Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2011, 18:08:15
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_ Vezi mesajul
Fiindca probabil unii ar lasa crestinismul.
Am mai auzit de orientati spre budism...Vorbeste-i unui om despre cineva care a ajuns la anumite concepte despre viata prin meditatie si va vrea si el sa incerce...apoi povesteste-i de Hristos si va incepe sa faca bancuri, nesocotind jertfa Lui de pe cruce.
Daca ii spui unui copil despre hindusi,va dori probabil sa se inchine si el unei zeitati albastre.
Dar el nici credinta nu si-o cunoaste,habar n-are ce-i aceea porunca, pacat, gresala, indreptare...
Aiurea , fara indrumare nu incepe nimeni sa mediteze...si in plus disciplina budhistilor nu e usor de insusit....Nu ca as recomanda eu asta...
Cat despre bancuri despre Hristos si alte cele , s-au facut si din pacate se vor face mereu...
Povestiti unor copii vb despre hinduism de ex , ca sotiile isi urmau sotii daca acestia mureau inaintea lor, murind prin incinerare....Sigur nu ii va mai interesa subiectul hinduism...Ce cred eu este ca oricum la maturitate omul decide singur ce doreste legat de acest capitol... Personal eu una nu sunt de acord de ex cu "Oastea Domnului"....Am fost intamplator sau nu la cateva adunari de-a lor, unde s-au gasit sa vb unii cu un limbaj si-o cultura vai de mama lor , crezand ca pot completa predica parintelui mult mai bine...Prostii...
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 18:18:12
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Mamaaa , daca vii chez moi , promit sa-ti cumpar o zgarditza cool si nu-ti pun lesa , nici botnitza macar...nu de alta dar vreau sa ma conving cat de fricos, fricos, fricos , nu esti.....
ps.ia-le si pe cany si pe stiutoarea mica nestiutoare....
eu nu sunt fricos, fricos, fricos.
unde sa vin?
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 18:43:50
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Eu zis sa se scoata si orele de istoria romanilor. Prea tare te indoctrineaza in identitatea de roman. Adica ce, daca parintii vor ca tu sa fii roman, te vor invata ei sa fii roman. Sau sa poti sa faci istoria aleti tari in loc de istoria romaniei. Sau mai bine numai istoria lumii.

Am uitat: si limba si literatura romana trebuie scoasa. Doar literatura universala.
Vechi 11.02.2011, 18:48:44
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink

Dincolo de un umoul taur usor fortat, vreau sa iti spun ca totusi sunt de acord ca ...la istoria Romaniei s-a umblat prea mult..(vb de manuale, desigur)..
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 19:37:54
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Eu zis sa se scoata si orele de istoria romanilor. Prea tare te indoctrineaza in identitatea de roman. Adica ce, daca parintii vor ca tu sa fii roman, te vor invata ei sa fii roman. Sau sa poti sa faci istoria aleti tari in loc de istoria romaniei. Sau mai bine numai istoria lumii.

Am uitat: si limba si literatura romana trebuie scoasa. Doar literatura universala.
Istoria romanilor macar IN PARTE este o istorie REALA, cu trimiteri la locuri REALE, BINE documentata de diversi cronicari romani sau straini, documentarile fiind facute pe baza unor izvoare istorice REALE.
Ma surprinzi ca avind atitea diplome, masterate si parca PhD-uri, vorbesti in felul acesta.
Poate ca nu esti mereu aceeasi persona :)
Fgascinant!, ceea ce se petrece cu un om religios indoctrinat poate fi foarte usor costitui tema unei teze de doctorat
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 19:46:34
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Fgascinant!, ceea ce se petrece cu un om religios indoctrinat poate fi foarte usor costitui tema unei teze de doctorat
mai fascinant este ca indoctrinarea este din partea ateilor/evolutionistilor/oamenilor de stiinta sau cum vrei sa le spui. Se baga in viata noastra si ne spun ei exact ce sa credem: in big banguri fanteziste si aparitia vietii din "supa primordiala" si evolutia si etc... si le prezinta drept "adevaruri" cand de fapt nu sunt demostrate.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 20:00:46
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana.Maria. Vezi mesajul
mai fascinant este ca indoctrinarea este din partea ateilor/evolutionistilor/oamenilor de stiinta sau cum vrei sa le spui. Se baga in viata noastra si ne spun ei exact ce sa credem: in big banguri fanteziste si aparitia vietii din "supa primordiala" si evolutia si etc... si le prezinta drept "adevaruri" cand de fapt nu sunt demostrate.
:))Lasa Ana, Big Bang-ul care nu prea prezinta interes..... in ceea ce priveste supa primordiala a aparitiei vietii ei au foarte multe dovezi si verificari palpabile vizibile, demonstrate, in schimb cei STRICT creationisti nu au absolut nimic decit cunoasterea prin "inima" :))) care hai sa recunoastem ca este hilara

