Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2008, 14:29:03
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=black][quote[/COLOR][COLOR=black]=mihai07] [/COLOR][COLOR=black]Fratilor nu va mai pierdeti timpul cu el ca nimic nu rezolvati. De ar veni Insusi Mantuitorul si nu l-ar crede. Nu vedeti ca el rastalmaceste Scriptura dupa mintea lui?[/quote][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Mihai, eu [/COLOR][COLOR=black]știu că domnul Vasinec personal e o cauză pierdută după cuvântul Scripturii (Apoc. 22.11 „[/COLOR]Cine e nedrept, să nedreptățească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă”.[COLOR=black]) Pe el nici nu-l interesează ce scriem noi și oricâte argumente biblice am aduce. El știe sigur că secta lui care l-a vindecat de alcolism și țigări și l-a ajutat să se însoare cum mărturisea, la 42 de ani e calea „adevărată”.[/COLOR]
[COLOR=black]Dar noi nu postăm aici pentru Vasinec, ci pentru cei slabi în credință. Se poate ca unul din zece sau unul din cincizeci din cei care citesc ce scrie adventistul să își pună problema că ar avea dreptate. De aceea o să reiau din când în când argumentele biblice la care adventiștii nu au răspuns și nici nu vor avea vreodată răspuns. Domnul Vasinesc poate să încerce să dea răspunsuri coerente sau să evite problemele ridicate. În ambele cazuri nu va reuși decât să-și facă secta de minune pe forum. [/COLOR]
Vechi 14.11.2008, 15:15:26
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
[COLOR=black][quote[/COLOR][COLOR=black]=mihai07] [/COLOR][COLOR=black]Fratilor nu va mai pierdeti timpul cu el ca nimic nu rezolvati. De ar veni Insusi Mantuitorul si nu l-ar crede. Nu vedeti ca el rastalmaceste Scriptura dupa mintea lui?[/COLOR]
[COLOR=black]Mihai, eu [/COLOR][COLOR=black]știu că domnul Vasinec personal e o cauză pierdută după cuvântul Scripturii (Apoc. 22.11 „[/COLOR]Cine e nedrept, să nedreptățească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă”.[COLOR=black]) Pe el nici nu-l interesează ce scriem noi și oricâte argumente biblice am aduce. El știe sigur că secta lui care l-a vindecat de alcolism și țigări și l-a ajutat să se însoare cum mărturisea, la 42 de ani e calea „adevărată”.[/COLOR]
[COLOR=black]Dar noi nu postăm aici pentru Vasinec, ci pentru cei slabi în credință. Se poate ca unul din zece sau unul din cincizeci din cei care citesc ce scrie adventistul să își pună problema că ar avea dreptate. De aceea o să reiau din când în când argumentele biblice la care adventiștii nu au răspuns și nici nu vor avea vreodată răspuns. Domnul Vasinesc poate să încerce să dea răspunsuri coerente sau să evite problemele ridicate. În ambele cazuri nu va reuși decât să-și facă secta de minune pe forum. [/COLOR][/quote]
Ai si tu dreptate.
Vechi 15.11.2008, 08:32:07
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
[COLOR=black][[/COLOR][COLOR=black]E a nuștiucâta oară când îi acuzi pe creștini de spiritism pentru că cred în nemurirea sufletului.[/COLOR]
Nu-i acuz de nimic pe crestini. Am spus ca teoria sufletului nemuritor sta la baza spiritismului. Ce credeti ca sunt pomenile si parastasele? Tot o forma de spiritism, dar cu ambalaj crestin.

Spuneati ca scrieti pentru cititorii de pe forum. Si eu fac la fel. Mizez pe spiritul lor cercetator si postez un link ortodox, despre drumul sufletului dupa moarte. Sa analizeze fiecare.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm

P.S. Parca nu ma pot abtine si comentez un scurt fragment din acest articol.

[COLOR=#333333]"Atunci diavolii urlă, răcnesc și se mănie că pe acest suflet care avea păcate mari, avorturi, preacurvii, furturi, înjurături, beții și altele, nu-l mai găsește scris cu nimic. Când creștinul a fost dezlegat de preot pe pământ, Duhul Sfânt a șters de acolo toate păcatele lui. Cuvântul lui Hristos care zice: Tot ce va dezlega preotul pe pământ, va fi dezlegat și în cer. N-ați auzit? Ce va lega el pe pământ, este legat și în cer."[/COLOR]
[COLOR=#333333][/COLOR]
[COLOR=#333333]Eu stiam ca pacatele mele sunt sterse prin credinta mea in jertfa Mantuitorului. Unde este jertfa Domnului Iisus Hristos si sangele curs pe Cruce, spre iertarea pacatelor noastre? Au fost inlocuite cu "dezlegarea facuta de preot"! Cum se numesc cei care se pun in locul lui Hristos? [/COLOR]
Vechi 15.11.2008, 10:47:42
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Nu-i acuz de nimic pe crestini. Am spus ca teoria sufletului nemuritor sta la baza spiritismului. Ce credeti ca sunt pomenile si parastasele? Tot o forma de spiritism, dar cu ambalaj crestin.

