Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2009, 02:51:08
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

A, si am uitat ceva: nu cred ca Dumnezeu merge cu noi in club, ci ingeru pazitor, ca de aia avem toti cate unu pe langa noi, ca sa mearga oriunde mergem noi, ca doar trebuie sa ne pazeasca, nu?
Reply With Quote
Vechi 01.05.2009, 08:47:25
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
toate-s bune daca PE TOATE le faci cu masura...sa nu te ia apa in nici o directie

Jenica, discotecile alea cu fum si galagie prea mare ies din discutie fiind mizerabile rau...si oricum trebuiesc ocolite

Cel mai frumos sunt cele pe linga mare pe litoral, pe terase aerisite de briza marii, cu muzica pe care o alegi tu( muzica pentru toate gusturile pe diverse terase) unde te poti invirti chiar si cu copilasii tai, sa rizi si sa te distrezi putin.

Iar rugaciunea ramine acolo in suflet, sa nu-ti fie teama,... ea lucreaza tainic!
Multumesc Andrei! Pentru rugaciunile tale de va voi familia voi merge si la discoteca. Desi..suntem cam batrani pentru asta..iar copii prea mari pentru a mai dori sa mearga cu noi la petreceri (asta daca vor dori, inca nu si-au exprimat dorinta). Ai mare dreptate, TOATE trebuiesc cu masura facute.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2009, 09:00:32
eduardd
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de veilur Vezi mesajul
Eu nu inteleg de ce amestecati ciorba cu friptura? Pai e foarte clar ca din moment ce ai hotarat sa te duci in discoteca sau in club, pai nu te duci fratioare sa te rogi, ci ca sa te distrezi, destul de simplu, nu? Personal asa gandesc, vrei rugaciune > te duci la biserica, vrei distractie > te duci in club, si atat. Eu niciodata nu am stat sa ma gandesc daca e bine sa ma rog intr-o discoteca sau nu, pentru ca e chiar penibil. E ca si cum as sta sa ma gandesc: 'da oare-i bine sa ma distrez in biserica? Cum suna? Foarte aiurea!!! Intrebari de baraj
Si tu ai dreptate Stefane. Insa cum eu m-am casatorit foarte tanara (daca ar fi sa o iau de la capat as face la fel) nu prea am avut timp de discoteca. Insa..la un grup de "Satira si umor" cum era pe vremea aceea..tot am fost. Deci nu sunt chiar crescuta in rugaciune.. Eu acum gandesc ca un om de 40 de ani si mai mult, ca o mama a 2 copii. Si mi-ar cam placea sa "tai" discoteca de pe lista. dar..de vor voi..nu voi fi tiran, voi incerca sa fiu o mama intelegatoare ce sade acasa s se roaga (atat cat poate ea) sa fie paziti copilasii ei. Poate e greu sa ma intelegi acum, poate cand vei fi tata..vei gandi ca mine, Cine stie?
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 15:54:40
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Si tu ai dreptate Stefane. Insa cum eu m-am casatorit foarte tanara (daca ar fi sa o iau de la capat as face la fel) nu prea am avut timp de discoteca. Insa..la un grup de "Satira si umor" cum era pe vremea aceea..tot am fost. Deci nu sunt chiar crescuta in rugaciune. Eu acum gandesc ca un om de 40 de ani si mai mult, ca o mama a 2 copii. Si mi-ar cam placea sa "tai" discoteca de pe lista. dar..de vor voi..nu voi fi tiran, voi incerca sa fiu o mama intelegatoare ce sade acasa s se roaga (atat cat poate ea) sa fie paziti copilasii ei. Poate e greu sa ma intelegi acum, poate cand vei fi tata..vei gandi ca mine, Cine stie?
Sper ca Stefan sa fi priceput macar 1%
Vechi 02.05.2009, 16:09:09
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
[...]Si mi-ar cam placea sa "tai" discoteca de pe lista. dar..de vor voi..nu voi fi tiran, voi incerca sa fiu o mama intelegatoare ce sade acasa s se roaga (atat cat poate ea) sa fie paziti copilasii ei. Poate e greu sa ma intelegi acum, poate cand vei fi tata..vei gandi ca mine, Cine stie?
Da, cred si eu ca e bine sa nu fii dictator in familie, adica sa-i lasi pe ai tai sa faca ce vor, ca daca le-ai impune ceva, ei atunci se impotrivesc mai mult si ar face cu sila. Asa, daca or sa se gandeasca vreodata si la aspectul religios al vietii, o vor face din dorinta, nu din obligatie.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 16:27:42
ClaudiuT's Avatar
ClaudiuT ClaudiuT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2009
Locație: Vatra Dornei, student: Cluj-Napoca
Implicit

