![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, episcopul preotul este cel care se ocupa cu folosirea canoanelor, prin iconomie. Nu noi, credinciosii de rand. Eu cand nu tin seama de menstruatie pentru a merge la biserica etc, ma iau de altfel dupa ce imi spune preotul, d ela care am si invatat mai intai aceste lucruri. Deci il ascult pe el. Daca stateam in Romania und epreotii in general gandesc altfel, probabil ca nici nu mi-ar fi venit ideea sa fac altfel. Citat:
Am sa repostez aceste texte. Citat:
As fi fost si mai nefericita decat m-am simtit dupa nastere, cand hormonii o iau razna (nu trebuie sa va explic dumneavoastra ca medic problemele de post partum..) si te simti trista si dezorientata, daca nu as fi putut avea mangaierea si sprijinul Bisericii. Nu stiu cum alte femei pot. Poate sunt mai tari ca mine!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In alta ordine de idei imi pare rau ca persisti in ridicol si pt. a nu augmenta aceasta stare a ta te anunt ca dialogul meu cu tine , cel putin pt. acesta seara, se va opri aici. Spun ca persisti in ridicol deoarece eu nu prea imi permit sa postez orice nazarire a mintii mele si sa o dau ca pe ,,idee-forta" , vorba comunistilor; ceea ce am postat despre Sfinta Traditie si raporturile ei cu Sfinta scriptura, Biserica Ortodoxa, erezia, schisma si anticanonicitatea fac parte din volumul : Sfintul Nicolae Velimirovici - CREDINTA SFINTILOR sau Catehismul Bisericii Ortodoxe, Editura Biserica Ortodoxa, Sofia, Bucuresti, 2004, paginile 25-27.(cred ca sti ce inseamna catehism ?) Ce sa mai adaug mai mult decit atit , doar ca imi pare rau ca port aceasta discutie ! Interesul meu pe tarimul ortodoxiei nu-si gaseste defapt o tinta in preocuparile tale . Am gresit, te rog sa ma ierti . Poate o data si o data am sa ma invat minte . Oricum , din partea mea pt. tine : pace si multa bucurie ! SF. ANTONIE CEL MARE: „la sfarsit oamenii vor innebuni, iar daca vor vedea ca unii nu innebunesc, vor zice ca aceia sunt nebuni pt ca nu sunt asemenea lor” Last edited by zaharia_2009; 26.03.2010 at 00:38:43. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In postarea dumitale nu ai argumentat in nici un fel faptul ca Traditia sustine in mod nejustificat un concept in ciuda evidentei biblice clare, ci te-ai multumit sa-mi cataloghezi afirmatiile drept ridicole si sa incetezi dialogul. Fie cum iti doresti, eu nu insist sa ne duelam la modul total neproductiv. Totusi mi se pare deplasat sa spui ca numai jignindu-ma ma poti combate. Chiar nu exista alta cale?! (iar psihologia inversa chiar nu functioneaza la mine, degeaba imi insiri cuvinte precum "jena" si "ridicol", nu voi ajunge sa mi le atribui de una singura, oricat te-ai stradui)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by zaharia_2009; 26.03.2010 at 21:49:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poti sta acasa si urmari slujba Invierii la tv sau asculta la radio. Cere cuiva, prieten(a), vecin(a), rudenie sau din propria-ti familie etc, sa ia mai mult 'Pasti' si sa iti opreasca/pastreze si tie, apoi sa ti le dea dupa ce trece 'perioada critica' lunara... Sau poti explica discret situatia (spune ca nu poti veni atunci la bis. din cutare sau atare motiv etc) si intreba duhovnicul, ori preotul parohiei la care mergi de obicei, daca iti poate opri si tie atunci cand imparte credinciosilor, apoi sa mergi sa le 'ridici' dupa ce-ti trece... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar cine spune că menstruația este păcat ?? Unde ați întâlnit asta ? Spune Dumnezeu sau Biserica Sa așa ceva ? Oare să mănânci o fi păcat ? Dar să bei un suc ?
|
|||
|
|||
![]()
vad ca asa se zice aici
|
|
||||
|
||||
![]()
Luminița,
-mai întâi trebuie să fiți de acord că ceea ce este păcat și ceea ce nu este păcat nu se învață de pe forumuri, ci din Biblie, din cărțile de catehism, din documentele Bisericii și din discuții cu acei oameni care au primit slujirea de a învăța în Biserică: episcopii și colaboratorii lor, preoții. -pe urmă, eu nu am găsit locul de pe forum unde se spune despre menstruație (sau despre a mânca ori a bea suc) că ar fi păcat. Ați putea să mi-l arătați ?
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? | teodoraianys | Generalitati | 4 | 04.04.2012 23:55:18 |
|