Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2011, 17:17:45
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de planoristul Vezi mesajul
As ruga sa intreb cum pot deschide un topic nou .Scuze pentru nepriceperea mea.
Dai clic pe New Thread din stanga paginii sus.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2011, 18:50:19
tara tara vrem ostas tara tara vrem ostas is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Spuneți că duceți o viață proprie religiei. Că ați fost pe punctul de a merge la mănăstire. Dar ce fel de viață religioasă este aceasta, în care aveți legătură trupească cu un bărbat înafara căsătoriei ? Nu există ortodoxie fără ortopraxie. Degeaba rugăciune, degeaba post dacă trăiți în curvie. Trebuie să vă hotărâți odată: v-ați lepădat sau nu se Satana, de slujirea lui, de trufia lui, de toate ale lui ? Credeți lui Cristos ca unui împărat și domn ? Atunci, începeți prin a vă face un examen de conștiință, în cadrul căruia recapitulați cât de mult ați greșit Lui. Apoi, luați singura hotărâre absolut necesară salvării sufletului dv: rupeți cu păcatul. În sfârșit, spovediți-vă și împărtășiți-vă (în această ordine). Abia atunci veți ști că starea de grație sfințitoare este restaurată în sufletul dv. Și abia atunci, într-adevăr, întrebați-L pe preabunul Dumnezeu, cu rugăciune și cu post, ce fel de cale să apucați.

Cu frățietate în Cristos,
M.D.
hai sa fim ipocriti..
Reply With Quote
Vechi 08.07.2011, 19:00:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tara tara vrem ostas Vezi mesajul
hai sa fim ipocriti..
Haideti sa folosim alte exprimari.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 15:05:06
planoristul's Avatar
planoristul planoristul is offline
Member

Data înregistrării: 11.09.2009
Implicit Buna ziua,

Am raspuns la intrebare,dar nu stiu daca a ajuns mesajul asa ca neavind nimic de ascuns pot spune ca prin 1976-1977 am practicat acest sport la Aeroclubul Moldova Iasi.Dar nu am mers mai departe si in loc sa zbor am lucrat in subteran 14 ani in Valea Jiului.Imi place sa mi se spuna planoristul....imi aminteste de clipele frumoase din trecut.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 16:07:28
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de planoristul Vezi mesajul
Am raspuns la intrebare,dar nu stiu daca a ajuns mesajul asa ca neavind nimic de ascuns pot spune ca prin 1976-1977 am practicat acest sport la Aeroclubul Moldova Iasi.Dar nu am mers mai departe si in loc sa zbor am lucrat in subteran 14 ani in Valea Jiului.Imi place sa mi se spuna planoristul....imi aminteste de clipele frumoase din trecut.

Deci ai fost in cer si apoi sub pamant.....
Ai un destin la extreme...
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 16:10:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Deci ai fost in cer si apoi sub pamant.....
Ai un destin la extreme...
Nu exista destin , Daniel777 , doar un drum , un drum extrem de scurt in viata de aici !
Vechi 09.07.2011, 16:18:02
Banned

Implicit

Daca am facut o remarca cuiva,trebuie sa intervina alta persoana,sa comenteze?
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 16:25:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Daca am facut o remarca cuiva,trebuie sa intervina alta persoana,sa comenteze?
Exact , asa-i pe un forium ! Rabdare , calm si iar rabdare , caci asa-ti omori mandria !
Vechi 09.07.2011, 16:32:00
Banned

