![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai mult, chiar si in rugaciunea particulara, Sf. Grigorie cel Mare s-a rugat pentru imparatul Traian si a primit raspuns ca a fost mutat in Rai, dar sa nu se mai roage pentru paganii morti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by spre_rasarit; 19.12.2011 at 02:29:34. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Totusi, care este pozitia oficiala a BO cu privire la rugaciunea pentru morti? Pot fi ei scosi din iad prin rugaciune? Exista o pozitie oficiala in acest sens?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, prin rugaciunile celor vii. Cei cu pacate usoare in marinimia Sa Dumnezeu ii poate scoate din Iad, iar celor cu pacate grele le poate usura suferintele. Dar rugaciunile ptr cei morti se pot face nu conditia sa fi fost in credinta ortodoxa in momentul mortii. Orice negare a invataturilor Bisericii, sau deznadejde in Dumnezeu (care este tot o negare a invataturii, precum sinucigasii) presupune lepadare de credinta si nu ne putem ruga ptr acestia.
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi. Last edited by Lucian008; 19.12.2011 at 10:12:41. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, daca Domnul voieste orice este posibil, caci pana la urma un om gasit drept dupa judecata particulara dar intr-o masura redusa si aflat in rai, nu este cu mult diferit decat cel care are in el urma pacatelor mai mici si lasat in iad, deci poate fi mutat in raiul comuniunii cu Hristos pana la Judecata Universala sau poate fi ridicat de la zbucium si arderi interioare mai intense, la unele mai usoare (regrete) prin rugaciunile noastre, doar si starea de rai, respectiv iad are gradatii, in functie de faptele savarsite; asta daca credem ca Dumnezeu este drept. Last edited by ioanna; 19.12.2011 at 10:20:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Ok, multumesc. Dar cine a emis prima data aceasta invatatura de credinta? Este continuta in scierile parintilor apostolici sau ale Sfintilor Parinti?
Si a doua problema: care sunt pacatele mici, tinand seama ca si o minciuna e suficienta sa te ucida cand stai in fata unui Dumnezeu atat de sfant? (vezi Anania si Safira)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Doamna Doriana, vad in dreptul profilului d-voastra "alta confesiune" si ma intreb, carei confesiuni crestine apartineti? Considerati ca Biblia are rolul de a inchide sau limita accesul la informatie sau de a deschide spre nesfarsit orizontul experientei?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur, cred ca Biblia este un dar nepretuit de la Dumnezeu pentru noi, oamenii. Si nu numai Biblia, ci si unele dintre cartile Sfintilor Parinti. (caci nu am citit prea multe, dar lucrez la asta) De aceea am si intrebat unde se gaseste informatia, as dori sa caut exact la sursa.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La Sfinti Parinti da. Am sa caut exemplu, dar cel mai probabil il voi posta diseara.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Voi ati adopta un copil? | sophia | Generalitati | 47 | 17.03.2011 16:16:54 |
|