Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2009, 12:35:25
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Clementia, le poti da de mancare daca ai posibilitatea. Poate ca acei "puradei" vor purta in ei toata ziua, doar hrana oferita de tine. Si e minunat acest lucru. Cu banii nu stim ce vor face, insa, stim care este destinatia mancarii. Cred ca e mai bine ca atunci cand iesi din biserica, ei sa alerge la tine, sa vada in tine omul care le da hrana, decat, sa iesi din biserica si sa nu te abordeze, sa fii un strain. Dar cand oferim hrana, sa fim atenti sa nu dam resturile de la masa noastra.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2009, 12:50:15
clementia's Avatar
clementia clementia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.01.2009
Locație: Transilvania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Clementia, le poti da de mancare daca ai posibilitatea. Poate ca acei "puradei" vor purta in ei toata ziua, doar hrana oferita de tine. Si e minunat acest lucru. Cu banii nu stim ce vor face, insa, stim care este destinatia mancarii. Cred ca e mai bine ca atunci cand iesi din biserica, ei sa alerge la tine, sa vada in tine omul care le da hrana, decat, sa iesi din biserica si sa nu te abordeze, sa fii un strain. Dar cand oferim hrana, sa fim atenti sa nu dam resturile de la masa noastra.
Multumesc pentru raspuns si daca esti mai priceput (cunoscator) , insist pe ideea asta. Vin la usa mea adesea unii ..iar daca mi-a ramas in casa mancare mai multa, dar e mai veche ( nu alterata) aceea e considerata a fii rest ?
la fel si imbracamintea sau incaltamintea sau alte obiecte care noua nu ne mai sunt de trebuinta dar sunt in stare buna -am facut milostenie sau am dat doar din grija sa nu arunc ?

Va rog lamuriti-ma ! ca sa nu mai insist cu exemplele ..pentru a nu sti dreapta ce face stanga..
Reply With Quote
Vechi 12.01.2009, 12:52:35
clementia's Avatar
clementia clementia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.01.2009
Locație: Transilvania
Implicit ..... ps

Si daca sunt pe strada intr-un loc in care nu am posibilitatea sa -i cumpar ceva de mancare, nu am fost pregatita cu un corn sau altceva de mancare, le dau sau nu le dau bani ???
Reply With Quote
Vechi 12.01.2009, 13:05:06
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Clementina, nu-i nimic daca daruiesti si mancare gatita ieri. Cand iti dai seama ca ea inceteaza de a mai fi daruita? Atunci cand decizi sa nu mai mananci din ea pentru ca este prea veche. E bine sa vedem in cei ce ne bat la usa, oameni si nu animale.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2009, 16:09:29
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Faci milostenie cu sufletul si atunci o sa simti catre cine sa daruiesti si catre cine nu.
Din punctul meu de vedere,a da copiilor sau adultilor pusi de mafia care sustine cersetoria,este echivalent cu a fi complice la robia lor in acest sistem.
Costel,oameni sau animale in nevoie,toti trebuie ajutati,deci,comparatia ta nu a fost tocmai fericita.
Sunt fiinte care au nevoie de ajutor real material-hrana,bani,haine,insa toate au nevoie si de ajutorul sufletesc!
Incercati sa stati si de vorba cu acei oameni,intrebati-i cum au ajuns in acea situatie,spuneti-le si o vorba buna.
Deasemenea,priviti in ochi,mangaiati si un animalutz caruia i-ati dat o coaja de paine.
Conteaza extraordinar de mult pentru fiinta in cauza!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare despre milostenie Adrianna Morala Crestina 37 13.08.2013 08:46:49
sediu administrativ da, milostenie ba Diana3 Stiri, actualitati, anunturi 0 17.02.2012 20:14:44
Cand facem milostenie... ClaudiuT Umanitare 25 21.02.2011 10:37:58
Despre milostenie ionut12 Generalitati 1 30.11.2010 15:14:45