Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2012, 19:19:54
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de Demetrius;
Pentru că ortodox înseamnă dreaptă credință, rezultă că aceasta se poate constata în configurația genelor pe lanțul ADN, dar și în culoarea aurei sufletești perceptibilă doar prin clarviziune.
e o gluma?
Depinde ce vrei; dacă voiai să râzi, scriai ha!ha!ha!, dar că dreapta credință este în suflet, nu(!), nu e glumă.
Ai întrebat cu o oarecare îndoială pentru că, deși ai peste 4300 de postări, nu ai cunoștințe despre genetică.
Nu am nici eu, dar îndrăznesc; Iisus mi-a spus și mie în sens de zidire:
27. nu fi necredincios ci credincios.(In20,27b)

Însă pentru că Iisus a mai spus:
12. Încă multe am a vă spune, dar acum nu puteți să le purtați.(In16,12)
unii(marmota, vaca mov...), neputând să înțeleagă Duhul Cuvântului, se închistează în suficiența închipuirii lor, fără să-și asume responsabilități(ca un alibi). De ce?
Pentru că duhul din ei îi ferește de suferință ca să nu înțeleagă(din moment ce nu "pot purta") că numai suferința duce la mântuire.

P.S. Lanțul ADN este fix, variații putând avea loc în configurația genelor, diferențele putând fi observate fiziologic, nu neapărat anatomic.

Last edited by Demetrius; 06.07.2012 at 19:25:21.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2012, 21:03:15
mihaiB mihaiB is offline
Banned

Data înregistrării: 28.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Doar daca s-a mutat BBC-ul acolo :) Alexandru,romanii,Gingis,au fost experti in logistica.Napoleon si Hilter au esuat,in anumite momente,tocmai in acest punct,aparent neesential dar de fapt vital. :)
Expertii au murit de mult, au ramas numai povestirile, despre alti avem documente,statistici.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2012, 21:26:31
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaiB Vezi mesajul
Expertii au murit de mult, au ramas numai povestirile, despre alti avem documente,statistici.
Sa stiti ca exista doar un singur mod de analiza a adevarului istoric.Modul de analiza la care ma refer este unul strict obiectiv,cu respectarea datelor si a tuturor surselor de informatii care au fost admise ca fiind valide de catre verificarea competenta in acest sens.Este singurul mod pe care il admit.

Mai sunt doua tendinte,in doua directii diferite,fiecare la fel de nociva in felul sau,mai ales dpdv al efectelor.Prima tendinta este de a romanta trecutul,de a-l privi prin optica unui nationalism falimentar,demagogic,pueril si gaunos care are ca efect crearea unei perceptii false despre adevar,o perceptie trunchiata,ce iti hraneste iluzia dar nu fiinta nationala reala,care trebuie sa-si infrunte istoria asa cum a fost ea.Cui ii este frica de trecut sa-si ia locul la coada istoriei.

A doua tendinta este de a minimaliza,de a relativiza acele date certe cu privire la actele admirabile ale unei natii,minimalizare cauzata de o proasta intelegere atat a notiunii de impartialitate cat si a interesului national,interes pe care toate natiile au grija sa si-l protejeze.In acest sens tendinta se manifesta nu printr-o reconstituire atenta si insufletita de dragostea pt tara si adevar,ci printr-o atitudine demolatoare de tipul ,,daca nu-mi da nimeni foc la casa imi dau singur".Un asemenea tembelism istoric scapa rar nesanctionat de posteritate.

Prin urmare puteti sta linistit,prefer doar o singura optiune care nu imi afecteaza dragostea de tara din cauza unor (eventuale) schelete cumane din dulap :) Va salut.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 06.07.2012 at 21:30:20.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2012, 23:16:08
Senior Member

Implicit

Citat:
...Prin urmare puteti sta linistit,prefer doar o singura optiune care nu imi afecteaza dragostea de tara din cauza unor (eventuale) schelete cumane din dulap...
Asta dovedește(dpmdv) că dvs sunteți ”țara” pe care o îndrăgiți pentru că nu vă interesează înaintașii și, deci, nu aveți istorie.

Apoi vă contraziceți prin tendința a doua(interesul național) despre care spuneți că ”toate natiile au grija sa si-l protejeze", dar pe care dvs îl ”scheletizați” în dulap.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2012, 23:59:17
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Asta dovedește(dpmdv) că dvs sunteți ”țara” pe care o îndrăgiți pentru că nu vă interesează înaintașii și, deci, nu aveți istorie.

Apoi vă contraziceți prin tendința a doua(interesul național) despre care spuneți că ”toate natiile au grija sa si-l protejeze", dar pe care dvs îl ”scheletizați” în dulap.
Asta dovedeste dragule meu domn faptul ca marele avantaj al unei discutii virtuale este ca fiecare poate intelege ce vrea si mai putin ce spune unul dintre participanti.Important este sa participi la discutie.Pe mine ma intereseaza inaintasii mei,indiferent ce origine au avut dpdv etnic(fiindca este la moda as putea invoca articolul 6 din Constitutia Romaniei:),din prisma,atat cat imi permit documentele sau datele sa aflu,faptelor lor.Daca incadrarea,obsesia lumii actuale,va pasioneaza puteti sa-i incadrati pe toti acolo unde va ajuta sa dormiti mai bine noaptea.

