![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Sigur ca e in lumea de azi. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa vedem ca asa zisul sistem de invatamant este un inamic al individului.
Gandeste-te ce inseamna educatia pentru un aristocrat. De astazi sau de acum 200 de ani. Aia e educatie, nu ce se face in sistemul de invatamant. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa revenim la subiect ...
Staretul Sofronie de la Essex: "Libertatea nu înseamnă "Fă ce vrei!", ci "Fă ce vrei" - în aceste limite" Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ati observat ca dupa aceasta postare, timp de 10 pagini ateii si sustinatorii lor s-au chinuit din rasputeri sa schimbe subiectul topicului, credeti ca este intamplator ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, vorbeam despre Daniel si dintr-o data cineva a schimbat subiectul.
Cred ca tu Daniel. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu mi-as fundamenta opinia pe sistemul aristocratic de invatamant dar asta, bineinteles, este doar opinia mea, in urma experientei mele de viata, nu o lua decat ca o simpla opinie. Orice societate produce sisteme sociale, juridice, educationale, etc. Nici macar unul nu s-a dovedit a fi perfect si cu toate acestea lumea produce in continuare sisteme. Daca ar fi sa trag linie, tot opinie personala, as spune ca este mai bine cu ele daca fara ele. Depinde cum este gandit un sistem si care sunt ratiunile care stau la baza lui. Sistemul educational din RO, la ora actuala, este un dezastru per ansamblu dar, paradoxal, tot produce valori. Sunt foarte multi tineri talentati, romani, la universitatile din Europa care nu provind din sistemul dinainte de '89 ci din sistemul educational ulterior. Foarte multi dintre ei sunt exceptionali, peste media colegilor lor care provind din sisteme considerate mai performante.Indiferent cat de cinic ar suna dar nici un sistem nu garanteaza ca va fi perfect bun sau perfect echitabil. Singurul sistem perfect este Imparatia Cerurilor, pana la momentul venirii ei definitive s-ar putea sa fii nevoit sa suporti imperfectiunea gandirii umane si sistemele ei :) Ce vreau sa spun este ca sugestia ta desi generoasa este idealista in raport de istoria umanitatii, cel putin asa vad eu lucrurile.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 19.01.2015 at 22:44:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu care credeam ca te-ai dus sa tragi un pui de somn.. :) Ce-ai facut, ai baut un energizant si gata, te-ai si intors?!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai normal ca e idealista si mai mult, in lumea de azi ar fi un dezastru. Dar sistemul asta educational al nostru ( si nu doar al nostru ci in toata lumea e la fel ) e de sorginte marxista si sacrifica individul in dauna colectivului deci ucide spiritul si promoveaza spiritul de turma. Nu se poate sa nu vezi lucrul asta, nu se poate sa nu vezi cat de deranjati sunt unii ca mai exista home schooling, sau ca unii se gandesc cum sa-i inroleze pe copii de la 3 ani in "sistem". Si iata ca daca urmaresti studiile care se fac o sa vezi ca ne indreptam spre idiocracy, desi fiecare dintre noi credem ca suntem mai destepti decat inaintasii nostri. Sunt studii care s-au facut si care arata ca suntem mai prosti ca aia din perioada victoriana. |
|
|||
|
|||
![]()
V-am intrerupt cumva ? Ma scuzati ca va deranjez ... foarte interesante subiectele abordate, propun sa revenim la Eminescu, mai o poezie, mai o abordare filosofica orientala, trecem un pic si prin yoga ... mai facem o mistocareala si ne mai relaxam si noi un pic.
Ati devenit toti si brusc spirituali si amuzanti, asa deodata ? Pai subiectul topicului este: "poante si glume de autobaza" ? De ce nu va faceti un topic nou, ca doar nu va opreste nimeni, unde sa vorbiti liber despre orice va trece prin cap, va este asa de greu ? Insistenta asta a voastra de a nu discuta despre un subiect atat de profund si cu atat de multe semnificatii, ma face sa-mi doresc sa nu fi asistat la asa ceva ... dar imi calc pe inima, ca sunteti mult prea simpatici ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Concluzia topicului se pare ca este: "ramane cum am stabilit" ... vad ca l-ati transat si p-asta, felicitari ! crinrin, ti se pare ca putem sa ne tragem de sireturi, ti-am dat eu impresia asta gresita ? Am glumit eu cu tine candva, de unde ai concluzionat tu ca-mi arde de gluma ? Last edited by AlbertX; 19.01.2015 at 23:02:43. |
|