Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2008, 11:04:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C.tin Vezi mesajul
Ei frate,,,! daca ajungem sa vorbim despre curiozitate, ne spune aici sfintii parinti ca nu toata curiozitatea e rea! Si cum putem sti daca e din cea buna? O confruntam cu intrebarea...Este scopul curiozitatii, intru a descoperi cele mantuitoare? Daca nu e curiozitatea spre mantuire, adica cea buna, e cea lumeasca fara rod ori chiar bolnava...
Adevar 100% ! Asa este Constantin, caci ne diluam cu cele nefolositoare . Si asa traim intr o lume diluata de patimi si ganduri rele. Da, frate ai mare dreptate.
Vechi 22.12.2008, 16:04:49
eduardd
Guest

Implicit

Dragii mei, intrenetul are f.multe neajunsuri in comunicare. Oricat de frumoasa ar fi o prietenie virtuala NU va putea inlocui o prietenie pe viu. sa fii aici cand am nevoie de tine, sa te simt pe VIU, sa vii sa imi faci o cana de ceai cand sunt racita, sa ma duci de mana la doctor cand sunt bolnava. Mai mult aici, pe forum nu ne descoperim si neputintele, unii le mai lasam sa se intrezareasca prin modul de a scrie..de a comunica...de a rabda.. de a riposta.. INsa, daca nu vezi chipul, expresia celui ce ti se adreseaza ai tendinta de a interpreta.. Ori acesta "interpretare" nu e mereu corecta. Spre exemplu recent m-am intalnit cu un frate de pe forum. Mi-a spus esti exact cum mi-am imaginat.. Dar oare acest imaginat este bun fratilor? Daca nu eram asa cum si-a imaginat oare nu eram tot eu? De aceea spun asemenea ancai, NU conteaza chipul, Nu varsta, NU starea civila, pentru ca aici nu daruim ceea ce avem ci ceea ce suntem de fapt. Daca ma simti ca frate/sora cu adevarat toate celelalte dispar..pentru ca ma primesti asa cum sunt. Un om simplu...cu defecte si calitati. Nu cumva creem personalitatea dorita de noi prietenului/ei si daca el iese din standard...Nu ne mai este prieten? Sincer, nu imi doresc sa stiu cum aratati ci imi doresc sa invat sa va iubesc cu adevarat asa cum sunteti, sa va simt fratii mei in Hristos.
Sarbatori fericite tuturor!
Reply With Quote
Vechi 22.12.2008, 16:14:40
eduardd
Guest

Implicit

Mi-am adus aminte.. M-a intrebat duhovnicul: jenica, dintre toti oamenii cu care ai vorbit tu pe net, din toate subiectele dezbatute..exista o singura persoana care si-a schimbat opinia? Ai macar un singur om care sa spun DA m-am folosit??? Daca nu...care a fost rodul celor 3 ani de internet??
Voi v-ati pus vreodata intrebarea asta?
Eu mi-am pus-o abia acum, am tras linie si imi spun amar de tine jenico..mult te-ai osandit..intoarce-te la viata ta de leguma..ca mult mai mult folos vei avea...
iertati-ma si Domnul sa va ierte fratilor!
Reply With Quote
Vechi 22.12.2008, 16:58:05
mara2008's Avatar
mara2008 mara2008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Orasu cu KM 0 inlacrimat...
Implicit Jenica draga mea

