Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2011, 14:21:03
Adriana Cluj
Guest

Implicit Etnobotanice da, plante medicinale ba

Romania este tara paradoxurilor.
Se afla acum in atentia opiniei publice consumul crescut de etnobotanice, usor adoptat legal de statul roman si de care se pare ca nu putem scapa, pentru ca conducatorii nostri se cacaie (ori asa li se dicteaza de undeva, am din ce in ce mai mult aceasta convingere, o fi ca la traficul cu tigari, cineva are de castigat bani negri). Si nu-i cred in stare sa dea o lege care sa interzica ferm producerea, comertul sau consumul acestor otravuri.
In schimb, de la 1 aprilie, ne va fi din ce in ce mai greu sa ne tratam afectiunile cu plante medicinale, ceaiuri, produse din plante medicinale, remedii traditionale... pentru ca sunt sigura ca guvernantii nostri vor fi primii care vor achesa la noua directiva a UE de a limita sau intezice aceste produse. Am aceasta convingere ca vor face sluj la orice li se va impune.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 14:56:39
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Probabil asta isi doresc guvernantii nostri - sa fim cu capul in nori, nu cu picioarele pe pamant.

In conditiile in care viata pentru multe persoane este din ce in ce mai grea, iar semene de revenire nu sunt, e mai indicat sa incurajezi etnobotanicele - iti ofera o falsa implinire. Daca o vreme a fost la moda zicala "Sa traiti bine", se pare ca acum este "Vise placute".
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 15:00:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
"Sa traiti bine", se pare ca acum este .
Sa muriti bine !
Vechi 14.02.2011, 15:06:41
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Nu sunt adeptul teoriilor "conspirationiste", dar cele intamplate in ultimii ani, ma obliga sa iau in calcul si aceasta posibilitate.

Faptul ca suntem aproape "inrobiti" din punct de vedere economic sporeste tot mai mult influentele straine asupra luarii deciziilor legislative interne.

Romania se transforma incet dar sigur in laborator, iar romanii in "cobaii" Europei. Intamplarea nefericita face ca aceste noi proiecte sa nu gaseasca o opozitie ferma in randul oamenilor politici romani, tocmai pentru ca reprezinta o clasa corupta, dispusa mai degraba sa-si faca propriile jocuri sau pe ale altora, decat sa urmareasca binele oamenilor. Si mai trist este ca aceste proiectele nu gasesc opozitie nici in randul oamenilor obisnuiti, decat razlet.

Dumnezeu stie ce va urma... Noi trebuie sa stim sa fim peste "vremi" pastrandu-ne pe cat vom putea libertatea interioara. Perioade si mai dificile din istoria Crestinismului ne-au aratat ca acest lucru este posibil, atat timp cat ne intarim in credinta si sporim in dragostea de Dumnezeu si de semeni.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 15:07:43
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Implicit nu e chiar asa

Nu vor disparea plantele medicinale.Doar ca se vor cere ceva certificate pentru modul de recoltare,zona din care provin,puritatea din pliculet.Ideea era sa nu mai poata oricine culege musetel de pe marginea soselei,crescut din gaze de esapament sa poata sa-l si vanda.Oricum nu cred sa dea roade pentru ca mai toate legile noastre nu sunt foarte bine formulate.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 15:53:05
Adriana Cluj
Guest

Implicit Bine-ar fi!

Citat:
În prealabil postat de KANDIA Vezi mesajul
Nu vor disparea plantele medicinale.Doar ca se vor cere ceva certificate pentru modul de recoltare,zona din care provin,puritatea din pliculet.Ideea era sa nu mai poata oricine culege musetel de pe marginea soselei,crescut din gaze de esapament sa poata sa-l si vanda.Oricum nu cred sa dea roade pentru ca mai toate legile noastre nu sunt foarte bine formulate.
Bine-ar fi sa fie cum spui tu! dar ma cam indoiesc..

Trebuie sa aibe o certificare pe baze stiintifice, sa fie atestat stiintific ca au avut rezultate in anumite afectiuni pe o experienta de cel putin 15 ani!

