Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2009, 16:37:55
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca a fost inchis pt ca se zisese cam tot ce se poate zice. In fine, asa am inteles eu.

Sunt de acord cu tine, Alin, ca totusi este ciudat sa se considere calugarii intr-un fel infailibili si ca neori isi mai depasesc si competenta.

Sunt de acord si cu eduardd cand zice ca trebuie sa fim totusi si smeriti si sa nu ne grabim sa criticam un o mai inaintat in cele duhovnicesti decat noi. Dar sunt situatii in care il putem critica, eu as vrea: cu dragoste, nu cu tafna si de sus. Cred ca nici ei nu s-ar supara daca ne-ar auzi atunci, ca daca sunt sfintiti nu se cred asa de infailibili nici ei.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 16:47:28
eduardd
Guest

Implicit

Cat despre Fany si problema "necuratiei"...nu neg ca toti avem dreptul la cuvant pe acest forum. Din punctul meu de vedere acest subiect (ptr mine personal) este lamurit. Nu mai e nimic de discutat. Doriti sa o faceti in continuare? Spor si rod va doresc! Nu va voi contrazice chiar daca nu sunt de acord cu unii dintre domniile voastre. Sunt convinsa ca nici macar unul nu isi va schimba optica, gratie demonstratiilor mele "teologice" pe acest forum. Asa ca, pierdem timp si energie. Suntem in democratie! Fiecare spune ce vrea..important este ce punem in aplicare si ce nu... Aici, intervine Constiinta si liberul arbitru.. E o vorba, a parintelui Arsenie Papacioc: eu mi-am facut datoria de crestin!
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 16:51:34
eduardd
Guest

Smile Sa spunem ca nu exista Comuniune...

Heheiiii dragilor...tocmai v-am raspuns prin mesajul acesta: Putem fi mai sinceri cu noi insine?
Unde subliniam in rosu acest cuvant...

[COLOR=Red] Ar trebui sa ne folosim mintea, incercand sa ne inaltam inimile la un nivel la care sa putem simti mai profund Ortodoxia. Este imperios necesar, in aceste vremuri, sa avem un discernamant patrunzator.

[COLOR=Black]deci, sunt iar de acord cu voi chiar daca pare ca nu sunt..[/COLOR]
[/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 16:59:45
eduardd
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cred ca nici ei nu s-ar supara daca ne-ar auzi atunci, ca daca sunt sfintiti nu se cred asa de infailibili nici ei.
Adevarat Fany! Niciodata nu s-ar supara. Insa cred ca ne-ar spune simplu..va pierdeti vremea criticand un gunoi ca mine. Vedeti-va de mantuire, pe mine lepadati-ma ca pe ultimul lepros. Am mai spus si intr-un alt topic, adevaratii crestini , niciodata nu vor avea nevoie de OM pentru a-l apara. Faptele vor grai pentru ei, nu cuvintele mele sau ale tale sau ale lui Alin..etc.....
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 17:20:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Cat despre Fany si problema "necuratiei"...nu neg ca toti avem dreptul la cuvant pe acest forum. Din punctul meu de vedere acest subiect (ptr mine personal) este lamurit. Nu mai e nimic de discutat. Doriti sa o faceti in continuare? Spor si rod va doresc! Nu va voi contrazice chiar daca nu sunt de acord cu unii dintre domniile voastre. Sunt convinsa ca nici macar unul nu isi va schimba optica, gratie demonstratiilor mele "teologice" pe acest forum. Asa ca, pierdem timp si energie. Suntem in democratie! Fiecare spune ce vrea..important este ce punem in aplicare si ce nu... Aici, intervine Constiinta si liberul arbitru.. E o vorba, a parintelui Arsenie Papacioc: eu mi-am facut datoria de crestin!
Cea mai buna raportare este la Traditie si cred ca citatul din Sf. Grigorie cel Mare + Ioan Gura de Aur sunt mai relevante decat orice alta parere personala.