Era seara de Inviere .... un parinte merge spre Biserica unde va avea sa slujeasca in acea noapte. In drumul lui o discoteca, plina ochi, tinerii se "distrau", tipau, cantau, beau s.a
In timpul slujbei, tineret deloc ...... se termina frumos Sfanta Liturghie, si parintele in drum spre casa alege sa intre pana in discoteca, merge la dj opreste muzica, ia microfonu si striga:
- Hristos a inviat!
La care cei din discoteca:
- Adevarat a inviat!
Parintele : - Si atunci ce cautati aici?!?!?!

La care se ridica o tipa de la martoru lui iehova :
- Va rog frumos sa nu-mi spuneti mie ce am de facut!
Parintele: - Tu poti sa ramai aici, ca pe tine oricum te-a luat vrasmasu

Ultima parte conteaza mai putin, cu toate ca nu as vrea s-o intelegi in sensul ei rau, ca martorii lui iehova trebuie separati de restul, nu fratilor ! si eu trebuie sa se bucure de iubirea, slujirea si mila noastra; cea ce avem in aceasta istorioara, intelegem ca pacatul aderarii la o secta este mai grav si decat a merge la discoteca.
Interesanta pentru subiectul nostru este prima jumatate care cred ca vorbeste de la sine!

Har si pace de la Domnul!
Hristos a inviat!
Reply With Quote
Vechi 04.09.2009, 02:30:16
crni_72 crni_72 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Arad
Implicit Doamne Ajuta!

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
"- Parinte, este rau a merge la discoteca?
- Daca si acolo te poti ruga si nu te tulburi intru nimic, nu este pacat sa mergi. Oare nu este si acolo Dumnezeu?!"

Mi'a ramas in minte acest minunat raspuns. Nu de putine ori ma lovesc de niste raspunsuri pe care le simt straine de Ortodoxie, insa nu sunt in masura sa sustin un raspuns ca norma ultima. Cred insa ca nu este pacat a merge acolo, ci pacat este doar a te desparti de Dumnezeu. Prin urmare, masura fiecaruia poate sa ii dea voie sau nu sa mearga in astfel de locuri.

Discoteca si cluburile de muzica. Voi cum vedeti lucrurile?
Se stie clar ce fel de oameni[copii tineri] merg la discoteca:droguri,tutun,alcol etc si sambata dupa vecernie sa ne ferim de tot lucrul rau,parca asa am gasit eu in cartea besericeasca undeva scris.Da este pacat de a te despartide dumnezeu asta e clar dar daca esti un crestin adevarat alegi si tu sa zicem duminica dupa amiaza mergi la o cofetarie si nu unde se savirseste pacatul[discoteca] deoarece discotecile de azi nu mai sint din ani 80 cu muzica care se asculta siazi si nu erau droguri si alte prostii la noi in tara,si o fata serioasa nu merge la discoteca sa danseze mai goala si sa se uite toata lumea la ea.Parerea mea este ca discotecile si cluburile unde sint atatea care distrug sufletul omului nu este ceva crestin.Poate mersul in vacanta,muzei,parcuri,munte,manastiri,facerea de bine etc,Doamne Ajuta!
Reply With Quote
Vechi 04.09.2009, 04:10:34
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Vreau sa imi spun si eu parerea, sper ca o formulez decenta, pentru ca, spun deschis, atat de mult controversatul titlu al topicului m-a impulsionat sa dau un raspuns mai mult batjocoritor. Banuiesc, windorine, ca nu asta era efectul scontat. In fine, daca mintea ta "il intelege", sper ca si mintea mea il va intelege si voi fi decent.

