![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Imi cer scuze ca postez asa tarziu.
Are dreptate Adrian, sunt Heruvimi, care sunt de 4 feluri (cunoscute de oameni) : - cu fete diferite vazute de proorocul Iezechiel ( 10.14) : [COLOR=Red][COLOR=Black]"Fiecare din ființele acestea avea patru fețe: fața întâi era față de heruvim, fața a doua era față de om, cea de a treia era față de leu și cea de a patra era față de vultur. " [/COLOR] [/COLOR]
|
|||
|
|||
![]()
Postez la topicul asta pentru ca a venit vorba de heruvimi,datorita voua am aflat despre heruvimi,dar serafimi imi puteti da explicatie ce inseamna? Exista o rugaciune in care se spune ca Maica Domnului este mai marita fara de asemanare decat serafimii, si mai cinstita decat heruvimii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Chiar rugaciunea Cuvina-se cu adevarat a fost adusa de un Inger ( nu tin minte daca era Serafim sau Heruvim sau Sf. Inger) despre cum este marita Maica Domnului in ceruri.
A fost data unui monah prin Ingerul de la Dumnezeu. A fost scrisa chiar si pe piatra de catre Sfantul Inger pentru a i-o daruii monahului si astfel lumii intregi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar care este diferenta intre heruvimi si serafimi? |
|
||||
|
||||
![]()
Heruvimi sunt cunoscuti ca avand multi ochi iar Serafimi avand multe aripi.
Despre Serafimi foarte frumos este de stiut ca au 6 aripi: - cu doua isi acopera fetele pt ca ei stai inaintea Dumnezeirii si ca sa poata sa stea pt ca altfel i-ar distruge puterea lui Dumnezeu - cu doua aripi isi acopera picioarele - si cu doua zboara Sunt cea mai inalta treapta a Ingerilor pentru ca iubesc cu toate puterile pe Dumnezeu. De aceea se vede si cat de mult este iubita Maica Domnului in ceruri prin cantarea "Cuvina-se cu adevarat", unde se si zice " Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii, si mai marita decat Serafimii".
|
||||
|
||||
![]()
"Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii".
Scuze ca am gresit.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc mult,multa sanatate. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Semnificatia simbolului 666 | patinina34 | Din Noul Testament | 92 | 22.03.2013 17:58:27 |
Semnificatia celor 40 de zile | Luminelle | Botezul | 31 | 24.08.2011 21:17:30 |
Taina Casatoriei si semnificatia ei | Diana Carp | Intrebari utilizatori | 4 | 25.04.2010 19:27:26 |
Semnificatia unui cantec | The_Fallen | Generalitati | 14 | 01.04.2010 00:32:29 |
Materia in cult si semnificatia ei | zaahav | Intrebari utilizatori | 2 | 25.03.2010 16:14:01 |
|