Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2009, 23:49:55
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

Cum putea talharul credincios de pe cruce sa fie in Rai cu Hristos daca ar fi avut si trupul si sufletul moarte?

Inca mai astept talcuirea acelor versete postate mai sus.Nu posta altele ci doar talcuieste ceea ce am postat eu.Sau si alea sunt aiurite pt ca te inchid pe tine si nu ai ce raspuns sa dai?
Vechi 05.01.2009, 09:29:09
mazzeppa mazzeppa is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2007
Implicit

iustin32,

"3. Dumnezeu, la Care se întoarce sufletul nostru după moarte, "" gresesti, sufletul nu se intoarce la Dumnezeu, ci Duhul(suflarea pe care Dumnezeu a

dat o omului).

Unde ai gasit tu in Biblie ca duhul ca energie se intoarce la Dumnezeu si nu sufletul asa cum arata clar Biblia?
Tu grasesti cumplit.

Geneza 2:7
Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s-a făcut astfel un suflet viu.

tarana + suflare de viata(duh) = suflet viu!(fiinta vie)

daca scoatem tarana, sau duhul, poate sa mai existe suflet????

barbat + femeie = familie. daca acestia divorteaza, mai pot intemeia o familie??? nu! asa e si cu sufletul.

uite cum arata biblia:

Eclesiastul 12:7 până nu se întoarce țărâna în pământ, cum a fost, și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat.

ce zice biblia?! ==============================

Daca ar fi asa cum spui tu, Hristos nu l-ar mai fi strigat pe Lazar sa vina afara, ci i-ar fi spus atat, sa invieze. Cum putea Hristos sa-l strige pe Lazar care era mort daca sufletul lui n-ar fi fost viu? Pe cine a strigat Hristos cu numele Lazar daca asa cum eronat sustineti voi, si trupul si sufletul lui Lazar erau moarte?

sufletul Lazar nu mai exista!! daca trupul e mort, nu are cum sa mai existe sufletul!
Ce sa intamplat acolo a fost o minune din partea lui Hristos! A fost o mare minune sa invie un om mort!

numa bine
Vechi 05.01.2009, 09:43:23
mazzeppa mazzeppa is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2007
Implicit

strajeru,

Cum putea talharul credincios de pe cruce sa fie in Rai cu Hristos daca ar fi avut si trupul si sufletul moarte?

Talharul nu a fost in rai cu Hristos!(cu siguranta va fi!!!)
Nici Hristos nu a fost in rai, chiar El spune.. Inca nu M'am suit la Tatal...

Inca mai astept talcuirea acelor versete postate mai sus.Nu posta altele ci doar talcuieste ceea ce am postat eu.Sau si alea sunt aiurite pt ca te inchid pe tine si nu ai ce raspuns sa dai?

nu e nimic aiurit, si nu e nimic de inchis. ce nu inteleg studiez, mi se pare logic.
la ce versete ai dat tu acolo ti'am raspuns! citeste cu 4 posturi mai napoi.

sa ne auzim cu bine!
Vechi 05.01.2009, 09:50:44
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mazzeppa Vezi mesajul
strajeru,

Talharul nu a fost in rai cu Hristos!(cu siguranta va fi!!!)
Nici Hristos nu a fost in rai, chiar El spune.. Inca nu M'am suit la Tatal...

[COLOR=red][COLOR=#000000][/COLOR][/COLOR]
Vechi 05.01.2009, 13:11:24
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Inseamna ca Mantuitorul a mintit cand i-a zis talharului "azi vei fi cu mine in rai"
Asta reiese din explicatiile voastre. Nu aveti nici o logica cu explicatiile astea.
Mantuitorul i-a zis azi, nu ca mai intai va muri cu trupul si cu sufletul si va mai avea de asteptat.
"Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai."(Luca 23:43) Este promisiunea facuta de Mantuitorul, talharului de pe cruce.

"Nu ma tinea, i-a zis Iisus, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu"(Ioan 20:17). Sunt cuvintele Mantuitorului, spuse a treia zi dupa rastignire.

Cum putea sa-i promita Domnul Iisus, talharului de pe cruce, ca vor fi impreuna in rai, in aceeasi zi, daca Mantuitorul, in a treia zi inca nu se inaltase? Dupa interpretarea dvs., cum ca sufletul omului nu moare ci se duce imdeiat in rai, s-ar intelege ca Mantuitorul a mintit.

Daca credem ce spune Sfanta Scriptura, si anume ca omul cand moare nu mai stie nimic, pana la invierea din morti, atunci totul se clarifica (vedeti versete pe care le-am redat la ultima postare). Talharul de pe cruce a murit in ziua rastignirii. Fiind mort, el nu stie nimic si nu are nici constienta timpului. In ziua invierii, el va deschide ochii inaintea Mantuitorului. Si asfel, pentru talhar, promisiunea facuta de Domnul Iisus Hristos pe cruce este valabila. Talharul a inchis ochii si-i va deschide in prezenta Domnului Iisus Hristos. Poate intre momentul mortii talharului si momentul invierii sale au trecut mii de ani. Pentru talhar, insa, nu a fost decat o clipeala din ochi. El stie ca a murit si apoi era cu Domnul Iisus Hristos in rai.

