Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.11.2012, 14:04:44
Miha-anca
Guest

Implicit

E posibil, ca unii sa confunde anarhia cu democratia.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 14:08:42
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Iata si raspunsul lui Mihai Neamtu la acuzatiile care i se aduc, in mod gratuit sic eu:

"In discursul meu politic, tind să utilizez o mulțime de referințe culturale. Sunt un om liber, uneori eclectic, și vreau să rămân astfel.

Pentru a combate pasivitatea mioritică, am citat adeseori exemplul Vitoriei Lipan din capodopera lui Mihail Sadoveanu numită “Baltagul”. Sadoveanu e un mare prozator și am învățat asta de la Alecu Paleologu. Sub raport politic, după 1948, Sadoveanu a fost un kulturnic nenorocit, nepăsător față de soarta unor poeți de geniu (precum Lucian Blaga). Totuși, Sadoveanu a scris pagini sublime. “Mitrea Cocor” e una, “Neamul Șoimăreștilor” cu totul altceva. Iar “Baltagul” le întrece pe toate.

La fel, Radu Gyr. Pagini memorabile sub raport estetic, dar o biografie îndoielnică. În tinerețe, omul a fost de-un oportunism jalnic. A susținut cauza legionară prin anii ’30, dar – la ieșirea din închisoare – a scris și pentru gazeta comunistă “Glasul Patriei”. Cu toate acestea strigătul din “Ridică-te Gheorghe, Ridică-te Ioane” răzbună suferința a sute de mii de plugari și chiaburi închiși de comuniști pentru un simplu motiv: dragostea de pământ și libertate.

Când am recitat “Ridică-te Gheorghe” am vrut să onorez memoria țăranilor uciși de comuniști, iar nu să cauționez aberațiile politice din tinerețea lui Gyr. Când am invocat modelul Vitoriei Lipan, am căutat să elogiez feminitatea demnă, iar nu să șterg cu buretele mizeriile din biografia lui Sadoveanu.

Sub steaua lui David ori sub crucea lui Hristos, mormintele tuturor victimelor totalitarismelor pot fi plânse cu decență și pietate. Negaționismele la adresa Holocaustului sau ale Gulagului sunt respingătoare, extremiste și inacceptabile în discursul public al secolului XXI.

Nu mai puțin regretabile sunt, totuși, încercările de-a cenzura sentimentul curat, empatia, uzul metaforei sau recursul la artă." (www.hotnews.ro)

Cine nu intelege acest raspuns are o problema, daca este român. Daca nu este roman, are o scuza pentru neintelegere.
foarte original
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 14:10:05
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Desigur. Eu sunt unul dintre aceia, cu atât mai mult cu cât nu sunt sedus de convingerile politice unui simpatizant legionar aliat cu un evreu mason ce vrea să conducă (iar!!) România.
E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune, mai ales de la distanță.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 14:23:05
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Desigur. Eu sunt unul dintre aceia, cu atât mai mult cu cât nu sunt sedus de convingerile politice unui simpatizant legionar aliat cu un evreu mason ce vrea să conducă (iar!!) România.
E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune, mai ales de la distanță.
esti cumva rosu?
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 14:26:20
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

"Cine nu-i cu noi e împotriva noastră" era lozinca de bază până-n '89. Ce rost are deci întrebarea ta? Te ajută la mântuire? Dacă da, atunci sunt roșu. De indignare.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 14:32:09
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
"Cine nu-i cu noi e împotriva noastră" era lozinca de bază până-n '89. Ce rost are deci întrebarea ta? Te ajută la mântuire? Dacă da, atunci sunt roșu. De indignare.
nici discutiile de pe acest topic nu stiu cum ne poate ajuta la mantuire. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa discutam aici. Trebuie sa socializam nu?
ps: omul este un "animal" politic, asa ca are anumite simpatii
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 14:33:59
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Omul nu e nici animal, nici "animal". Și cu atât mai puțin politic.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 14:37:53
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
foarte original
Mi se pare foarte pertinent raspunsul.
Nu exista doar antisemitismul, ci si antiromanismul. Ei bine, de acesta sa ne ferim noi, asa cum evreii se feresc de antisemitism.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 15:15:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Am gasit de când e interzis Radu Gyr; interesant de aflat cat de neactuala este legea prin care s-a decretat lista autorilor interzisi:

http://www.historia.ro/exclusiv_web/...tarii-cartilor

Intre timp s-au mai scurs niste ani, a mai curs apa pe Dunare, s-a schimbat oranduirea si am intrat intr-un nou mileniu, dar unii au ramas intepeniti in conceptiile anilor postbelici.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 15:43:36
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Conducatorul ideal nu exista. Insa cred cu tarie ca monarhiile absolute sunt singurul cadru corect (a se citi "dupa voia lui Dumnezeu") in care un conducator foarte aproape de acest arheptip poate aparea. Cu titlul de xemplu, uitati-va la coreeni, si la cum ii vad ei pe Dae Joyoung si Gwanggaeto ai lor. Ei, cam ca aia. Pastrand proportiile epocii actuale, si tinand seama de realpolitik.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sotul ideal cdiasimi Nunta 231 17.07.2012 10:34:54
Parintele Galeriu - duhovnicul ideal sophia Mari Duhovnici si predicile lor 13 12.05.2010 17:30:51
Destin si Ideal OmuBun Generalitati 4 28.08.2009 16:44:33