![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la locul nasterii mele, la casa parinteasca din Humulesti, la stalpul hornului unde lega mama o sfara cu motocei la capat, de crapau matele jucandu-se cu ei, la prichiciul vetrei cel humuit, de care ma tineam cand incepusem a merge copacel, la cuptiorul pe care ma ascundeam, cand ne jucam noi, baietii, de-a mijoarca, si la alte jocuri si jucarii pline de hazul si farmecul copilaresc, parc-mi salta si acum inima de bucurie".
"....si satul Humulesti, in care m-am trezit, nu-i un sat laturalnic, mocnit si lipsit de privelistea lumii, ca alte sate; si locurile care incunjura satul nostru inca-s vrednice de aminitire". "Dragi-mi erau tata si mama, fratii si surorile, si baietii satului, tovarasii mei din copilarie, cu cari, in zile geroase de iarna, ma desfatam pe gheata si la sanius, iar vara, in zile frumoase de sarbatori, cantand si chiuind, cutreieram dumbravile si luncile umbroase, tarinele cu holdele, campul cu florile si mandrele dealuri, de dupa cari imi zambeau zorile in zburdalnica varsta a tineretii". "Intaiu si-ntaiu, am inceput a invata cruce-ajuta, dupa moda veche, la scoala din Humulesti, o chilie facuta cu cheltuiala satenilor, prin indemul si osardia parintelui Ioan Humulescu, care avea o mana de invatatura, un car de minte si multa bunatate de inima... " |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Bună! Despre mine am o părere foarte bună, numai că nu vorbim despre mine, ci despre ȚARĂ, despre țara noastră, acest colț de Rai, atat de dăruit de Dumnezeu cu de toate și batjocorit de locuitori...[/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Dar mizeria care-i inconjoara pe oameni, lipsa de reactie cand frumusețile naturale sunt distruse, nu va spun nimic?[/COLOR]
[COLOR=green]Titlul subiectului este "ȚARA"... Vorbim despre țară, despre halul in care a ajuns țara pentru ca pe oameni nu-i mai preocupa gospodarirea tarii...[/COLOR] [COLOR=green]Unde ați putut intalni oameni de treaba, nu stiu... Sau, in sfarsit, depinde cu ce masura se poate aprecia cumsecadenia oamenilor...[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Problema e ca la noi au ramas doar "uscaturi"! Asta e trist...[/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
silverstar, daca ai vedea decaderea la care au ajuns in ciuda nivelului de trai, sau tocmai pt ca au nivel de trai, ti s-ar face greata pe loc. Reclamele comerciale nu oglindesc realitatea, crede-ma! In schimb vad facandu-se pasi mari inainte in Romania. De la vizita lavizita vad schimbari in bine. Tot e ceva. In alte pati a stagnat sau a inceput sa o ia in jos. |
|
||||
|
||||
![]()
EU AM FOST IN ULTIMII PATRU ANI IN PELERINAJE LA MANASTIRI PE TRASEE LUNGI ,CU AUTOCARUL ,ORGANIZATE DE PREOTI SI CEEA CE AM VAZUT NU NUMAI LA MANASTIRI CI PE TRASEE NE-A FACUT SA EXCLAMAM MEREU:[COLOR=red]CE TARA FRUMOASA AVEM.[/COLOR][COLOR=black]Nu degeaba o rivnesc multi .Noi nu stim sa multumim lui Dumnezeu pt aceasta tara ,unde acuma vin si cei din Danemaraca saptaminal pe undeva la tara linga tg.mures ,dc ati vazut emisiunea lui Cristian Tabara pe protv.Noi am pastrat in multe parti viata la tara cu vaci ,porci ,gaini ,giste,rate ,pe care o rivnesc occidentalii care nu o mai au !De altfel aceasta reprezinta in vremurile ca au sosit deja O INDEPENDENTA ALIMENTARA pt vremea cind nu se mai poate vinde si cumpara ,care ne bate curind la usi.De aceea occidentalii vor sa distruga independenta alimentara de la sate,sa ne poata stapini mai bine.[/COLOR]
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tara Sfanta | Lyllyana | Pelerinaje la locuri Sfinte | 24 | 04.09.2015 05:42:19 |
La Multi Ani..Tara mea de lacrimi,tara mea de dor | Scotland The Brave | Generalitati | 15 | 25.01.2012 05:24:16 |
vacanta la tara | lore86 | Generalitati | 2 | 26.01.2011 15:24:43 |
preotii de oras si cei de la tara | rentea | Preotul | 19 | 27.10.2009 00:08:14 |
|