Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2012, 12:35:40
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Asta presupune neapărat ca toate componentele acestei Biserici să fie perfecte? Uitați-vă doar la nivel local: puteți afirma că toți credincioșii din acea biserică sunt niște sfinți? Cu toate acestea, ei sunt creștini; nu musulmani ori budiști.
1. de cand Biserica are componente? puteti dovedi asta cu Biblia?
deci BAZS, BC, BO, BP etc. sunt componente ale Bisericii, sau ce ati vrut sa spuneti?
2. conform Scripturii, Biserica este formata din toti aceia nascuti din nou, care pot fi numiti sfinti (pusi deoparte pentru Domnul); cei care nu sunt nascuti din nou traind in pacate, nu fac parte din Biserica.
Vechi 15.06.2012, 12:42:00
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

daca admiteti ca Biserica adventista este o componenta a Bisericii crestine, insa totodata sunteti de acord ca Biserica ortodoxa este o componenta a aceiasi Biserici crestine, una intemeiata de Hristos, de ce nu redeveniti ortodox? chiar nu va inteleg ! iata, "ucenicul" nu numai ca a inceput sa-si faca cruce, dar chiar participa la parastase ortodoxe, da pomana pentru morti etc.; ce va impiedica sa-i urmati exemplul? pentru ce sa ramaneti intr-o biserica care va taxeaza cu 10% din venit, cand puteti sa scapati de aceasta taxa, banii respectivi va pot ajunge pentru a cumpara, in cativa ani, o masina nou-nouta??!
Vechi 15.06.2012, 12:51:50
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

poate ca ar fi cazul sa nu va mai fierb atata...sunteti deja ajuns pe o linie moarta in sensul ca nu mai puteti da raspunsuri...in conditiile in care ati formulat niste idei in care nu credeti, aceea ca Biserica crestina este formata din componente (daca as intreba un alt adventist, insa nu pe forum, mi-ar raspunde ca Biserica crestina este formata din crestini unsi cu Duhul, nascuti din nou si acesti crestini sunt una in Hristos, prin urmare nu poate fi vorba de componente ale Bisericii pe care Dumnezeu a castigat-o cu propriul Sau sange); va recomand acest film:

http://catehetica.ro/secta-film-rusesc

(el a mai fost prezentat pe un alt topic de catre alt user)
urmariti-l cand veti avea timp si poate veti trage niste concluzii sanatoase cu privire la situatia in care sunteti in prezent !
Vechi 15.06.2012, 13:09:23
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Cu siguranta , nu Dumnezeu a creat adventismul... ci visele eretice ale Ellenei White.
De unde vă vine această "siguranță", când nici măcar pentru visele dvs. nu puteți garanta dacă sunt eretice ori ba?

Citat:
Pe de alta parte , Biblia are o stransa legatura cu Sfanta Traditie
Aceasta presupune o discuție mult mai amplată, chestiunea nu poate fi tranșată pe acest topic. Plus că problema e pusă taman pe dos, Sfânta Tradiție are legătură cu Biblia - legătură totuși nu chiar atât de "strânsă"...

Citat:
(iar cand spun Sfanta Traditie ma refer la asta : "Multe lucruri aveam să-ți scriu; totuși, nu voiesc să ți le scriu cu cerneală și condei, Ci nădăjduiesc să te văd în curând, și atunci vom grăi gură către gură." IIIepistola a lui Ioan).
Nici eu, nici dvs., nu credem că Sfânta Tradiție constă doar în ceea ce a grăit sf. ev. Ioan (mai exact: ceea ce presupuneți că ar fi grăit), așa că puteți renunța la acest argument jalnic.

Citat:
Si , desigur , problema este ca adventistii NU au traditie , pentru ca ei au doar o vechime de aprox. 149 ani ; in timp ce Biserica Ortodoxa are o vechime de aprox 2000 ani . Deci , nu cred ca Dumnezeu isi paraseste propia Sa Biserica (zidita de insisi sfinti apostoli) - pentru niste indivizi din SUA.
Dumnezeu Și-a părăsit propriul popor [Israel] când acesta a devenit necredincios, nu vreau să zic prin aceasta că El Și-a părăsit Biserica Sa (atenție: Biserica Creștină, nu Biserica Ortodoxă!).

