![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
LA fel cum o haina cu un petic nu-i o zdreanta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca ne amintim cu totii de atitudinea Mantuitorului.... P.S. Iertare, nu am nimic personal cu dvs, dar aceste replici mi-au atras atentia. Nu va urmaresc... :)
|
||||
|
||||
![]()
Spor la machit, pardon, machiat atunci!
|
||||
|
||||
![]()
o, nu, nu asta e mesajul.Ci sa nu ne facem noi judecatori atat de aspri ai aproapelui ptr ca nu-i cunoastem pocainta.
Hristos nu zice "Urmati-i exemplu", ci "Cine este fara de pacat...."
|
||||
|
||||
![]()
Legătura cu topicul fiind?
|
||||
|
||||
![]()
asta ma intreb si eu. De la salutul pascal s-a ajuns la lumina invierii, apoi s-a trecut la femeile sulimenite, apoi am ajuns aici.
Asta e dovada clara ca nu avem capacitate de sinteza, si ca din lipsa de argumente sarim de la una la alta. Sau mai bine zis, gasim pricina din orice ptr a ne contrazice, a da cu pumnul in a ne apara "ortodoxia". Am ma intalnit atitudinea asta undeva, candva...in discutiile cu unii neoprotestanti cand ajunsi in situatie de a nu putea sa argumenteze au sarit ba la icoane, ba la Maica Domnului, ba la pedobaptism....Pana la urma m-am mirat ce am ajuns sa discutam, avand in vedre de unde plecasem. vorba lui Caragiale, asta ca sa-l parafrazez un pic, adaptandu-l la context"curata pierdere de vreme"
|
||||
|
||||
![]()
Păi ia vezi cine a dus în derizoriu subiectul și trage-l/o puțin de urechi, aducându-l/o în fața clasei.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Salutul pascal adresat eterodocsilor suna ca o rugaciune in comun cu acestia, din pacate. Daca marturisim si Invierea conform calendarului catolic, apoi ne spune Sfantul Marcu Eugenicul la ce ne mai facem partasi: http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...cul/#more-1984 |
|
|||
|
|||
![]()
Eu unul nu m-am gandit niciodata ca sa raspunzi unui catolic la Hristos a Inviat inseamna rugaciune cu ereticii. Sa inteleg ca daca un catolic iti ureaza "Doamne ajuta" tu ca ortodox nu ai voie sa-i raspunzi la fel ca inseamna ca te rogi in comun cu ereticii.
Si acum o intrebare. Sa zicem ca va plimbati pe marginea unei prapastii adanci si deodata vedeti un catolic atarnat de buza prapastiei tinandu-se cu amandoua mainile ca sa nu cada. Sarmanul om va roaga sa-l ajutati. Ce faceti? A. ii intindeti mana ca sa-l salvati B. treceti nepasatoare mai departe C. il calcati pe mana ca sa-si dea drumul in prapastie O sa o luati drept o gluma. Pana la un punct asta si este. Numai ca daca il ajutati inseamna ca savarsiti o fapta buna. O fapta buna e ca o rugaciune. Dar vai, omul e eretic. Inseamna ca ajutandu-l, v-ati rugat impreuna cu ereticii. Asta e genul de logica pe care il folositi dvs. Stau si ma minunez cum poate gandi cineva asa. Iata ca se poate. |
|
||||
|
||||
![]()
Mai bine minumează-te de exemplul tău și mai ales de concluzia ta.