Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2008, 12:23:45
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

...ar mai fi si sensul de ne-bun, adica un om care nu e bun, bun in sensul in care Dumnezeu ne vrea buni... Ca de-am fi buni, nu ne-ar certa Dumnezeu, nu?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2008, 15:20:13
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
...ar mai fi si sensul de ne-bun, adica un om care nu e bun, bun in sensul in care Dumnezeu ne vrea buni... Ca de-am fi buni, nu ne-ar certa Dumnezeu, nu?
foarte frumos zis, deci daca nu te consideri nebun, nu ai cum sa te foloseshti de mustrare ci ramai ca fariseul care a fost fara de rost la templu, caci nu s-a smerit ci s-a mandrit, shi astfel a pierdut timpul in care el trebuia sa devina bun, dar vazandu-se bun shi plin de sine, shi de vrednicie a scazut in ochii Domnului, in timp ce vameshul a crescut, shi astfel a plecat indestulat, pe cand fariseul s-a fost scos in deshert... chiar facand cele dupa tipic... ascultand... urmand... facand... dar nu se considera asha nebun ca shi fariseul ci se considera pe sine foarte bun...., dar n-avea marime de suflet shi de inima ci doar marime de sine... ca pentru aia le shi facea pe toate... dupa Dumnezeu... duhul minciunii maririi de sine.... shi al desfranarii ca sa ajunga shi el un fiu al faradelegii, ca shi totzi cei care pana la urma s-au razvratit, au urat, au trufit shi au hulit... ca apoi cine suporta adevarul cand shi-l va afla... ce a ajuns sufletul sau. Cine? nebunii-nebuni shi sfintzii, ca a lor este Imparatzia Cerurilor, v-am mai zis, ca noi ceilaltzi suntem buuuni dar invartoshatzi din pacate... ca fariseul ala pe care il huleshte toata lumea... dar ala nu-l cunoshtea pe Hristos, pe cand noi...
Reply With Quote
Vechi 28.11.2008, 16:32:31
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

A te ruga pentru cei ce-ti fac rau, a iubi vrajmasii, e dovada cea mai sigura, pentru omul de astazi, ca esti nebun. Insa, prefer sa fiu nebun sub aceasta forma, dar viu fata de toti. Consider ca a fi mort fata de un semen, a spune ca pentru tine acesta nu exista, e o dovada ca aceste cuvinte: "zis-a cel nebun in inima sa - nu este Dumnezeu", rodesc si in prezent.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2008, 17:19:01
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Probabil ca si talharul care a stat la stanga lui Hristos si-a zis in sinea sa ca celalalt este nebun ca-si face iluzii crezand ca Cel din mijloc este Dumnezeu, care nici macar nu S-a coborat de pe Cruce si S-a facut de ras in fata celor care priveau si ascultau... Poate ca si eu daca eram acolo gandeam la fel ca si adevaratul nebun, cel de-a stanga. De fapt, n-am nici un dubiu!

(Dar se pune problema: unde sunt acum cei doi talhari? Si unde vor fi cand timpul insusi nu va mai fi?)

La fel si trecatorii ieseni il considera in mod sigur nebun pe cel nene ortodox cu barba alba care propovaduieste evanghelia prin oras, in locuri publice, cu Biblia mereu in mana... Nebun pentru Hristos! Cine are curajul sa se faca nebun in ochii lumii pentru credinta sa in ziua de astazi?!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2008, 18:57:48
eduardd
Guest

Implicit

cand ma gandesc la cuvantul "nebun" imi amintesc de viata Sfantului Simeon cel nebun dupa Hristos (Cartea Nebunul Savatie B.) Pentru mine a fost cea mai minunata si desavarsita dovada de nebunie. Insa, e greu sa fii "nebun" in lume...
Reply With Quote
Vechi 30.07.2009, 17:54:59
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
cand ma gandesc la cuvantul "nebun" imi amintesc de viata Sfantului Simeon cel nebun dupa Hristos (Cartea Nebunul Savatie B.) Pentru mine a fost cea mai minunata si desavarsita dovada de nebunie. Insa, e greu sa fii "nebun" in lume...
Iata o descriere a acestui roman: " Romanul “Nebunul” este publicat de monahul Savatie Bastovoi in anul 2006, in Bucuresti, la editura Cathisma, si are pe coperta principala desenul “Sfant dormind”, realizat chiar de ieromonahul Savatie Bastovoi. Desenul infatiseaza un om fara fata, imbracat intr-un vesmant dintr-o singura bucata, cu mainile perna sub cap, dormind ghemuit pe pamantul gol. Asa a schitat in creion, parintele Savatie, portretul unui sfant: fara casa, fara pat, fara perna, dormind sub cerul gol, pe pamantul gol. Iar faptul ca sfantul nu are nici macar fata, este dovada suprema a smereniei acestuia, care nici pe sine nu se vede, in toata splendoarea harului lui Dumnezeu, nici altuia nu ii arata comoara pogorata de Sfantul Duh asupra-i. Cat de impotriva cursului vremii, si al firii oamenilor, este acest fel de a fi al unui sfant, acest fel de a se face placut Domnului, acest fel de a se lepada de toate, pentru a-si iubi, fara desarte legaturi materiale, Dumnezeul, si semenii! Nebun pare in fata Lumii si a oamenilor acest fel de a fi! Dar cat de nebun pare a fi in ochii Domnului felul de a trai al oamenilor! Caci “intelepciunea lumii acesteia nebunie este inaintea lui Dumnezeu… Domnul cunoaste gandurile inteleptilor, ganduri din care este alcatuita carturaria lor, ca sunt desarte" (I Cor. 3, 19, 20). (Jianu Liviu-Florian)
Reply With Quote
Vechi 30.07.2009, 18:31:25
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

" Zis-a cel nebun intru inima sa, nu exista Dumnezeu !..." Este clar ca acest cuvant reprezinta nesabuinta, neinteleptire, numai in aceste sensuri este acest cuvant amintit in Sf.Scriptura.
Si totusi, de ce nu se pomeneste nimic despre bolnavii psihici, care, reprezinta, de altfel, un subiect extrem de delicat si ar fi foarte interesant sa fie abordat din punct de vedere spiritual, religios.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Teofil cel nebun pentru Hristos costel Diverse Sarbatori 6 12.10.2012 10:17:09
Sfintii Apostoli nu sunt nu numiti de neam iudeu,conform Sfintei Scripturi mihailt Generalitati 13 02.03.2012 12:27:45
Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos antoniap Diverse Sarbatori 1 03.10.2011 08:36:34
Citirea Sfintei Scripturi Alexandra-Ioana Despre Sfanta Scriptura 30 06.04.2009 20:24:20