![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() TÎLCUIREA PSALMULUI 69 Întru sfîrșit, lui David, spre aducerea aminte, ca să mă mîntuiască pe mine Domnul. Dumnezeule, spre ajutorul meu ia aminte, Doamne, ca să-mi ajuți mie grăbește! Sînt înconjurat - zice - cu multe primejdii de tot felul, pentru care cer să mi se dea grabnic ajutor. 2 Să se rușineze și să se înfrunteze cei ce caută sufletul meu! Să greșească - zice - de la scopul lor cel fără de lege cei ce doresc a mea junghiere, și să dobîndească de aici rușinea. Întoarcă-se înapoi și să se rușineze cei ce-mi voiesc mie rele! În loc de: Nu numai că se vor da pămîntului, dar vor ieși din viața aceasta în taină, cu rușine, aceia care au măiestrit cele cumplite asupra unora ce viețuiesc cu bună-credință. Aceasta o zice și prin cele de aici înainte: 3 Întoarcă-se îndată, rușinîndu-se, cei ce-mi grăiesc mie: Bine, bine! Afară de aceștia, să se întoarcă în fugă cu rușine și cei ce se bucură de relele mele, văzînd a mea schimbare. 4 Să se bucure și să se veselească de Tine toți cei ce Te caută pe Tine, Dumnezeule, și să zică pururea „Mărească-Se Domnul!” cei ce iubesc mîntuirea Ta. Acest „Doamne” nu este pus în Exapla. Și zice: Umple pe îndrăgitorii Tăi de toată îndulcirea și veselia, ca să dănțuiască lăudînd facerile Tale de bine. 5 Iar eu sărac sînt și mișel, Dumnezeule, ajută-mi! În loc de: Iar eu sînt lipsit de dreptatea celor ziși mai-nainte și trăiesc cu sărăcie, neavînd bogăția faptei bune. 6 Ajutorul meu și izbăvitorul meu ești Tu, Că a Ta purtare de grijă am dobîndit. Doamne, nu zăbovi! Sîrguiește-Te în grabă și nu mai întîrzia cererea! Pentru aceasta nu se roagă numai David, ci și toată ceata Sfinților. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Psalmii in lectura lui Marcel Iures | mariusmanta75 | Generalitati | 9 | 20.12.2015 08:12:12 |
psalmii de laudă... | myself00 | Generalitati | 2 | 13.06.2012 01:23:27 |
Filozofia crestina vs celelalte filozofii | Pestisorul de Aur | Generalitati | 90 | 11.12.2011 23:47:07 |
Inmormantarea la celelalte religii | tigerAvalo9 | Generalitati | 19 | 18.02.2009 23:08:38 |
Cum se citeste Evaghelia? | costel | Reguli in Biserica | 4 | 13.01.2009 08:23:23 |
|