Despre faptul ca mortii nu stiu nimic, Scriptura ne spune in repetate randuri. Au fost cazuri de invieri, inainte de Hristos, facute chiar de Domnul Iisus Hristos sau facute de apostoli dupa inaltarea Domnului. Niciodata, vre-un om care a inviat nu a stiut sa spuna nimic despre ce s-a intamplat cu el in timpul cat a fost mort. Mortii nu stiu nimic.

Dvs. cum explicati aparenta contradictie dintre promisiunea facuta de Domnul Iisus Hristos ("astazi vei fi cu Mine in rai) si faptul ca Mantuitorul s-a inaltat cateva zile mai tarziu?
Vechi 05.01.2009, 13:48:03
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
"Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai."(Luca 23:43) Este promisiunea facuta de Mantuitorul, talharului de pe cruce.

"Nu ma tinea, i-a zis Iisus, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu"(Ioan 20:17). Sunt cuvintele Mantuitorului, spuse a treia zi dupa rastignire.

[COLOR=blue]Cum putea sa-i promita Domnul Iisus, talharului de pe cruce, ca vor fi impreuna in rai, in aceeasi zi, daca Mantuitorul, in a treia zi inca nu se inaltase?[/COLOR] Dupa interpretarea dvs., cum ca sufletul omului nu moare ci se duce imdeiat in rai, s-ar intelege ca Mantuitorul a mintit.

Daca credem ce spune Sfanta Scriptura, si anume ca omul cand moare nu mai stie nimic, pana la invierea din morti, atunci totul se clarifica (vedeti versete pe care le-am redat la ultima postare). Talharul de pe cruce a murit in ziua rastignirii. Fiind mort, el nu stie nimic si nu are nici constienta timpului. In ziua invierii, el va deschide ochii inaintea Mantuitorului. Si asfel, pentru talhar, promisiunea facuta de Domnul Iisus Hristos pe cruce este valabila. Talharul a inchis ochii si-i va deschide in prezenta Domnului Iisus Hristos. Poate intre momentul mortii talharului si momentul invierii sale au trecut mii de ani. Pentru talhar, insa, nu a fost decat o clipeala din ochi. El stie ca a murit si apoi era cu Domnul Iisus Hristos in rai.

Despre faptul ca mortii nu stiu nimic, Scriptura ne spune in repetate randuri. Au fost cazuri de invieri, inainte de Hristos, facute chiar de Domnul Iisus Hristos sau facute de apostoli dupa inaltarea Domnului. [COLOR=red]Niciodata, vre-un om care a inviat nu a stiut sa spuna nimic despre ce s-a intamplat cu el in timpul cat a fost mort. Mortii nu stiu nimic.[/COLOR]

Dvs. cum explicati aparenta contradictie dintre promisiunea facuta de Domnul Iisus Hristos ("astazi vei fi cu Mine in rai) si faptul ca Mantuitorul s-a inaltat cateva zile mai tarziu?
Domnule vasinec s-au dat "n" versete care arata clar existenta sufletului dupa moarte. Nu are rost sa le relua[COLOR=black]m[/COLOR].
[COLOR=red]Cunosc un om care s-a trezit din coma profunda, si a povestit ce a vazut dincolo [/COLOR]
[COLOR=blue]Nu se inaltase si cu trupul. [/COLOR]
Vechi 05.01.2009, 22:01:52
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:

Cum putea sa-i promita Domnul Iisus, talharului de pe cruce, ca vor fi impreuna in rai, in aceeasi zi, daca Mantuitorul, in a treia zi inca nu se inaltase? Dupa interpretarea dvs., cum ca sufletul omului nu moare ci se duce imdeiat in rai, s-ar intelege ca Mantuitorul a mintit.

Despre faptul ca mortii nu stiu nimic, Scriptura ne spune in repetate randuri. Au fost cazuri de invieri, inainte de Hristos, facute chiar de Domnul Iisus Hristos sau facute de apostoli dupa inaltarea Domnului. Niciodata, vre-un om care a inviat nu a stiut sa spuna nimic despre ce s-a intamplat cu el in timpul cat a fost mort. Mortii nu stiu nimic.

Neavand nici un fel de teologie si invatatura a Sfintilor Parinti va rataciti nestiind Scripturile. Tu Il cobori pe Hristos care este Dumnezeu la nivelul omului. Prin ce ai spus tu negi omniprezenta lui Hristos ca Dumnezeu si prin asta, negi si dumnezeirea lui.

