Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2011, 12:32:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, iar vii cu ...INTORSI ACASA LA BRC? Te-am mai intrebat odata si te intreb din nou: Hristos a intemeiat BRC? Se gaseste termenul BISERICA ROMANO-CATOLICA in Biblie? Au fost apostolii romano-catolici? Atunci cum zici tu...INTORSI ACASA LA BRC? Cu alte cuvinte BO s-a rupt din BRC? Nu cunva ai luat-o pe aratura cu astfel de afirmatii nefondate?
PS: Ar fi mai corect sa scrii Biserica Romano Catolica in postarile tale atunci cand faci referire la confesiunea din care faci parte (parca asa se numeste oficial nu?) si nu Biserica Catolica. Nu e corect! Intre BRC si BC este o diferenta!Doamne ajuta!
De la inceput Biserica s-a numit Biserica sau Biserica Crestina. Am citit ca la inceputul secolului IV a aparut prima data denumirea de Catolica, adica Universala, probabil pentru ca incepusera sa apara diferite secte, culte.
Dupa sinodul Calcedon o mare parte din crestinii rasariteni s-au despartit. Biserica a ramas aceeasi, nu s-a rupt in doua, cei despartiti au fost numiti monofiziti (desi poate ei se numesc pe sine biserica), actual miafiziti.
Dupa Schisma din 1054 crestinii din apus s-au despartit de Biserica, Biserica a ramas aceeasi, nu s-a rupt in doua ca nu are cum. S-a numit tot Biserica, niciodata apusenii nu au fost numiti Biserica Catolica pana in zilele noastre. Chiar si mai recent, in enciclica din 1848 erau numiti Papism.

Trebuie sa intelegem ca nu exista decat o singura Biserica, nu exista nici Biserica Calvina, nici Biserica Penticostala, sau Biserica Catolica. Acelea sunt grupari rupte de Biserica, care s-au autodenumit biserici si ele. Doar de cand exista ecumenismul asta aiuristic se spune Biserica Catolica de ortodocsi, ca sa nu se supere catolicii cand mergem la dialog cu ei.
De exemplu in 1848 Biserica nu era numita Ortodoxa, ci Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca sau Biserica Soborniceasca.
Biserica Catolica este doar Biserica Ortodoxa (Sobornicesc este un termen ce inseamna tot universal), dar apusenii au laut acest titlu si pentru a nu se face confuzie ne-am luat un alt atribut, mai sugestiv decat universal, ortodox.
BC este o parte care a facut parte din Biserica, la fel ca mopnofizitii, s-au despartit si apoi au pierdut harul. Au cautat sa mascheze lipsa harului cu sare in apa, moaste care arata ca atunci cand au adormit, minuni ciudate, au luat manifestarile paranormale si au zis ca sunt minuni la fel ca cele crestine. Cand am fost la Manastirea Caraiman la Busteni parintele Gherontie i-a spsu cuiva cu care venisem ca daca pleaca ingerul pazitor vine altcineva in locul lui, ingerul celalalt, la fel la pierderea harului.

Dovada cea mai clara pentru un ortodox (dar si pentru un catolic sincer ca ceva nu e in regula) e ca monofizitii desi sunt despartiti de 1500 de ani nu spun ca au sfinte moaste de dupa 500, si nici de minuni nu prea am auzit. De exemplu am cautat acum despre armeni, au la mare cinste mana dreapta a sfantului Grigorie Luminatorul (cel ce a increstinat Armenia),si mai sunt cateva moaste dinainte de 500. In 1500 de ani ar fi trebuit sa aiba si ei ca si noi minuni si sfinte moaste, dar macar nu se prefac ca le au.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 12:37:31
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Generalizați. Lăsați cunoștințele Dvs., nu sunt nici pe departe un eșantion reprezentativ, mergeți duminica pe la diverse biserici ortodoxe.
Eu unul cel puțin, și-n concediu când mă duc prin alte părți dar și-n restul timpului la mine-n oraș, văd bisericile dacă nu pline ochi, dar măcar cu mulți credincioși în ele. E drept că în general spre vârsta a 3-a, dar și destui în floare vârstei.
E si normal ca nu sunt toti practicanti, oricum ar trebui sa stea acasa duminica pentru ca ar trebui sa avem mult mai multe biserici. Din fericire (nu si pentru mine) si in orasul meu, desi s-au construit tot timpul biserici noi nu pot merge duminica la biserica decat la cele unde nu sunt arhipline, si acolo inainte de ora 10. Dupa ora 10 cine vine trebuie sa stea intr-un picior si acela pe piciorul altcuiva.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 12:43:05
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Din ortodocsii pe care ii cunosc eu, care au renuntat la ortodoxie pentru religa catolica, pot enumera: un calugar ortodox, un crestin ortodox cu mama ortodoxa practicanta, o crestina ortodoxa care s-a convertiti dupa un pelerinaj la Lourdes, in urma caruia s-a vindecat de pareza.
Sunt curios cine era acel calugar si imprejurarile in care s-a convertit. Am mai enumerat cazuri in care din cauza neintelegerii invataturii ortodoxe si insusirii unor conceptii ecumeniste unii ortodocsi ajung sa frecventeze biserici catolice si devin practicanti catolici inainte sa se converteasca. Eu vreau sa spun ca niciun credincios ortodox care intelege ceva din invatatura ortodoxa nu are cum sa se converteasca la alt cult, nu numai la catolici. Iar eu pana acum nu am intalnit nici macar un ortodox practicant, poate or fi, nu stiu.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 13:00:55
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Povesti din astea am auzit nenumarate. Nu cred ca parintele a mintit ci cred ca a interpretat acel dialog subiectiv. Am mari dubii ca un om cu scaun la cap se angajeaza intr-o munca stiind ca nu va avea rezultat. Deci nu pot crede ca un preot catolic va spue "noi nu-l avem pe duhul" si continua sa lucreze in via Domnului.

