![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa sinodul Calcedon o mare parte din crestinii rasariteni s-au despartit. Biserica a ramas aceeasi, nu s-a rupt in doua, cei despartiti au fost numiti monofiziti (desi poate ei se numesc pe sine biserica), actual miafiziti. Dupa Schisma din 1054 crestinii din apus s-au despartit de Biserica, Biserica a ramas aceeasi, nu s-a rupt in doua ca nu are cum. S-a numit tot Biserica, niciodata apusenii nu au fost numiti Biserica Catolica pana in zilele noastre. Chiar si mai recent, in enciclica din 1848 erau numiti Papism. Trebuie sa intelegem ca nu exista decat o singura Biserica, nu exista nici Biserica Calvina, nici Biserica Penticostala, sau Biserica Catolica. Acelea sunt grupari rupte de Biserica, care s-au autodenumit biserici si ele. Doar de cand exista ecumenismul asta aiuristic se spune Biserica Catolica de ortodocsi, ca sa nu se supere catolicii cand mergem la dialog cu ei. De exemplu in 1848 Biserica nu era numita Ortodoxa, ci Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca sau Biserica Soborniceasca. Biserica Catolica este doar Biserica Ortodoxa (Sobornicesc este un termen ce inseamna tot universal), dar apusenii au laut acest titlu si pentru a nu se face confuzie ne-am luat un alt atribut, mai sugestiv decat universal, ortodox. BC este o parte care a facut parte din Biserica, la fel ca mopnofizitii, s-au despartit si apoi au pierdut harul. Au cautat sa mascheze lipsa harului cu sare in apa, moaste care arata ca atunci cand au adormit, minuni ciudate, au luat manifestarile paranormale si au zis ca sunt minuni la fel ca cele crestine. Cand am fost la Manastirea Caraiman la Busteni parintele Gherontie i-a spsu cuiva cu care venisem ca daca pleaca ingerul pazitor vine altcineva in locul lui, ingerul celalalt, la fel la pierderea harului. Dovada cea mai clara pentru un ortodox (dar si pentru un catolic sincer ca ceva nu e in regula) e ca monofizitii desi sunt despartiti de 1500 de ani nu spun ca au sfinte moaste de dupa 500, si nici de minuni nu prea am auzit. De exemplu am cautat acum despre armeni, au la mare cinste mana dreapta a sfantului Grigorie Luminatorul (cel ce a increstinat Armenia),si mai sunt cateva moaste dinainte de 500. In 1500 de ani ar fi trebuit sa aiba si ei ca si noi minuni si sfinte moaste, dar macar nu se prefac ca le au. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dansul avea discernamant ,dovada cartile scrise de dumnealui ,printre care si Patericul romanesc. Daca cititi patericul sfantului Munte veti vedea ce se spune despre sf.Nicodim Aghioratul ,un mare teolog care a adunat multe din scrierile sfintilor parinti Mai sunt si parinti romani care au scris carti valoroase la sf.Munte ,au traduceri importante Ar fi bine sa cititi aceasta carte sa aflati cati calugari ortodocsi au fost ucisi la sf.Munte dupa schisma catolica de catolicii italieni . Martiri de care ortodoxia nu duce lipsa. Ce prozelitism este acela cu sabia in mana ?Cum de altfel s-a intamplat si in Ardeal cu biserica greco-catolica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu, ce prozelitism e acela al ortodocsilor din Sapinta care refuza sa le dea greco-catolicilor inapoi biserica? Daca greco-catolicii din Ardeal au fost constrinsi cu sabia cum spuneti, iata ca acesti greco-catolici au murit pentru credinta lor, in numar mare. Si iata ca dupa citeva sute de ani marturisesc aceiasi credinta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O fac din nou. Mergem împreună și luăm apă, de unde doriți dumneavoastră, ducem o parte să fie sfințită de preotul ortodox și alta la preotul catolic, o punem în recipiente identice și vedem care se strică prima. Sunt dispus să las recipientele sigilate la dumneavoastră acasă. Eu sunt dispus să vin în decursul anului viitor la Brașov pentru a face în mod public acest experiment. Aștept poziția dumneavoastră. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insusi par.Ioanichie a laudat aceste scrieri. Am spus ca si la sf.Munte exista scrieri importante pt.ortodoxie ,cum ar fi cele care stau la baza Filocaliei. Au fost constransi stramosii lor cu sabia ,nu e nici un dubiu in privinta asta. Se stie cate manastiri au pierit sub tunurile austriece. Din pacate nu multi ardeleni au avut posibilitatea sa fuga in Moldova pt.a se apara de urgia gen.Bucow. Faptul ca acei ortodocsi refuza sa dea biserica greco-catolica nu dovedeste prozelitism . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte, a vedea lucrurile in alb si negru mi se pare lipsit de maturitate. A introduce milioane de calugari/calugarite care si-au dedicat viata Domnului intr-o singura oala, doar pentru ca sint catolici, mi se pare in cel mai bun caz prostie, daca nu de-a dreptul rea intentie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 12:34:45 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 13:25:56 |
|