Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2012, 22:24:36
andra_v andra_v is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2009
Implicit

Evident ca nu-l inviti sa doarma la tine atata timp cat ARE un acoperis deasupra capului (a ajuta un om nu inseamna a-i satisface patimile). DAR nu este drept sa-i inchizi usa in nas,

Il poti scoate insa din casa, in compania unor prieteni (trebuie sa fie oameni deosebit de credinciosi si de alesi, dispusi sa-l accepte), la biserica si in cadrul unei activitati (gen voluntariat, tabara de creatie). Eu i-as propune sa mergem o luna la o manastire unde va avea prilejul sa presteze o activitate, poate chiar sa-si descopere un talent.

Din nefericire, psihologia din Romania nu a auzit de economie sociala, terapie in grup, odihna activa etc.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2012, 22:27:35
andra_v andra_v is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Subscriu. (daca ar voi sa respecte ce i-au spus medicii ar fi bine, dar nu vrea.)
Pun pariu ca medicii competenti romani i-au prescris un pumn de antidepresive si calmante. asta este terapia in Romania. Compensam dragostea cu drogurile. Psihoterapeutii romani nu au habar de faptul ca, mai intai de toate, individul are nevoie de integrare sociala si mult, mult suflet
Reply With Quote
Vechi 18.06.2012, 00:37:39
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andra_v Vezi mesajul
Din nefericire, psihologia din Romania nu a auzit de economie sociala, terapie in grup, odihna activa etc.
Iar ati facut o comunicare stiintifica de mare valoare pentru bietii terapeuti.
Doamna, daca Academia sau macar Colegiul Psihologilor nu va acorda un premiu, o diploma ceva, va rog sa nu va sfiiti: cautati-ma si va premiez eu! Mie imi sunt foarte de folos descoperirile dvs. in materie de psihologie romaneasca. Imi dau seama acum de ce nu am scris, in urma cu vreo 10 ani, cartea proiectata atunci. Se numea "Psihologia de frontiera - azi in Romania". Nu am scris-o pentru ca nu v-am cunoscut pe atunci. Dar, cine stie, poate o vom alcatui impreuna, in viitor...
Reply With Quote
Vechi 18.06.2012, 00:44:35
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Dar omul cazut,privirea celui care isi pune nadejdea in noi , de aceasta cum putem sa ne ferim ? Nu merita sa ne oprim o clipa in loc si sa ii dam atentie ?
Iustin, daca vrei sa afli raspunsurile noastre, ale forumistilor de aici pe aceasta tema, te rog sa cauti cele jde topice deschise deja. Acolo vei afla cum vedem noi problema. Iti recomand in primul rand topicul deschis de N.Priceputu, apoi problematizarile si marturisirile surorii Glykys, interventiile pline de compasiune si de regret ale lui Mari_S etc. etc. Sunt sute de marturisiri pe aceasta tema. Cand te lamuresti, citeste pentru amuzament si interventiile mele, daca voiesti.
Stai linistit, nu trecem ca mortii pe langa semenii nostri. Am fost si noi la scoala primara, am invatat sa cedam locul in autobuz, sa ajutam un orb care nu nimereste statia de taxiuri sau pur si simplu strada, sa insotim o gravida la maternitate, sa dam un covrig din cei o suta pe care ii purtam hamesiti prin buzunarele noastre burduhanoase, sa zicem buna ziua s.a.m.d. .....:)
Reply With Quote
Vechi 18.06.2012, 01:02:07
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
P.S. Am fost azi la biserica,cum m-ai sfatuit.
Preotul ne tot ruga sa dam bani pt caramizi,pentru a cumpara prescuri ,apoi iar bani de luminari . Am dat ,RATIONAL ,cate 1 leu,cum dadea fiecare dintre cei de acolo ( e un program la aceea biserica , o caramida= 1 leu)
Dar cand am iesit afara,am vazut o baba amarata ,pe care nu o baga nimeni in seama
Acesteia i-am dat 10 ron ,mult mai mult decat Bisericii,ca asa mi-a zis inima in acel moment.
Si ca sa fiu on topic << Am gresit? >>

Iustine, sa nu crezi ca ne-am unit impotriva ta...
Atunci cand facem milostenie, e bine sa facem cu gandul la Hristos, cu gandul ca Lui ii dam, nu ca asa ne spune inima sau ratiunea sau inspiratia de moment, nu ca ne indeamna unul sau altul sau ca toti dau 1 leu, deci e musai sa fim si noi in randul lor.

