Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.10.2010, 21:12:51
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coldworld Vezi mesajul
doar atat? sa crezi in ...papa si e suficient ca sa fi catolica?
Atât. Credința că papa este urmașul lui Petru este diferența specifică a creștinilor catolici. Această diferență specifică:
-nu poate fi chestie de rit, deoarece există rituri foarte felurite în interiorul Bisericii Catolice.
-nu poate fi nici chestie de credință, fiindcă nici unul dintre articolele de credință din catehismele catolice nu este propriu numai Bisericii Catolice, ci se întâlnesc și în afara ei. Spre exemplu, credința în ridicarea Sf Maria cu trupul la Cer este întâlnită și la ortodocși, credința în Purgatoriu este întâlnită și la anglicani, etc
-ci este chestie de comuniune. Este catolic cel care se află în comuniune cu papa și cu episcopii aflați, la rândul lor, în comuniune cu el.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 17.10.2010, 22:10:51
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coldworld Vezi mesajul
doar atat? sa crezi in ...papa si e suficient ca sa fi catolica?

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Atât. Credința că papa este urmașul lui Petru este diferența specifică a creștinilor catolici. ...
credeam ca trebuie sa crezi in Dumnezeu
Vechi 17.10.2010, 22:12:50
Banned

Implicit

Citat:
E normal. Aparțineți Bisericii Ortodoxe, judecând după profil. ...
aparentele pot sa insele
Vechi 17.10.2010, 22:59:15
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
credeam ca trebuie sa crezi in Dumnezeu
Credința în Dumnezeu este genul proxim al tuturor celor care își spun creștini și nu numai. Ortodocșii cred în Dumnezeu. Luteranii cred în Dumnezeu. Baptiștii cred și ei în Dumnezeu. La fel, Marorii lui Iehova. Ba chiar și musulmanii cred în Dumnezeu.
Dar, spre deosebire de toți aceștia, numai catolicii cred că Biserica are, azi ca și ieri, un cap care poate fi văzut, cunoscut, urmat de toți. Este papa Benedict, al 266-lea succesor în linie neîntreruptă al lui Petru.
Pe scurt, comuniunea cu papa este criteriul care îi separă pe catolici de ceilalți. Ești în comuniune cu papa ? Atunci ești catolic. Nu ești în comuniune cu papa ? Ești acatolic.

Mi se părea că nu e greu de înțeles. De fapt, chiar nu înțelegeți sau simulați ?

www.catehism.com
Vechi 17.10.2010, 23:05:37
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,mihnea dragomir

Citat:
E normal. Aparțineți Bisericii Ortodoxe, judecând după profil. Dacă ați crede că papa este reprezentantul lui Dumnezeu pe pământ ați fi catolică.
inteleg parerea ta.de aceea papa isi spune vicarivs filii dei?este inscrisul de pe tiara papala,nu?
duhul sfant ce rol are pe pamant?daca preotii catolici nu au voie sa se casatoreasca de ce unii dintre papi au avut copii?
dumnezeu,dpmdv, este prezent pe pamant,nu are nevoie de reprezentanti
Vechi 17.10.2010, 23:16:03
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
daca preotii catolici nu au voie sa se casatoreasca de ce unii dintre papi au avut copii?
fie erau copii din căsătorii anterioare intrării lor în starea de văduvie, fie erau copii din păcatul relațiilor trupești în afara căsătoriei. Cam ca la sfântul ortodox Ștefan cel Mare.

www.catehism.com
Vechi 17.10.2010, 23:17:23
Banned

Implicit

Citat:
Credința în Dumnezeu este genul proxim al tuturor celor care își spun creștini și nu numai. Ortodocșii cred în Dumnezeu. Luteranii cred în Dumnezeu. Baptiștii cred și ei în Dumnezeu. La fel, Marorii lui Iehova. Ba chiar și musulmanii cred în Dumnezeu.
Dar, spre deosebire de toți aceștia, numai catolicii cred că Biserica are, azi ca și ieri, un cap care poate fi văzut, cunoscut, urmat de toți. Este papa Benedict, al 266-lea succesor în linie neîntreruptă al lui Petru.
Pe scurt, comuniunea cu papa este criteriul care îi separă pe catolici de ceilalți. Ești în comuniune cu papa ? Atunci ești catolic. Nu ești în comuniune cu papa ? Ești acatolic.

Mi se părea că nu e greu de înțeles. De fapt, chiar nu înțelegeți sau simulați ?
da ... ai dreptate ... poate sunt eu mai greu de cap ...

pentru mine Iisus e mai "important" decat Petru ... mea culpa

PS: zici ca ortodocsii cred in Dumnezeu "la fel ca Martorii lui Iehova"

numai catolicii cred cu adevarat

pai mai asteptati sa vina ortodocsii langa voi
Vechi 17.10.2010, 23:28:23
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,mihnea dragomir

Citat:
fie erau copii din căsătorii anterioare intrării lor în starea de văduvie, fie erau copii din păcatul relațiilor trupești în afara căsătoriei. Cam ca la sfântul ortodox Ștefan cel Mare.
fane babanu o fo facut sfant recent.nu gasesc raspunsul tau in masura sa-mi rezolve semnele de intrebare,oricum, multumesc.
Vechi 17.10.2010, 23:34:46
Banned

Implicit

Citat:
multumim pentru confirmare

nu e nicio diferenta intre un papa si Stefan cel Mare ... doar ca noi nu spunem despre Stefan cel Mare ca e infailibil
Vechi 18.10.2010, 02:52:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Ortodocsii cred in Sfanta Treime! Acest lucru este esential.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican

Thread Tools
Moduri de afișare