![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Minciună. Minciună. Citat:
Măi Emiliane, tu chiar n-ai nicio limită ? |
|
|
||||
|
||||
|
Sărăcuțul de tine... Mi-e milă de tine, te compătimesc, dar tot te iubesc, ca un frățior rătăcit, ce să facem? Atâta poți, atâta accepți, atâta iubești, atâta înțelegi, atâta trăiești. Dar noi vă iubim, ăștia sunt creștinii, iubim pe oricine, eretici, atei, păgâni, orice-ar fi.
Nădăjduiesc și cred sincer în îndreptarea ta. Dumnezeu să-ți ajute.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|
||||
|
||||
|
Și mie îmi e milă de tine.
|
|
|
|||
|
|||
|
Dupa cum vad, esti catolic. Dar cum poti sa fi catolic cand tu nu sti de termenul INFAILIBIL ce i se acorda papei: adica nu poate gresi. Unde a mintit?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Internetul intotdeauna are raspunsul. |
|
|
|||||||
|
|||||||
|
Citat:
Doi, ai citit vechiul testament? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
http://lataifas.ro/medicina_naturist...antibacterian/ Tot lipsit de argumente. "Ortodoxia este adevarata pentru ca asa simt eu" poate fi un argument puternic pentru propria persoana, dar pentru altii nu. Last edited by abaaaabbbb63; 03.06.2015 at 00:40:40. |
|
|
||||||
|
||||||
|
Citat:
Este și program cu Coranul, pe net, unde bagi un cuvânt și îți dă toate surele care conțin acel cuvânt. Da, citit Vechiul Testament. Tu l-ai citit ? Dar coranul l-ai citit ? Dacă nu, de ce vorbești prostii ? Numai de dragul de a-ți pierde timpul ? Citat:
Te rog lămurește-mă, că sunt prost. Citat:
Eliminarea gândurilor, ca să fie înlocuite cu Duhul Sfânt, cu Hristos, Cheia care duce la Tatăl, cu rugăciunea, cu Iubirea, cu virtuțiile. Nu cu golirea de tot și toate. Problemele micuțe și lumești, nu trebuie eliminate, ci rezolvate. Ele nu distrag mintea. Nimic și nimeni lumesc, nu distrage mintea de la Hristos, decât păcatul, mândria, care alungă harul, dar la cel mai mic gând de smerenie, harul vine înapoi. Iar meditație, în creștinism, nu există. Una-i concentrare, care se face conștient, și alta-i meditație, care se face prin ruptura de realitate. Rugăciunea inimii, sau rugăciunea neîncetată, nu oprește activitățile vieții de zi cu zi, cum face meditația yoghină, Doamne ferește. Și iluminare în creștinism, nu există. Iluminare, înseamnă lipsa și refuzul luminii. De aceea are un i în fața cuvântului luminare, ce dă cuvântul iluminare. În Biserică, există luminare, adică primirea și trăirea conștientă a harului, înmulțirea virtuțiilor, asemănarea cu Hristos și cu Sfinții, sau altfel spus, vederea Luminii Necreate, prin care Hristos și Harul Duhului Sfânt, vin și se pogoară asupra creștinului, îl umple (nu îl golesc), îl despătimesc, îl liniștesc, în perfectă stare de luciditate a minții, îi ascut mintea și întreaga ființă, pentru lupta cu întunericul demonic, și îl pregătesc pentru următorul pas: îndumnezeirea, sau dobândirea Duhului Sfânt, când atunci, omul, va intra în Iubire, și va fi... nu știu, altfel, îmi doresc să ajung acolo, să aflu. Citat:
Ba din contră, n-a punctat bine deloc, am și dovedit, în următoarele posturi, între mine și el. Citat:
Citat:
Ar mai fi de spus. Dar ajung acestea.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|
||||||||
|
||||||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Poate omui sa se ascunda in loc tainic, unde sa nu-l cad Eu? zice Domnul. Sau nu umplu Eu cerul si pamantul? Deeeeeciii.... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9569711 http://onlinelibrary.wiley.com/doi/1...12091/abstract Uite aici, dovedit stiintific (daca ai rabdare sa citesti aceste lucrari stiintifice). Ideea este ca nu poti in nici un fel sa dovedesti ca o religie este adevarata si celelalte sunt false, decat daca mori si vezi ce este pe partea cealalta. Tot ce faci este sa arati de ce celelalte religii sunt diferite de ortodoxie, si atat. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Imi inchipui ca multi or sa se intrebe cum mi-a raspuns. Nu o sa spun, pentru ca nu vreau sa se formeze un cliseu. O sa spun doar ca Domnul are multe modalitati de a iti raspunde, atata timp cat tu esti dispus sa asculti mesajul Sau. Daca Ii ceri cu inima sincera, raspunsul nu va intarzia sa apara la momentul cel mai potrivit. Si El raspunde fiecaruia in felul potrivit lui (pentru ca nu sunt doi oameni la fel). Intre timp, iti recomand multa rugaciune si citirea Sfintei Scripturi. |
|
|
||||
|
||||
|
Cred că este de folos chiar să ne desprindem de ideea de religie. Căci nu religia ne mântuiește, ci Hristos, cu voia Tatălui, prin lucrarea Duhului Sfânt în Sfânta Biserică.
În privința religiilor necreștine, omul după despărțirea sa de Dumnezeu prin neascultare, a rămas cu un dor permanent, cu o lipsă dureroasă în sufletul său și mereu L-a căutat. Dar L-a căutat ca un orb, iar dacă pui mai mulți orbi să-ți descrie o persoană care le vorbește sau pe care o pipăie, vei afla răspunsuri diferite, deși asemănătoare până la un punct. Când a venit Hristos, a deschis ochii orbilor. S-a arătat pe Sine așa cum este. S-a revelat și ne-a dat o învățătură dumnezeiască. A întemeiat, apoi, Biserica, în care El este mereu prezent și poate fi cunoscut. El este Adevărul. |
|
|