Citat:
În prealabil postat de fllorina
Insa, nu gasesc aceste invataturi pe site (nu am timp sa citesc cap coada). Poti sa pui aici citatele cu pricina? Multumim!
|
Iata cateva pasaje extrase :
Întrebare: A fost Iisus în iad în perioada dintre moartea și învierea Sa?
Răspuns: A fost sufletul lui Iisus în iad în perioada de timp dintre moartea și învierea Sa? Există multă confuzie în legatură cu această întrebare. Acest concept provine în principal din Crezul Apostolic care spune “El a coborât în iad”. Există de asemenea câteva traduceri ale Sfintelor Scripturi care, în funcție de modul cum au fost realizate, lasă să se înțeleagă că Îl descriu pe Iisus mergând în iad. Pentru a studia mai atent această chestiune, este important să înțelegem pentru început ceea ce Biblia ne învață despre așa-zisa locuintă a morților.
În Scripturile evreiești, cuvântul utilizat pentru a descrie locuința morților este “Șeol”. Aceasta înseamnă pur și simplu "locuința morților" sau "locul unde stau sufletele/duhurile stinse." Cuvântul grec pentru iad utilizat în Noul Testament este "hades", adică locul celor morți. Cuvântul "hades" se referă la tărâmul celor morți, un loc temporar în care aceștia așteaptă învierea și judecata. Apocalipsa 20:11-15 arată că este o diferență clară între cele două. Iadul (lacul de foc) este locul permanent și final urmare a judecății lui Dumnezeu asupra celor pierduți. Hades este însă un loc temporar. Prin urmare, răspunsul este nu, Iisus nu a fost în iad, pentru că iadul este un tărâm viitor, care va exista începând cu Judecata dinaintea marelui scaun alb al Domnului (Apocalipsa 20:11-15).
Apoi:.......În capitolul 20, Hristos îl leagă pe satan în abis, apoi Hristos Își va instaura împărăția Sa pe pământ pentru 1000 de ani. La finele celor 1000 de ani, satan va fi eliberat și îi va fi permis să pună la cale o mică rebeliune ........Dacă sigiliile, trâmbițele, vasele, martorii, 144000, fiara, falsul profet, Împărăția de 1000 de Ani etc. toate ar fi alegorice sau simbolice, atunci pe ce bază am mai putea pretinde că venirea a doua a lui Iisus Hristos pe pământ ar mai fi literală, reală? Acesta este testul pe care nu îl poate trece preterismul – că el pune interpretarea Apocalipsei la îndemâna opiniei libere a celui care o interpretează. Dimpotrivă, noi trebuie să citim, să credem și să ne supunem Scripturii în mod literal și exact.