![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
v-am mai explicat, "obștea" ca subiect de drept nu există decât dacă este astfel constituită și recunoscută legal nu, din Biserica Catolica nu fac parte "obsti", ci oameni. Citat:
O asociație sau o societate are personalitate juridică și patrimoniu. Dar asociații nu au un drept de proprietate asupra elementelor din patrimoniul asociației ! Citat:
Lăcașul de cult aparține Bisericii. Biserica nu e o democrație populară, în care toți suntem "coproprietari". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi-am prezentat deja punctul de vedere asupra situatiei de acolo: cladirea apartine obstii (exista obstea ca persoana juridica cum s-a aratat anterior.Daca nu s-au facut actele respective care sa arate ca respectiva obste are statut juridic,nu e nicio problema se pot face) satului Sapanta. Daca se da respectiva cladire BRU din punctul meu de vedere e ceva ilegal,care nu respecta spiritul legii din Romania. Acum nu am stat sa caut toate procesele si deciziile in urma carora s-au atribuit pasuni sau paduri sau altele diverselor obsti constituite ca persoane juridice dupa 1989. Dar foarte probabil ca s-au dat proprietati si obstilor infiintate ca persoane juridice dupa 1989 care nu existasera ca persoane juridice inainte de 1945.
|
|||
|
|||
![]()
http://www.legex.ro/Decret%20-%20leg...1990-1277.aspx
"Art. 3 Situatia juridica a lacasurilor de cult si a caselor parohiale care au apartinut Bisericii Romane Unite cu Roma (greco-catolica) si au fost preluate de Biserica Ortodoxa Romana se va stabili de catre o comisie mixta, formata din reprezentanti clericali ai celor doua culte religioase, tinind seama de dorinta credinciosilor din comunitatile care detin aceste bunuri." Astept raspunsul fratiei tale la acest decret lege,mai frate de iti zici Erethorn. :)
|
|||
|
|||
![]()
Prin Decretul-Lege nr. 620/1943 pentru completarea art. 37 din Legea cultelor nr. 54/1928, la art. I se prevedea că „Comunitățile bisericești locale își pierd dreptul lor de proprietate și posesiune asupra bunurilor respective când majoritatea credincioșilor lor a trecut la comunitatea locală a altui cult. În acest caz bunurile trec de drept în patrimoniul comunității bisericești locale a majorității credincioșilor cultului părăsit, fără nici o despăgubire".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar astăzi, li se spune explicit sau implicit că fosta lor familie nu va mai primi oricum casa înapoi, așa că au de ales - în familia adoptivă sau pe stradă. Toată logica dumneavoastră cu "greco-catolicii au trecut la ortodoxie" este fundamental eronată, pentru că nici unul n-a trecut de bunăvoie, ci siliți de împrejurarea că Biserica lor fusese scoasă în afara legii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În ceea ce privește punctele dumneavoastră de vedere, ele sunt greșite. Nu mă mai chinui să vă explic, am explicat deja cum stă treaba cu persoanele juridice, probabil că sunteți singurul care n-a priceput. Totuși, în eventualitatea că doriți să vă remediați lacunele evidente, vă recomand, în ordine, lectura Constituției, a Legii Asociațiilor și fundațiilor, a Legii Cultelor, a Legii 10, a Legii 247, și a Codului civil. |
|
||||
|
||||
![]()
Cioc-cioc, se poate? Dreptul de proprietate = posesie, folosință, dispoziție și uzufruct?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel, puteți vedea și care este răspunsul justiției: http://www.scj.ro/SC%20rezumate%2020...559%202004.htm Last edited by Erethorn; 21.12.2010 at 14:10:40. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 12:34:45 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 13:25:56 |
|