Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.06.2011, 22:50:47
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
Și până la urmă de ce nu le suportă? Pentru că bârfa e un păcat. Pentru că nu îi împărtășesc principiile morale și religioase, care spun să nu bârfești, să nu judeci etc.

Eu cred că problema s-ar pune altfel: cum să o suporte colegele pe ea?
Asta se numește imaturitate socio-emoțională. Inabilitatea de a te integra într-un grup și de a te supune regulilor (atât scrise cât și nescrise) de conviețuire într-un colectiv.

Sincer, mi se pare că există și o umbră de invidie aici. Din câte îmi dau seama, colegele par a fi un colectiv sudat, din care domnișoara nu face parte, din motive ce pot fi sau nu independente de ea. Mi se pare că miroase a îngâmfare, atitudinea ta! Iar asta nu te va ajuta la nimic!
De obicei in orice colectiv exista o astfel de persoana. Toate persoanele pe care eu le-am vazut cu aceasta atitudine, erau marginalizate de fapt nu de restul colectivului ci chiar de propriile neajunsuri: rautatea si invidia. Si uneori de autosuficienta care le creea falsa impresie de superioritate si le indemna sa nu se "amestece" cu ...plebea..
Reply With Quote
Vechi 09.06.2011, 23:06:47
ElisabetaM
Guest

Implicit

Va multumesc celor ce m-ati incurajat sau criticat.
Va sunt recunoscatoare pentru tot.
Adversitatile nu fac decat sa ne testeze rabdarea si blandetea.
Eu mai am multe de invatat.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2011, 23:28:20
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ElisabetaM Vezi mesajul
Simt ca nu mai pot sa indur colegele de munca.
Parca toata ziua nu au alta grija decat sa comenteze ce a facut cutare, ce a zis cutarica, cum se imbraca una sau alta, viata mondena etc..
Cu ceva timp in urma, una dintre ele intreba in gura mare ce este "harti" si cum nimeni nu raspundea, i-am spus eu ce este o zi de harti. Mi-am auzit apoi ca as fi habotnica.
Cu alta ocazie, una dintre ele vorbea de avort si i-am spus ce a zis Parintele Cleopa despre copii avortati. Nu spun ca asta a starnit niste valuri..... Doamne Doamne!!
Nimic nu se petrece fara voia lui Dumnezeu. Gandeste-te la faptul ca El Insusi a ingaduit sa ai colegele respective. Iar in aceasta situatie, incearca sa iti exersezi rabdarea, blandetea, iubirea.
Ma intreb, oare cum suntem noi inaintea lui Dumnezeu? Ne mai poate indura? Mai are rabdare cu noi?

Vorbeste-i duhovnicului tau despre situatia respectiva si incearca sa te rogi pentru colegele tale.
Eu am convingerea ca schimbarea celorlalti incepe cu noi insine, cu schimbarea inimii noastre.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2011, 23:40:58
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
Draga Elisabeta, pentru ca ai suportat criticile si dojanele colegilor de forum esti deja pe drumul cel bun. Pentru ca recunosti ca mai ai multe de invatat inseamna ca nu te vezi mai presus de cei nestiutori. Ai dreptate, blandetea si rabdarea se testeaza in mediu potrivnic, nu intrunul dulceag. "Tine mintea in iad si nu deznadajdui!" Sa fii atenta tot timpul la barna ta si sa nu "observi" paiul altora. Daca vrei sa dai cate un exemplu sau cuvant bun foloseste-te de "hrana moale", nu da hrana tare celor ce n-au dinti duhovnicesti. Si fa-o ca si cum te-ai stradui si tu s-o aplici, ca sa nu te lauzi cu acea practica. Bunatatea acopera lipsurile si descopera doar calitatile. Cauta la colegi calitatile si "uita" defectele. Si pune zambet in privire. Nici nu stii ce efect miraculos are.
"Si nu uita, mama, sa fii bun!"
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 09:35:14
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
Parca toata ziua nu au alta grija decat sa comenteze ce a facut cutare, ce a zis cutarica, cum se imbraca una sau alta, viata mondena etc.

Cu ceva timp in urma, una dintre ele intreba in gura mare ce este "harti" si cum nimeni nu raspundea, i-am spus eu ce este o zi de harti. Mi-am auzit apoi ca as fi habotnica.

Cu alta ocazie, una dintre ele vorbea de avort si i-am spus ce a zis Parintele Cleopa despre copii avortati. Nu spun ca asta a starnit niste valuri. Doamne Doamne!!
"Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor,
ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi." (Matei 7,6).

Ai grija ce, cum si cui spui.

Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 10:34:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Parca toata ziua nu au alta grija decat sa comenteze ce a facut cutare, ce a zis cutarica, cum se imbraca una sau alta, viata mondena etc..
Cu alta ocazie, una dintre ele vorbea de avort si i-am spus ce a zis Parintele Cleopa despre copii avortati. Nu spun ca asta a starnit niste valuri..... Doamne Doamne!!
Si ce anume vrei de fapt?
Asta este nivelul lor de intelegere, nu le mai judeca si ai sa te simti mult mai bine.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 10:47:28
awapleawa awapleawa is offline
Banned

Data înregistrării: 27.03.2008
Implicit Buna!

La un moment dat, în patericul egiptean, un părinte se plângea că nu are liniște în chilia sa din pricina fraților.
Când a vrut să plece, un părinte i-a spus că dacă nu-și găsește liniștea interioară și în pustie dacă s-ar duce, tot n-ar avea liniște.
L-ar deranja zgomotul de la trestia mișcată de vânt, de la broaște, etc.
La fel se întâmplă și în zilele noastre: la bloc bocăne cate un vecin sau da muzica tare, la servici - cum ziceai nu e liniște-, dacă nu ne găsim liniștea noastră interioară...

Știu că astea sunt teorii, dar altă soluție nu știu
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 10:50:23
awapleawa awapleawa is offline
Banned

Data înregistrării: 27.03.2008
Implicit

și încă ceva.... toți trebuie să fim ispitiți, ca să putem lua cununa...
Mulțumește-I lui Dumnezeu că asta e patimă mică și ușoară..
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 15:44:20
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

ElisabetaM, citeste topicul deschis de Viviana, care se plange ca una din colege i-a furat un obiect important! Vei vedea ca tu te plangi de o nimica toata!

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Locuri de munca Florin-Ionut Generalitati 3 07.04.2010 15:52:39
Loc de munca arifa Generalitati 2 08.01.2010 17:16:28
Locuri de munca Hector Generalitati 19 29.04.2009 22:11:42
Munca in strainatate Anca-Miha Stiri, actualitati, anunturi 18 17.04.2009 06:59:49
Munca in zi de sarbatoare! georgeta1 Generalitati 20 17.05.2007 21:40:59