Spre fericirea mea eu pot spune ca m-a ajutat si am invatat enorm de multe,chiar mi-a schimbat viata in bine,deci internetu are si multe parti bune.
Doamne ajuta !
Vechi 22.12.2008, 17:46:23
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Draga Jenica , toate sunt bune , atata timp cat le folosim doar pe cele cu folos sufletului , mintii noastre si care nu se abat Invataturilor Sfintilor Parinti , moralei crestine in general, a bunului simt . Internetul ca si orice din asta lume, poate fi util sau ostil noua. Asa putem spune si despre carti , ziare, reviste ca pot fi "daunatoare". Dar intervine selectia fiecaruia in parte, discernamantul fiecaruia, pentru ca Dumnezeu ne-a plamadit cum nu se poate mai bine, dar tot secretul si "marea filozofie" sta in mainile noastre. Acum ,uite fac o gluma ce mi-a trecut acum prin minte : polonicul ce-l folosim la supa sau la ciorba, este util. Nu ? Daca in schimb ne dam cu el in cap , mai este el util, cu folos ? Asa si cu netul si cu toate cele ce pot avea dubla sau tripla intrebuintare. Eu personal, iti ( va) spun ca netul sub aspectul saitului de fata si a celor asemanatoare este extrem de util si folositor. De ce ? Pe multi ii indeamna la studiu religios si asta este extrem de important. Multi ne-au descoperit pentru prima oara si efectiv s-au intors la Ortodoxie. Mai este un aspect pozitiv, acela a creearii unei comunitati , cu aceleasi nazuinte, trairi, bucurii, impliniri , cu cele bune sau mai putin bune din viata fiecaruia. Un alt aspect pozitiv, este al mentinerii legaturii cu fratii si surorile noastre din afara. Interiorul acestui site (sait) este o adevrata hrana pentru minte sî suflet. Te îndeamna la studiu, la meditatie, la bun simt pana la urma. Imi dau seama cata munca este pentru a tine "cat mai proaspat"acest site. Spun asta, pentru ca numai eu stau cateodata ore pentru a cauta un articol, un citat pentru a-l posta pe forum, si pentru asta am ajuns sa citesc aproape non-stop, pentru a fi cat de cat vrednic si cu folos celor de pe forum, pentru ca stiu ca multi ne citesc si au nevoie de noi si asta pe mine ma obliga imens, dar o fac cu o placere deosebita, chiar daca niciodata nu-mi verific textul ce-l scri si de aceea mai apar greseli, dar ce scriu , scriu cu multa convingere si dragoste, chiar si atunci cand ma mai manii , spre rusinea mea. Dar merita sa mergem mai departe !
Vechi 22.12.2008, 18:37:24
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Mi-am adus aminte.. M-a intrebat duhovnicul: jenica, dintre toti oamenii cu care ai vorbit tu pe net, din toate subiectele dezbatute..exista o singura persoana care si-a schimbat opinia? Ai macar un singur om care sa spun DA m-am folosit??? Daca nu...care a fost rodul celor 3 ani de internet??
Voi v-ati pus vreodata intrebarea asta?
Eu mi-am pus-o abia acum, am tras linie si imi spun amar de tine jenico..mult te-ai osandit..intoarce-te la viata ta de leguma..ca mult mai mult folos vei avea...
iertati-ma si Domnul sa va ierte fratilor!
Eu cred ca din orice poti invata,asta daca iti doresti si cred ca e imposibil ca in 3 ani de petrecut pe internet,care este o sursa asa de vasta de informatie,sa nu te fi ales cu nimic.
Cat despre forum,este ca si in viata reala:oamenii sunt diferiti,cu unii vei intra in conflict,cu altii te vei simpatiza,ii vei stima,dar de invatat tot vei invata ceva.
Si acum ma ierti,dar dintr-o viata de leguma cred ca nimeni nu ar putea avea folos,decat doar leguma in sine...Suntem aici sa evoluam nu sa stagnam,deci daca stim sa vedem si sa gasim,vom invata din cam orice pe lumea asta!
Reply With Quote
Vechi 22.12.2008, 18:42:32
eduardd
Guest