Spuneati ca scrieti pentru cititorii de pe forum. Si eu fac la fel. Mizez pe spiritul lor cercetator si postez un link ortodox, despre drumul sufletului dupa moarte. Sa analizeze fiecare.

P.S. Parca nu ma pot abtine si comentez un scurt fragment din acest articol.

[COLOR=#333333]"Atunci diavolii urlă, răcnesc și se mănie că pe acest suflet care avea păcate mari, avorturi, preacurvii, furturi, înjurături, beții și altele, nu-l mai găsește scris cu nimic. Când creștinul a fost dezlegat de preot pe pământ, Duhul Sfânt a șters de acolo toate păcatele lui. Cuvântul lui Hristos care zice: Tot ce va dezlega preotul pe pământ, va fi dezlegat și în cer. N-ați auzit? Ce va lega el pe pământ, este legat și în cer."[/COLOR]

[COLOR=#333333]Eu stiam ca pacatele mele sunt sterse prin credinta mea in jertfa Mantuitorului. Unde este jertfa Domnului Iisus Hristos si sangele curs pe Cruce, spre iertarea pacatelor noastre? Au fost inlocuite cu "dezlegarea facuta de preot"! Cum se numesc cei care se pun in locul lui Hristos? [/COLOR]
vasinec nu ai inteles nimic. Si te mai dai si cunoscator al Scripturilor.

Citat:
Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer.
Preotul dezleaga. Dumnezeu iarta.
Ce e asa de greu de inteles? Preotul nu se pune in locul Mantuitorului. Nu preotul iarta ci da dezlegare. Invata sa faci diferenta.
Vechi 15.11.2008, 13:05:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
vasinec nu ai inteles nimic. Si te mai dai si cunoscator al Scripturilor.

Preotul dezleaga. Dumnezeu iarta.
Ce e asa de greu de inteles? Preotul nu se pune in locul Mantuitorului. Nu preotul iarta ci da dezlegare. Invata sa faci diferenta.
Mihai, in fragmentul acela se vorbeste despre "stergerea" pacatelor, fara sa se pomeneasca despre Domnul Iisus Hristos (jertfa Sa, mijlocirea Sa). Se vorbeste, in schimb, despre rolul preotului. Cred ca am citit bine si am inteles bine.
Vechi 15.11.2008, 14:30:38
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

[COLOR=blue][SIZE=3]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=3][COLOR=black]Adică cu alte cuvinte intri pe forumul ortodox ca să faci propagandă. Și pe deasupra vii și cu citate din sfinții părinți desprinse din context așa cum faceți și cu Biblia. Ai început să ciești scrieri ortodoxe, din care nu pricepi o iotă, ca să ne combați.[/COLOR][/SIZE]

[COLOR=blue][SIZE=3]
Citat:
Eu stiam ca pacatele mele sunt sterse prin credinta mea in jertfa Mantuitorului. Unde este jertfa Domnului Iisus Hristos si sangele curs pe Cruce, spre iertarea pacatelor noastre? Au fost inlocuite cu "dezlegarea facuta de preot"! Cum se numesc cei care se pun in locul lui Hristos?
[/SIZE][/COLOR]
Citat:
[COLOR=blue][SIZE=3]Mihai, in fragmentul acela se vorbeste despre "stergerea" pacatelor, fara sa se pomeneasca despre Domnul Iisus Hristos (jertfa Sa, mijlocirea Sa). Se vorbeste, in schimb, despre rolul preotului. Cred ca am citit bine si am inteles bine.[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3]La rolul sacerdotal al preotului se referă și Hristos când spune:[/SIZE]
[SIZE=3]Matei 18.18 “Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer”.[/SIZE]
[SIZE=3]Ioan 20.21-23 “Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute.” Si asta le-o spune numai ucenicilor sai, adica celor alesi [/SIZE]
[SIZE=3]Si Pavel acorda importanta hirotonirii:[/SIZE]
[SIZE=3]1 Tim 4.14 “Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților”. [/SIZE]

[COLOR=blue][SIZE=3]
Citat:
[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=3][COLOR=black]Dac[/COLOR][COLOR=black]ă părastasele sunt o formă de spiritism atunci apucă-te și comentează veretele:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”. [/SIZE]
[SIZE=3]Puteau oasele unui sfânt decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista?[/SIZE]

[SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/SIZE]
[SIZE=3]Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea :[/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL.[/SIZE]

[COLOR=red][SIZE=3]Daca Hrisos insusi s-a coborat in Iad ca sa îi miluiasca pe cei neascultători, atunci si [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=red][SIZE=3]Biserica pe care el a intemeiat-o poate face acest lucru:[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3]Ioan 14.12 “Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face”[/SIZE]
[SIZE=3]Col 1.18 “Și El este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. [/SIZE]
[SIZE=3]1 Tim 3.15 “casa lui Dumnezeu este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului”. [/SIZE]

[SIZE=3]PS Vasinec văd că nici azi în ziua de sîmbătă nu te abții să faci propagandă. Vouă adventistilor vă este permisă propaganda și în ziua voastră de odihnă? [/SIZE]
[SIZE=3]“Bătrânii” din secta ta știu că tu în „sfânta zi de Sabat” scrii și îți faci secta de rușine pe un forum ortodox? [/SIZE]
Vechi 15.11.2008, 15:16:59
Banned

Implicit

Citat:

[SIZE=3]La rolul sacerdotal al preotului se referă [/SIZE][SIZE=3][/SIZE]
Nu rolul sacerdotal al preotului, era problema, ci excluderea Domnului Iisus Hristos, cand era vorba de "stergerea" pacatelor noastre. Din acel fragment se vedea ce rol are preotul, dar nu se pomenea nimic despre Mantuitorul. Vi se pare normal?