Uiti ca pina nu demult cei ca tine credeau ca pamintul este plat si soarele se invirte in jurul pamintului, potopul, Sodoma, unde sunt dovezile?
...
Adevarul este undeva la mijloc!
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 20:04:30
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Istoria romanilor macar IN PARTE este o istorie REALA, cu trimiteri la locuri REALE, BINE documentata de diversi cronicari romani sau straini, documentarile fiind facute pe baza unor izvoare istorice REALE.
Ma surprinzi ca avind atitea diplome, masterate si parca PhD-uri, vorbesti in felul acesta.
Poate ca nu esti mereu aceeasi persona :)
Sunt exact aceeasi persoana tot timpul, nu sufar de schizofrenie, nu.

Si totusi cred ca este bine ca, asa cum inveti istoria romanilor pentru a sti mai mult despre identitatea ta de roman, asa cum inveti istorie europeana pentru a sti mai mult despre identitatea ta de european, tot asa este bine si sa inveti despre religia ta, pentru a sti mai mult despre identitatea ta de ortodox/catolic/budist/etc.

Pana la urma orice fel de educatie, fie ea religioasa sau nu, este manipulare si indoctrinare intr-un fel de a gandi. Nu inteleg de ce indoctrinarea religioasa ar fi mai rea decat indoctrinarea nationalista, de exemplu.

Pe de alta parte nu mi se pare corect cand copii ne-ortodocsi sunt fortati de imprejurari sa stea la ora de religie ortodoxa, intr-o scoala seculara. In mod normal ar trebui organizate activitati pentru copiii ne-ortodocsi.

Cei 9 ani de religie ortodoxa pe care i-am avut in scoala romaneasca au fost departe de indoctrinare. Pentru simplul fapt ca in general nu am facut nimic la ora de religie. Sau oricum nimic care sa sa poata fi numit drept indoctrinare sau spalare de creier. In liceu nici macar nu ni s-a cerut sa citim o pagina din Biblie. Sau sa invatam pe de rost vreo rugaciune. Nimic. In general cantam colinde sau vorbeam de cate in luna si in stele. Sau proful/preotul lipsea. Manual nu am avut niciodata. In afara de doi ani in care am facut religia mai serios si chiar am citit din Biblie si am invatat despre morala crestin-ortodoxa, am dat teste si nise puneau note pe de-adevaratelea, nu am invatat nimic niciodata pentru ora de religie.
Vechi 11.02.2011, 20:07:45
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit "raul" de la radacina trebuie taiat.

Urmaresc doar sa-i rupa de Dumnezeu pe copii.
Ora de religie, cand eram eu in scoala, era o ora pentru suflet cand venea preotul si ne invata ce-i place lui Dumnezeu.
Este evident ca intr-o clasa sunt copiii de diferite confesiuni. In acest sens ar trebui sa faca exact cum faceam cu orele de limba straina, noi ramaneam la engleza si restul care erau cu germana se duceau in alta clasa: sa se organizeze ore separate in functie de confesiune ca sa nu mai existe asa multe nemultumiri.
In loc sa se axeze pe educatia in scoli si reducerea violentei, gata, au gasit solutia... sa loveasca in "ora de religie".
Vechi 11.02.2011, 20:11:21
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
:))Lasa Ana, Big Bang-ul care nu prea prezinta interes..... in ceea ce priveste supa primordiala a aparitiei vietii ei au foarte multe dovezi si verificari palpabile vizibile, demonstrate, in schimb cei STRICT creationisti nu au absolut nimic decit cunoasterea prin "inima" :))) care hai sa recunoastem ca este hilara

Uiti ca pina nu demult cei ca tine credeau ca pamintul este plat si soarele se invirte in jurul pamintului, potopul, Sodoma, unde sunt dovezile?
...
Adevarul este undeva la mijloc!
hai ca esti nostim, dovezi palpabile auzi, te-au indoctrinat rau de tot. pana si ei stiu ca nu au asa dovezi... si ar tb sa mai te documentezi daca tu chiar crezi asta...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42