Referitor la evlavia la sfintii parinti: ce v-ati fi facut fara bibliotecile Vaticanului? Nu prea ati fi avut de unde sa cunoasteti scrierile sfintilor parinti daca nu ar fi existat multa si tacuta munca a calugarilor catolici, care s-au straduit sa transmita din generatie in generatie acele pretioase scrieri...
Un preot catolic smerit e posibil sa fi afirmat ce scrie par.Ioanichie .
Dansul avea discernamant ,dovada cartile scrise de dumnealui ,printre care si Patericul romanesc.
Daca cititi patericul sfantului Munte veti vedea ce se spune despre sf.Nicodim Aghioratul ,un mare teolog care a adunat multe din scrierile sfintilor parinti
Mai sunt si parinti romani care au scris carti valoroase la sf.Munte ,au traduceri importante
Ar fi bine sa cititi aceasta carte sa aflati cati calugari ortodocsi au fost ucisi la sf.Munte dupa schisma catolica de catolicii italieni .
Martiri de care ortodoxia nu duce lipsa.
Ce prozelitism este acela cu sabia in mana ?Cum de altfel s-a intamplat si in Ardeal cu biserica greco-catolica.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 13:24:28
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Un preot catolic smerit e posibil sa fi afirmat ce scrie par.Ioanichie .
Dansul avea discernamant ,dovada cartile scrise de dumnealui ,printre care si Patericul romanesc.
Daca cititi patericul sfantului Munte veti vedea ce se spune despre sf.Nicodim Aghioratul ,un mare teolog care a adunat multe din scrierile sfintilor parinti
Mai sunt si parinti romani care au scris carti valoroase la sf.Munte ,au traduceri importante
Ar fi bine sa cititi aceasta carte sa aflati cati calugari ortodocsi au fost ucisi la sf.Munte dupa schisma catolica de catolicii italieni .
Martiri de care ortodoxia nu duce lipsa.
Ce prozelitism este acela cu sabia in mana ?Cum de altfel s-a intamplat si in Ardeal cu biserica greco-catolica.
Doamna, dumneavoastra ati criticat bibliotecile Vaticanului. Am incercat sa va atentionez ca fara acei kilometri de carti duhul existent in ortodoxie n-ar fi fost posibil. Nu v-am spus nici o secunda ca nu ar exista scrieri in ortodoxie, sau martiri, sau...

De exemplu, ce prozelitism e acela al ortodocsilor din Sapinta care refuza sa le dea greco-catolicilor inapoi biserica? Daca greco-catolicii din Ardeal au fost constrinsi cu sabia cum spuneti, iata ca acesti greco-catolici au murit pentru credinta lor, in numar mare. Si iata ca dupa citeva sute de ani marturisesc aceiasi credinta.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 13:34:43
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
. Au cautat sa mascheze lipsa harului cu sare in apa, moaste care arata ca atunci cand au adormit, minuni ciudate, au luat manifestarile paranormale si au zis ca sunt minuni la fel ca cele crestine. .
V-am mai întrebat o dată dacă aveți curajul să vă susțineți alegațiile.

O fac din nou.

Mergem împreună și luăm apă, de unde doriți dumneavoastră, ducem o parte să fie sfințită de preotul ortodox și alta la preotul catolic, o punem în recipiente identice și vedem care se strică prima. Sunt dispus să las recipientele sigilate la dumneavoastră acasă.

Eu sunt dispus să vin în decursul anului viitor la Brașov pentru a face în mod public acest experiment.