Implicit

Framantarea aceasta a mea a aparut cand l-am descoperit pe vecinul si prietenul meu Lucian. Un infirm..un copil mare..are 40 de ani. Vorbesc adesea cu el, i-am povestit despre voi colegii mei de forum. El m-a intrebat primul ( apoi a urmat spovedania si povetele parintelui duhovnic), cum te-ai folosit concret de internet? Zic, pai am cunoscut multi frati si ii pomenesc deci fac o oarecare milostenie sufleteasca. Raspunde Lucian, asta faceai si pana acum cand spuneai Doamne miluieste pe fratii mei de pretutindeni, pe batrani, pe bolnavi, pe orfani , pe cei saraci. Spun iarasi eu, pai am citit/invatat multe prin forum. Spune Lucian, ai gasit ceva ce NU era scris in cartile Sfintilor Parinti? Zic, nu.. Acum ma intreaba el, cu cat ai scurtat rugaciunea? Cu cati frati te-ai certat? Cate cuvinte in desert ai scris acolo? Cat de sigura esti ca nu ai indrumat gresit pe cineva? Inca nu m-ai convins ca netul este folositor...
Daca considerati ca am deraiat de la topic iertare.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2008, 18:48:51
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Framantarea aceasta a mea a aparut cand l-am descoperit pe vecinul si prietenul meu Lucian. Un infirm..un copil mare..are 40 de ani. Vorbesc adesea cu el, i-am povestit despre voi colegii mei de forum. El m-a intrebat primul ( apoi a urmat spovedania si povetele parintelui duhovnic), cum te-ai folosit concret de internet? Zic, pai am cunoscut multi frati si ii pomenesc deci fac o oarecare milostenie sufleteasca. Raspunde Lucian, asta faceai si pana acum cand spuneai Doamne miluieste pe fratii mei de pretutindeni, pe batrani, pe bolnavi, pe orfani , pe cei saraci. Spun iarasi eu, pai am citit/invatat multe prin forum. Spune Lucian, ai gasit ceva ce NU era scris in cartile Sfintilor Parinti? Zic, nu.. Acum ma intreaba el, cu cat ai scurtat rugaciunea? Cu cati frati te-ai certat? Cate cuvinte in desert ai scris acolo? Cat de sigura esti ca nu ai indrumat gresit pe cineva? Inca nu m-ai convins ca netul este folositor...
Daca considerati ca am deraiat de la topic iertare.
Astfel de greseli poti face si in viata de zi cu zi,corect?Dar nu o sa insemne ca ne inchidem in casa si o sa refuzam sa mai socializam...
Reply With Quote
Vechi 22.12.2008, 18:56:57
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Ha ! Auzi deraiat ! Pai tu sa deraiezi ? Nu Jenica , ai spus ce era de spus. Acum fie vorba intre noi, asa mai bine nu mai merem la serviciu, nu mai iesim din casa, nu ne mai ducem in vizita la rude, la prieteni, nu mai primim pe nimeni in casa si stam ca la manastire. Suntem mireni, oameni obisnuiti, iubitori de Dumnezeu si decat a sta in fata tembelizorului, mai cu folos este aici. Da, ai dreptate cu rugaciunea ! Trebuie sa ne organizam timpul fara a afecta rugaciunea. In rest, echilibru, chibzuinta si totul este in regula. Am uitat, daca m-ai luat asa repede, netul draga Jenica, a patruns in mai toate Manastirile si Biserîcile. Este precum lumina de la bec, ceva indispensabil pentru aste vremuri.
Vechi 22.12.2008, 18:57:49
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
