici pe aceia nu-i ajutam.
Se spune ca prin rugaciunea comuna, noi toti ne facem un duh,adica duhul rau din necredinta lor gaseste poarta deschisa in inima noastra cu riscul pierderii mintuirii.
Sint curios daca cei care s-au dus la rugaciunile comune din anii trecuti...s-au spovedit de aceasta ( caci este pacat mare )

Ca sa-ti dau un exemplu simplu cum vine cu unitatea si rugaciunea comuna.Un om cinstit si un hot stabilesc ca pe durata unei saptamini sa se uneasca....Zis si facut.Primele 3 zile,omul cinstit il plimba pe hot prin oras,gasesc pe strada o poseta plina de bani,se duc la politie si returneaza poseta,sperind ca pagubasul sa o recupereze,sau primesc mai mult rest de la ghiseu in urma unor cumparaturi si returneaza banii excedentari,samd...In virtutea unitatii,in urmatoarele zile,omul cinstit trebuie sa-l urmeze pe hot,asa ca in a 4-a zi sparg impreuna o locuinta,in a 5 -a golesc buzunarele celor din autobuz,samd...iar la finalul saptaminii isi dau "sarutul pacii ".
Acum eu nu stiu daca hotul devina cinstit ca urmare a primelor 3 zile petrecute impreuna,dar daca omul cinstit ( sperind ca nu este prins de politie cind fura ) nu-si spovedeste pacatele hotiei...s-ar putea sa le repete si sa-si piarda mintuirea.
Se spune in Sfinta Scriptura...caci ce impartasire are Hristos cu veliar,lumina cu intunericul....
Eu spun ca rugaciunile comune si ecumenismul sint homosexualitate spirituala ( adica se incearca unirea celor care nu se pot uni,a celor nefiresti )

In ex anterior,evident ca omul cinstit are si el pacatele lui,dupa cum hotul are si el partile lui bune...dar asa,ca sa se inteleaga mai bine.

Eu zic ca f bine ca ei vin la slujbele noastre,f bine daca ne rugam unii pentru altii,adica pentru mintuirea tuturor,in sensul acesta,f bine sa ajutam orice om de pe acest pamint,in ceea ce are nevoie...si in primul rind sa le marturisim despre Iisus Hristos Dumnezeu,despre vestea buna ca omul a fost facut nemuritor si ca nu mai exista moarte pentru cei care cred drept in Hristos.....
Se face din pacate o mare confuzie. Nu este vorba nici pe departe de ceva comun, ci se savarsesc rugaciuni separate, in zile diferite, in Biserici diferite, la ore diferite. Programul acestei actiuni a fost afisat la Topicul de stiri de la ag.presa Basilica. Repet nu se savarsesc sub nici o forma rugaciuni impreuna cu alte Biserici. Comuna este doar perioada de desfasurare. Te rog frumos , sa ne informam si sa ne documentam temeinic, inainte de a acuza sau de a trage concluzii. Doamne ajuta ! +
Vechi 20.01.2009, 22:59:58
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Implicit

draga Cristi,

Eu vorbeam la modul general.Este adevarat,in acest an,ca urmare a gestului nesabuit al lui corneanu,Sinodul nostru a decis sa nu se mai savirseasca rugaciuni impreuna iar preotii sa nu mai slujeasca impreuna...ceva de genul acesta.Una din caracteristicile de baza ale ecumenistilor...este viclenia.Nu ma refer la credinciosii simpli,sau entuziasti,precum Vlad...ci la altii.Daca nu s-ar fi intimplat vara trecuta ce s-a intimplat,si presiunea venita de la alte Biserici ortodoxe,si Muntele Athos,si multi drept credinciosi romani...totul ar fi decurs anormal ca in anii anteriori.Mai vorbim peste citiva ani...oricum,tu ce crezi,cei care s-au rugat impreuna atitia ani inainte,si au slujit...s-or fi spovedit ? Iar daca nu...oare stiu pe ce carare umbla,o fi strimta,o fi larga ?
Vechi 20.01.2009, 23:08:07
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
draga Cristi,

Eu vorbeam la modul general.Este adevarat,in acest an,ca urmare a gestului nesabuit al lui corneanu,Sinodul nostru a decis sa nu se mai savirseasca rugaciuni impreuna iar preotii sa nu mai slujeasca impreuna...ceva de genul acesta.Una din caracteristicile de baza ale ecumenistilor...este viclenia.Nu ma refer la credinciosii simpli,sau entuziasti,precum Vlad...ci la altii.Daca nu s-ar fi intimplat vara trecuta ce s-a intimplat,si presiunea venita de la alte Biserici ortodoxe,si Muntele Athos,si multi drept credinciosi romani...totul ar fi decurs anormal ca in anii anteriori.Mai vorbim peste citiva ani...oricum,tu ce crezi,cei care s-au rugat impreuna atitia ani inainte,si au slujit...s-or fi spovedit ? Iar daca nu...oare stiu pe ce carare umbla,o fi strimta,o fi larga ?
Foarte corect ce ai scris acum. Da, sa fim nu vigilenti ci extrem de vigilenti ! Anul acesta ne incadram in normalitate. Ortodocsii spun o rugaciune intr-o zi, Catolicii in alta zi , etc. Fiecare la el, fara amestecatura vicleana si pacatoasa.
Vechi 20.01.2009, 23:10:22
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