Dar, mai important este tot artcolul. Se vorbeste "despre drumul sufletului dupa moarte", si ar fi bine ca credinciosii sa cunosca aceste conceptii. Poate au o parere. Asa ca repostez link-ul, cu invataturi despre umblarea sufletului:

P.S. Vor fi comentate si versetele postate de dvs. Absolut toate. Desi, unele nu au legatura cu subiectul (sufletul dupa moarte, inainte de inviere).

D-le Ovidiu, nu vreti sa va schimbati semnatura, de la subsolul postarilor, cu una mai potrivita? Va dau eu o sugestie: "Atunci sarpele a zis femeii:"HOTARAT CA NU VETI MURI".(Facerea 3:4). Acest text s-ar potrivi foarte bine cu ceea ce vreti dvs. sa demonstrati.
Vechi 15.11.2008, 15:24:49
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu rolul sacerdotal al preotului, era problema, ci excluderea Domnului Iisus Hristos, cand era vorba de "stergerea" pacatelor noastre. Din acel fragment se vedea ce rol are preotul, dar nu se pomenea nimic despre Mantuitorul. Vi se pare normal?

Te ia scrisul pe dinainte și postezi niște prostii pe care tu însuți nu le crezi. Păi cum să nu se pomenească nimic de Mântuitorul , dacă preotul însuși e un preot al Bisericii și oficiază actele de cult numnai în cadrul Bisericii lui Hristos, numai cu ajutorul lui Hristos?
Ioan 14.12 “Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face”
Matei 18.18 “Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer”.
Col 1.18 “Și El (Hristos) este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate.
1 Tim 3.15 “casa lui Dumnezeu este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului”.
Ioan 20.21-23 “Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute.” Si asta le-o spune numai ucenicilor sai, adica celor alesi
Si Pavel acorda importanta hirotonirii:
1 Tim 4.14 “Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților”.
Vechi 15.11.2008, 15:30:40
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

[SIZE=3]Și nu mi-ai răspuns la o întrebare domnule Vasinec. Azi e sâmbătă. Dumneata ești un adventist de ziua a saptea, adică mai pe înțelesul tuturor, un sâmbătist. Dumitale îți interzice secta să muncești în ziua de sâmbătă, dar văd că propagandă poți să faci pe un forum ortodox! Secta îți permite să faci propagandă sau “misionariat” și sâmbăta?[/SIZE]
Vechi 15.11.2008, 15:50:17
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

[quote=vasinec;100690]Nu rolul sacerdotal al preotului, era problema, ci excluderea Domnului Iisus Hristos, cand era vorba de "stergerea" pacatelor noastre. Din acel fragment se vedea ce rol are preotul, dar nu se pomenea nimic despre Mantuitorul. Vi se pare normal?

De ce vrei voit sa intelegi gresit, sa iei un fragment si sa acuzi Biserica Ortodoxa ca nu-l are pe Mantuitorul Hristos, E clar pt fiecare din crestinii ortodocsi ca prin jertfa Domnului Iisus Hristos ni se iarta pacatele, noi insa nu trebuie sa stam ca plantele trebuie sa luptam cu pacatul zice Biblia sa ne lepadam de noi insine in fiecare zi si sa luam crucea si sa-i urmam, trebuie sa ne sfintim in fiecare zi sa ne induhovnicim, idea neo-protestanta cum ca crezi in inima ta ca Hristos este Mantuitorul si gata ai fost iertat pe veci si esti un sfant iar ori ce lupta a ta cu pacatul ar fi o opunere fata de harul lui Dumnezeu care te-a mantuit, asta e invatatura voastra, vezi noi credem ca trebuie sa luptam cu pacatul sa-l marturisim lui Hristos prin Taina Sf Marturisiri, si cum Dumnezeu lucreaza prin oameni si a lucrat tot timpul, mergem in fata preotului si marturisim dar nu pentru el ci pt Hristos si pe baza promisiunii lui Hristos preotul nu cu a lui putere ci cu puterea lui Dumnezeu ne dezleaga de pacatul savarsit apoi Sfantul Trup si Sange, nu la nivel teoretic ci chiar real cu care ne impartasim ne sterge de orice pacat daca credem cu tarie ca Domnul este iertator de pacate, nu mai intelege gresit, nu s-a scos Domnul din ecuatie nu fi penibil te rog frumos..voi neo-protestantii sunteti asa de superficiali si teoretici..pacat

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17