Dragii mei, intrenetul are f.multe neajunsuri in comunicare. Oricat de frumoasa ar fi o prietenie virtuala NU va putea inlocui o prietenie pe viu. sa fii aici cand am nevoie de tine, sa te simt pe VIU, sa vii sa imi faci o cana de ceai cand sunt racita, sa ma duci de mana la doctor cand sunt bolnava. Mai mult aici, pe forum nu ne descoperim si neputintele, unii le mai lasam sa se intrezareasca prin modul de a scrie..de a comunica...de a rabda.. de a riposta.. INsa, daca nu vezi chipul, expresia celui ce ti se adreseaza ai tendinta de a interpreta.. Ori acesta "interpretare" nu e mereu corecta. Spre exemplu recent m-am intalnit cu un frate de pe forum. Mi-a spus esti exact cum mi-am imaginat.. Dar oare acest imaginat este bun fratilor? Daca nu eram asa cum si-a imaginat oare nu eram tot eu? De aceea spun asemenea ancai, NU conteaza chipul, Nu varsta, NU starea civila, pentru ca aici nu daruim ceea ce avem ci ceea ce suntem de fapt. Daca ma simti ca frate/sora cu adevarat toate celelalte dispar..pentru ca ma primesti asa cum sunt. Un om simplu...cu defecte si calitati. Nu cumva creem personalitatea dorita de noi prietenului/ei si daca el iese din standard...Nu ne mai este prieten? Sincer, nu imi doresc sa stiu cum aratati ci imi doresc sa invat sa va iubesc cu adevarat asa cum sunteti, sa va simt fratii mei in Hristos.
Sarbatori fericite tuturor!
...asa este!!! Forumul nu-ti da posibilitatea unei prietenii adevarate, dar eu post spune ca AM PRIETENI DRAGI de aici de pe forum, prieteni ce nu am crezut vreodata ca pot avea!!! Ba inca sa fim atat de uniti!!! DATORITA FORUMULUI!!! Nu as fi cuoscut asemenea persoane si sa avem o PRIETENIE SFANTA!!! ADEVARATA PRIETENIE nu este simplul fapt de a ne cunoaste si doar a comunica!!! Pretuirea, respectul, daruirea si IUBIREA sfanta m-a unit de cateva persoane "forumiste"!!! Fiecare priveste din perspectiva lui... eu prin dorinta de a cunoaste, de a NE cunoaste asa prin acest Thread, am PRIETENI adevarati!!! Fiecare se stie pe sine citind aceste randuri la cine ma refer, si nu ma rezum numai la cei care s-au apropiat de mine, ci la TOTI!!! Cu toti imi arat si imi daruiesc prietenia care este o legatura sfanta de COMUNIUNE Trinitara!!! Nu mi-am dorit sustinatori ai afirmatiilor si lucrurilor spuse de mine, ci m-am bucurat de CASTIGAREA UNUI PRIETEN!!! Nu ma refer numai la cei ce ii am in lista de public profile!!! NU am cerut prietenia nimanui, ci mi i-a daruit DUmnezeu, cum? Numai El stie!! Eu nu am cerut nimanui prietenia, nu am asteptat asta, dar Hs a vrut ca sa AM!!! si Ii dau slava!!!
Deci fiecare cum vrea sa ia lucurile: daca le ia de BUNE, BUNE le gaseste, daca le ia de RELE, RELE le gaseste!!!
EU sincer m-am folosit de FORUM , ca spunand si altora ce trebuie facut sau aratand anumite lucruri, m-am folodit EU mai intai, pt ca nu am spus de la mine ce am spus, ci de la Sfintii Parinti, adica ce invata BISERICA nu eu!!!
Fiecare cu ale sale si cum vrea sa le perceapa pe cele din jurul sau!!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne cunoastem sfintii romani! glykys Diverse Sarbatori 97 27.09.2014 14:26:12
Mari romani pe care masonii nu doresc sa-i cunoastem UNNOOM Generalitati 80 22.03.2013 02:01:16
Sa ne cunoastem credinta de diacon Gheorghe Babut vidoveczandrei Resurse ortodoxe on-line 5 03.07.2010 17:04:09
De ce Dumnezeu nu ingaduie sa ne cunoastem momentul mortii? RusuDenisaFelicia Intrebari utilizatori 4 15.05.2010 21:56:46
Haideti sa ne cunoastem reciproc. Bine v-am gasit. Remus-Emilian Stiri, actualitati, anunturi 3 19.01.2007 23:22:02