![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
A, si am uitat ceva: nu cred ca Dumnezeu merge cu noi in club, ci ingeru pazitor, ca de aia avem toti cate unu pe langa noi, ca sa mearga oriunde mergem noi, ca doar trebuie sa ne pazeasca, nu?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Era seara de Inviere .... un parinte merge spre Biserica unde va avea sa slujeasca in acea noapte. In drumul lui o discoteca, plina ochi, tinerii se "distrau", tipau, cantau, beau s.a
In timpul slujbei, tineret deloc ...... se termina frumos Sfanta Liturghie, si parintele in drum spre casa alege sa intre pana in discoteca, merge la dj opreste muzica, ia microfonu si striga: - Hristos a inviat! La care cei din discoteca: - Adevarat a inviat! Parintele : - Si atunci ce cautati aici?!?!?! La care se ridica o tipa de la martoru lui iehova : - Va rog frumos sa nu-mi spuneti mie ce am de facut! Parintele: - Tu poti sa ramai aici, ca pe tine oricum te-a luat vrasmasu Ultima parte conteaza mai putin, cu toate ca nu as vrea s-o intelegi in sensul ei rau, ca martorii lui iehova trebuie separati de restul, nu fratilor ! si eu trebuie sa se bucure de iubirea, slujirea si mila noastra; cea ce avem in aceasta istorioara, intelegem ca pacatul aderarii la o secta este mai grav si decat a merge la discoteca. Interesanta pentru subiectul nostru este prima jumatate care cred ca vorbeste de la sine! Har si pace de la Domnul! Hristos a inviat! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||||||
|
|||||||
![]()
Vreau sa imi spun si eu parerea, sper ca o formulez decenta, pentru ca, spun deschis, atat de mult controversatul titlu al topicului m-a impulsionat sa dau un raspuns mai mult batjocoritor. Banuiesc, windorine, ca nu asta era efectul scontat. In fine, daca mintea ta "il intelege", sper ca si mintea mea il va intelege si voi fi decent.
Nu poti da un raspuns obiectiv la aceasta intrebare. Iar raspunsul meu subiectiv ca e ca nu. Iisus nu e in discoteca. Voi in ce spatiu astral traiti? Mie nu mi s-a parut niciodata ca Iisus ar fi in discoteca sau in vreun alt loc de distractie de gen unde se gaseste alcool si bautura. Probabil o fi din cauza reflectoarelor. Intr-adevar, e pacat sa te desparti de Dumnezeu, insa ce inseamna atunci discoteca? Eu, de exemplu, cand mergeam la discoteca fumam, ma imbatam, si aratam la altii laudandu-ma cat de cool sunt si etc. Si eu sunt cuminte. Dar aia care se drogheaza? In mod sigur, discoteca nu este pentru rugaciune. Probabil de aceea a raspuns asa duhovnicul acela, "daca te poti ruga" nu este pacat sa mergi. Dar te poti ruga? Lumea merge acolo sa se roage? Nu tocmai imposibilitatea asta voia duhovnicul sa accentueze? Si in mod sigur nu cred ca preotul a spus tanarului asta pentru ca l-a vazut cu duhul ca indiferent de ce ii va spune va continua sa mearga la biserica. Si atunci a incercat sa amortizeze cumva raspunsul, sa faca un compromis. Pai eu cred ca daca Iisus e adevarul, si vorbeste prin duhovnici, atunci spune adevarul, nu ma abureste. Un alt aspect e cel a omniprezentei. Evident, Dumnezeu e omniprezent. Dar sunt dintre voi care nu pun in calcul e si atotputernicia Lui. Daca e atotputernic, atunci poate sa... nu fie omniprezent? Iar in lipsa Lui, sa fie acolo, asa cum e in lipsa luminii, intunericul? Nu stiu. Dar stiu ca Dumnezeu nu e omniprezent intr-un mod in care il intelegem noi. Daca ar fi omniprezent in logica noastra, atunci el s-ar regasi in fiecare animal, piatra, copac, am da in panteism, s-ar regasi in fiecare ritual satanic, am da in satanism. Dumnezeu se regaseste intr-o conducta de canalizare? Dumnezeu se regaseste in sufletul aceluia care il refuza si face pacate de moarte, asa cum sunt satanistii? Se gaseste cumva prin bordeluri si carciumi, atunci cand oamenii aleg de buna voie sa stea acolo? Nu cred in aceasta omniprezenta. Cred, insa, ca in sufletul omului e acea constiinta, adica vocea lui Dumnezeu in mintea omului (Duhul Sfant), care, in mod evident e cu tine tot timpul, si in mijlocul bauturii, drogurilor, muzicii te mustra. Si atunci e momentul in care iti vei dovedi iubirea fata de El. Sunt de acord cum a spus un user: Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