6. Minunata este stiinta Ta, mai presus de mine; este inalta si n-o pot ajunge.
7. Unde ma voi duce de la Duhul Tau si de la fata Ta unde voi fugi?
8. De ma voi sui in cer, Tu acolo esti. De ma voi cobori in iad, de fata esti.
9. De voi lua aripile mele de dimineata si de ma voi aseza la marginile marii
10. Si acolo mana Ta ma va povatui si ma va tine dreapta Ta.( Ps138)

24. Poate oare omul sa se ascunda in loc tainic, unde sa nu-l vad Eu, zice Domnul? Au nu umplu Eu cerul si pamantul, zice Domnul?(Ier. 23,24)

Iar o cantare la prohodul Domnului spune foarte frumos si explicit:
,,In mormant cu trupul, in iad cu sufletul, in rai cu talharul si cu dumnezeirea de-a dreapta Tatalui, in toate esti Hristoase, Dumnezeule.,,

Asa de slab si mincinos il credeti voi pe Hristos ca daca a zis ca inca nu s-a suit la Tatal, inseamna ca n-a mai putut sa se tina de cuvant, El care a zis ca ,,cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.,,!? Unde va e credinta si stiinta in cele ale Cuvantului lui Dumnezeu? Sunteti de plans!
Vechi 06.01.2009, 08:52:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Neavand nici un fel de teologie si invatatura a Sfintilor Parinti va rataciti nestiind Scripturile.
Nu am inteles ce vreti sa spuneti, referitor la lipsa de teologie. Daca va referiti la unitatile de invatamant protestante, trebuie sa stiti ca acolo se face pregatire teologica serioasa. Nu se pierde vremea cu ritualuri si alt fel de scenarii inutile ci se studiaza Cuvantul lui Dumnezeu. In plus, in cadrul bisericilor protestante se pune foarte mult accentul pe cunoastere, nu pe misticism. Crestinismul este o religie a oamenilor care invata si se schimba, prin puterea lui Dumnezeu.

In al doile-a rand: v-am mai spus domnule Iustin (dar ati uitat) sa lasati deoparte lozinca cu "invataturile Sfintilor Parinti". Nu acceptati toate invataturile Sfintilor Parinti, ci faceti o selectie preferentiala. In dreptul unor invataturi puneti eticheta "Sfintii Parinti mai gresesc". Acest lucru il recunosc si teologii ortodocsi (chiar am citit un fragment dintr-o lucrare a domnului Bogdan Mateciuc).

Puneti-va intrebarea, ce teologie aveti dvs. Sfata Scriptura o ciuntiti, iar din invataturile Sfintilor Parinti faceti selectie.

In ceea ce ne priveste pe noi, recunoastem ca nu avem "decat" Scriptura toata.
Vechi 06.01.2009, 09:11:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Asa de slab si mincinos il credeti voi pe Hristos ca daca a zis ca inca nu s-a suit la Tatal, inseamna ca n-a mai putut sa se tina de cuvant,
De ce talmaciti spusele mele. Nu am zis niciodata asa ceva despre Domnul Iisus Hristos. Noi recunoastem Dumnezeirea Sa. Dar, Sfanta Scriptura ne spune ca, atunci cand s-a coborat la noi, Mantuitorul s-a dezbracat de natura Sa Dumnezeiasca si s-a facut asemenea noua.

"El,macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe sine insusi si a luat chip de rob, facandu-se asemenea oamenilor"(Filipeni 2:6,7)

Iar Domnul Iisus Hristos S-a tinut de cuvant. Am explicat intr-o postare recenta acest lucru.
Vechi 06.01.2009, 18:44:57
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
Nu am inteles ce vreti sa spuneti, referitor la lipsa de teologie. Daca va referiti la unitatile de invatamant protestante, trebuie sa stiti ca acolo se face pregatire teologica serioasa. Nu se pierde vremea cu ritualuri si alt fel de scenarii inutile ci se studiaza Cuvantul lui Dumnezeu. In plus, in cadrul bisericilor protestante se pune foarte mult accentul pe cunoastere, nu pe misticism. Crestinismul este o religie a oamenilor care invata si se schimba, prin puterea lui Dumnezeu.

In al doile-a rand: v-am mai spus domnule Iustin (dar ati uitat) sa lasati deoparte lozinca cu "invataturile Sfintilor Parinti". Nu acceptati toate invataturile Sfintilor Parinti, ci faceti o selectie preferentiala. In dreptul unor invataturi puneti eticheta "Sfintii Parinti mai gresesc". Acest lucru il recunosc si teologii ortodocsi (chiar am citit un fragment dintr-o lucrare a domnului Bogdan Mateciuc).

Puneti-va intrebarea, ce teologie aveti dvs. Sfata Scriptura o ciuntiti, iar din invataturile Sfintilor Parinti faceti selectie.

In ceea ce ne priveste pe noi, recunoastem ca nu avem "decat" Scriptura toata.

Tocmai tu vorbesti de selectie a invataturilor, tu care la toate postarile noastre despre minciunile, greselile dogmatice si aberatiile ,,profetesei,, voastre-EG White, intemeietoarea cultului vostru nu stiai cum sa schimbi vorba, dezicandu-te de ea, sub pretextul discutiei numai pe subiecte din Biblie? Ai putina rusine si decenta in a recunoaste ca eu, cel putin nu m-am dezis de Sfantul Iustin si de singura gresala a lui corectata la sfarsitul vietii dupa cum ti-am postat din martirologiu lui! Tu de ce nu-ti vezi barna din ochi, asumandu-ti toate greselile si aberatiile ,,sfintei voastre profetese,, pe ale carei invataturi tu esti adventist si nu ortodox, cum ar fi trebuit sa fii?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17