Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2011, 00:04:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de spre_rasarit Vezi mesajul
In iad sunt oameni care nu se mai pot ruga, care poate nu au cele de trebuinta. Adopta un om din iad, sau mai multi dupa puteri si roaga-te lui Dumnezeu sa-i boteze, cuminece si spovedeasca daca e nevoie, da Liturghii pentru el si da poamna pentru el sa aiva ce ii trebuie. De asemenea roaga-l pe Dumnezeu sa il ajute sa se curateasca de pacate si sa ii iua in considerare rugaciunile de bine. Amin.

Ce faci aproapelui tau, si Dumnezeu iti face tie. Daca faci asta si ajungi la zdup, Dumnezeu va gasi o cale sa-ti intoarca binele facut.
Sfinte Liturghii se dau doar pentru ortodocsi! Si chiar se spune ca doar cei cu pacate usoare pot fi mutati in urma rugaciunilor in Rai (cred ca si la parintele Cleopa am citit).
Mai mult, chiar si in rugaciunea particulara, Sf. Grigorie cel Mare s-a rugat pentru imparatul Traian si a primit raspuns ca a fost mutat in Rai, dar sa nu se mai roage pentru paganii morti.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2011, 01:30:25
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Sfinte Liturghii se dau doar pentru ortodocsi! Si chiar se spune ca doar cei cu pacate usoare pot fi mutati in urma rugaciunilor in Rai (cred ca si la parintele Cleopa am citit).
Mai mult, chiar si in rugaciunea particulara, Sf. Grigorie cel Mare s-a rugat pentru imparatul Traian si a primit raspuns ca a fost mutat in Rai, dar sa nu se mai roage pentru paganii morti.
Eu nu sunt Grigorie si mie nu mi-a spus nimeni nimic. De asemenea ne putem, ruga la Iisus sa-i boteze pe cei nebotezati. Pana la urma IIsus decide ce sa faca si nu vad pacatul unde este.Stiu pe cineva care a zis formula de botez pentru cei nebotezati cu specificarea daca Dumnezeu considera ca e bine sa se faca acest botez si daca nu au mai fost botezati. Apoi am inteles ca Maica Domnului i-a spus sa se faca preot.

Last edited by spre_rasarit; 19.12.2011 at 02:29:34.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2011, 09:07:18
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de spre_rasarit Vezi mesajul
Eu nu sunt Grigorie si mie nu mi-a spus nimeni nimic. De asemenea ne putem, ruga la Iisus sa-i boteze pe cei nebotezati. Pana la urma IIsus decide ce sa faca si nu vad pacatul unde este.Stiu pe cineva care a zis formula de botez pentru cei nebotezati cu specificarea daca Dumnezeu considera ca e bine sa se faca acest botez si daca nu au mai fost botezati. Apoi am inteles ca Maica Domnului i-a spus sa se faca preot.
Si eu am inteles ca diavolul poate lua si chipul Maicii Domnului si al Mantuitorului si te poate invata sa te rogi, pentru ca nu orice rugaciune este mantuitoare. Anumiti rataciti cred ca se inchina Lui Dumnezeu, dar de fapt ii slujesc diavolului. "Drumul spre iad este pavat cu bune intentii". Atat timp cat invatatura Bisericii, data de Mantuitorul, sau revelata apostolilor spune ca Tainele se pot aplica doar celor vii, inseamna ca asa este. Si Dumnezeu nu va spune direct fiecaruia care greseste. Dumnezeu le vorbeste doar celor care sunt alesi de catre El, si cu atat mai putin nu va spune unuia care desi a auzit cuvantul refuza sa il accepte.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2011, 09:44:35
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Totusi, care este pozitia oficiala a BO cu privire la rugaciunea pentru morti? Pot fi ei scosi din iad prin rugaciune? Exista o pozitie oficiala in acest sens?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.12.2011, 10:10:12
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Totusi, care este pozitia oficiala a BO cu privire la rugaciunea pentru morti? Pot fi ei scosi din iad prin rugaciune? Exista o pozitie oficiala in acest sens?
Nu exista o pozitie oficiala doar invatatura de credinta. Pozitii oficiale se pot lua doar in ceea ce priveste anumite aspecte sau intamplari din viata curenta a societatii. O pozitie oficiala poate fi cel mult explicarea invataturilor de credinta ce se aplica unei situatii curente aparute in societate.
Da, prin rugaciunile celor vii. Cei cu pacate usoare in marinimia Sa Dumnezeu ii poate scoate din Iad, iar celor cu pacate grele le poate usura suferintele. Dar rugaciunile ptr cei morti se pot face nu conditia sa fi fost in credinta ortodoxa in momentul mortii. Orice negare a invataturilor Bisericii, sau deznadejde in Dumnezeu (care este tot o negare a invataturii, precum sinucigasii) presupune lepadare de credinta si nu ne putem ruga ptr acestia.