Nu poti da un raspuns obiectiv la aceasta intrebare. Iar raspunsul meu subiectiv ca e ca nu. Iisus nu e in discoteca. Voi in ce spatiu astral traiti? Mie nu mi s-a parut niciodata ca Iisus ar fi in discoteca sau in vreun alt loc de distractie de gen unde se gaseste alcool si bautura. Probabil o fi din cauza reflectoarelor. Intr-adevar, e pacat sa te desparti de Dumnezeu, insa ce inseamna atunci discoteca? Eu, de exemplu, cand mergeam la discoteca fumam, ma imbatam, si aratam la altii laudandu-ma cat de cool sunt si etc. Si eu sunt cuminte. Dar aia care se drogheaza? In mod sigur, discoteca nu este pentru rugaciune. Probabil de aceea a raspuns asa duhovnicul acela, "daca te poti ruga" nu este pacat sa mergi. Dar te poti ruga? Lumea merge acolo sa se roage? Nu tocmai imposibilitatea asta voia duhovnicul sa accentueze? Si in mod sigur nu cred ca preotul a spus tanarului asta pentru ca l-a vazut cu duhul ca indiferent de ce ii va spune va continua sa mearga la biserica. Si atunci a incercat sa amortizeze cumva raspunsul, sa faca un compromis. Pai eu cred ca daca Iisus e adevarul, si vorbeste prin duhovnici, atunci spune adevarul, nu ma abureste.

Un alt aspect e cel a omniprezentei. Evident, Dumnezeu e omniprezent. Dar sunt dintre voi care nu pun in calcul e si atotputernicia Lui. Daca e atotputernic, atunci poate sa... nu fie omniprezent? Iar in lipsa Lui, sa fie acolo, asa cum e in lipsa luminii, intunericul? Nu stiu. Dar stiu ca Dumnezeu nu e omniprezent intr-un mod in care il intelegem noi. Daca ar fi omniprezent in logica noastra, atunci el s-ar regasi in fiecare animal, piatra, copac, am da in panteism, s-ar regasi in fiecare ritual satanic, am da in satanism. Dumnezeu se regaseste intr-o conducta de canalizare? Dumnezeu se regaseste in sufletul aceluia care il refuza si face pacate de moarte, asa cum sunt satanistii? Se gaseste cumva prin bordeluri si carciumi, atunci cand oamenii aleg de buna voie sa stea acolo? Nu cred in aceasta omniprezenta. Cred, insa, ca in sufletul omului e acea constiinta, adica vocea lui Dumnezeu in mintea omului (Duhul Sfant), care, in mod evident e cu tine tot timpul, si in mijlocul bauturii, drogurilor, muzicii te mustra. Si atunci e momentul in care iti vei dovedi iubirea fata de El.

Sunt de acord cum a spus un user:

Citat:
Nu inteleg cum poti sa intrebi daca merge Dumnezeu la discoteca.Parca Dumnezeu e un prieten de al tau si se opreste la usa discotecii...
Citat:
Ceea ce imi doresc aceasta este: Cel ce este crestin si vietuieste in Biserica sa stie ca acolo nu sunt diavoli, ci oameni iubiti de Dumnezeu, pe care trebuie sa ii privim si noi cu dragoste. Iar cel ce nu este crestin sa stie ca si acolo este Dumnezeu, si nu doar in biserica sau in manastire; sa stie ca in timp ce el petrece printre cele de acolo, Dumnezeu nu a renuntat la a'l iubi si a fi langa el.
La asa ceva pot sa il indemn pe respectivul user sa aleaga discoteca in locul bisericii, daca tot e acolo Dumnezeu si sunt oameni iubiti de El. Sper sa nu se imbete prea tare.