Aștept poziția dumneavoastră.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 13:39:12
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Doamna, dumneavoastra ati criticat bibliotecile Vaticanului. Am incercat sa va atentionez ca fara acei kilometri de carti duhul existent in ortodoxie n-ar fi fost posibil. Nu v-am spus nici o secunda ca nu ar exista scrieri in ortodoxie, sau martiri, sau...

De exemplu, ce prozelitism e acela al ortodocsilor din Sapinta care refuza sa le dea greco-catolicilor inapoi biserica? Daca greco-catolicii din Ardeal au fost constrinsi cu sabia cum spuneti, iata ca acesti greco-catolici au murit pentru credinta lor, in numar mare. Si iata ca dupa citeva sute de ani marturisesc aceiasi credinta.
Am criticat eu Biblioteca Vaticanului ?
Insusi par.Ioanichie a laudat aceste scrieri.
Am spus ca si la sf.Munte exista scrieri importante pt.ortodoxie ,cum ar fi cele care stau la baza Filocaliei.
Au fost constransi stramosii lor cu sabia ,nu e nici un dubiu in privinta asta.
Se stie cate manastiri au pierit sub tunurile austriece.
Din pacate nu multi ardeleni au avut posibilitatea sa fuga in Moldova pt.a se apara de urgia gen.Bucow.
Faptul ca acei ortodocsi refuza sa dea biserica greco-catolica nu dovedeste prozelitism .
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 14:06:47
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Povesti din astea am auzit nenumarate. Nu cred ca parintele a mintit ci cred ca a interpretat acel dialog subiectiv. Am mari dubii ca un om cu scaun la cap se angajeaza intr-o munca stiind ca nu va avea rezultat. Deci nu pot crede ca un preot catolic va spue "noi nu-l avem pe duhul" si continua sa lucreze in via Domnului.

Referitor la evlavia la sfintii parinti: ce v-ati fi facut fara bibliotecile Vaticanului? Nu prea ati fi avut de unde sa cunoasteti scrierile sfintilor parinti daca nu ar fi existat multa si tacuta munca a calugarilor catolici, care s-au straduit sa transmita din generatie in generatie acele pretioase scrieri...
mda...dar de cruciada a 4-a ati auzit doamna in care Constantinopolul a fost jefuit de cruciatii catolici, bineinteles cu binecuvantarea "urmasului Santului Petru" ? Atunci nu au fost jefuite si celebrele biblioteci ale Constantinopolului? Nu au fost furate si manuscrise? Dupa acesta cruciada Vaticanul si-a imbogatit "fondul de carti" si manuscrise. Asa ca lasati-ma cu calugarii catolici, acesti adevarati "soareci de biblioteca". Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 14:20:17
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
mda...dar de cruciada a 4-a ati auzit doamna in care Constantinopolul a fost jefuit de cruciatii catolici, bineinteles cu binecuvantarea "urmasului Santului Petru" ? Atunci nu au fost jefuite si celebrele biblioteci ale Constantinopolului? Nu au fost furate si manuscrise? Dupa acesta cruciada Vaticanul si-a imbogatit "fondul de carti" si manuscrise. Asa ca lasati-ma cu calugarii catolici, acesti adevarati "soareci de biblioteca". Doamne ajuta!
Am auzit si de lucrurile gresite facute de cruciati. Faptul ca au avut binecuvintarea papei este, bineinteles, minciuna. Pe de alta parte, acesti blamati cruciati au construit niste biserici. Iar unele din ele, daca nu ma insel, sint acum biserici ortodoxe.

Pe de alta parte, a vedea lucrurile in alb si negru mi se pare lipsit de maturitate. A introduce milioane de calugari/calugarite care si-au dedicat viata Domnului intr-o singura oala, doar pentru ca sint catolici, mi se pare in cel mai bun caz prostie, daca nu de-a dreptul rea intentie.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 14:40:56
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Am auzit si de lucrurile gresite facute de cruciati. Faptul ca au avut binecuvintarea papei este, bineinteles, minciuna. Pe de alta parte, acesti blamati cruciati au construit niste biserici. Iar unele din ele, daca nu ma insel, sint acum biserici ortodoxe.

Pe de alta parte, a vedea lucrurile in alb si negru mi se pare lipsit de maturitate. A introduce milioane de calugari/calugarite care si-au dedicat viata Domnului intr-o singura oala, doar pentru ca sint catolici, mi se pare in cel mai bun caz prostie, daca nu de-a dreptul rea intentie.
binecuvantarea papei minciuna...ma faceti sa rad! Si...nu i-am bagat pe toti calugarii catolici in aceeasi oala. Sunt si calugari catolici adevarati monahi care si-au inchinat viata Domnului si si-au respectat (respecta) votul depus. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56