Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2013, 19:03:45
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Multumim Laura pentru interesantele materiale postate din Revista Familia Ortodoxa, m-au impresionat in mod special textele de mai sus, gasesc in ele adevar si intelepciune.
da, e o revista minunata familia ortodoxa. Mereu ma incurajez vazand minunatele exemple de vietuire crestineasca descrisa acolo. De fapt, acela este modul firesc de vietuire al unei familii.Tot ce este altfel numai ortodx nu este.Doar vazand exemple alea vedem cat d e departe suntem de modul de vieturie al unei familii crestine. Si ce exemple minunate ne ofera Dumnezeu, oameni care traiesc printre noi!
Vechi 22.01.2013, 01:45:06
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
dar să-ți pui nădejdea în Dumnezeu, că apoi să aștepți milă oamenilor, nu este păcat?
în ziua de azi majoritatea celor ce au mai mult de trei copii, cu puține excepții, sunt persoane extrem de sărace și lipsite aproape total de educație și cultura, inclusiv relegioasa.
Eu cred ca sunt doua categorii, sau poate chiar trei. Prima, cred ca predomina in procente, este reprezentata de cei saraci, lipsiti de orice educatie, poate nici nu isi mai doresc copii, dar nu se opun in fata faptului de a mai naste si nici nu isi fac procese de constiinta in legatura cu educatia si viata copiilor.

Apoi sunt familiile educate, cu o stare materiala peste medie uneori, credinciosi, care au mai multi copii, se bucura de fiecare in parte si se ocupa atent de cresterea si educatia lor.

O a treia categorie, rara de altfel, este alcatuita de cei numiti "vedete". In cazul lor, faptul ca au mai multi copii starneste admiratia (de exemplu Nicoleta Luciu are patru copii, dar pentru ca are conditii sa ii creasca nu se gandeste nimeni ca este ceva deplasat).

Dar daca esti sarac, iar aici nu se inscriu doar cei lipsiti de educatie, ci si cei educati, scoliti, dar care muncesc din greu pe un salariu nesatisfacator, nu ai dreptul sa ai mai multi copii, esti aspru judecat, chiar daca te ocupi de educatia lor si le oferi in masura posibilitatilor, ce este mai bun.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2013, 20:16:11
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Talking mai e un aspect fain

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Dar daca esti sarac, iar aici nu se inscriu doar cei lipsiti de educatie, ci si cei educati, scoliti, dar care muncesc din greu pe un salariu nesatisfacator, nu ai dreptul sa ai mai multi copii, esti aspru judecat, chiar daca te ocupi de educatia lor si le oferi in masura posibilitatilor, ce este mai bun.
sa nu-ti mai spun de situatiile cand ai peste trei copii si te duci in spital ca incep sa iti spuna femeile neoprotestante"sora". In general, in spitale exista doar 3 categorii de femei cu nasteri multiple(peste 3): penticostalele, tigancile, femeile sarace si fara educatie, in general cu o viata foarte grea.
Nu prea intelegeau colegele de salon ce caut eu acolo :d

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Limbul copiilor Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 28 21.08.2012 10:22:12
spovedania copiilor mirelat Pocainta 35 29.03.2012 01:16:25
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05
Carte - Efectele televiziunii asupra mintii umane si despre cresterea copiilor in lum Ioan_Ciobota Generalitati 3 22.10.2008 19:22:50