Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
dar să-ți pui nădejdea în Dumnezeu, că apoi să aștepți milă oamenilor, nu este păcat?
în ziua de azi majoritatea celor ce au mai mult de trei copii, cu puține excepții, sunt persoane extrem de sărace și lipsite aproape total de educație și cultura, inclusiv relegioasa.
|
Eu cred ca sunt doua categorii, sau poate chiar trei. Prima, cred ca predomina in procente, este reprezentata de cei saraci, lipsiti de orice educatie, poate nici nu isi mai doresc copii, dar nu se opun in fata faptului de a mai naste si nici nu isi fac procese de constiinta in legatura cu educatia si viata copiilor.
Apoi sunt familiile educate, cu o stare materiala peste medie uneori, credinciosi, care au mai multi copii, se bucura de fiecare in parte si se ocupa atent de cresterea si educatia lor.
O a treia categorie, rara de altfel, este alcatuita de cei numiti "vedete". In cazul lor, faptul ca au mai multi copii starneste admiratia (de exemplu Nicoleta Luciu are patru copii, dar pentru ca are conditii sa ii creasca nu se gandeste nimeni ca este ceva deplasat).
Dar daca esti sarac, iar aici nu se inscriu doar cei lipsiti de educatie, ci si cei educati, scoliti, dar care muncesc din greu pe un salariu nesatisfacator, nu ai dreptul sa ai mai multi copii, esti aspru judecat, chiar daca te ocupi de educatia lor si le oferi in masura posibilitatilor, ce este mai bun.