![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
In spiritul acestor paradoxuri: "Prin smerenia sa sfantul trece aproape neobservat, dar el se face totdeauna prezent cand e nevoie de sprijin, de mangaiere, de incurajare. El ramane alaturi de cel pe care toti l-au parasit. Pentru el nici o greutate nu este de netrecut, nici o piedica de neinvins, cand e vorba de a scoate pe cineva dintr-o situatie disperata".
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca sfantul trebuie vazut ca un supraom. Sfantul este OMUL prin excelenta, omul purtator de Duh Sfant si de Hristos. Desi dupa fire poarta intru sine "ranile pacatului", dupa "relatie" (cu dumnezeirea si intrega creatie) este tamaduit. Sfantul este omul care repercepe firesc "urmele pasilor lui Dumnezeu in gradina acestei lumi". Mai degraba, noi suntem "subumani" atat timp cat nu parasim pacatul si nu cautam a "mana cat mai la adanc" in cunoasterea lui Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu, niciun sfant nu s-a crezut vreodata supraom, dimpotriva se vedeau pe ei ultimii pacatosi, dar cateodata unii "supraoameni" se mai cred sfinti!
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Sfintii nu se credeau supraoameni.Intrebarea era pusa daca noi ii credem asa,in sensul ca noi nu am putea deveni sfinti...
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfinții sunt smeriți. Și și-au taiat voia proprie.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai spun odata,ca sa se inteleaga....Topicul nu este despre cum sunt sfintii,ci despre cum trebuie sa fim noi,daca putem tinde sa fim sfinti sau nu..
|
|
|||
|
|||
![]()
Dupa parerea mea ar trebui considerat sfint (macar sfintisor) orice om care are duhul sfint-botezul , insa in sfintenie trebuie sa inaintezi si sa atingi rind pe rind cele 7 trepte ale sfnteniei , nu este usor,.. mai bine spus este atit de usor pe cit efort depui si pe cit da Dumnezeu sa fie, cu cit inaintezi in sfintenie cu atit devine mai usor sau cel putin cu mai putina suferinta si cu mai multa fericire..
In traditia crestina si in Biblie nu avem o defnitie clara a ce inseamna sfint ..unde este limita dupa care un calugar sau un om merita sa fie considerat sfint. Avem doar o definire orientativa aceea ce inseamna "nascut din Dumnezeu" -acel om traieste fericit pe pamint si este ferit de orice necaz caci Domnul il apara. Insa vedem ca nu orice om botezat este si fericit asa incit definitia trebuie sa se refere la una dintre aceste trepte ale sfinteniei. Apoi nu mai retin unde am citit sau am discutat -la fiecare dintre aceste trepte nu doar ca primesti desavirsirea deplina si definitiva a unor calitati interioare dar in plus primesti si anumite daruri-harisme -fata e cele pe care le aveai inainte- harisme specifice fiecarei trepte a desavirsirii. De regula sfinti sint numiti cei care fac lucrari cu har avind diferite daruri. Un om care are toate cele 7 trepte ale sfintenie se numeste sfint arhant /arahant- adica deplin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daniel, țelul oricărui creștin este mântuirea. Restul vine de la Dumnezeu. Am răspuns cum am socotit, sfântul e opusul unui supraom.. sfântul e tot smerenie și tăierea voii proprii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numai ca foarte,dar foarte putini,isi mai aduc aminte sa puna aceste lucruri si in practica. Pentru dobandirea lor este necesar jertfa,suferinta,departarea de lume si placerile ei,iar noi ,poate mai cunoastem ceva ,ca citim,dar in practica nu punem nimic.... |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii Apostoli nu sunt nu numiti de neam iudeu,conform Sfintei Scripturi | mihailt | Generalitati | 13 | 02.03.2012 12:27:45 |
Cine sunt Sfintii Parinti? | LaPetiteMoc | Sfinti Parinti (Patrologie) | 30 | 21.09.2011 22:48:29 |
Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. | voxdei55 | Generalitati | 8 | 04.12.2010 22:48:51 |
Cine sunt Sfintii Parinti? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 37 | 25.11.2010 11:21:04 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|