Cu privire la al doilea alineat interesul la care ma refer eu,protejat la nivel general,este prezentarea corecta,fara a mari dar si fara a diminua,meritele unei natii.In general ordinea prezentarii incepe cu grija de a nu diminua.In al treilea rand expresia folosita de mine,imi cer scuze,era o ironie,am mult de lucru la despatimire,la adresea acelor care doresc un fel de puritate etnica obsesiva,care nu a existat,si au grija sa doseasca in dulapul istoriei orice posibila influenta/aport venit din partea altcuiva decat majoritatea existenta.

Eu nu am cum sa am o asemenea problema avand in vedere ca stiu sigur ca in neamul meu nu sunt doar romani si prin urmare,fie ca imi place sau nu,sunt nevoit sa accept si ce au facut altii,bine sau rau,acesta situatie fiind o buna lectie in a invata sa privesc obiectiv(asta inseamna grija pt a nu diminua dar si preocuparea pt a intelege corect si nu modificat) ceea ce unii ar dori sa fie un fel de basm iar altii un fel de subiect vesnic bun de relativizat si contestat.

Tara noastra,daca imi dati dreptul sa spun asa,nu a fost niciodata perfect dreapta,sau perfect corecta,toti cu aceiasi religie sau preferinta politica.Nicaieri in lume nu exista o asemenea tare,eu nu am cunostiinta sa existe.Au existat fapte de vitejie extraordinare sau fapte care sunt mai greu de comentat,in multe situatii fiind facute chiar de catre ai nostrii.Au existat decizii bune si decizii catastrofale,oameni extraordinari si tradatori,au existat influente straine sau minunante expresii ale geniului autohton.Nu cred sa va spun o noutate,asta este istoria,cu lumini si umbre,cu eroi si ticalosi,cu intrepatrunderi culturale sau etnice ce nu tin cont de viziunea nostra idealizata(pe care intr-o anumita masura o inteleg).Eu doar incerc sa o inteleg asa cum a fost ea si cred ca acest demers nu este unul condamnabil ci doar in ipoteza in care mi-as critica istoria si natia fara sa stiu,obiectiv,asa cum s-au intimplat lucrurile.Abia in aceea situatie as fi,cred eu,de blamat.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 07.07.2012 at 00:13:41.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2012, 02:12:08
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta dovedeste dragule meu domn faptul ca marele avantaj al unei discutii virtuale este ca fiecare poate intelege ce vrea si mai putin ce spune unul dintre participanti.Important este sa participi la discutie...
Eu cred că am înțeles corect că ceea ce ați spus nu se încadrează ideal în acest topic, nu atât datorită genealogiei dvs, cât datorită scopului(neonorant) cu care se fac ”săpăturile” mormintelor de domnitori, iar pentru asta e foarte important conținutul mesajului(ideea), nu mesajul(participarea).

Nu datele, mărturiile sau dovezile mă fac să cred în Iisus Hristos, ci Evanghelia Lui.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2012, 13:34:56
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
Eu cred că am înțeles corect că ceea ce ați spus nu se încadrează ideal în acest topic, nu atât datorită genealogiei dvs, cât datorită scopului(neonorant) cu care se fac ”săpăturile” mormintelor de domnitori, iar pentru asta e foarte important conținutul mesajului(ideea), nu mesajul(participarea).

Nu datele, mărturiile sau dovezile mă fac să cred în Iisus Hristos, ci Evanghelia Lui.
Este posibil dar la fel de interesanta,si incadrata in topic,este comparatia dintre credinta in Evanghelie,din perspectiva dovezilor adiacente si dezgroparea(cu sau fara un scop impartial) ramasitelor unui voievod cu posibile(sau nu)origini cumane :) Va repet:fiecare spune ce-i trece prin cap in lumea virtuala,forumurile sunt,in general,o dovada zdrobitoare in acest sens.Eliberati de constrangerile unui dialog in real oamenii zburda veseli pe pajistea emiterii oricarei opinii,indiferent de scop sau context.Vive la Liberté! :) Nu mai zic nimic ca sa nu prelungesc in absurd un dialog,asa cum mi-ati atras atentia,fara legatura cu topicul.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2012, 14:09:14
Senior Member

Implicit

Citat:
Va repet:fiecare spune ce-i trece prin cap in lumea virtuala,forumurile sunt,in general,o dovada zdrobitoare in acest sens.Eliberati de constrangerile unui dialog in real oamenii zburda veseli pe pajistea emiterii oricarei opinii,indiferent de scop sau context.Vive la Liberté! :) Nu mai zic nimic...
Niciodată până acum n-am simțit această atitudine la vreun partener cu care am dialogat pe un forum, poate pentru că am fost pretențios la ”piața”(forumul sau topicul) în care am intrat.
:) Nici eu.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2012, 14:57:26
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:

asta e tot ce ai inteles?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie adevărată Decebal Generalitati 13 16.12.2012 11:01:35
Istorie, subiectivism confesional si dublul standard Theodor_de_Mopsuestia Biserica Romano-Catolica 8 30.09.2011 22:10:17
Icoane si Cruci cu luminite - o profanare? colaps Generalitati 37 16.11.2010 12:19:25
Istorie a islamului si Coranului Petruta2 Religia Islamica 0 24.05.2007 01:43:36