In concluzie, vreau sa spun ca tinerii sunt o problema complexa. Nu poti sa generalizezi, nu poti sa privesti lucrurile in alb si negru. Sa spui deschis ca discoteca e locul diavolului sau sa spui ca Iisus e chiar acolo, langa platane face scratch. Nu poti sa spui nici ca fiecare are echilibrul lui, ca atunci am declara preotii (stiti la care fac referire) care au intretinut relatii poponare ca sunt puri, din cauza ravnei lor duhovnicesti care balanseaza pacatul asta. Deci nu poti sa fii nici la obiect, nici superficial. Si adevarul asta este. Ca nu te prea poti intelege cu tinerii. Ce ramane de facut, e sa asteptam sa se maturizeze ![]() ![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nu propun nici o solutie, insa spun un lucru memorabil (pentru mine cel putin) ce l-am auzit intr-o predica: bunul-simt. E doar un cuvant compus, poate va asteptati la luuungi fraze cand am spus ca l-am auzit intr-o predica. Dar e doar un cuvant, si il las asa, pentru ca e suficient. Parerea mea. Parerea mea e ca daca incerci sa privesti cu bun-simt discoteca si cluburile din zilele noastre ajungi la concluzia ca Iisus nu e acolo. Si ca daca incerci sa vb cu copchii tai sau cu alti tineri cuvincios despre Dumnezeu ai ajunge la rezultate mai bune decat daca i-ai pune "pe felie cu Dumnezeu". Ca omul daca are bun-simt nu pune icoane in localuri de petrecere. Ca tanarul daca are bun-simt se retrage din petrecere cand scapa de sub contral, in momentul cand il mustra constiinta. Si ca nu pune nume rocambolesti la topicuri pe forumuri crestine. Si nu raspunde ca si-ar aprinde tigara de marijuana in fata Lui. Si nu declara ca l-a vazut pe Iisus in discoteca. Cel putin, dupa ce isi iese din efectul LSD, care l-a stimulat la show-ul de strip-tease. Si nu e atat de smintit sau idiot sa declare ca dicoteca e ceva bun si ca uite, il gasim si pe Dumnezeu acolo. Si cate si mai cate. edit: si poate ca daca ar fi atat de simtit nu ar fi folosit asa cuvinte grele ce le-am folosit eu in postul asta. Va rog sa ma iertati la cei la care am facut aluzie, inca o data spun ca e doar parerea mea, e ceva subiectiv si impersonal. nu v-am criticat pe voi, am criticat doar, in conceptia mea, ideea de a-L gasi pe Iisus la discoteca. Mi-ar fi placut o atacare a problemei mult mai traditionala, mai plina de reguli, "batraneasca", ca sa intelegeti...
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 04.09.2009 at 04:22:49. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nadajduiesc insa ca cele gandite de mine sa nu fie nici cadere din dreapta credinta, nici incredere prea mare in iubirea lui Dumnezeu. Sunt constient ca Domnul si pedepseste si mustra si rasplateste, insa este o vreme pentru toate. Daca noi credem ca uraciunea unui loc (discoteca, bar, satanism) il alunga de acolo pe Hristos, ar insemna ca curatenia nu poate sta la un loc cu murdaria, fara a se murdari si ea. Si nu este chiar asa. Curatenia nu poate fi murdarita, de orisicat rau ar fi inconjurata. Biserica nu este atinsa intru nimic de pacatosenia celor mai multi dintre noi. Si multi nu merg la Biserica spre a se mantui, ci doar dintr'o obisnuinta, ca asa e bine sau din rusine. Da, discoteca nu e pentru rugaciune. Dar e un loc unde sufletul isi poate da seama ca toate sunt desertaciuni, unde se poate simti singur, teribil de singur. Iar daca in acele momente de crunta constientizare a singuratatii, in pofida multimii de oameni, de fata ar fi doar diavolul, acel suflet se va indrepta cu siguranta spre sinucidere, ori ceva de gen. Dar daca si Hristos este aproape de acela, precum si este, ii va veni in ajutor. Ma intreb: daca Parintii din Pateric mergeau in bordeluri, fara nici o ezitare, se intalneau cu desfrantatele si, facandu'si canonul de rugaciune, la plecare, acelea plecau cu ei, cerandu'le sa le duca la o manastire de maici... oare nu ar face aceasta Insusi Hristos, care doreste mantuirea tuturor, mai mult decat cel mai mare sfant de pe pamant. Incercam sa spun doar atat: Hristos nu il paraseste niciodata pe om, chiar daca omul nu vrea sa auda de Hristos. Hristos are o dragoste insistenta, insa ascunsa. Pana ce omul nu va voi sa priveasca de bunavoie spre El, Hristos nu isi va face simtita prezenta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca definesti Biserica intr-un mod mult prea larg. Cei cazuti in pacat nu mai fac parte din Biserica pentru ca ea este a sfintilor. Ca oameni sintem slabi, pacatuim si ne indepartam de Dumnezeu, iesind, astfel, din Biserica. Ne pocaim si intram din nou primind iertarea de la Dumnezeu. La fel, nu toti care intra in biserica sint si fii Bisericii. Citat:
Imi pare rau, asa ceva nu prea se intimpla nici in romane. La desertaciunile vietii reflectezi doar in singuratate, departe de ispita. Discoteca chiar nu-i un loc care sa te indemne la nici un fel de meditatie, ci la traire carnala. Desigur, Dumnezeu vede totul si te poate apara chiar si acolo prin ingerii lui. Citat:
Cred ca exprimarea nu-i prea fericita… |
![]() |
Tags |
cluburile, discoteca, muzica |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine poate merge la Sf. Maslu?! | Jamaica | Maslul | 32 | 17.05.2010 10:36:06 |
A merge sau a nu merge cu Hristos. | maria-luisa | Generalitati | 7 | 17.12.2009 15:48:21 |
ajutati o fata sa poata merge | johnson22cta | Umanitare | 3 | 28.08.2008 23:12:19 |
discoteca | GIULIX18 | Generalitati | 39 | 14.02.2008 00:41:34 |
|