hmmmmmmmmmmmmm..homosexualitate spirituala ,ca bine zici ,adecvata compartie!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2009, 23:39:58
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
hmmmmmmmmmmmmm..homosexualitate spirituala ,ca bine zici ,adecvata compartie!
Comparatia e foarte buna, dar sunt ferm convins ca nu se va ajunge la asa ceva. Sfantul Nicolae apara turma sa , iar Sfantul Vasile cel Mare va fi ca un tunet impotriva acestei marsavii. Asta numai asa ca un exemplu. Incercari au fost , sunt si vor mai fi, dar sa avem nadejde !
Vechi 20.01.2009, 23:48:41
ortodox4life's Avatar
ortodox4life ortodox4life is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.10.2008
Locație: undeva departe
Exclamation Cei ce fac partea din oastea domnului sunt inselati

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Citat:

PARINTELE CLEOPA ZICEA CA OASTEA DOMNULUI ESTE O PUNTE SPRE SECTARI.

Dialog cu Parintele Cleopa:

Credinciosul: Dar Oastea Domnului de azi, cum a apărut?

Preotul: „Oastea Domnului” a fost o asociație creștină ortodoxă, la început aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Cât timp această asociație a avut conducători buni, ea a adus folos Bisericii, căci foarte mulți creștini părăseau imoralitățile, bețiile, fumatul, înjurăturile, desfrânările, hoțiile și alte feluri de răutăți care periclitau moralitatea publică.
După ce însă a rămas fără povățuitori buni și învățați, cei ce au rămas adevărați ostași ai lui Iisus Hristos și bunii creștini s-au împuținat. Mulți din ei, din cauza lipsei de povățuitori luminați și necunoscând Sfintele Scripturi, dogmele, Sfânta Tradiție a Bisericii Ortodoxe, nici învățăturile Sfinților Părinți, s-au rătăcit de la adevăr.

Credinciosul: Am auzit că unii din cei ce-și zic „ostași ai Domnului” fac adunări și predică prin casele oamenilor, fără să știe preoții și fără să rămână în legătură cu ei. Este un lucru bun acesta?

Preotul: Nu este bun, fratele meu. Căci sfintele și dumnezeieștile canoane nu dau voie mireanului și nici chiar preotului să predice în public, fără de porunca episcopului locului. În dreptul canonic al Bisericii de Răsărit se scrie așa: „Cu împuternicirea episcopului, și preoții pot să predice în biserică, dar episcopul le poate lua acest drept, când nu va fi convins sau va avea o îndoială asupra curăției credinței lor”. Și iarăși zice: „Fără de împuternicirea episcopului, nimeni nu poate predica în biserică”.

Credinciosul: Dar care a fost intenția celor ce au înființat la început asociația „Oastea Domnului” și ce au urmărit prin organizarea ei?

Preotul: Intenția celor ce au înființat la început asociația „Oastea Domnului” a fost bună și cu scopul bun de a aduce pe creștini la cele ce au făgăduit la Sfântul Botez, când au zis: „Mă lepăd de satana și de toate lucrurile lui!” Și cum am spus mai sus, această asociație creștină, cât a avut la cârmă conducători buni, duhovnicești și bine orientați în Ortodoxie, a fost de mare folos Bisericii noastre și moralei publice a poporului român. Dar acum destul de mulți din ei au deviat de la adevărul dreptei credinței și s-au rătăcit, ducându-se la secte.

Aici puteti citi articolul complet articolul complet:

http://bisericasecreta.wordpress.com...stea-domnului/

OASTEA DOMNULUI ESTE EREZIE,CEI DE LA OASTE NU RESPECTA SFINTELE CANOANE NU RESPECTA INVATATURILE SFINTILOR PARINTI SI SE ABAT DE LA INVATATURILE CANONICE,MAI MULT DE 80% DIN OASTE SFIRSESC LA SECTARI.

FOLOSIREA INSTRUMENTELOR MUZICALE IN BISERICA SE NUMESTE BLASFEMIE,AU HOTARAT SFINTI PARINITI,OASTEA DOMNULUI ESTE EREZIE,NU VA LASATI INSELATI.

O PREDICA ADEVARATA,ORTODOXA,DESPRE OASTEA DOMNULUI,AICI VETI AFLA CE ASCUNDE OASTEA DOMNULUI,EI INCALCA SFINTELE CANOANE SI NU FAC ASCULTARE DE INVATATURILE SFINTILOR PARINTI:

http://ca.youtube.com/watch?v=XuVAAW...eature=related
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Unire din iubire,cofratietate si comuniune in unitate sau din interes? Seraphim7 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 67 09.11.2010 13:32:28
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11