Last edited by Lucian008; 19.12.2011 at 10:12:41.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2011, 10:10:26
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:

Da, daca Domnul voieste orice este posibil, caci pana la urma un om gasit drept dupa judecata particulara dar intr-o masura redusa si aflat in rai, nu este cu mult diferit decat cel care are in el urma pacatelor mai mici si lasat in iad, deci poate fi mutat in raiul comuniunii cu Hristos pana la Judecata Universala sau poate fi ridicat de la zbucium si arderi interioare mai intense, la unele mai usoare (regrete) prin rugaciunile noastre, doar si starea de rai, respectiv iad are gradatii, in functie de faptele savarsite; asta daca credem ca Dumnezeu este drept.

Last edited by ioanna; 19.12.2011 at 10:20:24.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2011, 10:19:14
Senior Member

Implicit

Ok, multumesc. Dar cine a emis prima data aceasta invatatura de credinta? Este continuta in scierile parintilor apostolici sau ale Sfintilor Parinti?

Si a doua problema: care sunt pacatele mici, tinand seama ca si o minciuna e suficienta sa te ucida cand stai in fata unui Dumnezeu atat de sfant? (vezi Anania si Safira)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.12.2011, 10:32:24
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Doamna Doriana, vad in dreptul profilului d-voastra "alta confesiune" si ma intreb, carei confesiuni crestine apartineti? Considerati ca Biblia are rolul de a inchide sau limita accesul la informatie sau de a deschide spre nesfarsit orizontul experientei?
Reply With Quote
Vechi 19.12.2011, 10:40:10
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Doamna Doriana, vad in dreptul profilului d-voastra "alta confesiune" si ma intreb, carei confesiuni crestine apartineti? Considerati ca Biblia are rolul de a inchide sau limita accesul la informatie sau de a deschide spre nesfarsit orizontul experientei?
Frecventez Biserica Penticostala ( dar nu am aceasta optiune la profil asa, ca am ales ce am putut). De altfel, apartenenta mea religioasa este cunoscuta de majoritatea forumistilor, doar ca in ultimul timp nu prea am mai scris pe aici.
Desigur, cred ca Biblia este un dar nepretuit de la Dumnezeu pentru noi, oamenii. Si nu numai Biblia, ci si unele dintre cartile Sfintilor Parinti. (caci nu am citit prea multe, dar lucrez la asta) De aceea am si intrebat unde se gaseste informatia, as dori sa caut exact la sursa.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2011, 10:40:36
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ok, multumesc. Dar cine a emis prima data aceasta invatatura de credinta? Este continuta in scierile parintilor apostolici sau ale Sfintilor Parinti?

Si a doua problema: care sunt pacatele mici, tinand seama ca si o minciuna e suficienta sa te ucida cand stai in fata unui Dumnezeu atat de sfant? (vezi Anania si Safira)
Pacatele impotriva Duhului Sfant de exemplu nu se pot ierta. Asta e deosebirea dintre "pacate usoare" si "pacate grele". Normal ca nu exista pacate usoare. Un pacat considerat usor te poate osandi mai tare decat un pacat considerat greu. Depinde cum ne-am raportat la Dumnezeu.
La Sfinti Parinti da. Am sa caut exemplu, dar cel mai probabil il voi posta diseara.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Voi ati adopta un copil? sophia Generalitati 47 17.03.2011 16:16:54