Citat:
Sora mea a dorit sa petreaca revelionul impreuna cu un grup de prieteni. Pentru a incapea toti si pentru a nu avea bataia de cap a unei petreceri in casa, au ales un club. Cand au platit locurile, au intrat in camera cu pricina (chitante, registre) si mi'au spus si mie ca au ramas surprinsi gasind acolo unele dintre cele mai frumoase icoane (Hristos din Sinai si altele asemenea).
Iar la asta, ca si crestin, ma declar jignit ca intr-un local se gasesc icoane.

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Si ce cere Dumnezeu?Cel mai simplu si usor lucru care se poate indeplini .
Frate, daca e asa de usor atunci eu de ce nu sunt in loja I a raiului? Pentru ca tocmai, este cel mai greu lucru care poate fi indeplinit. Pentru ca iubirea de Dumnezeu nu are limite, si pentru ca spunand asta subestimezi diabolul.

In concluzie, vreau sa spun ca tinerii sunt o problema complexa. Nu poti sa generalizezi, nu poti sa privesti lucrurile in alb si negru. Sa spui deschis ca discoteca e locul diavolului sau sa spui ca Iisus e chiar acolo, langa platane face scratch. Nu poti sa spui nici ca fiecare are echilibrul lui, ca atunci am declara preotii (stiti la care fac referire) care au intretinut relatii poponare ca sunt puri, din cauza ravnei lor duhovnicesti care balanseaza pacatul asta. Deci nu poti sa fii nici la obiect, nici superficial. Si adevarul asta este. Ca nu te prea poti intelege cu tinerii. Ce ramane de facut, e sa asteptam sa se maturizeze Caci cine a incercat sa comunice cu ei a ajuns la articole pline de ineptii, si sa nu va suparati, dar pur si simplu penale si ridicole, de te umfla rasul, articole de genul link-urilor care le-ati dat. Chiar daca sunt scrise de oameni inteligenti si sporiti. Sa citez?

Citat:
Te urmeaza chiar si in zgomotul discotecii, in ciuda blandetii Sale. Mereu are grija sa nu-L vezi. Stie ca daca L-ai vedea, te-ai simti stingherit si nu ai mai dansa asa cum vrei tu. Astfel, Hristos se ascunde printr-un colt de discoteca si te priveste cu drag de acolo.
Citat:
Cat despre orele petrecute cu gasca de amici prin jurul blocului, niciodata nu L-ai luat si pe Hristos cu tine.
Citat:
Cineva care si-ar dori sa-ti fie Prieten, dar care nu-ti va da niciodata add pe mess.
Pentru mine, oamenii maturi care incerc sa comunice intr-un stil "da gasca pa sistem" mi se pare extrem de jenant si penibil. Daca ai incerca sa vorbesti unui copil mai mic asa, care inca nu cunoaste binele de rau, ar ajunge sa creada ca Dumnezeu e o gluma. Ca pe Dumnezeu poti sa il gasesti si in jocurile pe calculator, si in discoteci etc.

Nu propun nici o solutie, insa spun un lucru memorabil (pentru mine cel putin) ce l-am auzit intr-o predica: bunul-simt. E doar un cuvant compus, poate va asteptati la luuungi fraze cand am spus ca l-am auzit intr-o predica. Dar e doar un cuvant, si il las asa, pentru ca e suficient. Parerea mea. Parerea mea e ca daca incerci sa privesti cu bun-simt discoteca si cluburile din zilele noastre ajungi la concluzia ca Iisus nu e acolo. Si ca daca incerci sa vb cu copchii tai sau cu alti tineri cuvincios despre Dumnezeu ai ajunge la rezultate mai bune decat daca i-ai pune "pe felie cu Dumnezeu". Ca omul daca are bun-simt nu pune icoane in localuri de petrecere. Ca tanarul daca are bun-simt se retrage din petrecere cand scapa de sub contral, in momentul cand il mustra constiinta. Si ca nu pune nume rocambolesti la topicuri pe forumuri crestine. Si nu raspunde ca si-ar aprinde tigara de marijuana in fata Lui. Si nu declara ca l-a vazut pe Iisus in discoteca. Cel putin, dupa ce isi iese din efectul LSD, care l-a stimulat la show-ul de strip-tease. Si nu e atat de smintit sau idiot sa declare ca dicoteca e ceva bun si ca uite, il gasim si pe Dumnezeu acolo. Si cate si mai cate.