Implicit

Ai grija de mandria ta,nu de a altora!
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 16:37:02
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de renata.story Vezi mesajul
In primul rand Hristos a inviat!inca de la pranz ma gandesc daca sa cer sau nu ajutorul aici pe forum...daca aveti cateva minute sa imi cititi mesajul m-as bucura.Am 24 de ani si de aproape 2 luni m-am "mutat" impreuna cu viitorul meu sot in Germania,tara sa natala.Ne cunoastem de 2 ani jumatate,timp in care nu am convietuit mai mult de 1 luna impreuna zi de zi,el fiind o persoana ocupata in domeniul muzicii si foarte solicitata.Inainte sa il cunosc pe omul acesta ma gandeam serios ca dupa terminarea facultatii sa merg in manastire,insa am renuntat din momentul in care mi-am dat seama ca il iubesc.Ne iubim enorm dar nu sunt sigura cat de trainica va fi o casatorie,el este plecat mai tot timpul,e un tip sofisticat,iar eu obisnuita cu o viata mai modesta,cu o viata propriu religiei.Tin sa precizez ca intre noi este o diferenta de 7 ani.Ieri am fost externata din spital,datorita unei sarcini extrauterine,care din fericire nu a apucat sa se rupa...el a fost plecat tot timpul asta,practic am singura ramas intr-o tara straina,atat doar ca mama sa a venit des sa ma viziteze,el urmand sa se intoarca peste o saptamana.Am ajuns sa nu mai dorm noptile,sa ma trezesc plangand...am sacrificat multe pt omul acesta,eu stiu ca ma iubeste,dar stiu in acelasi timp ca pe primul loc pune afacerile sale si niciodata nu vom fi o familie unita...plus ca el este catolic si nu vrea cu niciun chip sa ne casatorim in religia ortodoxa,religie la care am fost invatata sa nu renunt niciodata...ce pot face in aceasta situatie?am o urma de regret ca nu am ramasa in Romania cu viata mea...insa viata mea nu poate exista fara el...
Casatoria este una din cele 2 cai ale mintuirii , iar mintuirea este cel mai greu lucru din lumea aceasta deoarece cararea ei este ingusta , strimta, iar pe ea se merge doar cu crucea in spate , adica jertfindu-te .
Se poate si fara sa te jerfesti dar atunci nu te vei mintui. Mintuirea nu este deci obligatorie , ci este doar daca voieste omul !

Spui f. multe in postarea-ti mica dar din care se poate trage lesne o concluzie clara si sigura : atit de mult esti educata in ortodoxie si atiti de mult il iubesti pe Hristos incit primul de care te-ai lepadat a fost tocmai El .
Ba, unul dintre useri iti si spune asa, persuasiv, in cuvinte epistolare , ca dragostea rabda mult si ca sa ai rabdare ca o sa se schimbe lucrurile .
Dupa cum tu insuti povestesti, mergind inainte pe acest drum si daca vei avea rabdare vei ajunge sa apostaziezi credinta ta si sa renunti la adevaratul Dumnezeu de dragul unui om . Pai nu ne spune David poorocul in a sa Psaltire : ,,...vai de cel ce nadajduieste in om si se increde in el !"

Atit pot sa-ti spun , Hristos este : Calea , Adevarul si Viata !
Prietenul tau nu vrea sa-si lepede credinta de dragul tau dar tu poti... ca altfel nu poti trai fara prieten ! Atita valoare de ortodoxa ai tu !
Si fiul risipitor a plecat plin de liniste si impacat cu el insusi de la casa tatalui sau dar s-a intors si s-a pocait de starea in care nici roscovele porcilor nu le mai gasea ca odinioara !

Totul este pina la Hristos : putem minca , putem bea, putem iubi pe oricine, putem petrece cu oricine , putem face si zice orice impreuna cu oricine , dar totul este pina a ne lepada de Hristos !
Iar la lepadarea de Hristos satana nu ne impinge brutal , deoarece ne-am prinde si am renunta , ci ne impinge usor, usor si in numele unor mari minciuni, adica idealuri si cu trairea ca altfel nu mai putem ... pina ce ne prinde in plasa si apoi ne joaca sufletul cum vrea el !

Eu aici am spus o parere de a mea , desi starea si situatia ta nu necesita chiar o consultare deoarece raspunsul la problema ta este mai mult decit evident si care trabuie sa-ti fie clar toata viata : Hristos mincam, Hristos dormim, Hristos traim , Hristos murim ... caci tot asa cum ne invata David proorocul : ,,...Arunca toata grija ta asupra Domnului si El te va hrani pe tine " caci ,,Tinar am fost si am imbatrinit dar nu am vazut pe cel drept prigonit nici semintia lui cersind piine !"

Last edited by zaharia_2009; 09.07.2011 at 16:41:08.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
am nevoie de un sfat Nico11 Pocainta 2 06.04.2011 19:58:27
am nevoie de un sfat mariuca92 Homosexualitatea 91 26.04.2010 18:01:53
am nevoie e un sfat luminitam Generalitati 36 08.09.2009 15:29:03
Am nevoie de un sfat sophia Generalitati 10 13.05.2009 01:08:32