Dar este o chestiune in care fiecare poate sa aleaga, daca sa se simta vinovat pentru natura sa pacatoasa (un fel de timp de pocainta asemanator postului) sau sa tinda si mai mult spre apropierea de Dumnezeu..
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 17:23:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Adevarat Fany! Niciodata nu s-ar supara. Insa cred ca ne-ar spune simplu..va pierdeti vremea criticand un gunoi ca mine. Vedeti-va de mantuire, pe mine lepadati-ma ca pe ultimul lepros. Am mai spus si intr-un alt topic, adevaratii crestini , niciodata nu vor avea nevoie de OM pentru a-l apara. Faptele vor grai pentru ei, nu cuvintele mele sau ale tale sau ale lui Alin..etc.....
Nu stiu de unde ai ajuns tu la concluzia ca esti criticata si gasesc cam enervant limbajul de lemn al smereniei, in general ea se vede din modul in care cineva vorbeste/scrie, chiar fara a folosi expresii de genul "eu pacatosul", "nimicul", etc.

Iar cu apararea, nu trebuie sa strige dupa ajutor, sunt unii foarte saritori, de fapt fiecare din noi suntem dupa cum se vede dar din pacate ba de o parte ba de alta..

Cred ca am intrat intr-o perioada destul de tulbure a ortodoxiei romanesti.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 17:25:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cred ca nici ei nu s-ar supara daca ne-ar auzi atunci, ca daca sunt sfintiti nu se cred asa de infailibili nici ei.
Ba unii se cred si unora chiar de acolo li se trage de la bun inceput, si ce e mai rau ca trag si pe altii in jos.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 19:34:50
eduardd
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu stiu de unde ai ajuns tu la concluzia ca esti criticata
Cred ca ar trebui sa ei o pauza, sa rasufli adanc si sa citesti de doua ori inainte de a raspunde Alin. Sincer iti spun! Eu nu am afirmat nicaieri ca ma simt criticata! Ma referam strict la ce ar spune (dupa mintea mea si din infima mea experienta) un adevarat duhovnic despre ceea ce debitam noi pe aici. Atata tot! Nicaieri nu am pomenit de mine. Si..apoi, chiar daca as fi criticata, unde am spus ca nu ar fi drept sa fiu? Daca acest cuvant ti se va parea ca o "smerita smerenie" iarta-ma dar nu e nici vina nici problema mea. Eu spun deschis daca tu nu poti intelege ca atare...o fi numai vina mea? sau poate a interetului..? Avea un parinte o vorba...daca cuvantul meu nu te poate linisti..o fi si la tine ( nu, numai in mine) o parte din vina, nu crezi? Oricum, eu iau o pauza de cateva zile (plec din localitate), pana revin poate mai meditiezi si tu nitel... Nu strica, nu crezi?

Rugaminte
Cand mai postati materiale in alta limba decat cea ROMANA, mi se pare corect si de bun simt sa si traduceti! Nu toti cunosc limba engleza, franceza, germana, japoneza..etc.. De aceea corect fata de colegii de forum este sa traduceti. Daca nu e timp.. sau rabdare.. de a traduce, mai bine nu postati decat ceea ce se poate citi/intelege de toata lumea!
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 19:47:56
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Rugaminte
Cand mai postati materiale in alta limba decat cea ROMANA, mi se pare corect si de bun simt sa si traduceti! Nu toti cunosc limba engleza, franceza, germana, japoneza..etc.. De aceea corect fata de colegii de forum este sa traduceti. Daca nu e timp.. sau rabdare.. de a traduce, mai bine nu postati decat ceea ce se poate citi/intelege de toata lumea!
Salut si calatorie buna!
In ceea ce priveste textele in engleza, te rog sa ma scuzi (ca eu am inceput), dar uite, este totusi o munca grea sa le traduci ca sa sune bine si ma ardeau degetele sa le public, ca prea mi s-a zis ca nu exista aceste texte si le-am inventat eu sau nu le-am inteles eu bine, inainte... In plus, am vazut ca si altii mai postasera texte in engleza si am crezut ca se obisnuieste pe acest forum.

Am sa le traduc cand o sa am timp, fragmentele care se refera la menstruatie.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 19:56:26
eduardd
Guest

Smile

Multumesc Fany!
Cat despre texte, nu e vorba numai de mine...dar asa mi se pare corect si crestineste, nu?
In rest, bucurie!!
ps- nu e prima data cand atrag atentia asupra acestei probleme..sa nu te simti lezata! Asa sunt eu mai dura si directa.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce este condusa BOR de calugari idealist Biserica Ortodoxa Romana 296 07.12.2017 20:53:05
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Lasata secului pentru Postul Sfintei Marii mena2376 Intrebari utilizatori 0 01.08.2011 15:08:15
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20