edit: si poate ca daca ar fi atat de simtit nu ar fi folosit asa cuvinte grele ce le-am folosit eu in postul asta. Va rog sa ma iertati la cei la care am facut aluzie, inca o data spun ca e doar parerea mea, e ceva subiectiv si impersonal. nu v-am criticat pe voi, am criticat doar, in conceptia mea, ideea de a-L gasi pe Iisus la discoteca. Mi-ar fi placut o atacare a problemei mult mai traditionala, mai plina de reguli, "batraneasca", ca sa intelegeti...

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 04.09.2009 at 04:22:49.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2009, 09:52:01
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Iisus nu e in discoteca. Voi in ce spatiu astral traiti? Mie nu mi s-a parut niciodata ca Iisus ar fi in discoteca sau in vreun alt loc de distractie de gen unde se gaseste alcool si bautura. (...) In mod sigur, discoteca nu este pentru rugaciune. (...) Un alt aspect e cel a omniprezentei. Evident, Dumnezeu e omniprezent. Dar sunt dintre voi care nu pun in calcul e si atotputernicia Lui. Daca e atotputernic, atunci poate sa... nu fie omniprezent? Iar in lipsa Lui, sa fie acolo, asa cum e in lipsa luminii, intunericul? Nu stiu. Dar stiu ca Dumnezeu nu e omniprezent intr-un mod in care il intelegem noi. Daca ar fi omniprezent in logica noastra, atunci el s-ar regasi in fiecare animal, piatra, copac, am da in panteism, s-ar regasi in fiecare ritual satanic, am da in satanism. Dumnezeu se regaseste intr-o conducta de canalizare? Dumnezeu se regaseste in sufletul aceluia care il refuza si face pacate de moarte, asa cum sunt satanistii? Se gaseste cumva prin bordeluri si carciumi, atunci cand oamenii aleg de buna voie sa stea acolo? Nu cred in aceasta omniprezenta. (...) La asa ceva pot sa il indemn pe respectivul user sa aleaga discoteca in locul bisericii, daca tot e acolo Dumnezeu si sunt oameni iubiti de El. Sper sa nu se imbete prea tare.
Iarta'ma pentru faptul de a te fi mahnit randurile mele.

Nadajduiesc insa ca cele gandite de mine sa nu fie nici cadere din dreapta credinta, nici incredere prea mare in iubirea lui Dumnezeu. Sunt constient ca Domnul si pedepseste si mustra si rasplateste, insa este o vreme pentru toate.

Daca noi credem ca uraciunea unui loc (discoteca, bar, satanism) il alunga de acolo pe Hristos, ar insemna ca curatenia nu poate sta la un loc cu murdaria, fara a se murdari si ea. Si nu este chiar asa. Curatenia nu poate fi murdarita, de orisicat rau ar fi inconjurata. Biserica nu este atinsa intru nimic de pacatosenia celor mai multi dintre noi. Si multi nu merg la Biserica spre a se mantui, ci doar dintr'o obisnuinta, ca asa e bine sau din rusine.

Da, discoteca nu e pentru rugaciune. Dar e un loc unde sufletul isi poate da seama ca toate sunt desertaciuni, unde se poate simti singur, teribil de singur. Iar daca in acele momente de crunta constientizare a singuratatii, in pofida multimii de oameni, de fata ar fi doar diavolul, acel suflet se va indrepta cu siguranta spre sinucidere, ori ceva de gen. Dar daca si Hristos este aproape de acela, precum si este, ii va veni in ajutor.

