![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Evident ca nu-l inviti sa doarma la tine atata timp cat ARE un acoperis deasupra capului (a ajuta un om nu inseamna a-i satisface patimile). DAR nu este drept sa-i inchizi usa in nas,
Il poti scoate insa din casa, in compania unor prieteni (trebuie sa fie oameni deosebit de credinciosi si de alesi, dispusi sa-l accepte), la biserica si in cadrul unei activitati (gen voluntariat, tabara de creatie). Eu i-as propune sa mergem o luna la o manastire unde va avea prilejul sa presteze o activitate, poate chiar sa-si descopere un talent. Din nefericire, psihologia din Romania nu a auzit de economie sociala, terapie in grup, odihna activa etc. |
|
|||
|
|||
![]()
Pun pariu ca medicii competenti romani i-au prescris un pumn de antidepresive si calmante. asta este terapia in Romania. Compensam dragostea cu drogurile. Psihoterapeutii romani nu au habar de faptul ca, mai intai de toate, individul are nevoie de integrare sociala si mult, mult suflet
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamna, daca Academia sau macar Colegiul Psihologilor nu va acorda un premiu, o diploma ceva, va rog sa nu va sfiiti: cautati-ma si va premiez eu! Mie imi sunt foarte de folos descoperirile dvs. in materie de psihologie romaneasca. Imi dau seama acum de ce nu am scris, in urma cu vreo 10 ani, cartea proiectata atunci. Se numea "Psihologia de frontiera - azi in Romania". Nu am scris-o pentru ca nu v-am cunoscut pe atunci. Dar, cine stie, poate o vom alcatui impreuna, in viitor... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stai linistit, nu trecem ca mortii pe langa semenii nostri. Am fost si noi la scoala primara, am invatat sa cedam locul in autobuz, sa ajutam un orb care nu nimereste statia de taxiuri sau pur si simplu strada, sa insotim o gravida la maternitate, sa dam un covrig din cei o suta pe care ii purtam hamesiti prin buzunarele noastre burduhanoase, sa zicem buna ziua s.a.m.d. .....:) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iustine, sa nu crezi ca ne-am unit impotriva ta... Atunci cand facem milostenie, e bine sa facem cu gandul la Hristos, cu gandul ca Lui ii dam, nu ca asa ne spune inima sau ratiunea sau inspiratia de moment, nu ca ne indeamna unul sau altul sau ca toti dau 1 leu, deci e musai sa fim si noi in randul lor. Cred ca am mai scris pe forum treaba asta, odata, la mine la biserica, preotul a hotarat ca din banii stransi, sa cumpere un potir de argint si niste obiecte de cult. A prezentat situatia cheltuielilor - deh, cheltuiala mare, sunt scumpe obiectele de cult - si doua femei din spatele meu au si inceput: ia uite cati bani au cheltuit, cu banii aia cati saraci puteau ajuta? Te intreb pe tine, oare e gresit sau nu sa gandesti asa?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un impuls care a fost bun (intamplator) in situatia X s-ar putea dovedi nefast in N alte situatii. Citat:
Omul a explicat f. bine care era situatia REALA a acelei persoane dar tu continui sa vii cu o situatie IMAGINARA care iti hraneste EGOUL sentimental de filantrop inchipuit. Corect e ca ratiunea sa mearga inaintea afectiunii, pentru ca afectiunea cu ratiune (sanatoasa) este sfanta si duce la sfintenie, cea fara - o biata nebunie. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa va vreau. Mai dinamizati-va,fiti mai vii. Coborati in arena. Luati cazuri concrete de viata.
Ok,il lasam pe bietul schizofrenic sa doarma in seara asta prin baruri ,ca am stabilit ca asa e intelept. Dar maine? Cand ne va veni noua randul ? Cand vom fi cazuti si lipsiti de toate ,da,chiar prada pacatelor noastre , chiar robi ai viciilor noastre . Oare nu vom pune si noi mana pe telefon sa cautam macar un cuvant bun undeva,daca nu chiar un acoperis Si ce ni se va raspunde ? A-ti sunat la forumul Crestin Ortodox . Momentan este ocupat cu mantuirea .Nu are timp de dumneavoastra .... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/f...lay.php?f=5050 Daca aveti dorinta de a ajuta, Dumnezeu va va rasplati dragostea. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
corect sau gresit? | Andreea2012 | Pelerinaje la locuri Sfinte | 3 | 14.11.2012 10:12:11 |
Iubirea gresit inteleasa | Traditie1 | Pocainta | 54 | 21.11.2010 21:36:55 |
Oare unde am gresit? | Simpet | Intrebari utilizatori | 2 | 03.04.2010 22:44:28 |
biblia tradusa gresit? | pisi | Generalitati | 10 | 14.10.2009 17:03:42 |
Post gresit inteles | 06dec | Despre Biserica Ortodoxa in general | 37 | 23.10.2007 20:46:33 |
|