![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu ma ambalez Anca inutil ! Oare tu chiar nu sti cum este condusa Biserica noastra ? Patriarhul este oare Papa ? Patriarhul poate promite orice sa spunem , da? Cine este factorul de decizie in Biserica noastra Anca? Chiar de ar gandi ceva in afara Dogmelor ce in veci nu se vor schimba, oare va fi cu posibil ca toti sa gandeasca si sa voiasca la fel? Nu Anca. Asta este marea diferenta dintre cele doua Biserici "surori" si tu o sti foarte bine, dar ai o satisfactie bolnavicioasa in ultima vreme, de a te pune contra la toti si la toate si nu-i bine Anca, te rog sa ma crezi . O sa ma rog pentru tine draga Anca . Sa fi binecuvantata !
|
|||
|
|||
![]()
Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 14 , 13. Deci să nu ne mai judecăm unii pe alții, ci mai degrabă judecați aceasta: Să nu dați fratelui prilej de poticnire sau de sminteală. Un post binecuvantat si tie! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In alta ordine de idei, zic sa ne intarim si sa nu ne pierdem atat de usor cumpatul, caci traim vreme de razboi duhovnicesc, nu de pace. Domnul a luat pacea de pe pamant si o va instaura din nou odata cu venirea Lui. Dar pana atunci mai este putin... Rabdare. |
|
|||
|
|||
![]()
Am citit aici,pe acest topic,neroziile unora certatati cu bunulu simt,care se dau si ei mari cartind si criticand fara a avea habar de (h)ermeneutica crestin-ortodoxa!chiar si o maica care incearca efecte teatrale invatate pe atunci cand nu se calugarise!acea maica apartine de Patrarhia Ierusalimului si nu cred ca a primit binecuvantare din partea Patriarhului Ierusalimului sa dea lectii de ...(ce-o fi crezand ea )unei patriarhii straine!
dar sa lamurim: Deasupra la catapeteasma este o cruce sub care sunt doi balauri.Simbolizeaza calcarea si infrangerea diavolului cu puterea sfintei cruci. Luminile din biserica simbolizeaza Sfantul Duh sub forma de limbi de foc cum s-a pogorat la cincizecime peste cei credinciosi(nu numai peste apostoli) Luminile pe capetele balaurilor(sau dragonilor)simbolizeaza faptul ca Duhul sfant zdrobeste capetele duhurilor necurate care ispitesc sufletele celor credinciosi cu invatatura mincinoasa. Sub scaunul arhiereului mai sunt doi balauri si se simbolizeaza ca puterea si invatatura arhiereului(ca urmas al apstolilor)zdrobeste lucrarea diavolului!
|
|||
|
|||
![]()
Am citit aici,pe acest topic,neroziile unora certatati cu bunulu simt,care se dau si ei mari cartind si criticand fara a avea habar de (h)ermeneutica crestin-ortodoxa!chiar si o maica care incearca efecte teatrale invatate pe atunci cand nu se calugarise!acea maica apartine de Patrarhia Ierusalimului si nu cred ca a primit binecuvantare din partea Patriarhului Ierusalimului sa dea lectii de ...(ce-o fi crezand ea )unei patriarhii straine!
dar sa lamurim: Deasupra la catapeteasma este o cruce sub care sunt doi balauri.Simbolizeaza calcarea si infrangerea diavolului cu puterea sfintei cruci. Luminile din biserica simbolizeaza Sfantul Duh sub forma de limbi de foc cum s-a pogorat la cincizecime peste cei credinciosi(nu numai peste apostoli) Luminile pe capetele balaurilor(sau dragonilor)simbolizeaza faptul ca Duhul sfant zdrobeste capetele duhurilor necurate care ispitesc sufletele celor credinciosi cu invatatura mincinoasa. Sub scaunul arhiereului mai sunt doi balauri si se simbolizeaza ca puterea si invatatura arhiereului(ca urmas al apstolilor)zdrobeste lucrarea diavolului! Nu am vrut sa intervin de la inceput in speranta ca totusi unii se vor rusina singuri!!!Ca de1....se pretind crestini ortodocsi!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Sa speram ca dupa explicatia data de tine, se va inceta cu vrajba inutila de pe acest topic.Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Alta data te rog sa intervii la timp, pentru a calma spiritele, daca poti face acest lucru, caci nimic bun nu ai realizat cu asteptarea. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai frate da de unde sa stie toata lumea hermeneutica Bisericii Ortodoxe?
Mi se pare normal ca daca e un simbol care nu il intelegi sa intrebi ce inseamna. Avand in vedere ca acest simbol este folosit cu alte semnificatii de orientalisti (este prezent din abundenta la chinezi dar si la hinduisti) , azteci,maiasi ba si de gnostici si mai stiu eu ce panteisti inselati de diavol normal ca mi s-a parut ciudat sa il vad intr-o biserica ortodoxa. Acum m-am linistit si cred ca ai putea sa ii scrii si Maicii Ecaterina sa nu mai fie alarmata. Imi cer iertare ca judec dupa mintea mea si mi se cam pare ca le stiu pe toate. |
|
|||
|
|||
![]()
Diabolos=barfitor de la care vine diavol.
Cam asta fac eu aici pe forum , barfesc. Unii ajung sfinti din timpul vietii altii diavoli. |
|
||||
|
||||
![]()
Aici nu este vorba dragul meu nici de a ajunge sfant si nici de a ajunge altceva , ci de a fi om, om normal cu bun simt. Atata tot !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Sfantul Ilie din Bucuresti | Eros10 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 26.07.2013 15:36:54 |
ciudat | alex00 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 01.02.2010 20:42:22 |
Cum s-a modificat textul Sfintei Liturghii la catedrala patriahala;Trist dar adevarat | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 41 | 06.01.2009 22:10:13 |
|