Dar poporul nostru le foloseste de mii de ani!

Viitorul va demonstra.

Nici eu nu sunt adepta "teoriei conspiratiei", dar ce vad in jurul nostru de cativa ani incoace, ma face sa-mi pun semne de intrebare.
Revolutiile din nordul Africii... nu seamana cu cele din Europa din anul 1989? Ce ziceti?
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 00:20:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Revolutiile din nordul Africii... nu seamana cu cele din Europa din anul 1989? Ce ziceti?
Cam asa, draga Adriana!
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 11:06:53
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Etnobotanicele nu pot fi scoase cu totul in afara legii pentru simplul fapt ca nu avem o definitie stabila pentru substantele acoperite de aceasta denumire.

Azi guvernul pune pe lista neagra 20 de substante, maine apar alte 100. Iar legea nu poate fi neclara, trebuie sa mentioneze exact care substante sunt legale si care nu.

Singura sansa este legalizarea cannabisului. In felul asta cei doritori de senzatii vor avea ocazia sa bage in ei ceva care nu dauneaza sanatatii, ceva care poate fi controlat.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 13:37:39
Adriana Cluj
Guest

Implicit Daca ar fi interes

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Etnobotanicele nu pot fi scoase cu totul in afara legii pentru simplul fapt ca nu avem o definitie stabila pentru substantele acoperite de aceasta denumire.

Azi guvernul pune pe lista neagra 20 de substante, maine apar alte 100. Iar legea nu poate fi neclara, trebuie sa mentioneze exact care substante sunt legale si care nu.

Singura sansa este legalizarea cannabisului. In felul asta cei doritori de senzatii vor avea ocazia sa bage in ei ceva care nu dauneaza sanatatii, ceva care poate fi controlat.
Daca ar vrea cu adevarat sa le interzica ar gasi o cale.
Le includ intr-o denumire generica: psihotrope, halucinogene etc.
Exista cai. Vointa nu stiu daca este.
Eu nu sunt de acord cu legalizarea a niciuneia din aceste produse, canabis, cum spui tu sau altele, marihuana, nu le stiu.....
Sa se utilizeze in scopuri medicale, sub regim foarte strict. Asa cum era inainte de 1989, exista si atunci morfina, sau nu mai stiu ce alte medicamente fabricate din astfel de plante, dar aveau un regim foarte strict.

Parintele Bartolomeu Anania, cu "fiecare ocazie prin care se întâlnea cu mulțimea era o ocazie pentru o lecție, dar nu una de dogmatică, ci una de viață trăită cu simțire și credință. Era necruțător cu conducătorii, dar și cu preoții, însă înțelegător cu cei tineri. De câte ori era în public, se adresa celor tineri într-un capitol special din predica sa. Trăiți-vă tinerețea, e a voastră și trebuie s-o trăiți înainte de a fi prea târziu! Îi îndemna apoi să se ferească de primejdiile tinereții și să-și păstreze sănătatea sufletului. Din orice viciu și credință rea este o cale de întoarcere, o singură cale greșită nu are drum de întors: consumul de droguri, spunea el de câte ori se adresa tineretului." citez din Adevarul de Cluj, dar am auzit aceste predici cu urechile mele.

Last edited by Adriana Cluj; 15.02.2011 at 15:17:32.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 16:05:18
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Daca ar vrea cu adevarat sa le interzica ar gasi o cale.
Le includ intr-o denumire generica: psihotrope, halucinogene etc.
Exista cai. Vointa nu stiu daca este.
Iar eu exact asta iti spun ca nu se poate. Legea nu poate face referire la toate substantele "psihotrope" sau "halucinogene", pentru ca multe din acestea sunt folosite pentru alte scopuri, perfect legitime.

In legislatie nu se lucreaza niciodata cu termeni vagi, cu generalizari. Ca daca era asa, bagam la puscarie pe toti cei care faceau "rau" altora.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Plante de plantat pe mormant TunsDiana Generalitati 3 24.09.2012 19:59:15
Fara plante medicinale andreicozia Reguli in Biserica 14 22.01.2011 21:40:45