Last edited by osutafaraunu; 15.06.2012 at 13:12:21.
Vechi 15.06.2012, 13:13:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
1. de cand Biserica are componente? puteti dovedi asta cu Biblia?
deci BAZS, BC, BO, BP etc. sunt componente ale Bisericii, sau ce ati vrut sa spuneti?
Nu neapărat componente organice (deși imaginea de "mădulare ale Bisericii" poate fi aplicată și la acest nivel), ci componente văzute în evoluția la scară istorică; etapele despre care vorbește prima parte a Apocalipsei: cele 7 Biserici.

Citat:
2. conform Scripturii, Biserica este formata din toti aceia nascuti din nou, care pot fi numiti sfinti (pusi deoparte pentru Domnul); cei care nu sunt nascuti din nou traind in pacate, nu fac parte din Biserica.
Cât se poate de corect!
Vechi 15.06.2012, 13:13:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Iarăși îi umblați în cornițe. Nu mai dați apă la moară.

“De omul eretic (sectar) după întâia și a doua mustrare depărtează-te” (Tit 3, 10)
Vechi 15.06.2012, 13:15:45
Banned

Implicit

Citat:
daca admiteti ca Biserica adventista este o componenta a Bisericii crestine, insa totodata sunteti de acord ca Biserica ortodoxa este o componenta a aceiasi Biserici crestine, una intemeiata de Hristos, de ce nu redeveniti ortodox? chiar nu va inteleg !
N-am spus că ar fi o "componentă întemeiată de Hristos". Dimpotrivă, am spus că Biserica Creștină a fost întemeiată de Hristos. Dacă acceptați ideea că BO a fost întemeiată de Hristos, pe cale de consecință trebuie să admiteți că și BAZȘ a fost întemeiată tot de El.

Citat:
iata, "ucenicul" nu numai ca a inceput sa-si faca cruce, dar chiar participa la parastase ortodoxe, da pomana pentru morti etc.; ce va impiedica sa-i urmati exemplul?
În primul rând, nu cred că a făcut exact ce spuneți dumneavoastră. În al doilea rând, eu Îl am ca model pe Hristos nu pe ucenic - cu toată stima creștină ce i-o acord.

Citat:
pentru ce sa ramaneti intr-o biserica care va taxeaza cu 10% din venit, cand puteti sa scapati de aceasta taxa, banii respectivi va pot ajunge pentru a cumpara, in cativa ani, o masina nou-nouta??!
Oricât m-ați considera "un fel de evreu", totuși nu am apucături "jidovești"
Vechi 15.06.2012, 13:17:14
Banned

Implicit

Citat:
poate ca ar fi cazul sa nu va mai fierb atata...sunteti deja ajuns pe o linie moarta in sensul ca nu mai puteti da raspunsuri...
Trebuie să mă înțelegeți că azi sunt foarte ocupat și nu pot răspunde la minut...

Citat:
in conditiile in care ati formulat niste idei in care nu credeti, aceea ca Biserica crestina este formata din componente (daca as intreba un alt adventist, insa nu pe forum, mi-ar raspunde ca Biserica crestina este formata din crestini unsi cu Duhul, nascuti din nou si acesti crestini sunt una in Hristos, prin urmare nu poate fi vorba de componente ale Bisericii pe care Dumnezeu a castigat-o cu propriul Sau sange)
Există mai multe definiții ale Bisericii; sunt de acord cu ambele deja date.

Citat:
Mulțumesc pentru link; când am timp o să vizionez acel film.
Vechi 15.06.2012, 13:27:31
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu neapărat componente organice (deși imaginea de "mădulare ale Bisericii" poate fi aplicată și la acest nivel),
cum sa aplicati in halul asta un verset care se refera la crestini, acestia fiind madulare ale lui Hristos si implicit formand trupul Bisericii??!!

Efeseni 4:4. Este un singur trup

Citat:
ci componente văzute în evoluția la scară istorică; etapele despre care vorbește prima parte a Apocalipsei: cele 7 Biserici.
cele 7 Biserici ale Apocalipsei nu reprezinta 7 etape istorice, daca ar fi asa, ati putea indica fiecare biserica din cele 7 carei etape ar corespunde? asa-i ca nu ati putea?

BAZS care din cele 7 este? nu cumva una apostaziata? Sardes, perhaps?
Vechi 15.06.2012, 13:51:40
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Trebuie să mă înțelegeți că azi sunt foarte ocupat și nu pot răspunde la minut...
Nu te stresa, mai e și mâine o zi!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09