Cred ca am mai scris pe forum treaba asta, odata, la mine la biserica, preotul a hotarat ca din banii stransi, sa cumpere un potir de argint si niste obiecte de cult. A prezentat situatia cheltuielilor - deh, cheltuiala mare, sunt scumpe obiectele de cult - si doua femei din spatele meu au si inceput: ia uite cati bani au cheltuit, cu banii aia cati saraci puteau ajuta? Te intreb pe tine, oare e gresit sau nu sa gandesti asa?
Vechi 18.06.2012, 01:07:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
<<727. Î n t r e b a r e : Oare trebuie să primesc pe orice călugăr străin care vine la mine, necercetînd cele cu privire la el? Iar dacă-l primesc, cum trebuie să-l slobozesc? Și trebuie să-i dau ceva cînd pleacă? Căci sînt unii care o cer și aceasta.
R ă s p u n s : S-a scris în Proverbe: „Nu băga pe orice om în casa ta" (Sir. 11, 13). Cînd vine deci la tine un străin, roagă-te mai întîi lui Dumnezeu și apoi cercetează cele cu privire la el; și de unde este și unde merge. Și de ți pare că trebuie să-l primești, primește-l și slobozește-l după ce l-ai hrănit, nedîndu-i nimic. Căci de vreai să faci peste puterile tale, nu vei putea mult timp.>>
De unde este textul?
Reply With Quote
Vechi 18.06.2012, 01:13:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Ideea este ca am vrut sa subliniez ca nu intotdeauna inima asculta de ratiune , chiar daca e vorba de propria mea persoana .
Tot gresit este.
Un impuls care a fost bun (intamplator) in situatia X s-ar putea dovedi nefast in N alte situatii.

Citat:
Si sa va indemn sa nu dispretuiti pe cei mici si de dispretuit ,caci prin acestia veti putea ajunge la faptele mari . Colegul Dumitru_73 a simtit acest impuls de a ajuta ,trecand peste frica , pe care toti o avem. Toti a-ti respins acest sentiment,ca inutil si irational ,ba poate chiar daunator.
Dar omul cazut,privirea celui care isi pune nadejdea in noi , de aceasta cum putem sa ne ferim ? Nu merita sa ne oprim o clipa in loc si sa ii dam atentie ?
Tocmai asta e dovada politicii tale gresite.

Omul a explicat f. bine care era situatia REALA a acelei persoane dar tu continui sa vii cu o situatie IMAGINARA care iti hraneste EGOUL sentimental de filantrop inchipuit.

Corect e ca ratiunea sa mearga inaintea afectiunii, pentru ca afectiunea cu ratiune (sanatoasa) este sfanta si duce la sfintenie, cea fara - o biata nebunie.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2012, 01:45:41
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Asa va vreau. Mai dinamizati-va,fiti mai vii. Coborati in arena. Luati cazuri concrete de viata.
Ok,il lasam pe bietul schizofrenic sa doarma in seara asta prin baruri ,ca am stabilit ca asa e intelept.
Dar maine? Cand ne va veni noua randul ? Cand vom fi cazuti si lipsiti de toate ,da,chiar prada pacatelor noastre , chiar robi ai viciilor noastre . Oare nu vom pune si noi mana pe telefon sa cautam macar un cuvant bun undeva,daca nu chiar un acoperis Si ce ni se va raspunde ? A-ti sunat la forumul Crestin Ortodox . Momentan este ocupat cu mantuirea .Nu are timp de dumneavoastra ....
Reply With Quote
Vechi 18.06.2012, 02:44:15
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Si eu gandesc asa. Dar rezultatul? zero. Pentru ca mereu caut si nu gasesc pe cei care au cu adevarat nevoie. Si atunci cand gasesc pe cineva sa mi-l ceara ,eventual printr-o organizatie ,ma gandesc ca daca ajutorul se duce intr-o directie nepotrivita .
Pe forum veti gasi multe cazuri reale aici
http://www.crestinortodox.ro/forum/f...lay.php?f=5050
Daca aveti dorinta de a ajuta, Dumnezeu va va rasplati dragostea.

Citat:
Nu ezitati ! Orice ocazie intalnita in viata ,in care ti se cere direct ajutorul,si care nu e bruiata de vreo organizatie de cerut mila lumeasca,vine direct de la Dumnezeu.Aceste okazii sunt rare,nu le ratati ! De ajuns ca in rest trebuie sa folosim mereu ratiunea ,daca e bine sa avem sau nu mila...
Consider ca ajutorul pe care il dai trebuie facut in acord cu puterile personale. Este poate o ispita sa faci mai mult decat poti iar apoi sa te simti covarsit de binele pe care nu mai esti in stare sa il finalizezi. Totusi tanarul avea o casa unde sa se duca, chiar daca din suparare voia sa faca pe ambitiosul si sa nu mearga in seara aceea acasa, deoarece se certase cu tatal sau. Credina nu ne spune ca trebuie sa fim la dispozitia oamenilor care vor sa profite, cititi si mesajul postat de Annyta, veti intalni un punct de vedere avizat plin de echilibru si discernamant.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2012, 08:46:20
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
De unde este textul?
Filocalia 11
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
corect sau gresit? Andreea2012 Pelerinaje la locuri Sfinte 3 14.11.2012 10:12:11
Iubirea gresit inteleasa Traditie1 Pocainta 54 21.11.2010 21:36:55
Oare unde am gresit? Simpet Intrebari utilizatori 2 03.04.2010 22:44:28
biblia tradusa gresit? pisi Generalitati 10 14.10.2009 17:03:42
Post gresit inteles 06dec Despre Biserica Ortodoxa in general 37 23.10.2007 20:46:33