Ma intreb: daca Parintii din Pateric mergeau in bordeluri, fara nici o ezitare, se intalneau cu desfrantatele si, facandu'si canonul de rugaciune, la plecare, acelea plecau cu ei, cerandu'le sa le duca la o manastire de maici... oare nu ar face aceasta Insusi Hristos, care doreste mantuirea tuturor, mai mult decat cel mai mare sfant de pe pamant.

Incercam sa spun doar atat: Hristos nu il paraseste niciodata pe om, chiar daca omul nu vrea sa auda de Hristos. Hristos are o dragoste insistenta, insa ascunsa. Pana ce omul nu va voi sa priveasca de bunavoie spre El, Hristos nu isi va face simtita prezenta.

Reply With Quote
Vechi 05.09.2009, 01:00:29
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Daca noi credem ca uraciunea unui loc (discoteca, bar, satanism) il alunga de acolo pe Hristos, ar insemna ca curatenia nu poate sta la un loc cu murdaria, fara a se murdari si ea. Si nu este chiar asa. Curatenia nu poate fi murdarita, de orisicat rau ar fi inconjurata. Biserica nu este atinsa intru nimic de pacatosenia celor mai multi dintre noi. Si multi nu merg la Biserica spre a se mantui, ci doar dintr'o obisnuinta, ca asa e bine sau din rusine.
Cred ca definesti Biserica intr-un mod mult prea larg. Cei cazuti in pacat nu mai fac parte din Biserica pentru ca ea este a sfintilor. Ca oameni sintem slabi, pacatuim si ne indepartam de Dumnezeu, iesind, astfel, din Biserica. Ne pocaim si intram din nou primind iertarea de la Dumnezeu. La fel, nu toti care intra in biserica sint si fii Bisericii.

Un loc curat nu-i niciodata si murdar. Cind mizeria se pune peste ceea ce a fost curat, aceea se spurca. Cristos intra oriunde, dar numai chemat prin rugaciune: “Ca unde sunt doi sau trei, adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor.” (Matei 18:20). La discoteca absolut nimeni nu se aduna in numele lui Dumnezeu.
Citat:
În prealabil postat de windorin
Da, discoteca nu e pentru rugaciune. Dar e un loc unde sufletul isi poate da seama ca toate sunt desertaciuni, unde se poate simti singur, teribil de singur. Iar daca in acele momente de crunta constientizare a singuratatii, in pofida multimii de oameni, de fata ar fi doar diavolul, acel suflet se va indrepta cu siguranta spre sinucidere, ori ceva de gen. Dar daca si Hristos este aproape de acela, precum si este, ii va veni in ajutor.
Imi pare rau, asa ceva nu prea se intimpla nici in romane. La desertaciunile vietii reflectezi doar in singuratate, departe de ispita. Discoteca chiar nu-i un loc care sa te indemne la nici un fel de meditatie, ci la traire carnala. Desigur, Dumnezeu vede totul si te poate apara chiar si acolo prin ingerii lui.
Citat:
În prealabil postat de windorin
]Ma intreb: daca Parintii din Pateric mergeau in bordeluri, fara nici o ezitare, se intalneau cu desfrantatele si, facandu'si canonul de rugaciune, la plecare, acelea plecau cu ei, cerandu'le sa le duca la o manastire de maici... oare nu ar face aceasta Insusi Hristos, care doreste mantuirea tuturor, mai mult decat cel mai mare sfant de pe pamant.
Cred ca exprimarea nu-i prea fericita…

Daca Iisus era si in bordel, ce rost mai era ca parintii sa intre acolo? Oare n-au facut-o ca sa le aduca pe pacatoase la Iisus?
Reply With Quote
Răspunde

Tags
cluburile, discoteca, muzica

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine poate merge la Sf. Maslu?! Jamaica Maslul 32 17.05.2010 10:36:06
A merge sau a nu merge cu Hristos. maria-luisa Generalitati 7 17.12.2009 15:48:21
ajutati o fata sa poata merge johnson22cta Umanitare 3 28.08.2008 23:12:19
discoteca GIULIX18 Generalitati 39 14.02.2008 00:41:34